Lisans eğitimim sırasında Hacettepe Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Uygulama Laboratuvarı’nda araştırma asistanı olarak görev aldım. Üniversitenin Psikoterapi Araştırmaları Laboratuvarı’nda da çeşitli çalışmalarda bulundum. Aynı dönemde, Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi ve AMATEM’de stajımı tamamladım. Yüksek lisans eğitimim sırasında klinik stajımı Balıklı Rum Hastanesi’nde gerçekleştirdim.
Yetişkinlere yönelik psikoterapi çalışmalarımı bilişsel davranışçı yaklaşımla, çocuk ve ergenlere yönelik psikoterapi çalışmalarımı ise bilişsel davranışçı terapi, oyun terapisi, kısa süreli çözüm odaklı terapi ve şema terapi ile sürdürmekteyim. Çalışma alanlarımdan bazıları; obsesif kompulsif bozukluk, kaygı bozuklukları, panik bozukluk, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozuklukları ve kişilik bozukluklarıdır.
Online Psikoterapi
İz Sürme Testi
Şefkat Odaklı Terapi
Şema Terapi
i....y
Özlem Hanım ile terapiye yeni başladık. Yolun başında olmamıza rağmen takıntılarımı, geliştirdiğim davranışlarımı fark etmeye başladım.
Kaygı bozukluğu sebebiyle başvurmuştum ve kendisiyle uzun süredir devam ediyordum, dün son seansımızı gerçekleştirerek psikoterapi sürecimi tamamladık. Mesleğine değer veren, etik kurallara bu kadar önem gösteren, iyi bir dinleyici olmasının yanında insana tam olarak ihtiyacı olan soruları yöneltebilen bir psikolog az bulunuyor bu zamanda. Yaklaşımı ve anlayışı özel hissettiriyor. Doğru kişiyle konuştuğunuzdan emin olabilirsiniz...
a....a
Hayatımın çok zor bir döneminde özlem hanımdan terapi almaya başladım. BDT ile kaygı düşüncelerim konusunda ilerleme kaydettik. Kendisi çok ilgili ve iletişimi çok kuvvetli. Terapinin nasıl ilerleyeceği konusunda çok endişeliydim bana çok yardımcı oldu. Kendime bile itiraf etmekte zorlandığım bir travmam konusunda da çözümlememi sağladı. Kendisi sayesinde özşefkatimi de geliştirdim. Kendisini tercih ettiğim için çok mutluyum.
h ...z
Sınav kaygısı ve mükemmelliyetçilik sebebiyle Özlem hanımla görüşmeye başladım. Tedavimde daha çok baştayım ama şimdiden ilerleme hissediyorum. Neyi neden yapmam gerektiğini çok güzel açıklıyor. Aklımda soru işaretleri kalmıyor.
e....d
Seanslar gayet güzel verimli geciyor. Farkındalığımı arttırdı. Kaygılarımı kontrol altına alma konusunda daha iyi olmamı sağladı. İlişkiler konusunda bakış açım değişti farkındalığım arttı. Seanslar samimi ve güzel geciyor.
Ben uzun zamandır bir kaç psikologla görüşmeler yaptım ve artık umudumu kesmiştim bu kadar oluyor demek ki diye düşünüyordum… Rastlantıyla kendisiyle karşılaştım ve çalışkanlığı beni çok etkiledi. Onla deneme görüşmesi yaptım ve bu görüşme benim tekrar umut etmemi sağladı... Kendisiyle iki aydır görüşüyoruz. Özlem hanımın güleryüzlü, çalışkan ve disiplinli oluşundan dolayı görüşmelere devam etmek istedim. En çok dikkatimi çeken özelliği ise anlayışlı ve disiplinli oluşu…İdealistliği o kadar belli ki, kendisi pek çok meslektaşına taş çıkartacak birisi bence… Kısa sürede benim gelişimime anlamlı derece katkı sağladığını belirtmek isterim… Bütün danışanlarına da katkı sağlayacak bir psikolog olduğunu düşünüyorum. Yolu açık, emeklerinin karşılığını aldığı ve başarılarla dolu olsun…
şe...r
Kendimle ilgili farkındalıklarım artıyor, yanlış düşüncelerimi tutumlarımı öğreniyorum, kendimi tanımaya başlıyorum. Farkındalıkların beni aktif hale getirmesi, sorunlarla baş edebileceğime inanmaya başlamak, üretkenliğimin, günlük işlerimdeki verimliliğin artması.., bunlar yıllardır olmasını istediğim şeylerdi. Yıllar öncesinden beri davranışlarımın sebeplerini öğrenmek istiyordum, Özlem hanımla bu mümkün olmaya başladı. Kendisiyle geç tanışmış olmak yılların heba olmasından dolayı çok üzücü olsa da, çok şükür... İyi anlamda daha çok değişebileceğime inanıyorum. Kendisini tavsiye edebilirim.
e ...a
Özlem hanımla yeni çalışmaya başladık fakat panik atağı yeneceğime dair umut etmemi sağladı,
Özlem hanımla önce birebir görüşmeye başladık sonrasında eşimle yaşadığımız problemler dolayısıyla çift terapisi olarak devam ettik. Sağduyusu sakinliği olaylara yaklaşımı bize güven verdi. Terapi sürecimiz çok güzel gidiyor. Her hafta aynı ilgi ve alakayla içten bir şekilde bize yardım etmeye devam ediyor. İyi ki yollarımız kesişmiş kendisiyle.
f.....
OKB'nin getirdiği zorluklarla başa çıkmak için onunla çalışmaya başladığımda, kendimi sıkışmış hissediyordum. Ancak Özlem hanım, bu zorlu süreçte yanımda oldu, obsesyonlarımın üstüne gitmeyi öğretti. OKB'nin nasıl geliştiğini, düşünce ve davranışlarımı nasıl yönetebileceğimi anlatarak bana rehberlik etti. Her seans, daha fazla anlayış ve kontrol kazanmama yardımcı oldu. Şimdi OKB ile daha iyi başa çıkabiliyor ve hayatımı daha özgürce yaşayabiliyorum. Bu süreçte beni desteklediği için kendisine çok teşekkür ederim.
Özlem Durmaz isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Özlem Durmaz, Psikoloji. Size Özlem Durmaz tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi.
Özlem Durmaz adresi nerede?Özlem Durmaz şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Fulya, Ortaklar Caddesi, Bahçeler Sokak, No: 17 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Özlem Durmaz isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Özlem Durmaz uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Özlem Durmaz isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Özlem Durmaz, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Özlem Durmaz hangi dilleri konuşuyor?Özlem Durmaz ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Özlem Durmaz isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Özlem Durmaz tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Özlem Durmaz hakkında ne düşünüyor?Toplam 21 hasta / danışan, Özlem Durmaz hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Özlem Durmaz hangi sigortaları kabul ediyor?Özlem Durmaz tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu