Doç.Dr.Özlem Hekim
MERHABA, 1976 yılında Ankara’da doğdum. Lise eğitimimi Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nde, lisans eğitimimi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, çocuk ve ergen psikiyatri ihtisasını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. Uzmanlık tezimi otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda genetik polimorfizm değerlendirme çalışması olarak yaptım.
2006 yılında uzman doktor olarak, Ankara Dışkapı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde göreve başladım.
2012- 2013 yılları arasında Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yaptım.
2015 yılında Ankara Hematoloji Onkoloji Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde başasistanlık ünvanını aldım.
2018 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Anabilim Dalında, başasistan kadrosunda görevime devam ettim.
2020 yılında doçentlik ünvanını almaya hak kazandım. Ulusal ve uluslararası hakemlik dergilerde yayınlanmış makalelerim ve kitap bölüm çevirilerim mevcuttur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarda alt ıslatma problemi, çocuk ve ergenlerde anksiyete bozukluklarında bilişsel süreçler ve intihar konularını içeren çeşitli kitap ve dergi bölüm yazarlıklarım vardır. Bir kız çocuğu annesiyim.

Üyelikler; Türkiye Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Derneği ( 2007-halen)
Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği (2018-halen)

Psikoterapi ve Diğer Eğitimlerim;
-Çocuk ve Ergenler için Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuramsal ve Süpervizyon Eğitimi
-Anksiyete Bozukluğu Olan Çocuklar İçin Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
-Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuramsal Modül II ve Modül III Eğitimi,
-Çocuk ve Ergenler için Kabul ve Kararlılık Terapisi eğitimi ve Süpervizyon Çalışması
-Autism Diagnostic Observation Schedule-2 (ADOS-2) Otizm Spektrum Bozukluğu tanılaması ve izleminde altın standart olarak kabul edilen muayene yöntemi.
-PEERS (İlişki Becerileri Eğitimi ve Zenginleştirmesi Programı) (Program for the Education and Enrichment of Relational Skills (PEERS) for the Education and Enrichment of Relational Skills
-Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi ve Süpervizyon Çalışması,
-Çocuk Cinsel İstismarına Yaklaşım Eğitici Eğitimi,

Çocuk, genç ve aileleri ile bilişsel davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi, gerekli durumlarda ADOS-2 gözlem metodu ve akran becerilerini geliştirme programı (PEERS,) oyun terapisi kullanarak ve gerektiğinde ilaç tedavileri kombinasyonu ile çalışmaktayım

Ayrancı, Hoşdere Cd. No: 144, Çankaya, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu +31 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Aile Çiz Testi

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Randevu

11 yaşindaki oğlumun arkadaş uyumu ile ilgili problemleri vardı Dr özlem hanımın sayesinde bu promlemi aştık.

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Kızım içim başvurdum. Sorunlarımıza büyük oranda çözüm bulduk.

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Psikiyatri serüvenimiz kızımdaki dikkat eksikliği ve kaygı bozukluğunu öğretmeninin fark etmesiyle başladı. Lise sona başlamadan sınav için hazırlık yapmaya başladığımız süreçte böyle bir durumla karşılaştık. Psikolojik destek arayışına girdik ve yorumların da etkisiyle özlem hocamıza şans vermek istedik. İyi ki de öyle olmuş yollarımız kesişmiş. Kızım beklediğimizden güzel bir gelişim gösterdi ve istediği bölümü kazandı.

Teşekkür ederim, değerli yorumlarınız için

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

12 yaşındaki oğlum normalinde sosyal bir çocukken ergenliğin etkisiyle asosyal bir hale büründü. Odasından çıkmaz arkadaşlarıyla görüşmez oldu. Bizimle olan iletişimi tamamen kopardı. Yanımızdaydı ama ulaşamıyorduk resmen. Rehberlik öğretmeniyle görüştüğümüzde destek almamızın faydalı olacağını söyledi. Araştırma yaparak özlem hocamızı bulduk. Bir şans vermek istedik iyi ki de öyle yapmışız. Bizimle konuşmayan oğlumuzun özlem hanımla çok güzel muhabbet ettiğini görünce o da biz de çok mutlu olduk.

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

2 yaşındaki oğlum göz teması kurmada ve konuşmada zorluk çekip bizimle iletişime geçmiyordu. Otizm olduğundan şüphelendik. Çevremizdekiler normal zamanla geçer dese de aklımıza o ihtimal düştüğü için içimiz asla rahat etmedi. Arkadaşımızın tavsiyesi üzerine eşimle muayeneye götürdük. Özlem hanım önce bu konu hakkında bizi bilgilendirip içimizi rahatlattı. Daha sonrasında gerekli testler yapılıp tanı konuldu. Tedavi sürecine başlandı. Son 6 aydaki gelişimini herkes fark ediyor. Seanslarımıza memnuniyetle devam ediyoruz.

Y
Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

4 yaşındaki oğlum anaokulundan gelip olan şeyleri değiştirip olumsuz hallerini bize anlatıyordu. Bunu bizim hassas olduğumuz konularda bilinçli olarak yaptığını ve aslında bu olayların yaşanmadığını öğretmenlerinden teyit ettik. Artık neyin doğru neyin yalan olduğunu ayırt edemez hale geldik bu yüzden özlem hocaya başvurduk. Her akşam okulda yaşadıklarını anlatmamızı isteyip kurguladığımız için artık hayal gücünü kullanarak farklı senaryolar kurduğunu psikolojik açıdan bir sorun olmadığını öğrendik

Sağlıcakla kalın.

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

4 yaşındaki kızım kreşte yerinde durmayıp ortalığı birbirine katıyordu. Evde de hareketliydi ama kreş ortamında katlanılamayacak kadar artmıştı. Sebebini anlayabilmek ve çözüm bulabilmek için arkadaşımın önerisiyle özlem hocamızla görüştük. Hiperaktivite bozukluğu teşhisi konuldu ve tedavi süreci başladı. Her seans sonrasında gelişimi gözle görülebilecek kadar fark etmişti. Öğretmeni sihirli bir el dokunmuş gibi iyi durumda dedi ve çok mutlu olduk

Doç. Dr. Özlem Hekim

Sağlıklı ve huzurlu günler dileği ile.

Ö
Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Boşanma sürecini sağlıklı bir şekilde atlatamadığımız için bu süreçten çocuklarımız çok etkilendi. Ayrılığımızı kabullenmediler. Bunun en büyük etkisini de okuldaki odaklanma problemleriyle ders başarılarının düşmesi ve hiperaktivite bozukluğuyla fark ettik. O yüzden psikolojik destek arayışındayken özlem hocayla tanıştık. Bu süreç içerisinde hocamız benimle ve eşimle ayrı ayrı ilgilendi. Çocuklarımız için hep beraber güçlü bir iletişim kurmayı başarabildik. Artık psikolojik olarak çok sağlıklılar. Hocamız sayesinde bunu da atlattık

Teşekkür ederim, değerli yorumlarınız için

Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

14 yaşındaki kızımın ergenlik sürecinde gerçekleri reddetme ve kaçınma davranışları başladı. En ufak şeyde parlıyordu. Her şeyin en iyisi en lüksü olsun istiyordu. Kendini bize kapatıyor iyiliği için söylenenleri bile dinlemiyordu.Kendisiyle sağlıklı bir iletişim kuramıyorduk. Sürekli evden kaçıp problemlerini çözmek istemiyordu. Çok çaresiz durumda kaldığımız için destek aramaya başladık. İnternet aracılığıyla özlem hocamızdan randevu alıp görüşmelere başladık. Artık daha çözümcül davranıyor. Kendi problemlerini dile getiriyor ve en önemlisi evden kaçmıyor

Doç. Dr. Özlem Hekim

güzel ve sağlıklı bir yol aldık birlikte, yola devam

Y
Konum: Doç.Dr.Özlem Hekim Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

5 yaşındaki oğlum depremde 17 saat boyunca enkaz altında kaldı. Bu yüzden yemek yemezse bir şey olmayacağını düşündüğü için yeme bozukluğu oluştu. Yemek yemeyi reddetti. Okulda sadece evden götürdüğünü yiyordu. Beslenme konusunda zorluk çekiyorduk. Bu durumun farkındaydık. Konunun ciddiyetini öğretmeni sayesinde daha iyi anladık. Psikolojik destek arayışımız özlem hocayla son buldu. Kızımla ve bizle güzel bir şekilde iletişim kurup oyun terapisi uygulayarak bu sorunun çözülmesini sağladı.

Doç. Dr. Özlem Hekim

Güzel ve sağlıklı bir yol aldık, birlikte