2018 yılında İstanbul Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümünü tamamlamamla beraber teorik bilgi ve deneyimlerimi arttırmaya yönelik eğitimlerimi almaya ve eş zamanlı olarak çocuk, ergen ve aileleri ile çalışmaya başladım. 2020 yılında İzmir Bakırçay Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programından kabul aldım. 2023 yılında ergenlerde olumsuz otomatik düşüncelerin öğrenme süreçlerine etkisini incelediğim tez çalışmam ile yüksek lisansımı tamamladım.
2018 yılında meslek hayatıma başlamamla beraber pek çok yüz yüze ve çevrim içi seans gerçekleştirdim. Ağırlıklı olarak çocuk, ergen ve ailelere destek sunarken terapi ekollerinden; Çocuk ve Ergenler İçin Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR ve Deneyimsel Oyun Terapisi’nden yararlanmaktayım. Buna ek olarak WISC-IV Çocuklar İçin Zeka Testi, Denver-II Gelişimsel Tarama Testi, Moxo Dikkat Testi, Objektif ve Projektif Çocuk Değerlendirme Testleri uygulayıcısıyım.
Ebeveyn ve çocuk ilişkisini güçlendirmek için ebeveynler ile Filial Terapi ve Pozitif Disiplin Temelli Ebeveynlik eğitimleri sürdürmekteyim. Okul oryantasyonu, boşanma, çocuklarla kayıp/ölüm hakkında konuşma, tuvalet eğitimi, kardeş kıskançlığı gibi pek çok konuda okul öncesi kurumlara ve ebeveynlere danışmanlık hizmeti vermekteyim.
Yarım dönem Dr. Marguerite Lawson Reid, Dr. Aylin Özbek ve Dr. Özlem Gencer eğitmenliğinde Bebek Gözlemi eğitiminde yer almakla beraber, İzmir Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezleri’nde veya online olarak çocuk, ergen ve ailelerden oluşan danışanlarımla çalışmalarıma devam etmekteyim.

6352 Sk. No:6 K:1 D:3 Atay Apt., Karşıyaka, İzmir

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk

Psikoloji Randevusu +63 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Alsancak Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Ali Çetinkaya Bulvarı, Side Apt. No:31/1 Kat:5 Daire:15, Konak, İzmir

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk

Konum: Alsancak Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi Randevu

Özlem ablayla olan görüşmelerimden çok fazla keyif alıyoeum ve görüşmelerin bana geri dönütleride çok güzel oluyor. Beni çok iyi anlayabildiğini hissediyğrum ve bana olayla alakalı çok güzel cümleler veya örnekler sunabiliyor bu da olayları farklı bi gözden görmemi sağlıyor.

Çocuğum için başvurduk. Kaygı problemi sorunu var. 2 seans oldu. Faydalı olduğunu söylüyor oğlum. Psikiyatristten de destek almamız gerekiyormuş. Kendisi öyle uygun gördü. Telefon üzerinden de görüşüyoruz. Her konuda yardımcı oluyor. İyi ve güvenilir bir uzman. Tecrübeli birisi. İyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

Kızımın hastane korkusu vardı. 3 ay hastanede yatmıştı. 6 ay seanslara gittik. Sayesinde artık rahat bir şekilde hastaneye girebiliyoruz. Çok olumlu sonuçlar aldık. Kendisi bizim kurtarıcımız oldu. Kan alırken bile korkmadan kolunu açıyor. Çok çok memnunuz.

Konum: Bostanlı Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi Davranış Bozuklukları

3 .sınıfa giden oğlumun okulda yaşadığı problemlerden dolayı Özlem hanımla tanıştık. Sevecen samimi ve özenli yaklaşımları sayesinde birçok sorunu geride bıraktık artık diğer çocuklarla daha rahat iletişime geçen ve kendini rahat ifade eden oğlumun severek gittiği seanslar sayesinde bizde aile olarak daha mutluyuz . Iyiki varsınız Özlem hanım.

T
Telefon numarası doğrulandı

Kendisi çok faydalı oldu. 10 seans kadar görüştük 3. seanstan itibaren faydasını görmeye başladık. Sorunun çoğunun tamamen aşmıştık. Yaptığımız veli görüşmelerinde uzmanlığını belli ediyordu. Desteğinden dolayı müteşekkiriz. Sayesinde bu şekilde ihtiyacımız bulunmuyor. Okul fobisi vardı yendi, kendisine güveni arttı. Sorunlar karşısında iletişimi arttı. Eskiden içine kapanıyor iletişim kurmuyordu ama şimdi iletişimi arttı.

Telefon numarası doğrulandı

Özlem Hanım'la büyük kızımın kaygıları için beraber çalıştık. Kardeşi olduktan sonra heyecanlanıyorum, kalbim atıyor, güvenmiyorum diyordu. 3-4 aylık birlikteliğimiz oldu. Okulunda bize katkıları sonucunda kızımın uzman psikoloğuna göstermemiz gerekiyor dedikten sonra çalışmaya başladık. 2 ayın sonucuna kızımdaki korkular, kaygılar, heyecan, panik atak bitmeye başladı. Her aile resminde bebeği benim yanıma kendisini öteki tarafa koyması rahatsız ediyordu. Seanslarda ilk aldığımızda aile resmimizde ben, kardeşi, kendisi ve babası olaraktı sonrasındaki seanslar sonucunda ben, kendisi, kardeşi ve baba olarak resim çizdiğinde biz artık anladık ki bir şeyler başardık. Kızım beni kendine daha yakın görüyor. 4 ayın sonunda ayrıldık, seansımız bitti. Mutlu, mesut ayrıldık. Yine gelebilirim değil mi diyerek sarılarak ayrıldılar.

Konum: Bostanlı Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi Oyun Terapisi

Özlem hanımla çocuğumun okulda yaşadığı problemler dolayısıyla huylarının çok değişmesi ve ilişkimizin bozulması sonucunda yollarımız kesişti. İyi ki de kesişti. O odaya girdiklerinde neler oluyor bilmiyorum ama oğluma da bize de çok iyi geliyor. Ebeveyn olarak babasıyla ben ne yapacağımızı bilemediğimizde bizim yolumuza ışık tutuyor. Sürecimizin sonuna gelmek üzereyiz ve bizim gibi başkalarına da iyi gelmesi için Özlem Hanımı kesinlikle tavsiye ediyorum

Telefon numarası doğrulandı

Özlem Hanım'a doktor takvimi üzerinden ulaştım. 5 yaşındaki oğluma Denver 2 gelişimsel tarama testi uygulandı ve test sonuçları doğrultusunda yönlendirmelerde bulundu. Hem dikkat ve bilişsel çalışmalar hem de ebeveyn tutumları üzerine çalışmalar ile ilerliyoruz. Çocuk ve aile odaklı donanımlı bir uzman. Tavsiye ediyorum.

Konum: Alsancak Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi Randevu

Özlem hanımla yollarımız bir kaç ay önce ikiz oğullarımızın okul oryantasyonunda ve ayrılmada zorlanmaları ve öfke patlamaları nedeniyle oyun terapisine başlamak istememizle kesişti. Özlem hanım öncelikle çok güler yüzlü bir terapist. Henüz kendini çok da ifade edemeyen bir çocuk ile çok kısa zamanda kurduğu bağ gerçekten inanılmaz, evde sık sık kendisinden bahsediyoruz, ve pazartesileri iple çekiyoruz:) oğlumun kurduğu bağ ve güveni bir yana, sorduğumuz sorulara net ve hızlı dönüşleri, aile görüşmesinde sıkılmadan ve ilgiyle dinliyor oluşu, dikkatli ve yerinde tespitleriyle iyi ki yolumuz kesişti dedirtti bize. Daha yolun başındayız, kendisiyle bir süre daha çalışmaya devam edeceğiz, ama şimdiden çok şey değişti hayatımızda, eminim ki oğlumun da ömrü boyunca anımsayacağı güzel anılarla hayatındaki izi de silinmeyecektir.

Konum: Bostanlı Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikoterapi

Şu ana kadar çok fazla yerden destek aldım ve ellerim boş döndüm ama Özlem hanımla ikinci seansımız bile o kadar etkiliydi ki. Günlük problemlerimden konuşurken bile beni rahatlatacak tavsiyelerde bulunuyor ve onları bir sonraki seansa kadar uyguladığımda farkı fazlasıyla görüyorum. Henüz daha tedavinin başında olmamıza rağmen samimiyeti ve profesyonelliği bana çok umut veriyor. Kendimi her zaman rahat ve anlaşılmış hissediyorum. Şiddetle tavsiye ediyorum bana bir abla gibi yaklaşıyor ve çok empati kuruyor.