Uzm. Ody.
Pelin Kişioğlu Kalan
Odyoloji (Dil, Konuşma ve Ses Bozuklukları)
Ankara 1 adres
İşitme Eğitimi
İşitsel Rehabilitasyon
İşitsel İşlemleme Rehabilitasyonu
DİA Dil & Konuşma ve Ses Bozuklukları Merkezi
1988 yılında, Özel Bahçeli Koleji’ne kabul edildi. Ortaokul ve liseye, Özel Bahçeli Koleji’nde devam ederek, 1994 yılında mezun oldu.
1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Y.O'a girdi.1999 yılında, Fizyoterapist ünvanıyla mezun oldu.2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. Fizik Tedavi yüksek lisansını ‘ Serebral Paralizi ’ üzerine yaptı.
2003 yılında, Pediatrik Fizyoterapi alanında uzmanlığını alarak Pediatrik Uzman Fiyoterapist oldu .
Aynı yıl, Hacettepe Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Odyoloji, Ses ve Konuşma Bozuklukları Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi.
2007 yılında, Hacettepe Üniversitesi Odyoloji ve Konuşma Bozukluğu Programını bitirerek, Odyoloji , Ses ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı ünvanını alarak mezun oldu.
2007 yılında, pulmoner hipertansiyon üzerine çalıştı ve Türkiye Pulmoner Hipertansiyon Derneği’ ni kurdu.
1999-2019 yılları arasında, pediatrik fizyoterapi, işitme, konuşma ve ses bozuklukları alanında çalıştı.
Evli, bir oğlu var.
Halen DİA DİL KONUŞMA VE SES BOZUKLUKLARI MERKEZİNDE DİL, KONUŞMA ve SES BOZUKLUKLARI ALANINDA HİZMET VERMEKTEDİR.
KURS VE SEMİNERLER
2000, Ulusal Serebral Palsi Günleri Kongresi , İstanbul
2002, 1. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Ankara
2003, Bobath Therapi Kursu , Heidi Steinbeck, Almanya
2003, Hacettepe Üniv.Tıp Fak. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana BD, ‘ Serebral paralizili çocuklarda fiziksel uygunluk ve fonksiyonel beceriler ‘, Kişioğlu ,Pelin., Ankara
2004, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Seminerleri II, Hacettepe Üniversitesi, Ankara
2004, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları,’ Gecikmiş Konuşma ‘ Kursu, Hacettepe Üniversitesi, Ankara
2005, Pediatrik Odyoloji Semineri , Hacettepe Üniversitesi, Ankara
2005, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Seminerleri IV, Pediatrik Odyoloji, Hacettepe Üniversitesi , Ankara
2006, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Seminerleri V, Hacettepe Üniversitesi , İnkumu/Bartın
2006, ‘ Dijital İşitme Cihazları ve Programlama ‘ Kursu, Hacettepe Üniversitesi, İnkumu/Bartın
2006, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Seminerleri VI, ABR,OAE ve ASSR, Kursu, Hacettepe Üniversitesi, Ankara
2006, IPPA, Intensive Programe On Pediatric Audiology , Odyoloji, Ses ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Artevelde Hogeschool, Belçika (Brüksel, Ghent)
2006, III. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Hacettepe Üniversitesi , Ankara
2006,III. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi,
‘Afazi’de Değerlendirme Kursu ‘, Hacettepe Üniversitesi, Ankara
2006, III. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, ‘ Kekemelik Kursu ‘ , Ekim Ankara
2006,III. Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, ‘Davranım Odyometrisi’ Kursu, 14-16 Ekim, Ankara
2007, Motor Gelişim Kursu, Creature Comfort Cage Metodu, Kursu, 3C, Ankara
2007, Outcomes of physical therapy in children with cerebral palsy: a pilot study. Kişioğlu, Ş., Kişioğlu Kalan, P.,Çağın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merk., Hacettepe Üniv.Tıp Fak. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana BD., Ankara
2007, Hacettepe Üniversitesi, Odyoloji Ve Konuşma Bozuklukları Ana BD, Kişioğlu Kalan, P., ‘ İşitme kayıplı çocuklarda motor gelişim ve fiziksel uygunluğun değerlendirilmesi’ ., Ankara
2008, 3MT, Musical Therapy Kursu, Ankara
2010 Cerebral Palside Ortopedik Yaklaşımlar, GATA, Ankara
2012, Kinesiology taping PINOTAPE , Pinotape Physiotaping , Kursu, Ankara
2012, NLP PRACTITIONER , EKİM 2012, ANTALYA
2012, NLP MASTER PRACTITIONER, KASIM 2012, ANTALYA
2012, CERTIFICATE COACHING , KASIM 2012, ANTALYA
2014, ‘ Odyolojide Özel Konular – Tanı , Tedavi ve Eğitsel Yaklaşımlar’, Eskişehir
2014, ‘ Okul Öncesi Dönemde Dikkati Geliştirecek Etkinlikler’ , Kursu, Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği, Ankara
2014, ‘ Okul Öncesi Eğitimde Reggio Emilia Yaklaşımı’ , Kursu , Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği, Ankara
2014, ‘Akıl Ve Zeka Oyunları Etkinlikleri ‘,Kursu, Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği, Ankara
2014, ‘ Okul Öncesi Dönemde Montessori Eğitimi’, Kursu, Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği, Ankara
2014, ‘ Okul Öncesi Dönemde Oyun Yoluyla Kavram Öğretimi ‘ , Kursu, Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği, Ankara
2014, ‘Okul Öncesi Dönemde Waldorf Yaklaşımı ‘ , Kursu , Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği, Ankara
2015, ‘ Kekeme Çocuk, Adölesan Ve Yetişkinlerde Değerlendirme, Tanı Ve Tedavi ’, Kursu, İşitme Konuşma Bilimciler Derneği, J. Scott Yarus, Pittsburgh University
2015, 8.KOKLEAR İmplantasyon Otoloji- Nörootoloji ve Odyoloji Kongresi, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği, Eskişehir
2016, ‘ PLS-5 , Okul Öncesi Dil Ölçeği Testi, Kursu , Prof. Dr. Erol Belgin, Doç.Dr. A.Sanem Şahlı, Turgut Özal Üniversitesi, Ankara
2016, II. İşitme – Konuşma ve Ses Bozuklukları Sempozyumu, Medipol Üniversitesi, İstanbul
2016, ‘ TİFALDİ Eğitim ve Uygulama’ Kursu, Prof. Dr. Ayşegül Güven, Türk Psikologlar Derneği, Ankara
2016, ‘ Canlı Koklear İmplantasyon Kursu ‘, Prof. Dr. Yıldırım Bayazıt, Medipol Üniversitesi, İstanbul
2016, ‘ İşitsel – Sözel Terapi Kursu’ , Pro. Dr. Erol Belgin, Doç. Dr. A. Sanem Şahlı, Medipol Üniversitesi, İstanbul
2017, ‘ Oyun Terapisi’, Kursu , Dirim Psikoloji , Uzm. Klinik Psikolog Afife Selvitop, Ankara
2018, 1. Uluslarası Katılımlı Duyu Bütünleme Sempozyumu, ‘Otizme Duyusal Bakış’ , Duyu Bütünleme Derneği, İstanbul,
2018, DIR-Floortime, Kursu , ICDL, Çiğdem Ergül, İstanbul
2018, ‘ The Interdisciplinary Council on Development and Learning, Jeffrey J. Guenzel, İstanbul
2018, ‘ TILLS –Özel Öğrenme Güçlüğü Ölçeği ‘Bütünleşmiş Dil ve Okur-Yazarlık Becerileri Testi (TILLS), Kursu, Uzm. Psikolog Beril Zeynep Hacıosman, Türkiye Disleksi Vakfı, Ankara
2019, ‘Disleksi Eğitimci Eğitimi ‘ Kursu, Mehmet Şirin Zorkol, Ankara
2020, Türkçe Erken Dil Gelişim Testi ( TEDİL), Uygulama ve Puanlama Eğitimi, Prof.Dr. Seyhun Topbaş, Ankara
2020, Türkçe Okul Çağı Dil Gelişim Testi ( TODİL), Uygulama ve Puanlama Eğitimi, Prof.Dr. Seyhun Topbaş, Ankara
İŞ DENEYİMLERİ
1999-2000: Özel Akademi Özel Eğitim ve Reh. Merkezi, Ankara,
2000-2001: Duyum Özel Eğitim, İşitme-Konuşma ve Ses Bozuklukları Merkezi, Ankara
2001-2007: Ankara Özel Çağın Özel Eğt. Ve Reh. Merkezi , Ankara
2007-2009: Özel Kulu Nergis Özel Eğt. Ve Reh. Merkezi, Konya
2009-2012: Uzman Eller Özel Eğt. Ve Reh. Merkezi, Kırıkkale
2011-2013: Aylin Özel Eğt. Ve Reh. Merkezi, Karabük
2013-2020: İŞİTME KONUŞMA TANI VE TEDAVİ, ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ, Ankara
2020- : DİA DİL & KONUŞMA VE SES BOZUKLUKLARI MERKEZİ
m...
Pelin Hocam ile kendi oturduğum semtimde özel eğitim kurumunda tanıştım. konuşma bozukluğu için gittim çok iyi odyolog doktoru memnun kaldım konuşmamda düzelme oldu iyiki gitmişim tanimişim kendisini ilgilenmesi güler yüzlü olması beni mutlu ediyor herkese öneririm pelin hocama gitmelerini
Pelin Hanım'ın hizmet verdiği kurum benim evime yakındı.Konuşma bozukluğum vardı.
Çok mükemmel uzman iyikide gittim, iyikide kendisini tanıdım. Seans süreçlerim çok başarılı ilerledi ve kekemeliğim geçti. Benimle çok iyi ilgilendi.Pelin Hanım'ı herkese tavsiye ederim.
Uzman Pelin Kişioğlu' na özel eğitim kurumunda tanımıştım.Kızımın konuşamamasından dolayı kurumda bütün öğretmenlere ders veren bir uzmandı. Pelin Hanım gerçekten çocuklara nasıl yaklaşacağını biliyor ve kızım çok seviyor. Evde nasıl çalışma yapacağımızı bize öğretiyor.En sevdiğim özelliği çok sevecen anne gibi olması, çok sabırlı ve bilgisine çok güveniyorum. Çocuğumunda çalışmaların geri dönüşlerini görmek beni çok mutlu ediyor.Kesinlikle tavsiye ederim. Zaten bir kez gören ve tanışan Pelin Hanımla yola devam eder.
Karabük'te ikamet etmekteyim. 2012 -2013 döneminde Hocamız Karabük te çalıştı.Büyük kızımda konuşma problemi vardı, eğitim gördü kendisinden. Sonra Ankara'ya taşındı. Biz de peşinden haftada 1 seans olarak 2 yıl daha devam ettik. Sonra küçük kızımda da aynı problem olunca ona da devam ettik. Çok memnun kaldık . Çevremde aynı sıkıntıyı yaşayanlara kesinlikle her daim tavsiye ettim ve etmeye devam edeceğim. Teşekkürler..
Pelin hocama ilk buluşmamız Karabük başvurdum orada kendisi ile tanıştık ama iyi ki tanımışım hayatımız değişti. Oğlum dört yaşına gelmesine rağmen konuşma zorluğu yaşamasından dolayı başvurduk. Pelin hocama 6 yıl devam ettim .Karabük'te yaklaşık 8 ay kadar gittik .Daha sonra kendisi Ankara'ya göreve devam etti. Bana göre oğlumun eğitiminde çok fazla ilerleme oldu .Benim içinde psikolojik anlamda destek oldu. Pelin Hocayı iyi ki tanımışım. Oğlum şuan çok çok iyi bende çok mutluyum iyi ki var. Ankara'ya her Cumartesi gittim .Oğlumun konuştuğunu bir şeyler anlattığını görmek her emeğe değdi .Oğlum sağlığına kavuştu sosyalleşti öz güveni geldi kendini ifade edince. Çok mütevazi çok candan benim ve ailemin tüm dertlerimize yardımcı olan biriydi biz onu çok ama çok seviyoruz .Tabi ki tavsiye ederim benim hayatımı değiştirdi tüm ailelerin bu mutluluğu yaşamalarını isterim çok konuşma terapisi olabilir ama ben doğru adrese gittim Pelin Hocama herkese tavsiye ederim.
d.....
Uzmanımıza özel eğitimi araştırarak ulaştım. Kızımın konuşma geriliği vardı konuşma dersi aldı.Uzmanımız ile gerçekleşen sürecimiz çok iyiydi.Pelin hocamızda en beğendiğim özellikleri güler yüzlü olması, bizi dinlemesi ve kimseyi ayırt etmemesi herkesle iletişim halinde olmasıdır. Çevreme tavsiye ediyorum.İyi ki tanımışım Pelin hocamızı keşke sürecimiz bitmeseydi kızım da uzun süreli tanısaydı..
Pelin Hanım'dan destek aldık ve çok memnun kaldık.Kekeleme şikayeti ile kendisine başvurmuştur.Süreç çok başarılıydı ve aynı zamanda danışanlar ve yakınlarına olan ilgisi ve bilgilendirmelerden ayrıca bizi memnun etti.Alanında başarılı bulduğum için bizim gibi kekelemesi olan herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.Teşekkürler .
Tek kelimeyle mükemmel bir danışman,mükemmel bir insan.Anne sıcaklığıyla yaklaşıyor, alanında çok uzman.Onunla görüşmemizden sonra kızımın potansiyel durumu %100 arttı.Hiç bir sıkıntımız yok şu an.Kızımın gecikmiş konuşması vardı.Pelin Hanım'ın yönlendirmeleriyle çok kısa sürede çözüme ulaştık.Herk se tavsiye ediyorum.Konuşmasında değişiklik oldu, kızımın çok kısıtlı konuşmaları vardı. Şu anda kızımı susturamıyoruz. Pelin Hanım'ın desteğiyle başarıya ulaştık.Çalışma hayatında başarılar dilerim, emekleri için teşekkür ederim.
ö.....
Harika bir anne,harika bir öğretmen,işinin uzmanı.Herkese tavsiye edeceğim mükemmel bir eğitimci.Oğlumun dil konuşması için tercih ettim.Geç konuşma vardı oğlumda, Pelin Hanım'la inanılmaz derecede yol katettik ve konuşması düzeldi.Arkadaşlarının seviyesine ulaştı, oğluma yaklaşımı sıcak ve mütevazi.
Pelin Kişioğlu Kalan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Pelin Kişioğlu Kalan, Odyoloji (Dil, Konuşma ve Ses Bozuklukları). Size Pelin Kişioğlu Kalan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Normal Randevu, Randevu, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Aprakside Konuşma Terapisi, Gelişimsel Dil Geriliği Terapisi.
Pelin Kişioğlu Kalan adresi nerede?Pelin Kişioğlu Kalan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bağcılar Açın caddesi 273. Sokak Yalı apt . 3/6 Çankaya/ Ankara Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Pelin Kişioğlu Kalan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Pelin Kişioğlu Kalan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Pelin Kişioğlu Kalan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Pelin Kişioğlu Kalan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Pelin Kişioğlu Kalan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Pelin Kişioğlu Kalan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Pelin Kişioğlu Kalan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Pelin Kişioğlu Kalan hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Pelin Kişioğlu Kalan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Odyolog
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Odyolog