Pelin Öztaş - EMDR AVRUPA AKREDİTE TERAPİSTİ, DANIŞMANI VE SÜPERVİZÖRÜ

Görüşmelerimi ONLİNE olarak yürütmekteyim.

1982 yılında Samsun’da doğdum ve 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum. 2008 yılında Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Uygulamalı Yüksek Lisans Programı’nı, “Panic Disorder with Agoraphobia: A Comprehensive Literature Review and the Treatment Plan Designed for a Hypothetical Case” adlı projem ile tamamladım. Mezuniyetimin ardından Başkent Üniversitesi Ankara ve Başkent Üniversitesi İstanbul Hastaneleri’nde çalıştım, çeşitli kurumlara psikolojik danışmanlık hizmeti verdim. Uzun süredir kendi kliniğimde, online terapi olarak, yetişkin danışanlarla bireysel çalışmalarımı sürdürüyorum. Meslek hayatımın başlangıcında rahmetli Psikanalist Prof. Dr. Leyla Zileli'den iki yıla yakın bir süre psikanalitik psikoterapi derslerine katıldım, süpervizyon aldım ve süpervizörlüğünde kronik böbrek hastalığına sahip hastalarla “Transaksiyonel Grup İmgeleme Terapisi”ni yürüttüm. Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT) eğitimi ve süpervizyonları aldım. Zamanla birçok mesleki eğitimle kendimi geliştirdim ve geliştirmeye devam ediyorum. 2015 yılında kendi şirketimi kurdum. Çalışmalarımı kurucusu olduğum PELİN PSİKOLOJİ’de online olarak gerçekleştiriyorum.

Geçmişteki olumsuz yaşam olaylarının, deneyimlerin kişinin üzerinde yarattığı olumsuz etkilerle başa çıkmaya ve bu etkileri azaltmaya yardımcı olan EMDR Terapisi alanında gerekli akreditasyonları tamamlayarak EMDR AVRUPA AKREDİTE TERAPİSTİ, DANIŞMANI VE SÜPERVİZÖRÜ unvanlarını aldım. Avrupa Akredite EMDR eğitimlerinde danışman olarak görev almakta ve meslektaşlarıma süpervizyon vermekteyim. Klinik çalışmalarımda ağırlıklı olarak EMDR Terapisi kullanmakla birlikte, Bilişsel Davranışçı Terapi (CBT), Şema Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi ve Somatik Deneyimleme ekollerinden de faydalanmaktayım.

Çalışma alanlarım arasında bağlanma sorunları, panik bozukluk, fobiler, obsesif kompulsif bozukluk, travmatik anılar, yakın zamanlı travmalar, kaygı ve korku problemleri, depresyon, kayıp ve yas süreçleri, travmatik yaşantılar, ilişki ve iletişim problemleri, özgüven sorunları, yetersizlik ve değersizlik hisleri, suçluluk, utanç ve yalnızlık duyguları, kararsızlık, erteleme problemleri, öfke problemleri, çocukluk dönemi yaşantıları, ilişkilerde terk edilme ve aldatma sonrası süreçler, stres ve zaman yönetimi, etkili iletişim, kilo problemleri ve ebeveyn olma ile ilgili güçlükler yer almaktadır. Ayrıca performans geliştirme üzerine de çalışmalar yapmaktayım.

2023 yılının Nisan ayında, psikoterapistler, ebeveynler, öğretmenler, öğrenciler, sanatçılar ve farklı sektör çalışanları için etkili düşünme, anlama ve aktarma becerilerini geliştirebilecekleri kapsamlı bir başucu kitabı olan “HERKES İÇİN METAFOR TERAPİ”yi yazdım. Yaşamımızda dengeyi sağlamak için gerekli becerileri aktarmak amacıyla yola çıkarak bir beceri serisi kitabı yazmaya niyetlendim. Bu serinin ilk kitabı olan "ZAMANI YÖNETME BECERİSİ" Ağustos 2024 itibariyle yayınlanmıştır. Faydalanmanız dileğimle.

Klinik psikoloji alanındaki tecrübelerimi, meslek hayatım boyunca edindiğim bilgileri ve sürekli kendimi geliştirme gayretimi danışanlarıma en etkili şekilde aktarmaya devam ediyorum.

Pelin Öztaş- Pelin Psikoloji Danışmanlık (Terapi)
Oramiral Kemal Kayacan Sok. Sümer Apt. No:7 Daire:1 Göztepe/İstanbul, Kadiköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Banka Havalesi

Online Terapi +40 daha fazla

Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +10 daha fazla

Ağlama ve Öfke Nöbetleri

Bender Gestalt Motor Algı Testi

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Pelin hanımla 2,5 yıldır terapi sürecim devam etmektedir. Terapinin başından itibaren alana hakimiyeti,bilgisi, anlayışı, terapi zamanını düzenleyişi, ön görüleri, ihtiyacı analiz edebilmesi o kadar başarılı ki tüm bunlar terapi sürecimde kendimi çok güvende hissetmemi sağladı ve yol katetmemde çok yardımcı oldu. Yas, travma, özgüven gibi bir çok konuyu çalıştık. Beraber çalıştıkta insan odaklı bir psikolog olduğunu hissediyorsunuz ve işinde çok profesyonel. EMDR terapide ki başarısı cidden tartışılmaz.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Yasadigim bir anksiyete krizi ve sonrasinda gecmeyen kaygi durmu nedeniyle iki ay kadar once Pelin hanimla tanistim. Cok uzun arastirmalar yapmadan Pelin hanimla baslama karari almistim ama goruyorum ki nokta atisi yapmisim.

Iki ay kadar kisa bir surede, kendisinin rehberliginde cok iyi yol kattetigimi gunluk yasamimdan goruyorum. Anksiyete seviyem ve bundan kaynakli gogus darligi sorunum yok denecek kadar azaldi. Edindigim farkindaliklar duygusal anlamda yukumu cok hafifletti.
Online seanslar boyunca EMDR teknigiyle yas ve farkli konular calistik, calisiyoruz ve her seferinde uzerimdeki olumlu etkilerini gormek bana iyi ki terapiye baslamisim dedirtiyor.

Pelin Hanim deneyimli, danisanini iyi analiz edebilen, seans esnasinda ihtiyaci iyi gozlemleyen ve bunu kisiye farkettirebilen yetkin bir psikolog.
Bu yolu onunla yuruyor olmaktan cok mutluyum. Kendisine sahane rehberligi, guleryuzlu hosgorusu ve yardimlari icin hep minnettar kalacagim.

Z
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Majör depresyon tanısı sonrası ilaç kullanımına başlamıştım ki terapi için de Pelin hanımın kapısını çaldım. İyi ki çalmışım. Neredeyse iki yıldır haftada bir başlayan sürecimiz şimdi üç hafta da bir ile devam etmekte. Hikaye almasında gösterdiği sabır, çok tekrar etmeme ve devamlı konuşmama verdiği izin çok kıymetliydi. Sıklıkla online EMDR uyguladık. Yas çalıştık. Kaygı çalıştık. Ben artık çok daha iyi hissediyorum en önemlisi kendimi ve çevremi hırpalamıyorum. Katkısı büyüktür. Güleryüzlü ve destekleyicidir. Kitabı “Metafor Terapi” de başucu kaynağımdır.
Teşekkür ediyorum tekrar tüm emeği için…

C
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Bir çok farklı terapistle çalışmış olsam da, en çok bağ kurabildiğim ve anlaşıldığımı hissettiğim psikoloğum oldu diyebilirim. Seans zamanını, süresini, seansın verimliliğini önemsemesini, sizin için süreci kolaylaştırmaya çalıştığını her zaman hissedebiliyorsunuz. Bu sayede insan kendini güvende hissedebiliyor ve terapinin verimliliği de çok artmış oluyor. EMDR ile çalışmak isteyen tüm yakınlarıma gönül rahatlığıyla tavsiye ediyor ve onlardan da güzel yorumlar alıyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Pelin hanımla 2 sene kadar önce, pandemi sürecinde, EMDR çalışabileceğim bir psikolog arayışı içindeyken, uzun araştırmalarım ve ertelemelerim sonucu tanıştık.
Yas süreci, çocukluk travmaları, kaygılar, dikkat eksikliği üzerine çalışıyoruz.
Terapi sürecindeki profesyonel yaklaşımı ve iyi bir yol gösterici olması ile kendimi fark etme sürecimin mimarı oldu.
Profesyonel, tecrübeli, EMDR konusunda uzman ve kendinizi rahat hissedeceğiniz bir psikolog arıyorsanız Pelin hanım size yardımcı olacaktır. :)

T
Konum: Online Danışmanlık Bireysel Terapi

Pelin Hanim ile yollarimiz 2022 yilinda kesisti. Kendim de bir klinik psikolog olarak; yasadigim coklu kayiplardan sonra alaninda tecrubeli bir psikolog arayisimda kendisine tavsiye uzerine ulastim. 6 aylik bir EMDR terapi surecimiz oldu. Basladigim nokta ile su an terapi sureci tamamlanmis olarak bulundugum nokta arasinda ciddi bir fark oldugunu cok rahatlikla gorebiliyorum. Kendimi cok iyi ve hayata tekrar geri donmus olarak goruyorum. Kendisi alaninda oldukca tecrubeli, empatik, sizi gercekten onemsedigini hissettiren ve iletisimindeki sakinligi ile size cok iyi gelen bir terapist. Kendisi ile yollarimin kesismesine cok mutluyum. Kendisine her sey icin ve bu terapi yolculugu icin tekrar tesekkur etmek istiyorum.

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Uzun yıllar terapide bir çok alanda gelişmiş olduğumu ve farkındalığımın arttığını hissetmeme rağmen panik ataklarım azalsa da geçmeyen bir beklenti anksiyetem vardı ve artık başka bir şey denemek istiyordum. EMDR denemeye böyle karar verdim ve Pelin Hanım’la yollarımız kesişti. EMDR’ın ilk seanstan itibaren bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim. Travmalarım üzerine çalışırken daha ilk haftadan gündelik hayatımda inanılmaz pozitif değişiklikler başladı. Kaygı düzeyim düştü, kendime güvenim arttı. Spesifik olarak üzerinde çalışmadığımız alanlarda bile kendimde bir değişim görmek çok etkileyiciydi. EMDR Seansları daha şimdiden inanılmaz bir deneyim oldu benim için. Sanırım bilgim olsaydı, daha önce biri beni yönlendirmiş olsaydı, uzun yıllar sancılı terapi süreçlerinden sonra aynı terapiyi defalarca başa sarmak yerine EMDR çalışırdım. İyi ki Pelin Hanım’la ve EMDR’la yollarımız kesilmiş.

Z
Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

EMDR terapi arayışı içerisindeyken bir öneri ile Pelin Hanımla çalışmaya başladım. Uykularımı kaçıran travmalarım için yoğun bir EMDR seansları uyguladık. Ciddi anlamda etkisini gördüm. Şu an travma dediğim olayı düşününce duygusal bir etki hissetmiyorum bile. Kendisi alanında başarılı, konuya hakim ve hiç bir detayı kaçırmıyor. Kendimi anlatmak ve anlaşılmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Her seansımızı heyecanla ve istekle bekledim ve aynı arzuyla beklemeye devam edeceğim.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Pelin hanim’i yaklaşık 8 ay once bir doktor önerisi ile buldum. Yeni bir ülkeye yerleşme, yeni dil öğrenmek, yeni bir ise adapte olmakla ve pandemi dolayisiyla uzun sure yalnız kalmak ile birlikte gelen ciddi kaygı bozukluğu ve bunun getirdiği dikkat bozukluğu günlük hayatimi çok etkiliyordu. Yaklaşık 8 ayda EMDR tekniği ile geldigimiz yer gercekten dusundugumden ve hayal ettigimden çok daha Guzel. Iyi ki kendisi ile yolum birleşmiş diye şükrediyorum. Ses tonu güleryüzü içten ve samimi olması ve verdigi güven gercekten çok kıymetli. Tekrar kendime güven duymama ve huzurla nefes almama yardimci oldu. Iyi ki varsanız, hersey icin çok teşekkür ederim.

O
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Pelin Hanıma, Okb tanısıyla çok kötü bir durumda gittim. Bazı konularla ilgili temizlik takıntım vardı. Artık hayattan zevk almıyordum, intiharı bile düşünür duruma gelmiştim. Seanslarımız genelde EMDR yöntemiyle ilerliyordu. İlk başlarda işe yarayıp yaramayacağı konusunda emin değildim fakat 1 yıl gibi bir sürede çok yol katettiğimizi düşünüyorum. Daha tam olarak iyileştiğimi söyleyemem ama Pelin Hanım sayesinde hayatımda önemli değişimler oldu. Bakış açım, yaşam standartlarım olumlu yönde değişti. Kendisine ilgisi, samimiyeti ve doğru yönlendirmeleri için çok teşekkür ediyorum. Sevgilerle...