2010 yılında Haliç Üniversitesi’nde Psikoloji lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi boyunca; çok sayıda projede gönüllü olarak çalışmış, ayrıca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi K-2 Koğuşu'nda lisans dönemi boyunca staj yapmıştır.
Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans Eğitimini 2016 yılında Haliç Üniversitesi'nde bitirmiş “Klinik Psikolog” ünvanını ve master derecesini Tez Adı: ‘’Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastalarının Ebeveynlerinin Tükenmişlik Düzeyleri Ve Baş Etme Biçimlerinin; Çocukların Psikolojik Belirtileri Üzerine Etkisi Açısından İncelenmesi ‘’olan çalışmasıyla almıştır.
Özel Hümanite Psikiyatri Tıp Merkezinde Psiko-onkoloji alanında uzmanlık stajını tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji biriminde tez çalışmasını yürüttüğü dönemde, ilgili birimde onkoloji hastası çocuk ve ergenlerle psikoterapi çalışmaları yürütmüş ailelerle de görüşmeler gerçekleştirmiştir.
2015 yılında İstanbul Üniversitesi Aile Danışmanlığı Sertifika programı’nı Teorik-Pratik Eğitim ve Süpervizyon Eğitimini tamamlamış ve psikoterapi çalışmalarını gerçekleştirmiş. Yüksek Lisans eğitimi süresince Bilişsel Davranışçı (BDT) temelli psikoterapi eğitimi almıştır.
İstanbul'da Fen Bilimleri Dershanesi gibi eğitim kurumlarında ve özel eğitim merkezlerinde calışmış, psikolojik danışmanlık merkezlerinde çocuk, ergen ve yetişkinlerle bireysel psikoterapi yapmıştır. Terapilerde ağırlıklı olarak, Bilişsel Davranışçı Model ve Sistemik Aile Terapisi yaklaşımlarını kullanmaktadır.
Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Çocuklar için Zeka Ölçeği (WISC-R), Stanford Binet gibi psikolojik değerlendirme araçlarından yararlanmaktadır.
Bunun yanında; Kısa Semptom Tarama Envanteri SCL 90-R Belirti Tarama Testi ve Porteus, Benton, Frostig Metropolitan ,Catell 2A, Catell 3A, Gessell, Peabody, Bender-Gestalt Good Enough AGTE,, Beier Cümle Tamamlama Testi, Benton Görsel Bellek Testi uygulama yetkinliğine sahiptir.
Rorschach ve Projektif Testler Derneği(RPTD)’nin Prof. Dr. Tevfika TUNABOYLU İKİZ tarafından verilen 2 yıllık Rorschach Eğitimine devam etmektedir.
İş Deneyimi
2014
Fen bilimleri Dershanesi
Psikolog olarak, öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti, bireysel veli ve öğrenci görüşmeleri, bilişsel, sosyal-duygusal gelişim alanlarına ve okul olgunluğuna yönelik test uygulamaları, gelişim değerlendirme ve dikkat çalışmaları, zeka testleri uygulamalarını yürütmüş, öğrencilere mesleki ve psikolojik danışmanlık, ailelerine psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmeti vermiştir.
2014 -2015
Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi K-2 Koğuşu –Stajyer Psikolog
Psikolojik durum değerlendirme görüşmelerinin yapılması, terapi ve test uygulamaları yapmıştır
2016
İstanbul üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Birimi
Tez çalışması süresince Psikolog olarak kanser hastası çocuk ve ergen ve yetişkinlerle psikoterapi çalışmaları, aile danışmanlığı ve klinik değerlendirme, test uygulamaları yürütmüştür.
2016
Psikolog olarak Özel Hümanite Tıp Merkezinde Psiko-onkoloji alanında uzmanlık stajını tamamlamış ve bilimsel süpervizyondan geçmiştir.
İlgi Alanı
Kronik hastalıklarda psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir
Psiko-onkoloji alanında, kanser hastası çocuk, ergen ve yetişkinlerle psikoterapi yapmaktadır.
Yetişkinlerde bireysel terapi, çocukluk ve ergenlik sorunları ile çalışmaktadır
Çift ve Aile danışmanlığı alanında çalışmaktadır.
Zeka ve Gelişim Testleri uygulamaları yürütmektedir
Bunun yanında ;Depresyon, Kaygı bozuklukları, Davranış ve uyum problemleri, gibi çeşitli psikolojik sorunlarla çalışmaktadır.
Uzmanlığı
Psiko-onkoloji
Çift ve Aile Danışmanlığı
İhtisas alanları,Psiko onkoloji,Psikoloji,Aile Terapisi ve Pedagoji
Psikohome Danışmanlık Merkezi
Merkez Mah. Halaskargazi cad. Hüseyin Hilmi Paşa iş hanı no:153 kat :2 Daire 28, İstanbul
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuklarda Uyku Problemleri
d....s
ilk seansimizi yaptik Pelin Hanimla. asiriya kacan kaygilarim sebebiyle gittim kendisine. birinci seans olmasina ragmen cok memnun kaldim. enerjisi, pozitifligi rahat hissettirdi.
d.....
Bosanma surecimi daha saglikli atlatmak psikolojik destek aliyorum. Pelin hanim ile gorustukten sonra kendimi daha iyi hissettim. Gorusmede beni ve duygularimi onemsedigini hissettirdi.
y.....
Terapinin başlarında sürekli olarak sorduğum bir soru vardı, “Geçecek mi?”
Öyle müşkül bir durumda hissediyordum ki hiçbir zaman bitmeyecek gibi geliyordu; geçti. Konuya olan hakimiyeti, danışana yaklaşım biçimi ve desteği bana sağlam bir güven vermişti. Hissettiklerimi öyle güzel özetliyordu ki sanki aynılarını yaşamış gibi geliyordu. Yalnızca bu sebepten bile, terapi yapmak için gereken bilgi ve becerinin kendisinde oldukça iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Tabii terapistlerin elinde sihirli değnek bulunmuyor; danışanın ve terapistin ortak çabasıyla istenilen sonuca ulaşılabilir. Bir yolda takılıp düştüğümüzü düşünelim, eğer birinin bizi kaldırmasını istersek bu kısa çözüm olabilir ve bu yolda engebelerin, taşların olmasından sadece şikayet etmek bir çözüm yolu olmayabilir. Takılıp düşeceğimiz yollar hep olacaktır; terapi sayesinde bu yolda kendimizi tanıyarak, düştüğümüz yerden kalkma becerisini geliştiriyor ve bizi düşüren engelleri tanıyoruz biraz da. Farkındalığımızın artması bile birçok sorunun çözümü olabiliyor ve farkındalığımı arttırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Hayatımda, kendim için yaptığım en doğru eylemlerden birisi, kendisinden randevu almaktı. İyi ki tanımışım. Başarılarının devamını diliyorum.
e....t
Yıllardır kendisinden terapi alıyorum. Eskiden yüz yüze görüşüyorduk, yurtdışına taşındığımdan beri online devam ediyoruz ve ikisi arasında verimlilik açısından fark yok diyebilirim. Pelin çok iyi bir dinleyici, disiplinli ve işinde çok iyi. Tedavi sürecinde kendimi tanımama, geliştirmeme yardımcı olurken kendimle başa çıkmamı kolaylaştırdı. Terapi sürecimde beni en mutlu eden şey benim unuttuğum şeyleri bile hatırlayarak tedaviye katması. Dahası sadece tek bir bakış açısıyla ilerlemiyor oluşu, pratik ve uzun vadeli çözümleri aynı anda düzenleyebilmesi ve bunları dengede tutabilmesi muazzam. Ruh sağlığımın yanında fiziksel sağlığımı da kendisine borçluyum. İyi ki tanımışım!
ay....
İlk seanstan itibaren doğru yaklaşımlarla anksiyete ve bipolarite tanıları üzerine terapiye başladık. Travmalara bağlı oluşan kaygılar ve obsesyonlarda günbegün azalma oluşmaya başladı. Bir yıllık süreçte katettiğim yolu gördükçe Pelin hanıma binlerce kez teşekkür ediyorum. Pelin hanım; çalıştığı ekolü çok iyi bilen ve uygulayan, harikulade iletişim kurabilen, en doğru zamanda en doğru terapinin yapıldığını hissettiren, randevu hassasiyeti had safhada olan, akademik bilgisine kültürel birikimini de entegre etmiş, içinde bulunduğunuz sosyal ve ruhsal pozisyonu çok doğru tespit edebilen, harika bir terapist. Ben işimde, aile yaşantımda yitirdiğim işlevselliğimi, takıntı ve kaygı krizlerimi onun sayesinde tanıdım, yüzleştim ve en önemlisi aştım. Destek almak isteyen herkese tüm samimiyetimle Pelin hanımdan randevu almalarını öneriyorum. Teşekkürler Pelin Hanım.
Pelin Hanım'dan bir yıldan fazla bir süredir terapi alıyorum. Oldukça memnunum. Seanslara başladığımdaki ben ile, şu anki ben arasında gerçekten çok büyük farklar var. Kendine güvenen kendi değerinin farkına varan bir birey olma yolunda ilerliyorum. Seanslarıma başladığımda kendimi çok değersiz hissediyordum ve hayata dair herhangi bir beklentim yoktu. Şu an ise eğitim ve iş hayatımda bir çok şeyi düzene oturtmuş durumdayım.
Pelin Hanım bir takım yüzleşmeleri yaşamam konusunda çok yardımcı oldu. Bazen ağlayarak çıktım seanstan, bazen gülerek ama her seferinde yeni farkındalıklarla çıktım. Halen de süreç bitmiş değil daha üzerinde çalışılacak konular var ama güzel bir yol katettik. Pelin Hanım'a buradan her zaman konulara çalışmak için hazır olduğumuz anı beklediği için anlayışı için çok teşekkür ederim. Bir de ben inanıyorum ki psikolojik danışmanlık gerçekten zaman isteyen bir süreç ve Pelin Hanım'dan destek alan herkes zaman içerisinde faydasını hissedecektir.
ka...e
Oğlumu beraber büyüttük, her zaman iyi ki varsınız dediğim muhteşem bir psikolog öyle ani iniş çıkışlar yaşadık öyle zor dönemlerden geçtik ki... Pelin hanım hep yanımızdaydi aradığım her an ulasabildim. 4 belki daha uzun zamandır oğlum için gidiyorum. Çocukların aradığı tüm ilgi anlayış güven özveri full donanıma sahip, genç dinamik çocukların dünyasına hakim ve çok güzel kalpli...daha neler neler yazarım aslında ama özü bu. abarttigimi düşünmeyin %100 test edilip, yaşama %90 oğlunun gözünden odaklı bir anne olarak tarafından onaylandı
k.....
Tanıdığımın vasıtasıyla görüşme sağladım. 4-5 yıldır Pelinsu Hanım'ın danışanıyım. Kendisi her bakımdan istediğim cevapları çözüm yoluyla gösterebilen profesyonel bir uzman. Aynı zamanda da kendisini geliştirmekte olan bir hanımefendi. Aldığım destek benim için fazlasıyla yeterli oluyor. 10 üzerinden puanlayacak olursak 15 veririm. Çok memnunum.
na...t
Her zaman olması iyi bir danışman. Harika bir doktordur. Kötü giden depresyon geçiriyorum ve ne kadar profesyonel bir şekilde yardım ettiğini anlatabilecek kadar yazı yazmayı sevmiyorum. İyiki varsınız ve iyi ki benim psikoloğumsunuz.
Pelinsu Uzun isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Pelinsu Uzun, Psikoloji. Size Pelinsu Uzun tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bender Gestalt Motor Algı Testi, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Cinsel Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi.
Pelinsu Uzun adresi nerede?Pelinsu Uzun şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Zuhuratbaba Mahallesi Şükran Çiftliği Sokak No:49/3 İstanbul
- Merkez Mah. Halaskargazi cad. Hüseyin Hilmi Paşa iş hanı no:153 kat :2 Daire 28 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Pelinsu Uzun isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Pelinsu Uzun online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Pelinsu Uzun isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Pelinsu Uzun, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Pelinsu Uzun hangi dilleri konuşuyor?Pelinsu Uzun ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Pelinsu Uzun isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Pelinsu Uzun bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Pelinsu Uzun ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Pelinsu Uzun hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Pelinsu Uzun hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu