Ardından Ege Üniversitesi psikoloji bölümünde hazırlık eğitiminin devamında 4 yıllık lisans programını tamamlayarak onur derecesiyle mezun olmuştur.
Eğitim süresince İzmir Alzheimer derneğiyle ortak çalışmalar yürüterek Alzheimer hastaları ve yakınlarının psikolojik destek programında aktif görev almıştır.
Ege Üniversitesi Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Anabilim Dalında madde bağımlılığı servisinde bulunduğu staj dönemi boyunca grup terapilerine katılım ve test değerlendirme aktivitelerinde destekleme programında görev almıştır.
Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde şizofreni, kişilik bozuklukları vakalarıyla ilgili anket, raporlama çalışmaları yaparak stajını tamamlamıştır. Canlı ve kadavra organ bağışı konusunda üniversite öğrencilerinin tutumuna yönelik derleme çalışması bulunmaktadır.
Çeşitli anaokulları ve rehabilitasyonlarda edindiği çalışma hayatında çocuklara yönelik gelişim envanterleri uygulamaları, Otizmli, down sendromlu çocuklarda gelişimsel davranışlar konulu seminerler düzenleyerek ebeveyn destek projeleri oluşturmuştur. Çeşitli gazetelerde psikoloji başlıklı yazılar yazmakta, radyo programlarında birçok konuyla ilgili canlı veya yayından katılım sağlayarak güncel psikoloji konularında söyleşiler yapmaktadır.
Üye olduğu derneklerde ve özel okullarda seminerler düzenleyerek gelişimsel ve psikolojik destek şemalı uygulamalar yapmaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünü benimseyerek terapilerinde BDT(Bilişsel Davranışçı Terapi) ve Emre Konuk süpervizyonuyla tamamladığı 1.Düzey EMDR(Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) terapisi uygulamaktadır. Psikolog Pınar Şimşek, Türkiye EMDR Derneği üyesidir.
Minnesota çok yönlü kişilik envanteri(MMPI) uygulayıcısı olarak yetişkinlere yönelik MMPI envanteri uygulaması yapmaktadır. Melnis Danışmanlık Merkezi’nde bulunan Psikolog Pınar Şimşek; yetişkin psikoterapisi uzmanlık alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.
Aile İçi İletişim Sorunları
Grup Terapisi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
İstanbul
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
a....
Eşim yeni olan olgular için adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşıyordu. Üniversiteye başladığında, yeni işe girdiğinde kendi kendine böyle ağır süreçler geçiriyormuş zaten. Yeni evlendik biz de, evliliğimizde de böyle oldu. Evde kalmak istemiyor, hep annesinin yanına gidiyordu. Yalnız duramıyordu. Benden yana bir sıkıntı yoktu hiçbir zaman, sadece eve alışamamıştı. İnternetten araştırıp Pınar Hanım'a randevu aldım eşim için, sonra görüştüler. 2 hafta gibi bir süreçte ben askere gittim, döndüğümde Pınar Hanım sayesinde herhangi bir sorunu kalmamıştı eşimin.
h....y
Öneri üzerine görüşmek istedim Pınar Hanım'la. Gayet memnunum, olumlu sonuçlar aldığımı düşünüyorum. 2 seans oldu görüşeli,devam da ediyoruz.Şu an iş yoğunluğumdan dolayı gidemiyorum ama devam edeceğim. Birkaç test verdi bana, onları çözdüm ileteceğim kendisine bunları da. Ben evlilik öncesi ve sonrası şeklinde görüşme sağladım. Çok yardımcı oldu. Görmediğim şeyleri gösterdi, farklı düşünebilmeme yardımcı oldu. Pozitife doğru olumluya doğru götürdü beni. Çok iyi anlamda değişimler gözlemliyorum kendimde. Sayesinde hayatıma farklı bir şekilde yön verdim.
c.....
Pınar Hanım çok güleryüzlü ve sıcakkanlı birisi. 4. seansım bu kendisiyle. Ağır depresyon, panik bozukluk ve anksiyete problemlerim için araştırma yaparken Doktor Takvimi üzerinden kendisinin profiline ulaşıp danışan yorumlarından yola çıkarak görüşmek istedim. Daha önce 2 kere psikoterapi almama rağmen Pınar Hanım'la olan ilk seansımızdan itibaren daha fazla ilerledik. Daha çok farkındalığım var. Çok sakin, samimi, ve canayakın bir kadın. Tokalaşırken bile iki eliyle tokalaşıyor sizinle. Daha yolun başında olmama rağmen şu kadarcık süre içinde yapacağının en iyisini yaptı bana.
İnternetten Doktor Takvimi profilinden ulaştım Pınar Hanım'a. 4 seans oldu, devam da ediyorum görüşmelere. Normal görüşme sağladım, daha iyi olduğumu düşünüyorum. Çok memnunum kendisinin desteğinden. Güvenilir biri, tavsiye ederim görüşmeniz için.
u.....
Pınar Hanım'a danışan yorumlarını okuyup ulaştım.Kendisinin beni çok iyi dinlediğini ve çok iyi anladığını düşünüyorum.Konuşmalarımızdan sonra rahatladığımı hissediyorum.Pınar Hanım'ın beni can kulağıyla dinlediğini ve anladığını hissettim.Yardımcı olmaya çalışıyor.Koyduğu tanılar tam yerinde.Şu an daha iyiyim.EMDR terapisiyle devam ediyoruz.Pınar Hanım'a teşekkür ediyorum.
ö.....
İki aydır Pınar Hanım'a geliyorum.EMDR tedavisine başladık kendisiyle.Nefes alamadığım için gidiyordum.Aldığım netice sonucunda iki aydır o sıkıntım yok.Çok memnunum.Kendisi çok sıcak,samimi,ticari anlamda değil, işini severek yapıyor.Yönlendirmelerinden olumlu sonuçlar alıyorum.Birkaç kere kendimi kötü hissettiğim dönemde aradım ve kendisinden geri dönüşler aldım.
Pınar Hanım çok tatlı ve çok sevecen biri. Yardımcı olmaya çalışıyor.Randevularımız konusunda da bize uymaya çalışıyor.Sizi sakin ve tatlı şekilde dinliyor.Olaylara sizin bakamadığınız açıdan bakabilmesi çok önemli. Düşünemediğiniz şeyler konusunda farklı bakış açıları oluyor.Bu yönden bana çok yardımcı oldu.Ben kendisinden son derece memnunum.Kendisi dinlerken, beni hiç yargılamadığını hissettim.Açılma konusunda daha özgüvenli oldum.Bu çok hoşuma gitti.Tekrar görüşmelerimize devam edeceğiz kendisiyle.
y.....
Kendisi çok enerjik sıcakkanlı ve insana güven veren birisi. Emdr terapisi ile geçmişimle barışmamı ve geleceğe umutla bakmamı sağladığı için kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Kariyerinde ve hayatında başarılar ablam. İyi ki varsın :)
gi....
Kendimi kötü hissettiğim bir dönemde psikolojik destek almaya karar verdim ve buradan araştırmaya başladım. Pınar Hanım’la ilgili yorumları okuduğumda gerçekten bana yardım edebileceğini düşündüm. İyiki de ona başvurmuşum. Gayet güler yüzlü ve size yardımcı olan birisi. Ayrıca gerek seans süresince ve gerekse sonrasında da merak ettiğiniz soruların cevabını alabildiğiniz ilgili bir psikolog. İşini severek yaptığına eminim. Eğer böyle bir ihtiyacınız varsa kesinlikle ona danışmanızı tavsiye ederim. İşinizde sonuna kadar başarılar diliyorum. Sizi seviyorum :)
ya...n
Pınar Şimşek isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Pınar Şimşek, Psikoloji. Size Pınar Şimşek tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Yetişkin Terapisi, Psikoterapi, Davranış Bozuklukları, Çözüm Odaklı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Aile Danışmanlığı, Evlilik Terapisi, Fobilerden Kurtulmak.
Pınar Şimşek adresi nerede?Pınar Şimşek şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Pınar Şimşek isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Pınar Şimşek online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Pınar Şimşek isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Pınar Şimşek, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Pınar Şimşek hangi dilleri konuşuyor?Pınar Şimşek ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Pınar Şimşek isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Pınar Şimşek bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Pınar Şimşek ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Pınar Şimşek hakkında ne düşünüyor?Toplam 38 hasta / danışan, Pınar Şimşek hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu