Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar

Fevzi Çakmak Mah. İstasyon Cad no:486, Darıca, Kocaeli

Randevu +10 daha fazla

DIR Floortime

Erg. Rabia Bulut

5 yıl boyunca ergoterapist olarak çocuklarla çalışarak edindiğim deneyim ve Üsküdar Üniversitesi'nde tamamladığım Ergoterapi ve Sosyal Hizmet çift ana dalım ile Tezli Yüksek Lisans eğitimim, mesleki yeterliliğimin temelini oluşturur. Anadolu ve İstanbul Üniversitelerinden aldığım Sosyoloji ve Çocuk Gelişimi eğitimleriyle bilgimi daha da genişlettim.

Uluslararası alanda tanınan bir Floortime terapisti olarak DIR Floortime 101, 201 eğitimlerini tamamladım ve şu anda devam etmekte olan 202 eğitimini almaktayım. Pediatrik Yeme Bozuklukları, S.O.S Beslenme Yaklaşımı ve AYRES DUYU BÜTÜNLEME (CLASI) gibi özelleşmiş eğitimlerle donatılmış durumdayım ve etkili oyun terapisi uygulamaları yapmaktayım.

Darıca'da bulunan kendi Ergoterapi Danışmanlık Merkezimde, çeşitli sağlık kuruluşlarındaki stajlarım ve sosyal sorumluluk projelerindeki aktif rollerimle elde ettiğim deneyimleri danışanlarıma aktarıyorum. Çocuklarınız için en güncel ve etkili terapi yöntemlerini kullanarak, onların en iyi gelişim potansiyeline ulaşmalarına yardımcı olmaya hazırım.

Çocuğunuzun potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve hizmetlerim hakkında daha fazla bilgi almak için benimle iletişime geçin. Birlikte çocuğunuzun gelişim yolculuğunda değerli adımlar atalım.

Makaleler

Konum: Darıca Ergoterapi ve Dil Konuşma Merkezi Ergoterapi Randevusu

Oğlumuz, yaşıtlarıyla iletişim kurmakta çok zorlanıyordu. Arkadaşlarının oyunlarına katılmıyor, kendi başına vakit geçirmek istiyordu. Rabia Hanım’la başladığımız seanslar, hayatımızı değiştirdi diyebilirim. Oyunlarla desteklenen terapi sayesinde oğlumuz artık başka çocuklarla iletişim kurmayı ve oyunlara dahil olmayı öğreniyor. İlk kez bir doğum gününde oyun oynadığını görmek bizim için çok büyük bir mutluluktu. Rabia Hanım, sadece oğlumuzun değil, bizim de sürece nasıl destek olacağımızı detaylı bir şekilde anlattı. Şimdi geleceğe daha umutla bakıyoruz.

Konum: Erg. Rabia Bulut Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)

Kızımız arkadaşlarıyla oynamaktan hep kaçıyordu, yalnız kalmayı tercih ediyordu. Grup aktivitelerine katılmıyor, oyun kurmayı reddediyordu. Rabia Hanım’la başladığımız seanslarla kızımızın oyunlara katılımında büyük bir değişim gördük. İlk başta basit oyunlarla başlayıp yavaş yavaş diğer çocuklarla etkileşim kurmasını sağladı. Şimdi parkta diğer çocuklarla oyun oynadığını görmek bizim için inanılmaz bir mutluluk. Her seans sonrası bize evde yapabileceğimiz aktiviteleri detaylıca anlatarak süreci hızlandırmamıza çok yardımcı oldu. Onun desteğiyle kızımız sosyal ortamlara daha açık ve özgüvenli hale geldi.

Konum: Erg. Rabia Bulut Ergoterapi Randevusu

Oğlumuzun duyusal hassasiyeti yüzünden çok zorlanıyorduk. Kalabalık yerlere gitmek, yeni dokularla tanışmak onun için hep bir mücadeleydi. Yemek yerken doku seçiyor, giyinirken kıyafetlerinden rahatsız oluyordu. Rabia Hanım’la çalışmaya başladığımızdan beri oğlumuzda gözle görülür bir rahatlama var. Artık kalabalık ortamlara daha uyumlu, kıyafet değiştirirken huysuzlanmıyor ve farklı dokulara daha açık hale geldi. Rabia Hanım, oğlumuzun sınırlarını zorlamadan, adım adım ilerleyerek hem onun hem bizim bu süreci daha kolay atlatmamızı sağladı. İyi ki yollarımız kesişti, oğlumuzun şimdi daha mutlu bir çocuk olduğunu görmek paha biçilemez.

Konum: Erg. Rabia Bulut Otizme Erken Müdahale

Oğlumuzun atipik otizm tanısı vardı ve bunun yanı sıra sosyal iletişimde zorlanıyor, duyusal uyaranlara karşı aşırı tepki gösteriyordu. Rabia Hanım, her bir problem üzerine titizlikle çalışarak çok yönlü bir plan hazırladı. Sistematik bir şekilde uyguladığı bu program sayesinde oğlumuz, duyusal uyaranlara daha rahat adapte olmaya başladı, göz teması kurma ve basit oyunlara katılma gibi konularda ciddi gelişmeler gösterdi. Her seans sonrası bize neler yaptıklarını ve evde nasıl destek olabileceğimizi anlattı. Rabia Hanım’ın sabırlı ve detaylı yaklaşımı sayesinde oğlumuzun gelişiminde fark yaratan adımlar attık. Bu süreçte yanımızda olduğu için çok şanslıyız.

Konum: Darıca Ergoterapi ve Dil Konuşma Merkezi Ergoterapi Randevusu

Rabia Hanım’la tanışmadan önce oğlumuz yemek konusunda çok seçici davranıyordu ve her öğün bizim için bir mücadele haline gelmişti. Rabia Hanım’ın yeme terapisine başladıktan sonra, beslenme düzeninde ciddi bir değişim oldu. Artık daha fazla besin çeşidini kabul ediyor ve yemek yerken daha sakin. Sabırlı yaklaşımı ve her seans sonrasında bize sunduğu önerilerle süreci çok daha rahat yönetiyoruz. İyi ki Rabia Hanım’la yollarımız kesişmiş.

Konum: Erg. Rabia Bulut Ergoterapi

Oğlumuzun otizm spektrum bozukluğu ile ilgili yaşadığı iletişim problemleri nedeniyle Rabia Hanım’dan destek alıyoruz. Şubat ayından beri her hafta seanslara düzenli olarak katılıyoruz ve inanılmaz bir gelişim gözlemledik. Oğlumuz, artık sosyal etkileşimlerde daha istekli ve daha uzun süre odaklanabiliyor. Rabia Hanım’ın profesyonelliği, anlayışı ve çocuğumuza olan şefkati bize çok güven veriyor.

Konum: Erg. Rabia Bulut Ergoterapi

Ergoterapi seanslarına başladığımız günden bu yana, oğlumuzun el becerilerinde ve günlük yaşam aktivitelerinde büyük bir ilerleme kaydettik. Rabia Hanım’ın sabırlı ve pozitif yaklaşımı sayesinde, seanslarda oğlumuz daha istekli ve katılımcı olmaya başladı. Evde de bu gelişmeleri görmek bizi çok mutlu ediyor. Çocuğumuzun gelişim sürecini detaylı bir şekilde takip edip bize sürekli bilgi vermesi bizim için çok değerli. Tavsiye ederiz

K
Konum: Darıca Ergoterapi ve Dil Konuşma Merkezi

Rabia Hanım'la çalışmaktan çok memnunuz. Şubat ayından beri her hafta seanslarımıza devam ediyoruz. Oğlumuzun otizm tanısı ile başladığımız bu yolculukta, Rabia Hanım'ın sabrı ve ilgisi sayesinde büyük ilerlemeler kaydettik. Göz teması kurma ve sosyal etkileşimlerde ciddi anlamda bir gelişim gözlemledik. Rabia Hanım her seansında bize detaylı bilgiler vererek çocuğumuzun gelişimini takip etmemize yardımcı oluyor. Oğlumuzun hareket kabiliyetleri ve dikkat süresi her geçen gün daha iyiye gidiyor. Rabia Hanım gerçekten işini severek yapan biri, bize olan ilgisi ve anlayışı için minnettarız. Her hafta düzenli olarak çocuğumuzun durumu hakkında bilgi almak bizim için çok değerli.

Y
Konum: Darıca Ergoterapi ve Dil Konuşma Merkezi

Ergoterapist Rabia BULUT ile çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ocak ayından itibaren her hafta düzenli olarak kendisiyle seanslarımız oluyor. Rabia Hanım'ın empati yeteneği ve profesyonel yaklaşımı sayesinde oğlumuzun sosyal becerilerinde gözle görülür bir ilerleme kaydettik. Terapi sürecinde oyun tabanlı etkinlikler sayesinde, oğlumuzun dikkat süresi ve problem çözme yetenekleri belirgin şekilde arttı. Rabia Hanım her zaman güler yüzlü ve sabırlı, her seansı titizlikle planlayarak çocuğumuzun ihtiyaçlarına uygun şekilde yönlendiriyor. Her görüşmemizde bize detaylı ve anlayışlı bir şekilde bilgi veriyor. Oğlumuzun gelişiminde bu kadar olumlu bir etkisi olduğu için Rabia Hanım'a minnettarız.

Konum: Darıca Ergoterapi ve Dil Konuşma Merkezi

Rabia Hanım'dan son derece memnunuz. Kasım ayından bu yana her hafta düzenli olarak seanslara katılıyoruz. Kızımın otizm spektrum bozukluğu nedeniyle başladığımız floortime eğitiminde, göz teması ve motor becerilerinde büyük ilerlemeler kaydettik. İletişim yetenekleri, terapiye başlamadan önceki duruma kıyasla inanılmaz gelişti. Rabia Hanım çok ilgili ve anlayışlı, her seferinde detaylı bilgi vererek bizi aydınlatıyor. Her hafta düzenli olarak kızımızın gelişimi hakkında bilgi alabiliyoruz. Kendisi çocuğumuzun ilerlemesini yakından takip ediyor ve bize büyük destek sağlıyor.