Lisans eğitimi süresince Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesi psikoz kliniğinde, İstinye Devlet Hastanesi, Yedikule Surpırgıç Hastanesinde stajlarını tamamlamıştır.
Mezun olduktan hemen sonra Psikolog unvanıyla REEM Nöropsikiyatri merkezlerinde çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmalık merkezlerinde ve özel danışmanlık merkezlerinde çalışmıştır. 11 yıllık meslek hayatında, 25 bini aşkın çocuk, ergen ve yetişkin terapi seansı yaparak klinik deneyimi kazanmıştır. Kurucusu olduğu Panorama Psikoloji danışmanlık merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.
Klinik çalışmalarında eklektik anlayışı benimseyip, Dışavurumcu Sanat Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) ve Oyun Terapisi tekniklerini kullanmaktadır.
Türk Psikologlar Derneği, EMDR-TR Derneği üyesidir.
Evli ve bir çocuk annesidir.
UZMANLIK ALANLARINA GÖRE ALDIĞIM EĞİTİMLER
• EMDR EĞİTİMİ ( 2013) (Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme) (İNDA - EVA ZİMMER)
• Bilişsel Davranış Terapisi Eğitimi ve Süpervizyonu (Anlam Düşünce Davranış Değişim Merkezi - Prof. Dr. Serap Özer)- 60 saat
• Deneyimsel Oyun Terapisi (Byron Norton& Nilüfer Devecigil- Psikoistanbul)
• Deneyimsel Oyun Terapisi 2.düzey (Byron Norton-Psikoistanbul)
• Çocuk ve Ergenler için Bilişsel Davranışçı Terapi Tekniklerinin Uygulamalı Eğitimi; (Yrd. Doç. Dr. Başak Demiriz) Temmuz 2016- Haziran 2017)- 45 saat
• Oyun Terapisi Eğitimi (Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma Merkezi Yrd. Doç. Dr. Elif Akdağ Göçek)
• Oyun Terapisi Eğitimi (Dr. Selen Ayas, 2020)
- Non Direktif Oyun Terapisi
-Child Centered (Çocuk Merkezli Oyun Terapisi )
- Filial Therapy
- Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisİ
• “Dışavurumcu Sanat Terapisi Eğitimi” (Ekim 2020) (Klinik Psikolog Dr. Olcay Güner & Psikolog Nur Dinçer)
• Çift ve Evlilik Terapisi Uygulayıcı Eğitimi
• Sanat Terapisi
• “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi” (Eylül, 2014) (Türk Psikolojik Danışma ve Eğitim Derneği, Dr. Nevin Dölek)
• ÇOCUKLARA UYGULANAN OBJEKTİF TESTLER (ARALIK 2008- OCAK 2009, PSK. Dr. SELEN AYAS – PSİKOLOJİK TESTLER DERNEĞİ) ( Gessel Gelişim Figürleri Testi, Burdon Dikkat Testi, Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi, Koppitz Bir İnsan Çiz Testi, Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Porteus Labirentleri Testi, Kent Egy, Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi,), Bir İnsan Çiz Testi, Hayvan Ailesi Çiz Testi, Bir Aile Çiz Testi, Çocuklar için Anksiyete, Depresyon, Hiperaktivite Ölçekleri, Beier Cümle Tamamlama Testi, Belirti Tarama Envanteri, Sınav Kaygısı Ölçeği D2, Frankfurter,)
• WISC-IV Çocuklar için Zekâ Testi (Türk Psikologlar Derneği, 2016)
• DRAMA EĞİTİMİ (Yıldız Teknik Üniversitesi, 2019)
• Çocuk Resim Analizi Eğitimi ( 2020)
• Filial Terapi Uygulayıcı Eğitimi ( 2020)
• Vajinismus Tanı ve Tedavi Workshop (2015, Doç. Dr. Sultan Doğan),
• Travma Eğitimi (ÇATED)
• Temel Danışmanlık ve Yardım Becerileri Eğitimi (2013, İNDA, Uzm. Psk. Ayşegül Kalem)
• Klinik Süpervizyon Çalışması (Psk. Dr. Serkan Özgün, Bude Psikoterapi Merkezi, 2013- 2014)
• Çocuklu Ailelerle Sistemik Terapi Eğitimi ve Süpervizyon ( Yrd. Doç. Yudum Akyıl, Ekim 2015-Haziran 2016) 40 saat
• Cinsel Terapi Eğitimi
• Oyun Terapisi İle Yeme Sorunları Çalışma ( Oyun Terapileri Enstitüsü, Mehmet Teber)
• Mindfulness Sempozyumu (2021)
Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad Ekinoks Rezidans E 1 Blok, Beylikdüzü, İstanbul
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
ar...a
Rabia Hanımla arkadaşım tavsiyesi ile başlamıştım. Rabia Hanım ile seanslarımıza başladığımızda ilişki, öfke, sınır problemim, kaygı hayatıma nasıl etki ettiğini yeni yeni fark etmeye başlamıştım. Bu problem kendi içimde yoğun anksiyete yaşamama sebep oluyordu. Hem yakın ilişkilerimde hem de iş hayatımda, seans etkilerini görerek çok daha huzurlu bir hayat sürmeye başladım. Kendimi, nasıl düşünüyorsam nasıl hissediyorsam o şekilde ifade edebilmeye başladım. Özgüvenimin de seanslara paralel şekilde yükselmesiyle beraber hayat kalitemin çok arttığını söyleyebilirim. İlk başladığım zamandan bu zamana kadar tabiki de çok büyük fark var. Beni bir noktadan alıp, başka bir noktaya götürdüğünü söyleyebilirim. Sizi görüp gözeten bakış açısıyla beraber Rabia Hanım’ın hayatınıza dokunacağını söyleyebilirim.
m....
Rabia Hanım'dan biz memnunuz. Kendisi güleryüzlü, yaklaşımı gayet iyi, konuşma uslubu gayet güzel, konuyla ilgili, vakıf virisi. Rabia Hanım'ı büyük kızım internetten tavsiyelere ve yorumlara bakarak buldu ve küçük kızım için görüşme sağladık. 2. aya girmek üzereyiz ve devam ediyoruz. Çocuğumun özgüveni eksikti yalnızlık hissiyatı vardı bu durumları bayağı kısa sürede aştık. Aile olarak sorunlu bir aile değildik o da vesile oldu. Kızımda gayet olumlu değişimler var hatta seanslarımızı bugün yarın sonlandırabilme durumuna geldik.
n....
Rabia Hanım hakkında olumlu görüşlerim var. Kendisine araştırma sonucunda ulaştım ve çocuklarım için görüşme sağladım. 4-5 ay danışmanlık hizmeti aldık ve devam ediyoruz. Genel süreçlerin uzun olduğunu düşünüyorum ufak çocuğumla başladım ama çözüme ulaştık. Tepkileri, öfkeleri vardı devamlılık gerekiyor devam edemedik ama sorunumuz halledildi gibi, hafifledi, farkını gördüm. Rabia Hanım güzel, sakin, rahatlıkla her şeyi anlatabileceğiniz, güven veren bir uzman. 10 yaşındaki oğlum için oyun terapisi almıştık oğlumda seanslara gitmek istiyordu. Şimdi de 15 yaşındaki kızım için devam ediyoruz. Kendisi konuşuyor, anlatıyor, güven veriyor. Çocuklara ulaşmak daha zor ama 2 çocuğumda olumsuz bir düşünce söylemediler.
ç....
Hocamızdan memnunuz, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Kendisine internet üzerinden araştırma yaparak ulaştım. Şu anda sürecimiz olumlu ilerliyor, oğlum üzerinde de olumlu etkileri oldu. Genel itibariyle memnunuz. Oyun terapisine gidiyoruz. Kendisi arada benimle de görüşmeler yaparak görüşlerime önem veriyor. 2-3 aydır görüşme sağlıyoruz ve devam ediyoruz. Herhangi bir problemimiz yok. Oğlum sosyal anlamda arkadaşlarıyla iletişim kurabilen bir çocuk değildi yavaş yavaş açıldığını fark ediyorum. Kaygılı, tedirgin bir çocuktu o anlamda daha açıldığını fark ediyorum, öğretmenlerinden de bu anlamda olumlu geri dönüşler alıyorum. Bizde bu konuda verdiği tavsiyeler üzerine çeşitli değişimler, yenilikler yaptık bu anlamda etkisini gördük.
ba...e
İyi bir dinleyici ve iyi bir rehber kendisi. Bireysel seans için kendisinden randevu aldım. İleriye ve geriye dönük planlarımın netleşmesini sağladı. Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. Kendimi bulmamı sağladı.
ni...l
Rabia hanım ile 6. Seansımızı geride bıraktık. Kendimde gördüğüm olumlu gelişmeleri farkettiğim için kendisine yorum yapma gereksinimi duydum. Öncelikle benim için çok güzel bir süreç oluyor. Seanslar da güleryüzü, yorumları, düşünceleri ile seans sonu bana kendimi çok daha iyi hissettirdi ve farkındalığımı arttırdı. Bundan sonraki süreç için artık daha umutluyum. Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.
t....
Rabia Hanım'ı seviyoruz. Kızım için oyun terapisi almak için gidiyoruz çok da etkisini gördük. Kendisi ailemizden biriymiş gibi o samimiyetle yaklaşıyor. Hem kızım hem de kendi adıma çok memnunuz. Diğer kişilere de tavsiye ediyorum. 7-8 seans görüşme sağladık. Çocuk için diyalog kuruyor ama kendimde söylediklerini yatmadan önce aklıma geliyor ve yorumluyorum. Stres yapılacak şeyler için stres yapmıyorum. Öfke nöbetiyle, akran zorbalığından dolayı okul değiştirdik bu süreci gayet rahat aştık. Güvensizlik konusunda hiçbir şey yaşamadım. Öfke nöbetleri ara ara alıyor ama azaldı. Bez bağlamayla ilgili sağ olsun bezini bıraktırdı. Rabia Hanım'dan gayet memnunuz. Kendisini seviyoruz.
b....
Rabia Hanım'ı tavsiye edebilirim. 7 yaşındaki kızımda değişimler var. Benimde kızıma karşı yaklaşımım değişti kendisi bu konuda da rehberlik ediyor. Rabia Hanım'a internetten bularak görüşme sağladık. 22 Ekim'den beridir danışmanlık hizmeti alıyoruz. Daha hırçın değil daha agresif değil isteklerini söylüyor önceden hırçın davranır küserdi şimdi neden kızdığını öfkelendiğini söyleyebiliyor duygularını anlayabiliyor. Kendisinden aldığımız danışmanlık hizmetinden memnunuz o yüzden devam ediyoruz.
a....u
Ahh oyun ablamız canımız bizi öyle bir yerden çekip aldı ki ne desek ne yapsak az...
9 yaşında ki oğlumun problemlerini çözmemizde o kadar yardımcı oldu keşke her çocuğun böyle bir oyun ablası olsa.
Benim kalabalık ortamda bulunma, böyle ortamlarda konuşamama, sanki ben konuşunca benimle alay edeceklerinden korkuyordum. Bu durum beni günlük hayatta zor duruma sokuyordu. Yalnız kalmama sebep oluyordu. Doktor takviminden araştırırken rabia hanımı buldu. Seanslara başladık. Her seans sonunda kendimi daha açılmış daha hafif hissediyordum. Konuştukça rahatlıyorum. Artık kendimi daha iyi hissediyorum ve kalabalık ortamlarda bulunup konuşabiliyorum. Teşekkür ederim
Rabia Karaaslan Arkan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Rabia Karaaslan Arkan, Psikoloji. Size Rabia Karaaslan Arkan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Çocuk Gelişim Testi, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi.
Rabia Karaaslan Arkan adresi nerede?Rabia Karaaslan Arkan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Büyükşehir mah. Cumhuriyet cad Ekinoks Rezidans E 1 Blok İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Rabia Karaaslan Arkan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Rabia Karaaslan Arkan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Rabia Karaaslan Arkan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Rabia Karaaslan Arkan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Rabia Karaaslan Arkan hangi dilleri konuşuyor?Rabia Karaaslan Arkan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Rabia Karaaslan Arkan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Rabia Karaaslan Arkan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Rabia Karaaslan Arkan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Rabia Karaaslan Arkan hakkında ne düşünüyor?Toplam 50 hasta / danışan, Rabia Karaaslan Arkan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Rabia Karaaslan Arkan hangi sigortaları kabul ediyor?Rabia Karaaslan Arkan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu