Uzm. Kl. Psk. Rabia Karadağ

Psikoloji

İstanbul 1 adres

Kavacık mh. Özkan sk. Varışlı Plaza No:2 Kat:5, Beykoz, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Psikoloji Randevusu +2 daha fazla

Kavacık mh. Özkan sk. Varışlı Plaza No:2 Kat:5, İstanbul

Kavacık mh. Özkan sk. Varışlı Plaza No:2 Kat:5, İstanbul

Uzman Klinik Psikolog Rabia Karadağ

Lisans eğitimimi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, psikoloji (%100 ingilizce) dalında tamamladım. Ardından özel bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde otizm, down sendromu, disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve mental reterdasyona sahip bireylerle ve aileleriyle bir sene boyunca çalışma fırsatı buldum. İş hayatıma devam ederken Bilişsel Davranışçı Terapi (Dabatem) eğitimlerimi Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu’ndan aldım. Daha sonra, Çocuk Değerlendirme Testleri (Kim Psikoloji) ve Projektif Testler eğitimlerimi(Kim Psikoloji) tamamladım. Ardından “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” (Psikoloji Enstitüsü) eğitimimi Doç.Dr. Elif Çelebi’den aldım. Aynı süreçte Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamladım ve Uzman Klinik Psikolog unvanını aldım. Klinik psikoloji programı kapsamında güncel bir konu olan “Sosyal Medya Kullanıcılarının Sosyal Görünüş Kaygısı ve Mutluluk Açısından İncelenmesi” başlıklı makalemi 3. Uluslararası Dmitri Yavoronitski Avrupa Sosyal Bilimler Kongresi’nde sunma fırsatı buldum. Bu süreçte özel bir anaokulunda bir sene boyunca çalışma hayatıma devam ettim. Burada çocukları değerlendirme, ebeveyn danışmanlığı ve koordinatörlük yaparak tecrübe kazandım. Son olarak; Klinik tecrübeme katkı sağlaması amacıyla Doç. Dr. Itır Tari Cömert tarafından verilen “Her Psikoterapistin Bilmesi Gereken 10 Teknik” (Psikoloji Akademisi) eğitimini tamamladım. Eş zamanlı olarak, Dr. Funda Demirel tarafından verilen “Beyin Antrenörlüğü” (Forbrain) eğitim programının süpervizyon aşamasındayım.

Eğitim hayatım boyunca ve sonrasında kendimi geliştirmek, psikoloji alanındaki deneyimlerimi artırmak amaçlı birçok projede gönüllü olarak yer aldım ve hastanelerde stajyer psikolog olarak görev yapma fırsatı buldum.

Şu anda İstanbul – Kavacık Merkez ’de bulunan özel ofisimde özellikle çocuk ve ergen terapisi üzerine çalışmalarıma devam ederken, bireysel terapi uygulamalarıyla da yetişkinlere hizmet vermekteyim.

Tecrübeler

Havuzlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (2013)
Genç Beyinlerin Sosyal Hayata Aktif Katılımı Projesi – Selami Ali Gençlik Merkezi – Gönüllü Psikolog / Eğitmen (2013 – 2014)
Özel Sosyal Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (2015 – 2016)
Üsküdar Belediyesi – 15 Temmuz Psikososyal Destek ve Yaşam Merkezi – Gönüllü Psikolog (2017)
Fransız Lape Hastanesi (2018)
Özel Gül Şefkat Anaokulu (2018 – 2019)
Çalıştığım Konular

Depresyon
Aile İçi İletişim Sorunları
Duygudurum Bozuklukları
Fobiler (Özgül Fobi, Sosyal Fobi)
Dürtü Kontrol Bozuklukları
Sınav Kaygısı
Kişisel Gelişim
Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
Stres

Benton Görsel Bellek Testi
Porteus Labirentleri Testi
Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi

Konum: Uzman Klinik Psikolog Rabia Karadağ Yetişkin Terapisi

Rabia hanım ile seanslarımıza başladıktan sonra herkes gibi benimde içim de acaba faydası olacak mı işe yaracak mı kuşkuları vardı.
Zaman ilerledikçe seanslarımızı iple çeker oldum bende yaratmış olduğu değişiklikleri özgüven farkını çevremdeki herkes farkettiğinde bir şeylerin benim için değiştiğini tam o zaman anlamış oldum ve bu sürecim de bana göstermiş olduğu destek yardımlar için kendisine çok teşekkür ederim.

Konum: Uzman Klinik Psikolog Rabia Karadağ Diğer

Çok memnun kaldık bir kaç seansta hassas olduğum takıntı mı yenmemi sağladı çok teşekkür ediyorum kendisine hala inanamıyorum.