Lisans ve Yüksek Lisans dönemlerinde anaokullarında, rehabilitasyonlarda ve Np İstanbul Beyin Hastanesinde yetişkin ve çocuk bölümlerinde stajyerlik yapmıştır.
Byron Norton ve Nilüfer Devecigil’den almış olduğu Deneyimsel Oyun Terapisi Eğitimi,
Aslı Candan Kodalak’tan almış olduğu Theraplay Oyun ve Aile Terapisi yöntemini, aynı zamanda yine aynı terapistten "Grup Theraplay" eğitimini tamamlamıştır.
Reyhana Seedat’tan (APT) almış olduğu, Gelişimsel Temas Oyun Terapisi Eğitimini ve daha birçok test ve yöntemi çocuk terapilerinde kullanmaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapiler Derneği’nden Prof. Dr.Hakan Türkçapar ve ekibinden almış olduğu BDT eğitimlerini Psikiyatrist Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan aldığı ISST onaylı temel düzey eğitimini Asena Yurtsever'den almış olduğu EMDR temel eğitimini yetişkin terapilerinde kullanmaktadır.
Theraplay Oyun ve Aile Terapileri Derneği üyesidir.
Klinik’te seanslarına, çalışmalarına ve eğitimlerine devam etmektedir.
4.Etap Başak Mahallesi Mevlana Celaleddin Rumi Caddesi No:7, Başakşehir, İstanbul
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Meva Psikoloji
Otizm Erken Tanı Tarama Testi (M-CHAT)
Meva Psikoloji
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
h....a
Rabia hocama kızımın kaygı bozukluğu ve uyku problemlerinden dolayı seanslara başlamıştık.Her geçen seansta çok güzel sonuçlar elde ediyoruz.Uyku problemimiz büyük oranda çözüldü.Kaygıları azaldı.Rabia hocamın Pozitif enerjisi ,tavsiyeleri ,güler yüzü samimiyeti bizim için o kadar kıymetli ki.Çok içten ve samimi.Terapi sürecindeki yaklaşımları hem çocuğum da hem 'de bende güven oluşturuyor.Kesinlikle tavsiye ederim.
Rabia Hanım'a bir yakınımın tavsiyesi ile ulaştık. Kızımın hafif kekemelik, içe kapanıklık ve kaygı gibi problemleri vardı, bağ kurmak zordu anne olmak konusunda acemiydim. Kızım ile oyun terapisi benimle de ebeveyn seansları gerçekleştirdi. Değişim çok güzeldi inanamadık. Konuşması anlaşılır ve daha özgüvenli bir çocuk oldu kızım. Aramızdaki mesafeler azaldı. Rabia Hanım'ın beni içtenlikle dinlemesi, sakinleştirmesi ve bana öğrettikleriyle hayatımızı kolaylaştırdı. İyi ki tanıdık sizi Rabia Hocam Süreç boyunca bize olan desteğinizi, ilginizi , her seansta gördüğümüz güler yüzünüzü unutmayacağız. Psikolog arayanlara tavsiye ediyorum kendisini tereddüt etmeden kendisiyle görüşün derim.
s...
Hayatımızda çıkmaza girdiğimiz afalladığımız bir dönemde uzman birini arıyorduk arayışlarımızın sonunda tavsiye üzerine Rabia Hanıma ulaştık başta eşimde bende oyun terapisinin işe yarayıp yaramayacağından çok emin değildik. İlk görüşmeden itibaren bizi ilgiyle dinledi hamileliğimden itibaren bütün süreci testleride yaptıktan sonra da sorunumuzun ne olduğunu neler yapabileceğimizi anlattı. İçten ve dürüst oluşu büyük artıydı. Bize değer verdiğini gösterdi ne yapmamız gerektiğini tane tane açıkladı. İletişim açısından oldukça kuvvetli hem oğlumuza hem bize güven verdi. Oğlumuz o odaya adım attıktan sonra inişli çıkışlı zamanlarımız oldu ama Rabia hanımın yönlendirmeleriyle baya yol kat ettik. Sıcaklığı o güler yüzü ve enerjisiyle bize çok iyi geldi.
Şanslıyız İyi ki Rabia hocamla yürümüşüz yolumuzu. Kesinlikle anne olarak herkese tavsiye ediyorum kendisiyle iletişime geçmelerini.
ö...
Rabia Hanım'ı sosyal medyadan görüp bilgi almak için yazdım. Daha sonra tavrı sıcak gelince görüşmeye karar verdim. Motivasyon ve özgüven eksikliği sorunlarım için görüştüm yaklaşımıyla kendimi fark etmemi ve sorunlara çözümcül yaklaşmamı sağladı. Hala görüşmeye devam ediyorum. Etrafımdaki herkese şiddetle kendisini tavsiye ediyorum zaten çevrem de bende bir değişiklik olduğunu görüp soruyor. Buradan kendisini çok sevdiğimi iletmek istiyorum.
m...
Rabia Hanım'a arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Kendisine obsesif kompulsif bozukluk ilgili sorunumdan dolayı başvurdum. Rabia Hanım'la yaklaşık 6 aydır süreç geçirdik. Kendisi bana çok şey kattı kendimde ki farkı görebildim sayesinde, takıntılarım artık düzelir hale geldi ve çok memnun kaldım. Bir psikoloğa gittiğinizde karşınızda ki kişinin size hissettirdiği enerji, samimiyet ve sizi anlaması önemli Rabia Hanım'ın samimiyeti, enerjisi, beni anlaması ve güler yüzlülüğü bana çok iyi geldi ve sorularımın üstesinden kolayca gelebildim, kendisi başarılı çok iyi bir psikolog. Kendisini çevremde ki insanlara da tavsiye ediyorum, tüm sorunları çözeceğine inanıyorum.
h...
Çocuğumda kaygı bozukluğu sıkıntılarını yaşıyorduk. Alanında Uzm. Kl. Psk. arayışındaydık. Tavsiye üzerine Rabia Üçeş Hanım'la yollarımız kesişti. Samimiyeti, enerjisi ve işini severek yapıyor olması bizde güven oluşturdu. Çocuklar Annelerin en hassas yanlarıdır. Her şeyde olduğu gibi Ruhsal anlamda da iyilik hallerinin sağlıklı olmasını isterler. Bu hususta güvenilir ve işini hakkıyla yapacak kişilere emanet etmek isterler. Rabia Hanım alanında başarılı bir psikolog. Gözüm kapalı tavsiye ederim.
s...
Rabia Hanım'a sosyal medya aracılığıyla ulaştım .Benim sorunlarım
uyku ve yeme bozukluklarıydı . Rabia Hanım'la 6-7 ay gibi uzun bir süreç geçirdik . Sonuçtan çok memnumun kendisi bana harika şeyler kattı . Artık yeme ve uyku problemleri yaşamıyorum , hayatım daha verimli ve sağlıklı geçiyor .
Rabia Hanım beni çok içten ve samimi karşıladı . İyi ki tanıştım kendisiyle . Çok bilgili , güler yüzlü , tatlı dilli ve en önemlisi beni çok güzel dinledi ve anladı . Danışanlarıyla harika empati kuruyor . Problemleri Rabia Hanım sayesinde aştım . Bence kendisi harika bir psikolog .
Rabi Hanım'ı çevreme tavsiye ediyorum . . Tüm sorunlarınızı çözeceğine inanıyorum.
Rabia Üçeş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Rabia Üçeş, Psikoloji. Size Rabia Üçeş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Oyun Terapisi, Otizm Değerlendirme Ölçeği.
Rabia Üçeş adresi nerede?Rabia Üçeş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- 4.Etap Başak Mahallesi Mevlana Celaleddin Rumi Caddesi No:7 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Rabia Üçeş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Rabia Üçeş online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Rabia Üçeş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Rabia Üçeş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Rabia Üçeş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Rabia Üçeş bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Rabia Üçeş ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Rabia Üçeş hakkında ne düşünüyor?Toplam 7 hasta / danışan, Rabia Üçeş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Rabia Üçeş hangi sigortaları kabul ediyor?Rabia Üçeş tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu