Uzm. Kl. Psk. Rana Fırat
Çobançeşme, nef Ataköy, Ataköy 7-8-9-10. Kısım mah, E5 yanyol caddesl No 22 B blok Kat:6 daire135,, Bakırköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 13 yaşındaki çocuklar
Nakit

Randevu +64 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 13 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Çobançeşme, nef Ataköy, Ataköy 7-8-9-10. Kısım mah, E5 yanyol caddesl No 22 B blok Kat:6 daire135,, İstanbul

Uzm. Kl. Psk. Rana Fırat

Üniversite hayatına 2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji bölümünü tam burslu olarak kazanarak başladı.

Lisans hayatı sürecinde çocuk, ergen psikolojisi ve öğrenci koçluğu üzerine çalışmalar yapan bir merkezde gönüllü olarak staj yaptı.

Ayrıca lisans ve yüksek lisans eğitimi esnasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yataklı psikoz servisi ve ayaklı nevroz polikliniğinde zorunlu stajını tamamladı.

2013 yılında onur derecesiyle mezun oldu.

Psikoloji bölümünün yanısıra Sosyoloji lisans programını da başarıyla tamamladı.

Bitirme tezini ebeveyn tutumları, özgüven ve duygusal zeka arasındaki ilişkiler üzerine yazdı.

2014 yılında Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve tezini insanın her anlamda temeli olduğuna inandığı bebeklik döneminde ebeveyn ile kurulan ilişkiler, bağlanma ve yetişkinlikteki mizah anlayışı üzerine yazdı.

Bu süreçte belediyeye bağlı kadın sığınma evinde çalışmaya başlayarak, şiddet mağduru kadın ve çocuklara bireysel danışmanlık, grup danışmanlığı, yaşam becerileri alanlarında hizmetler verdi.

Tam zamanlı olarak bir çok kadın ve çocuğun hayatının en zor sürecine dahil olmak, bir çok deneyimi beraberinde getirdi.

Bilgi evleri’nde ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan “Yetenek Keşfetme Projesi” adında öğrencilerin baskın olan zeka yönlerini, öğrenme stillerini fark etmelerini sağlayıcı bir proje hazırladı. Eğitim alanında çalışmalarına yön verebilmek adına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden pedagojik formasyon eğitimini aldı.

Eş zamanlı olarak belediyenin Evlilik ve Aile Danışmanlığı Merkezi'nde ergen, yetişkin ve çiftlerle çalışmalarını sürdürmüş aynı zamanda kurumun yöneticiliğini yapmıştır.

Belediyelerce düzenlenen Aile Eğitimleri kapsamında bir çok konu hakkında seminerler, eğitimler ve grup çalışmaları düzenlemiştir. Meb onaylı Aile Danışmanlığı Eğitimini tamamlamıştır.

Prof. Dr. Doğan Şahin'den Psikodinamik Psikoterapi Eğitimi'ne devam etmektedir. Hali hazırda Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Psikoterapi, Sanat Terapisi, Metakognitif Terapi, EMDR ve Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) yöntemlerini kullanarak ergen, yetişkin ve çiftlerle psikoterapi hizmetine devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk annesidir.

Makaleler

I

Aile içi ve kişisel problemlerim için başvurdum. 5-6 seanstır birlikteyiz. Seansların etkisi oluyor. Farkındalığım oluştu, ben seansların faydasını görüyorum. Rana Hanım'ı beğeniyorum. Elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Memnunum kendisinden.

OKB için başvurdum. 5-6 aydır gidiyorum. Sürecim devam ediyor. Olumlu sonuçlar alıyorum. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Danışan takibi iyi. Kendimi yanında rahat hissediyorum. Oda benden memnun. Güzel iletişim kurduk. Şu an için her şey yolunda. Hiçbir sorun yaşamadım.

Günlük hayatımdaki sorunlar için başvurdum. 2 seanstır gidiyorum. Çok güzel bir şekilde beni dinliyor. Beni anladığını hissediyorum. Konuşmak bana iyi geliyor. İlk defa tanıştık ama uzun yıllardır tanışıyormuşuz gibi hissediyorum. Anlayışlı ve empati kuran bir uzman. Memnunum kendisinden.

Psikiyatristimin yönlendirmesiyle kendisine gittim, öfke kontrolü için başvurdum; farkındalığım fazlasıyla oluştu. Rana Hanım ile görüşmeyi iple çekiyorum ve çok memnunum kendisinden. Rana Hanım'ın konuşmaları beni çok rahatlatıyor, 10 cümle anlattığım şeyleri tek cümle ile söylüyor ve beni dinlediğini ve anladığını hissediyorum.

Panik atak için gittim. Kendim araştırıp tercih ettim. Uzmanımız çok iyi ilgileniyor, elinden geleni yapıyor. İlaç da kullanıyorum. Rana Hanım'ın yanında çok rahatım. Kendimi iyi hissediyorum. Her şeyi net bir şekilde konuşabiliyoruz. Bazı uzmanlar sert oluyor, kendisi öyle değil, tatlı birisi. İşinde iyi, ben memnunum.

Konum: başka bir yer Diğer

Ben İlk kez bir psikiyatrist yönlendirmesiyle psikoloğa gittim. Gitme nedenim aşırı mutsuzluk hayattan zevk alamama. İlk başlarda Rana hanım'a karşı güvensizlik sorunu yaşadım kendisine de söyledim ama zamanla güvenim arttı Yaklaşık 8 aydır gidiyorum kendimi daha iyi hissediyorum. Çok içten, samimi, iyi bir dinleyici, iyi ki yollarımız kesişti. Sabırsızlıkla Rana hanım'a gideceğim günü bekliyorum. Terapim hiç bitmesin istiyorum...

Z
Konum: başka bir yer Diğer

Rana hanımla geçen seans sürecinden çok memnunum kendisinin sakin ve güven veren yaklaşımı beni daha rahat hissettiriyor ayrıca geçen süre zarfında kendimi daha iyi hissediyorum onunla konuşmak sohbet etmek bana çok iyi geldi vakit nasıl geçiyor anlamıyorum bir danışan olarak Rana hanımdan memnunum

Ö
Konum: başka bir yer Diğer

Rana Hanım,kendimde fark edemediğim şeyleri bana gösterdi. Korktuğum çekindiğim şeylerin aslında geçmişten gelen şeylerden dolayı olduğunu ve beni engellediğini bana fark ettirmiş oldu

Konum: başka bir yer Diğer

Rana Hocaya Psikiyatri yönlendirmesiyle Panik atak tanısı ile basvurdum. Ayrıca Okb tanısı da vardı. Rana hocayı kesinlikle tavsiye ederim. Öncelikle iyi bir dinleyici ve objektif bakış açısıyla yaklaşıyor.Samimiyeti beni çok etkiledi.Kendisi oldukça ilgili ve alanında uzman bir psikolog tedavi sürecinde çok yardımı oluyor Panik ataklarım oldukça azaldı kendime güvenim arttı.Kendimi daha mutlu hissediyorum artık.İyi ki Rana Hocayla karşılaşmışım.

Rana Hanım'dan çok memnunum. Bana çok iyi geliyor. Depresyon ve öfke kontrol edememe nedeniyle başvurdum. Çevreme her zaman tavsiye ediyorum. Hem iş hayatımda hem özel hayatımda tavsiye ediyorum ama en önemlisi Rana Hanım'ın iletişimini herkese tavsiye ederim.