Doçent Doktor Refik Kunt; 1983 yılında Silifke’de doğdu. İlk ve ortaokulu Silifke’de, liseyi Mersin Fen Lisesi’nde okudu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2008 yılında mezun olduktan sonra mecburi hizmetini 2009 yılında Kastamonu Abana İlçe Hastanesi’nde yaptı. 2009–2013 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda Nöroloji ihtisasını tamamlayarak, 2013 yılında Aydın Devlet Hastanesi’ne Nöroloji Uzmanı olarak atandı.

2017-2019 yılları arasında Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. 2019 yılında başhekimlik görevinden feragat etti ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne atanarak Nöroloji Anabilim Dalı’nı kurdu. 2019-2020 yılları arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 2022 yılında doçent ünvanı almaya hak kazandı. 2020 yılından buyana mesleki çalışmalarını Aydın’da bulunan özel kliniğinde yürütmekle beraber İzmir Demokrasi Üniversitesinde akademik faaliyetlerine devam etmektedir.

Mesleki yaşamı boyunca yurtiçi ve yurt dışında başta beyin damar hastalıkları olmak üzere nöroloji alanında yapılan yerel, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda çok sayıda yazılı, sözlü ve poster bildirilerde bulundu. Gerek kılavuzlarda gerekse özellikli nöroloji kitaplarında bölüm yazarlığı yaptı. Editörlüğünü yaptığı ‘Nörolojik Muayene İnceleme ve Hastalıklar’ (2020) ve ‘Baş Ağrısı ve Migren’ (2022) kitapları nöroloji hekimleri tarafından güncel ve pratik bir kaynak olarak kullanılmaktadır. Türk Nöroloji Derneği tarafından yapılan yeterlilik (board) sınavında derece ile başarılı olarak yeterlilik belgesi aldı.

İnme konusunda yaptığı akademik çalışmalar ve aldığı klinik ve laboratuar eğitimleri sonucu Türk Nöroloji Derneği tarafından az sayıda nitelikli nörologlara verilen ‘Vasküler Nöroloji Hekimliği’ sertifikası almaya hak kazandı. Başhekimlik döneminde; organizasyonunu, planlamasını ve açılışını yaptığı Aydın Devlet Hastanesi İnme Ünitesi’ni 2019 yılında Aydın iline kazandırdı. 2019 yılında Aydın Valisi Sn. Yavuz Selim Köşger tarafından görevli olduğu kurumun etkinlik ve hizmet kalitesinin artırılmasında titiz, disiplinli bir şekilde ifa edilmesindeki gayreti, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122’nci maddesi uyarınca Başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Refik Kunt Muayenehanesi
Efeler Mahallesi 1438 Sokak No:18 Novapark Sitesi A Blok Kat: 1 Daire : 1, Efeler, Aydın

Allianz Sigorta

Mapfre Sigorta + 1 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Kredi kartı

Nöroloji Randevusu

Alzheimer Takibi +14 daha fazla

Baş Ağrısı Değerlendirme

Baş Dönmesi Değerlendirmesi

Botoks

Nöroloji Randevusu

Efeler Mahallesi 1438 Sokak No:18 Novapark Sitesi A Blok Kat: 1 Daire : 1, Aydın

Makaleler

Merhabalar;
Hastamızın kollarında ve ellerini kullanırken titremesinden dolayı muayene olmaya gelmiştik. Dr. Refik Bey Teşhis koymadan önce soru-cevap şeklinde hastayı ve hastalığın kaynağını detaylı şekilde hastalığın ana sebeplerine inerek , fizyolojik olarak da muayene ederek doğru bir tanılar koymuştur. ( 2 sayfa hastam ile ilgili not tuttuğunuda söylemeden geçemeyeceğim)Şu anda tedavi süreci başladı. Pozitif Sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum.

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi EEG (Elektroensefalografi)

Oğlumun acil Eeg çekilmesi gerekiyordu randevum olmamasına rağmen Eeg çekimi yapıldı ve Dr.Refik bey ayrıntılı açıklama yapmış teşhis koymuştur .

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Nöroloji Randevusu

Annemin bir baygınlık geçirmesi, unutkanlık sorunları ve denge bozuklukları nedeniyle bir iyi bir nöroloji uzmani arayisindaydik. Kendisini yine bir referansla tanidik. İyi ki tanıdık. Genelde hasta ve yakınlarına nasilsa anlamaz modunda açıklama yapmayan hekimlerden asla değil. Asla gecistirmeden, hastasının belirttiği tum şikayetleri, detayları atlamadan not eden ve ayrıntılı bir şekilde ele alan, değerlendiren ve bunu hastasına açıklayıcı bir şekilde anlatan ve tedavi eden guleryuzlu bir nöroloji uzmanı. Annemin sikayetlerinde de gerekli tetkikleri yaptırıp tedavisine yönelik ilaç ve vitaminler önerdi. Ve tedavi surecine basladik. Seneye kontrol maksatli tekrar gidecegiz. Baska şehirde ikamet etsek de Refik hoca bizim daimi doktorumuz olacak.

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Diğer

Harika bir doktor ananemin titreyip düşmesi sorununu çözemiyorduk kendisi bizi çok güzel yönlendirdi iyiki geldik

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Baş Dönmesi Değerlendirmesi

Refik beye ilk defa gittim bayılacakmis gibi bir his basimin agirlasmasi baski hissi gibi sikayetleri danismak icin gittim rahatça merak ettiğim soruları sordum beni iyi dinledi ve tüm sorularımı sunumlardan da faydalanarak açıklayıcı bir şekilde cevapladı muayeneden memnun kaldim

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Migren Tedavisi

Hayatımda tanıdığım en zarif doktor ayakta kapıda karşıladı beni.20 yıllık migren hastasıyım bu şekilde açıklayıcı güleryüzlü görsellerle tek tek anlatan bi hekimle karşılaşmak büyük şans hocamız hem migrenin kitabını yazmış yetmemiş hekimliğin de kitabını yazmış bence.

T
Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Nöroloji Randevusu

Doktor Bey çok profesyonel ve çok ilgili. Yıllardır süren migren ataklarim migren aşı tedavisiyle birlikte artık daha iyi durumda. Yaşam kalitem artti. Ben çeşitli ilaç ve botoks tedavisi de gördüm ancak en iyi neticeye Aşı ile ulaşabildim. Benim gibi dirençli migren hastalarına Aşı tedavisini ve doktor Refik Kunt'u kesinlikle tavsiye ediyorum. Doktor bey size iyi gelecek bir tedavi yöntemine sizi mutlaka yonlendirecektir.

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Nöroloji Randevusu

Refik hocamdan el botoksu için randevu almıştım. Daha öncesinde başka kliniklerde de el botoksu yaptırmıştım ancak canım inanılmaz acıyordu. Her botoks yaptıracağım zaman ayaklarım geri geri giderdi. Refik hocam diğer kliniklerden farklı olarak buz yöntemi ile botoksu yapıyor. Abartmadan söylüyorum ki 0 acıyla işlemi yaptık. Acımamasına hala daha çok şaşkınım. El botoksu korkumu Refik Hoca sayesinde yenmiş oldum. Ayrıca Refik Hoca, yapılacak uygulamanın her aşamasını hastasına sabırla anlatıyor, her detayını açıklıyor. Botoksun açılması, enjeksiyon için hazırlanması vs her şey gözünüzün önünde yapılıyor, hastaya güven veriyor.

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Nöroloji Randevusu

10 yıldır tanı konamayan, doktordan doktora yönlendirildiğim sağ bacak ağrım vardı. Ağrılarımdan dolayı durum öyle bir hal aldı ki en sonunda bana ömür boyu yeşil reçeteli ilaç kullanacağımı, ağrıların tedavisi olmadığı için de hiçbir zaman hamile kalmamam gerektiği söylendi. Biz eve geldiğimizden beri eşimle ağlıyoruz. Çünkü Refik Bey 3 dakika da ne olduğunu anladı. Gerekli tedavilere başladık. 10 yıldır kimse beni dinlememiş gerçekten çok acı bir durum. Bize evlat sahibi olabilmek için yeniden umut veren doktorumuza canı yürekten minnettarız. İşi gücü rast gelsin inşallah.

Konum: Refik Kunt Muayenehanesi Parkinson Takibi

Eşim parkinson hastasi gittiğim doktorların içinde beni rahatlatan tek doktor hasta ve hasta yakinina yaklaşımı çok güzel