Dkt.Reyhan Demir,Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden mezun oldum. Lisans hayatım boyunca gönüllü olarak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde gözlemlere katıldım. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Uygulama Merkezinde ve Ankara Şehir Hastanesinde stajyer Dil ve Konuşma Terapisti olarak 2 dönem boyunca klinik gözlem yaptım ve uygulamalara katıldım.
Çalışma alanlarım:
Çocukluk Çağı Dil Bozuklukları (Gelişimsel Dil Bozukluğu, Otizm, Down Sendromu, Serebral Palsi), Akıcılık Bozuklukları (Hızlı Bozuk Konuşma ve Kekemelik), Nörojenik Edinilmiş Dil Bozuklukları (Afazi, Demans), Yutma Bozuklukları, Ses Bozuklukları, Konuşma Sesi Bozuklukları (Fonoloji, Artikülasyon ve Çocukluk Çağı Apraksisi), Motor Konuşma Bozuklukları (Apraksi ve Dizartri), Selektif Mutizm

Aldığım Sertifikalar:
-Hızlı İsimlendirme Testi Uygulayıcı Sertifikası
-EROT- Erken Okuryazarlık Testi Uygulayıcı Sertifikası
-DIR 101 An Introduction to DIR and DIRFloortime
-Türkçe Erken Dil Gelişim Testi (TEDİL
-Türkçe Okul Çağı Dil Gelişim Testi (TODİL)
-Down Sendromunda Dil Konuşma Terapisi Eğitimi (Eğitmen Jennifer Gray)
-PROMPT'a Giriş: Teknik Kursu

Gmb
Buhara Mh. Barış Cd.No:5, Selçuklu, Konya

Makaleler
Röportaj

Konum: Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Oglum 3 yasinda Dil konusma gecikmesi vardi reyhan hocayla 2 ay once derslere basladik ilk olarak ogluma kendisini sevdirmekle ise basladi derste prompt yontemini kullandi ve 2 aylik surecte yeni kelimeler ürettik ve Hala seanslarimiz devam etmektedir guzel yok katettik

Reyhan hanımla 4 aya yakındır
dil ve konuşma bozukluğu için seans görüyoruz. Çok büyük ilerleme kaydettik ve hala da ilerliyoruz. Birebir ilgilenmesi çok iyi gelişim takibini dikkatli bir şekilde yapıyor. Kendisinden mutlaka memnun kalır ve ilerleme kaydedersiniz.

L
Konum: Gmb Randevu

Reyhan hanımdan çok memnunuz.İlgi ve alakasi çok güzel.Oglumun derse katılmasını sağlıyor ve çok zorlamadan konuşmasında ilerleme sağlayabildik.

Reyhan hoca ile 2 ayı askındır Dil Konuşma ve Arkilatasyon bozukluğu olan oğlum ile egıtim akmaktayız. Bilgı ve tecrübesine guvennekteyım. Calısmalarını öğrencinin genel durumuna göre planladığını ve ogrencının gosterdıgı performansa yönelik calısmalar düzenlediğini görmekteyim. Zaman ile herseyın daha da güzel olacagına ınanıyıorum.

Konum: Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Dil Terapisi

Oğlum 7 yaşında hafif otizm teşhisi konulduktan sonra dil terapisti gerektiği doktorlar tarafından bize söylendi. Bizde Dr. Reyhan Demir hanımla birlikte eğitime başladık. Resimler ve oyun kartlari ile epey bi yol katlettik.Konusamadigi soyleyemedigi kelimeleri daha duzgun anlasilir bi sekilde soyleyebiliyor. Memnunuz genel olarak.Guler yuzden sevimli bi hoca cocuklara yaklasimi cok iyi.

Konum: Online Danışmanlık Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Merhabalar, ben 4 yaşımdan beri kekemelikle baş eden 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bundan önce 2 farklı terapi deneyimim oldu ve bu terapilerin faydası göremedim fakat Reyhan Hoca hem kekemelik yüzünden oluşan korkularımı hafifletmem de hem de konuşmamı akıcılaştırmam da destek oldu. Terapi sürecinde ilk başta kekemeliği, duyguları öğrendik ardından bana uygun en doğru teknikleri bulup onları uygulamaya başladık. Artık okul ve benzeri ortamlarda daha rahat konuşabiliyorum.

Çocuğum 4 aydır kendisinden eğitim alıyor.reyhan hoca çok ilgili. Çocuğumun konuşma sorunu çözümünde çok yardımcı oluyor

Konum: Önem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Dil Terapisi

Iyiki tanışmışız reyhan hocamla dil terapistligine geliyoruz çok güzel yollar katettik kelimeleri kullanmıyorduk sesleri kullanmiyorduk suan hepsini çıkarıyoruz eklerimizi de kullanmaya başladık her görüştüğümüzde güleryuzle karşılaması memnun kalıyoruz enerji katıyorsunuz bize hocam

Konum: Online Danışmanlık Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Merhabalar! Uzun zamandır sesimde kısılma çatallama ve konuşma zorluğu yaşamaktaydım .Reyhan hocamla tevafuken yollarımız kesişti ve ses terapisi eğitim sürecimize başladık. Kendisinden almış olduğum eğitimle eski ses sağlığıma kavuştum.Enaniyetten uzak ,mahviyatkar tutum ve davranışları ,güler yüzü ve samimiyetinden dolayı memnun kaldım ve bu güzel hasletlerinden dolayı hocamı tebrik ederim.Egitim süreci ile ilgili ön bilgilendirme, haftalık takip görev ve sorumluluklarımı disiplinli ve kararlı bir şekilde takip etmesi , soru ve sorunlarıma kayıtsız kalmaması bilgiye eğitime ve danışanına karşı vermiş olduğu değerin ayrı bir göstergesidir.Hocama eğitim ve öğretim hayatında başarılar diler ,SES TERAPİSİ ALMAK İSTEYENLER için tavsiye ederim..

T

Çocuğum 4,5 yaşında genetik bir hastalıktan dolayı konuşmaya henüz başlayamamıştık.Üç hafta kadar önce bu merkezde reyhan hocamızla tanıştık ondan birebir ders almaya başladık ve daha şimdiden ilk cümlemizi kurmayı başardık.Umuyorum ki ilerleyen zamanlarda daha güzel gelişmeler yaşayacağız iyi ki reyhan hocayı tanımışız