Lisans eğitiminin ardından ilk yüksek lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans programında, ikinci yüksek lisansını İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında tamamlamıştır. Doktora eğitimini; Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programında “Fibromiyalji Hastalarında Çevrimiçi Grup Şema Terapisinin Yaşam Kalitesi, Duygu Düzenleme, Anksiyete, Depresyon ve Şema Modları Üzerindeki Etkisi” konulu tez çalışmasıyla tamamlamıştır.
Duman hazırladığı proje ile İSTKA desteği alarak İETT Genel Müdürlüğü’nde 2014 yılında şoförlere hizmet vermek amacıyla İETT Ruh Sağlığı ve Psikoteknik Merkezi’ni kurmuştur. Uzun süre bu birimin yöneticiliğini yürütmüştür.İstanbul Psikoterapi Derneği Avrupa Şubesi kurucu başkanı olan Reyhan Nuray Duman Türk Psikologlar Derneği, EMDR Derneği, Hipnoz Derneği gibi Türkiye’de psikoloji ve psikoterapi alanında öncü olan birçok derneğin üyesidir. Ayrıca 2017-2019 yılları arasında gerçekleştirilen Ulusal Bütüncül Psikoterapi Kongreleri’nin düzenleme kurulu başkanlığını yürütmüştür.
Reyhan Nuray Duman birçok farklı psikoterapi ekolüne yönelik uzman kişiler ve kurumlar tarafından verilen çok sayıda eğitim, seminer, konferans ,kongre ve workshoplara katılmıştır. Psikoterapi Enstitüsü tarafından verilen Bütüncül Psikoterapi Eğitimini tamamlamış ve aynı eğitimin eğitmen kadrosundadır. Murat Dokur eğitmenliğinde yürütülen European Family Therapy Association (EFTA) -Training Instıtutes Chamber (Avrupa Aile Terapisi Derneği Eğitim Birimi) tarafından onaylı Çift ve Aile Terapistliği Eğitimini tamamlamıştır. EFTA onaylı çift aile terapistidir. İstanbul Psikodrama Enstitüsü’nde başladığı psikodrama egitiminin temel aşamalarından mezun olup co- psikodramatist ünvanına sahip olmuştur. Psikodrama eğitiminin üst aşamasına halen devam etmektedir. ISST onaylı Şema terapisti , EMDR Avrupa Onaylı EMDR terapisti ünvanı olan Duman Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, EMDR, Somatik Deneyimleme, Bütüncül Psikoterapi, Çift ve Aile Terapileri ve Psikodrama eğitimleri kapsamında 1000 saatin üzerinde süpervizyon eğitimi almıştır.
Reyhan Nuray Duman her danışana ait özel bir terapi planlamasını savunan Bütüncül Psikoterapi yaklaşımının yanında uygulayıcısı olduğu EMDR , BDT, Şema Terapi, Somatik Deneyimleme, Çift ve Aile Terapileri, Grup Terapileri, Hipnoterapi gibi farklı ekol, teknik ve yöntemleri de kullanarak, danışanların ihtiyaç ve sıkıntılarına bağlı olarak terapi sürecini planlamaktadır.
Duman yetişkin ,ergen, aile/çift terapisi ,grup terapisi, uzmanlara ve kurumlara yönelik eğitim, üniversitelerde eğitim, süpervizyon ve seminer çalışmalarına devam etmektedir.
Aldığı Eğitimler
Eğitimin Adı Eğitimin Alındığı Kurum ve Kişiler
Pedagojik Formasyon Yıldız Teknik Üniversitesi
Transaksiyonel Analiz Artı Psikolojik Danışmanlık, Araştırma ve Eğitim Merkezi
Doç. Dr. Azmi Varan
Tematik Algı Testi Artı Psikolojik Danışmanlık, Araştırma ve Eğitim Merkezi
Doç. Dr. Azmi Varan
Denver İDEMER
Emotion Focused Couples Therapy (Duygu Odaklı Çift Terapisi) Psikoterapi Enstitüsü
Leslie S. Greenberg, PhD
Transference –Focused Psychotherapy (Aktarım Odaklı Terapi) Psikoterapi Enstitüsü
Otto F. Kernberg, M.D.& Frank E. Yeomans, M.D.,PhD
Time Lımıted Dynamıc Psychotherapy (Süresi Sınırlı Dinamik Psioterapi) Psikoterapi Enstitüsü
Hanna Levenson, PhD
EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme)1.Düzey Davranış Bilimleri Enstitüsü
EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme)2.Düzey Davranış Bilimleri Enstitüsü
Klinik Hipnoz Uygulamalı Eğitim Hipnoz Derneği
Cognitive Behavioral Therapy of Anxiety Disorders (Anksiyete Bozukluklarında Bilişsel Davranışçı Terapi) Psikoterapi Enstitüsü
Arthur Freeman
Solution Focused Brief Therapy (Çözüm Odaklı Terapi) Davranış Bilimleri Enstitüsü
Harvey Ratner, M.A.
Reprocessing Early Trauma and Neglect with EMDR (Erken Dönem Çocukluk Travmalarında EMDR) EMDR Derneği
Katie O’Shea
Prof Dr. Aslıhan Dönmez
Doç. Dr. Kadir Özdel
Doç. Dr. Levent Sütçügil
Uzm Dr. Emre Sargın
Klnk. Psk. Dr. Kuntay Arcan (Doktora Kapsamında)
Prof Dr. Ebru Şalcıoğlu (Doktora Kapsamında)
Travma Sonrası Stres Bozukluğu Dr. Emel Stroup
Narsistik ve Borderline Kişilik Bozukluklarında Şema Terapi Dr. Alp Karaosmanoğlu
Şema Terapi Dr. Alp Karaosmanoğlu
Şema Terapi Süpervizyon Dr. Alp Karaosmanoğlu &
Klnk. Psk. Dr. Bahar Köse Karaca (Doktora Kapsamında)
Uuslararası Terapötik Kartlar Eğitimi
DR. Shulamit Niv, PHD
DR.Yehuda Shacham,PHD.
PADEM
Gestalt Terapi Prof. Dr. Hanna Nita Scherler
Çift ve Aile Terapisi Eğitimi Murat Dokur (IFTI)
Psikodarama İstanbul Psikodrama Enstitüsü
(IPI) Deniz Altınay
EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşlemleme)Süpervizyon Davranış Bilimleri Enstitüsü
IFTI Psikoterapi VIII. Eğitim Etkinliği - Atölye Çalışması IFTI
Sevinç Göral Alkan
Çiftlerle Şema Terapi Eckhard Roediger
Grup Şema Terapisi Paul Kasyanik/Elena Ramanova
Şema Terapide Yaşantısal Teknikler Sevinç Göral Alkan
Söz Yerine Beden Konuştuğunda/ Şema Terapide Somatizasyonla Çalışmak Bahar Köse Karaca
Aktarım Odaklı Terapi Tahir Özakkaş
Kayabaşı Mah. Adnan Menderes Bulvarı Kuzey Yakası Ofisleri 5A Blok 1. Kat: D:26, Başakşehir, İstanbul
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Bilişsel Davranışçı Terapi +18 daha fazla
Kayabaşı Mah. Adnan Menderes Bulvarı Kuzey Yakası Ofisleri 5A Blok 1. Kat: D:26, İstanbul
Aile İçi İletişim Sorunları
Reyhan Nuray Duman Muayenehanesi
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Denver Gelişim Tarama Testi
Destekleyici Psikoterapi
Dinamik Psikoterapiler
Novo Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Dışavurumcu Sanat Terapisi
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
Novo Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim
Bana başka bir terapist tarafından borderline teşhisi konulmuştu, ben de bu doğru mu diye teyit etmek amacıyla kendisinden terapi aldım. Ancak bu sorumla ilgili bir cevap alamadım, "siz iyi hissediyorsanız iyisinizdir kötü hissediyorsanız kötüsünüzdür" gibi cevaplar aldım. İki-üç kez bu soruyu sorduğum, cevap almak istediğim şey buydu ama kendisi ısrarla cevaplamadı, herhangi bir psikolojik teste beni tabi tutmadı. Kendisine bende ciddi bir suçluluk duygusu olduğunu söyleyerek seansa başlamıştım ancak buna rağmen tavırları, iletişim şekli ve sorularıma yuvarlayıcı cevap vermesinden ötürü seanstan kendimi anlaşılmamış hissettim, çok üzgün ve hayal kırıklığı hissederek bir daha kendisinden seans almamak üzere seansı sonlandırdım. En azından anlaşıldığımı, bazı soruları sormamın ve öğrenmek istememin normal olduğunu kendisinden duymak isterdim. Ama o bana "siz hala aynı soruyu soruyorsunuz..." Şeklinde yorumlar yaptı... malesef hayal kırıklığı içerisindeyim.
Kl. Psk. Dr. Reyhan Nuray Duman
Merhaba; öncelikle beklentinizi karşılayamadığım ve sizi farketmeden üzdüğüm için üzgün olduğumu ifade etmek isterim. İsminiz görülmediği için kim olduğunuzu bilmiyorum. Bu bahsettiğiniz seansı da hatırlamıyorum. Ancak ben tanı koymaya dair her zaman temkinli davranırım. Ülkemizde tanı koyma yetkisi psikiyatri uzmanlarına aittir. Klinik psikologlar tanıyı daha çok psikoterapi sürecini daha etkin planlamak için kullanırlar. Kişilik bozukluğu gibi bir tanıyı ilk seansta danışana vermenin çok fazla olumsuz sonucu doğabilir. Birincisi koyulan bu tanı yanlış olabilir. Çünkü tek seansta bir kişinin kişiliğini tanımak mümkün değildir. Bu uzun bir zaman gerektirir. Kişilik bozuklukları kişilerin kendilerini etiketlemelerine aynı zamanda çevre tarafından etiketlenmelerine neden olabilir. Bu kişinin kendi gelişim ve değişim sürecini olumsuz etkileyebilir.
Çoğu kişi kendi yaşadığı zorluğa bir isim verme çabasında olabiliyor. Sanki bir tanı alırsa sorunlar çözülebilecekmiş gibi geliyor. Ancak tanı kişisel olarak değişimi sağlamaz. Psikoterapi süreci için rahatsızlığın adının ne olduğu değil sizi rahatsız eden duygu, düşünce ve davranışların ne olduğu, nasıl oluştukları ve nasıl değişecekleri önemlidir. Kendiniz bir tanıya sıkıştırmadan sizi rahatsız eden her ne ise onu nasıl değiştirebileceğinize odaklanmanızı tavsiye ederim.
Bir şema terapisti olarak her kişiyi biricik görüp onun yaşadığına bir etiket koymadan bana başvuran kişi nasıl bir zorluk yaşıyorsa onu anlamaya çalışırım. Yaşanan güncel sorunların kişinin kişisel tarihinde hangi karşılanmayan ihtiyaçlarla oluştuğuna ve bu karşılanmamış ihtiyaçları nasıl karşılayıp bugün yaşanan sorunları ne şekilde değiştirebileceğimize odaklanmaya çalışırım. Tanı odaklı bakmak o kişinin kendi özelinde yaşadığı kendine has olan kısımları görmeyi engelleyebilir. Tanılar insanı tanımlamak için dar bir çerçeveye bizi sıkıştırır. Siz bir tanıdan çok daha fazlasısınız emin olun. Tanı almak için değil değişmek için yol aramanızı naçizane kendi uzmanlık alanımdaki deneyimlerime dayanarak size öneririm.
k.....
Reyhan hanımla psikolojik destek sürecimden çok memnunum. Beni anladığını hissediyorum,ağlıyorum içimi dökebiliyorum. En önemlisi anlaşılabilmekti benim için. Daha önce psikolojik destek almıştım ama bu kadar rahat kendimi ifade edememiştim. Farklı terapi yöntemlerini uygulayabilmesi de işinin ehli olduğunu gösteriyor bence.
a....y
Kendisinı yaklaşık iki yıldır tanıyorum terapi seanslarımız oluyor, sıkıntılı seanslarda bile çok daha iyi ve farkına varmış biri olarak çıkıyorum ve bu diğer konularda ki davranışlarımı kontrol edebilmemi sağlıyor. Zaten eğitim geçmişi ve başarıları gerçekten bu durumu nasıl sağladığını açıklıyor . Kendisiyle şema terapisiyle ilarledik . Onu tanımış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Onunla görüşmeye devam edeceğim.
h....b
Reyhan hanımı yaklaşık 7 yıldır tanıyorum. Tespitleri, yaklaşımı çok isabetli. Yargılama ya da yönlendirme yapmadan, sizin durumu fark etmenizi sağlıyor. Bu anlamda çok profesyonel olduğunu düşünüyorum, insan seans sırasında kendini rahat hissediyor. Bireysel seansın yanı sıra grup terapisine de katıldım ve çok memnun kaldım. Şema terapi, EMDR başta olmak üzere alanın olmazsa olmaz eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan Reyhan hanımın çok daha fazla kişiye etkin bir şekilde ulaşabilmesini ve kendisi ile ilgili hak ettiği geri dönüşün yapılmasını diliyorum
f.....
Kendisiyle uzun süredir terapi seanslarımız oluyor, zorlu seanslarda dahi iyi hissederek çıkmamı sağlayan bir hitabeti var, yerinde tespitleriyle hızlı gelişimler sağladım, uzun süre devam edeceğim
h....
Reyhan Hanım çok bilinçli, profesyonel ve gerçekten insanın kendi rahat hissedebileceği bir insan. Kısa zamanda çok hızlı yol katettim. Bana gerçekten çok samimi bir yerden dokundu. Güzel bir şekilde ilerledik ve en önemlisi hızlı yol katettik. Yaklaşık 4 aydır her hafta düzenli olarak görüşme sağlıyoruz. Kendimle alakalı büyük değişimler gözlemledim. İlk halimde şu anki halim arasında inanılmaz fark var. Panik atak ve yaygın anksiyete durumu yaşıyordum evde yalnız kalmakta zorlanıyordum hepsini kısa sürezde aşmam için çok yardımcı oldu bu durumlar çok nadir yaşıyorum. Durumlar üzerine oturup konuşuyoruz ama sonucun ne olduğunu nedeninin önemli olduğunu göz önünde bulundurark verimli geçmesi adına nedenleri ortadan kaldırarak böyle sonuçlar yaşamayacağımızı düşünüyorum. Durumları her gün yaşarken çok nadir yaşamaya, ciddi durumlarla baş ederek daha rahat kaldırabiliyorum.
s....
Ben çok memnun kaldım, çok faydasını gördüm inşallah tedavimin sonuçları devam eder ve daha da iyi olurum. Reyhan Hanım çok başarılı, dalında çok bilgili bir uzman. Allah başarılarının devamını nasip etsin. 9 seans danışmanlık hizmeti aldım şu anda devam etmiyorum. Seanslardan sonra kendimi tanıdım, bayağı rahatlama hissettim.
g.....
Reyhan hanımla psikodrama grubu sayesinde tanıştım. Yaklaşımı, dakikliği, üslubu bana çok iyi geldi. Gruba katıldığım süreçte bireysel psikoterapi sürecimde devam ediyordu ancak bireyselde adeta takılı kalmıştım. Grup sayesinde (birden fazla düşüncenin çarpışması ve Reyhan hanımın süreci yönetmesi bence) 5 belki 10 bireysel seansta çıkaramadığım duyguyu çıkarmıştım. İnanılmaz bi atmosfer, herkesin mücadele verdiği devasa bir bağ kuruluyor. Sahne senin, sizin.
Kendinizi bulmanız dileğiyle. Bir el arıyorsanız o kişi Reyhan hanım. Büyük içtenlikle tavsiye ediyorum.
Hasta
Reyhan hocamın tavsiyesiyle grup terapisine katıldım,grubun şöyle bir özelliği var yaşadığınız fakat adını koyamadığınız duygu ve düşüncelerin başkalarının hikayeleri üzerinden farkına varıyorsunuz.çünkü hikayeler farklı bile olsa duygular ortak oluyor.Birisi paylaşım yaptığında evet bende de bu var,bende böyle hissediyorum diyorsunuz ve o duygunun adını koyduğunuz zaman tedavi süreci başlıyor aksi halde teşhis koyamadığınızda tedavisi de mümkün olmuyor maalesef.Reyhan hocanın tecrübesi ve desteğiyle gerçekten etkili bir deneyim yaşamış oluyorsunuz.Kattığı güzel dostluklar da cabası.. İhtiyaç duyan herkese grup terapisini deneyimlemesini tavsiye ederim.
ce...
Terapiye başladığımda çok umutsuzdum,kendimi yenileyebilecegimi hiç düşünmüyordum. Ancak Reyhan Hanımla başladığımdan beri 3 ay olmasına rağmen kendimde çok olumlu ilerlemeler gördüm, bakış açım değişti kendime güvenim geldi. Kendini psikolojik olarak kötü hissedenlere %100 tavsiyem Reyhan Hanım onun sayesinde hayata bakış açım gelişti kendisine buradan ne kadar teşekkür etsem azdır
Reyhan Nuray Duman isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Reyhan Nuray Duman, Psikoloji. Size Reyhan Nuray Duman tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Hipnoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Denver Gelişim Tarama Testi, Psikanalitik Psikoterapi.
Reyhan Nuray Duman adresi nerede?Reyhan Nuray Duman şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kayabaşı Mah. Adnan Menderes Bulvarı Kuzey Yakası Ofisleri 5A Blok 1. Kat: D:26 İstanbul
- Teşvikiye Mah. Sezai Selek Sok. No:19 Kapı No:6 Kat:3 Şişli/İSTANBUL İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Reyhan Nuray Duman isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Reyhan Nuray Duman uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Reyhan Nuray Duman isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Reyhan Nuray Duman, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Reyhan Nuray Duman isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Reyhan Nuray Duman tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Reyhan Nuray Duman hakkında ne düşünüyor?Toplam 40 hasta / danışan, Reyhan Nuray Duman hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu