Uzm. Kl. Psk. Rukiye Köroğlu

Psikoloji

İstanbul 1 adres

Herhangi bir hizmet eklenmemiş

2010 yılında Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünü (burslu) fakülte birincisi olarak, 2012 yılında Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisansını birinci olarak tamamladım. 2017 yılında Maltepe Üniversitesi Gelişim Psikolojisi alanında doktora eğitimine başladım ve devam etmekteyim.
Lisans ve yüksek lisans eğitimlerim sırasında alanında uzman psikolog ve psikiyatristler tarafından gerçekleştirilen eğitimlere katıldım.
Kognitif ve Davranışçı Terapiler Derneğinde, Prof. Dr. Mehmet Sungur tarafından verilen ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapi eğitiminin teorik, süpervizyon aşamalarını tamamladım.
Davranış Bilimleri Enstitüsünde Emre Konuk tarafından verilen EMDR eğitimini aldım.
Dr.Serap Özer ve Dr. Başak Demiriz tarafından verilen Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi teorik eğitimi ve süpervizyon eğitimlerini tamamladım.
Klinik Psikolog Ceyda Yılmazçetin'den süpervizyon almaya devam etmekteyim.
2011 yılında Febris Psikolojik Danışmanlık Merkezinde, Maltepe Belediyesine bağlı psikolojik danışmanlık merkezinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı psikolojik danışmanlık merkezinde, çocuk/ergen alanında, Özel Maltepe Bölge Hastanesinde çocuk,ergen ve yetişkin alanlarında psikoterapi hizmeti verdim.

Konum: Diğer

Rukiye Hanım'dan oğlum için destek aldık.Ergenliğin yanı sıra yaşadığımız farklı olumsuz durumlar da vardı.Fakat Rukiye Hanım;oğlumun hayatına dokunmakla kalmadı,bir ebeveyn olarak beni de oluşabilecek durumlara hazırlıklı olmamda motive etti.Kendisinin bize kattıklarının tarifi mümkün değil.Görüşmeleri iple çeken oğluma verdiği destek için daima minnettar olacağım.Sabrı,öngörüsü ve anlayışı için çok teşekkür ediyorum.

Konum: başka bir yer Diğer

Merhabalar, uzun bir karantina döneminden sonra birkaç sıkıntım olmaya başladı. Özellikle ailem ile ve kendim ile ilgili ve ben de bu yüzden bir yardım almak istedim. Tedavime ailemle ilgi sıkıntılarımdan bahsederek başladım ve açıkası biraz korkuyordum. Acaba düzelebilir miyim ya da bu sorunlara bakış açım değişebilir mi diye. Ve düşündüğümden daha güzeli oldu. Çünkü psikologum sayesinde aileme karşı nasıl olmam gerektiğini öğrendim. Bana çok yardımcı oldu. Anlattığım her şeyi çok özenle ve dikkatle dinleyip neler yapmam gerektiğinden bahsetti. Onun sayesinde düşüncelerim ve bakış açım değişti. Ailemle sorunlarım çözüldü. Aileme karşı nasıl davranabilirim bunları öğrendim. Daha fazla özgüvenli olmaya başladım. Derslerime daha iyi odaklanmaya başladım. Çoğu kafamda takıntı yaptığım ve benim düzenimi etkileyecek kadar olan düşüncelerimden uzaklaştım. Ve bunu ailemde farketti. Hepsi de psikologum sayesinde oldu. Ona burdan tekrardan her şey için teşekkür etmek istiyorum çünkü beni çok kötü şeylerden uzaklaştırdı. Bana hiçbir zaman sert tepkiler vermedi. Her zaman güzel sözleri ve cana yakınlığı ile yardımcı oldu. Kendisini gönüldenn tavsiye ediyorum.