Eğitim;
Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 – 2013.
Dicle Üniversitesi - Çocuk ve Ergen Psikiyatri - Tıpta Uzmanlık 2013 - 2018.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi – Erişkin Psikiyatri Rotasyon Eğitimi 12,2015 – 09,2016.
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Yataklı Kliniği – 02,2017 – 11,2017.
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı
Tedavi Merkezi 11,2017 – 02,2018.
Kongre ve seminerler;
24. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi – 2014.
İnönü Üniversitesi 6. Psikoterapi Yaz Okulu, Sosyal Fobinin Bilişsel Davranışçı
Terapisi, 2014, Malatya.
İnönü Üniversitesi 7. Psikoterapi Yaz Okulu, Yeme Bozukluklarının Bilişsel
Davranışçı Terapisi 2015, Malatya.
EMDR ( Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve  Yeniden İşlemleme) 1. Modül
Eğitimi – 2016, İstanbul.
22. Ergen Günleri Kongresi – 2017, İstanbul.
Kabul Kararlık Terapisi (ACT) Giriş Seminerleri ve Çocuk ve Ergenlerde ACT Atölye
Çalışmaları – 2017, İstanbul.
İnönü Üniversitesi 11. Psikoterapi Yaz Okulu, Yas Sürecine Farklı Yaklaşımlar, 2019,
Malatya.
1. Uluslararası Bebek, Çocuk, Ergen Psikoloji Kongresi, 2020, İstanbul.

Pandemi ve Sonrasında Okul Fobisi ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim
Programı – 2020, İstanbul.
Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Teorik Eğitimi, Türkiye Çocuk ve
Ergen Psikiyatrisi Derneği, 2020 - 2021 (14 ders)
31. Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Kongresi
Tez, makale ve yazılar;
Sentetik Kannabinoid Kullanım Bozukluğu Olan Ergenlerde Yürütücü Fonksiyonların
Değerlendirilmesi ve Opiyat Kullanım Bozukluğu Olan Ergenlerle Karşılaştırılması, Tıpta
Uzmanlık Tezi, 2018.
Examining the levels of BDNF and cortisol in children and adolescent victims of
sexual abuse--a preliminary study. Comprehensive Psychiatry 2015.
Evaluation of the Relationship between Brain-Derived Neurotropic Factor Levels and
the Stroop Interference Effect in Children with Attention-Deficit Hyperactivity Disorder.
Nöropsikiyatri Arşivi 2016.
The Levels of Cortisol, Oxidative Stress, and DNA Damage in the Victims of
Childhood Sexual Abuse: A Preliminary Study. J. Clin Psychiatry 2016.
Cortisol and Brain-Derived Neurotrophic Factor Levels Prior to Treatment in Children
With Obsessive-Compulsive Disorder. J. Clin Psychiatry 2016.
Oxidative Stress and DNA Damage in Untreated First-Episode Psychosis in
Adolescents. Neuropsychobiology 2016.
Prevalence of Childhood Affective disorders in Turkey: An epidemiological study, J.
Affect Disord 2018.
The prevalence of childhood psychopathology in Turkey: a cross-sectional multicenter
nationwide study (EPICPAT-T). Nord J Psychiatry 2019.
Turner Sendromu ve Kleinfelter Sendromunda Psikolojik Sorunlar, Çocuk Ergenlerde
Gonad Hastalıkları Kitabı, Orient Yayınları 2019.
Tip 1 Diabetes Mellitus ve Diabulimia, Çocuk ve Ergenlerde Diabetes Mellitus Kitabı,
Orient Yayınları 2019.

Feneryolu Mah. Bağdat Cad. No:101 D:6, Kadıköy, İstanbul

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Aile Terapisi +19 daha fazla

Aile Çiz Testi

Alexander Pratik Yetenek Testi

Benton Görsel Bellek Testi

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Röportaj

Konum: Uzm. Dr. Rümeysa Alaca Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Merhaba tavsiye üzerine gittiğimiz harika bir hekim kızım depresyona girmişti verdiği ilaç ve yumuşak uslübu çok güzel tavsiyeleri kızıma çok iyi geldi herseyden önemlisi kızım çok sevdi rabbimin izniyle inşaallah şifamıza vesile olacak herkese tavsiye ederiz

Biz, Emdr doktorumuzun tavsiyesiyle gittik. Daha öncesinde 8 ay boyunca psikiyatri doktoruyla çalıştık, ancak sonra özele geçtik. Şu anda 2 haftada bir sıkı bir takip altındayız, hem aile olarak farklı bir yaklaşımı var, hem de ilgisi çok yüksek. İstediğim zaman direkt olarak doktora ulaşamasam da sekreteri aracılığıyla iletişim kurabiliyorum, böylece herhangi bir kopukluk olmuyor. Çocuk ve aile için doktor ile ilerleme sağlıyoruz. Daha önceden çocukla ilgili ciddi temel davranış bozuklukları ve dikkat dağınıklığı yaşadık. Ancak şu an sıkı bir takip sonucu 4 farklı ilaç kullanarak öfke sorununda %30-40 oranında azalma gördük. Doktor, ihtiyaç olduğunda çağırıyor ve ilaç değişikliği gibi konularda da takibini yapıyor. Gönül rahatlığıyla herkesin gidebileceği harika bir doktor. Sadece çocukla değil, aileyle de ayrı zaman ayırıp onları dinleyip rahatlatması çok özel bir şey. Çocuğun yanı sıra ailenin sorunlarını da dinleyip çözümlemeye çalışıyor.

K
Konum: Uzm. Dr. Rümeysa Alaca Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Rümeysa Hanım cidden alanında uzman bi hekim. Kardeşim için kendisinden randevu aldık kardeşim cidden hayata küsmüştü 2. Kez görüşme yaptılar ve şimdiden tekrar ışık gördük kardeşimde verdiği ilaçlar ve seansı çok güzel geçiyor

Pandemi döneminde eve kapanılması sonucu kızım zor bir döneme girdi. Zaten ergenlik döneminede girmek üzereydi. Tavsiye üzerine Rümeyda Hanım'a ulaştık. Yaklaşık 4 yıldır devam ediyoruz Rümeysa Hanım'la. Kızımda yüksek anksiyete var. Bir dönem ilaçta kullandı. Yani doğru yerde doğru müdehaleleri yapıyor. Kızımla çok güzel bir diyalogları var. Bana anlatmadığı şeyleri Rümeysa Hanım'la paylaşır. İhtiyaç duyduğunda randevu alalım der gider ve birlikte çözerler. Hayatımızda olduğu için çok mutluyuz.

Ş
Konum: Uzm. Dr. Rümeysa Alaca Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Kendisiyle 3 senedir devam etmekteyiz dikkat eksikliği konusunda epey bir yol aldık ,çok memnunuz başarılarının devamını dileriz

Y
Konum: Uzm. Dr. Rümeysa Alaca Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Kızım için çok endişeliydim.Hiç bir zaman kabul etmediği görüşmelerl ilk defa Rümeysa hanımla aştık..Benim için bu çok aşılmaz bir konuydu ve aştık.nazik,nazenin ve o sakin ses tonu ile kızımı çok sakinleştirdi ve beni de.

1 yıldır kendisi ile devam ediyoruz. Kendisinden çok memnunuz. Güler yüzü ve tavsiyeleri ile bizim için iyi bir doktor. Çocuğum için yeme bozukluğu ile alakalı görüşme sağlamıştık. Olumlu anlamda geri dönüşler aldık.

Kendisinden çok memnunum. Ne zaman ihtiyacım olsa aradığımda ulaşıyorum ya da geri dönüş sağlıyor. Kendisi ilgileniyor sadece seanslara bağlı çalışmıyor, seanslarda göreyim demiyor. 1 buçuk senedir çocuğum için görüşme sağlıyoruz. Çocuğumda bayağı bir yol katettik. Bende bayağı memnunum. Tedavisinde ilerleme görünce ailelerde mutlu oluyoruz.

Kendisinden çok memnunuz. 2 senedir oğlum takibini yapıyor. Çocuğumun dehb tanısını doğru koyduğu için doğru ilerlediğimizi düşünüyorum. Rümeysa Hanım çok sakin, saygın, önemseyerek aileyi dinleyen bir doktor. Kendisi ile sürecimiz devam ediyor.

Rümeysa Hanım çok iyi bir doktor. Kendisinden çok memnunum. 2 senedir danışanıyız. Ciddi manada olumlu gelişmeler gösterdi. Verdiği ilaçlar çok faydalı. Artık bayağı ilişkimiz ileri boyutta her şeyimizi biliyor. Çocuğum ergenliğe giriyor bu süreci de kendisiyle beraber atlatmayı düşünüyoruz.