Uzm. Kl. Psk. Şafak Can Tacar

Herhangi bir hizmet eklenmemiş

Klinik Psikolog Şafak Can Tacar

BA, Psikoloji – Doğuş Üniversitesi
MA, Klinik Psikoloji – Kent Üniversitesi

İstanbul’da dünyaya gelip eğitim hayatının tamamında İstanbul’da bulunmuştur. Liseyi Erkut Soyak Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Lisans yıllarında çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde ve gönüllü stajlarda çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışma şansı yakalamıştır. Yüksek lisansın bitimiyle beraber iki farklı disiplinden uzman ile kendi kliniklerini açmış, pandeminin etkisi ile kliniği online ortama taşımış ve bununla beraber kamu alanında çalışmaya başlamıştır. Her kişiliğin ve karakterin özel olduğu anlayışını benimseyerek 4 farklı terapi ekolünü değerlendirerek, danışanları ile eklektik çalışmaktadır. En yoğun çalışma alanları; travma, depresyon, kaygı bozuklukları ve kişilik bozukluklarıdır. Terapi içerisinde önemli gördüğü noktalardan biri; danışanın gerilerde yoksunluğunu hissettiği duyguyu bulmak ve aslında o incinmiş ya da yaralı çocuğu besleyebilmek, tedavi edebilmektir.

Stajlar;

• 2013/14 yılında Düşler Akademisi’nde zihinsel engelli bireylerle bir yıl boyunca gönüllü çalışmalar ve gözlemleme.
• 2014/16 yılları arasında Atakent Doğa Koleji rehberlik servisinde 4 – 10 yaş arasındaki çocuklarla çalışma, çocuklara alt test uygulama, sonuçlama, raporlama ve ebeveyn görüşmeleri.
• 2016/17 AMATEM-Hasanpaşa Travma geçmişi olan danışanlar ile grup terapisi, psikoeğitim.
• 2019/20 Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi – TSSB- Doç. Dr. Bülent Kadri Gültekin.

İş Deneyimleri;
• (01.03.2023- 20.03.2023) Afet Bölgesi PSD(Psikososyal Destek- Malatya İli)
• (17.02.2020- Devam Etmektedir) Ataşehir Belediyesi- Klinik Psikolog(Memur)
Ataşehir Belediyesi; Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi- Klinik Psikolog
• (01.08.2019- 10.04.2020) Unique Klinik- Klinik Psikolog
• (19.03.2019- 19.11.2019) Özel Yeni Dünyalar Dil ve Konuşma Rehabilitasyon Merkezi- Psikolog

Sertifika Ve Eğitimler;

• International Society of Shema Therapy Dr. Alp Karaosmanoğlu- Şema Terapi
• Davranış Bilimleri Enstitüsü Emre Konuk- EMDR
• Prof. Dr. Doğan Şahin- Dinamik Psikoterapi Temel Eğitimi 1.modül(Devam etmektedir)
• Psikolojik Eğitim,Gelişim ve Destek Derneği- Prof. Dr. Doğan Şahin- Psikoterapi Vaka Sempozyumu
• TPD(Türk PsikologlarDerneği)- WISC-IV(Wechsler Çocuklar içinZeka Ölçeği-IV)
• PSİKO-DER ,PSİKOHELP- MMPI(Minnesota çok yönlü kişilik envanteri)
• Mental İstanbul- Cinsel İstismar ve Çocuk Eğitimi

• Sınav Kaygısı
• Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Ailenin Rolü
• Ebeveyn Tutumlarının Çocuk Gelişimine Etkiler

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Kızımın obsesyona yönelik şikayetleri vardı. Şafak bey profesyonel, disiplinli, aileyi de içerisine alan bakışıyla kızıma çok yardımcı oldu. Tavsiye ettiği kitaplar son derece bilgilendirici idi.

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Kizima olan destegi ilgisi bilgisi icin cok tesekkur ediyorum. Zor zamanlarimizi aşmamizda bize cok yardimci oldu.

Konum: Diğer

Şafak Bey’e sınav ve gelecek kaygımdan dolayı danışmıştım. Kendisi çok ilgili ve çözüm odaklı. Bana ve problemlerime yaklaşımı çok iyiydi. Kendimi Konuştuğumuz her seans sonrası iyi hissettim ve sayesinde kaygılarımın üstesinden geldim. İşini iyi bilen birisi olduğunu düşünüyorum.

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Şafak Bey ile 15 yaşındaki kızımın görüşmeleri oldu. Kızımın sınav kaygıları, stres ve kendini eksik gördüğü yerler vardı ancak Şafak Bey sayesinde bunları birlikte en aza indirdiler ve kızım artık bu sorunlarıyla başa çıkabiliyor, ilgileri için çok teşekkür ederiz.

Ç
Konum: Online Danışmanlık Diğer

Danışmanımız Şafak Bey çocuğumun gelişim sürecinde çok fazla destek olmuştur. Verdiği olumlu enerji ve bilgi birikimi sayesinde çocuğumun davranışları üzerindeki etkilerini rahatlıkla gözlemledik. Çocuklar üzerinde ılımlı, anlayışlı, onların dünyasına inmeyi bilen çok değerli bir uzmandır. Bu süre boyunca bize verdiği destek için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Z
Konum: Online Danışmanlık Diğer

Kız kardeşimin akran zorbalığına uğraması ve içe kapanıklığından ötürü görüşme sağladık. Çok ilgili ve bilgiliydi Şafak hocamız. Seanslar bize uymadığı için ara vermek zorunda kaldık ama kısa bir süre de (4-5 seans görüşme yapıldı)olsa görüşmeler kardeşimde çok etkili olmuştu değişimi gözlemlemiştik kendilerine teşekkür ederiz bize çok iyi gelmişti. Kesinlikle çocukların dilinden iyi anladığına inanıyorum.

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Kızımın korkuya baglı uyku sorunu vardı.doktor beyin sayesinde korkularını yendi kendine güveni cesareti geri kazandı

Konum: başka bir yer Diğer

12 yaşında olan kızım için gittik ergenlik başlangıcı öz güven problemi yaşıyorduk kısa sürede Şafak hocamla çok güzel yol aldık

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Oğlum 9 yaşında ve son 6 aylık bir tik sorunumuz vardı. Şafak bey onlıne terapilerle oğlumla çok çok iyi ilgilendi ve kısa sürede çözüme ulaştırdı. Oğlum tiklerini yapmıyor artık.

Konum: Online Danışmanlık Diğer

Oğlumun Şafak abisi, ilk tanıştığımızda sınav kaygısı yaşadığından çok stresli günler geçiriyordu o kadar güzel bir iletişim kurdular ki seanslarmız bittiğinde ayrılacağı için çok üzülmüştü. Daha önce bir çok psikolog gezmemize rağmen 11 yaşına kadar dikkat dağınıklığını kimse anlayamamıştı, hemen farkedip bizi yönlendirdiği için Şafak hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Minnettarız kendisine