Lisans mezuniyetinin ardından belediyede ve anaokullarında çalışmıştır. Erdemli Belediyesinde psikolog olarak görev yapmıştır. Belediye bünyesinde bireysel görüşmeler yapmış, okul ve kurs merkezlerinde seminerler düzenlemiş ve projeler yürütmüştür. Çalışma hayatına Amerikan Kültür Anaokulları’nda ve Mavi İnci Akademi’de okul psikoloğu olarak devam edip bu kapsamda veli görüşmeleri gerçekleştirmiştir.
Çalışma hayatı boyunca birey odaklı eğitimler ile psikoterapi kapsamında çalışmalarla kendini geliştirmiş olup şu anda da bireylerin sosyal hayatlarında ve içsel dünyalarında yaşadıkları problemler noktasında farkındalık yaratmak, bireylerin hayat yollarında onlara profesyonel rehberlik etmek , destek olmak ve bu noktada yaşama dair bakış açılarını birlikte değiştirerek ve geliştirerek profesyonel destek olmaktadır.
Alınan Eğitimler
EMDR 1. Düzey Terapi Eğitimi (Davranış Bilimleri Enstitüsü)
EMDR 2. Düzey Terapi Eğitimi (Davranış Bilimleri Enstitüsü)
Bilişsel Davranışçı Terapi Kuram ve Uygulama Eğitimi (Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Derneği/Hakan Türkçapar)
Şema Terapi Eğitimi (Alp Karaosmanoğlu)
Psikoloji ve Psikanalizde Ne Çalışılıyor(Freud Lacan Psikanaliz Derneği) 2018
Zihnimizin Gizli Yöneticileri Şemalar Eğitimi (Şizofreni Dernekleri Fedarasyonu ve Psişizofreni Topluluğu (2018)
Travmatik Yaşantılarla Çalışma Eğitimi (Madalyon Akademi) 2018
MMPI Kişilik Testi Eğitimi(Sarı Psikoloji)
Çocuklar, Ergenler ve Aileleri ile Görüşme Sürecinde Terapist Yaklaşımı Eğitimi (Madalyon Akademi)
Çocuk Testleri Uygulayıcı Sertifikası Eğitimi(Bilgelik Enstitüsü)
Denver 2, Gelişimsel Tarama Testi Eğitimi (Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Eğitimi)
Deneyimsel Oyun Terapisi Eğitimi (Uzm.Psk Nİlüfer Devecigil)
Üye Olunan Dernekler
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
b....p
Travmatik anlar ve sonrasında yaşadığım panik ataklar için psikoloğum Sahra Hanım'a başvurdum. EMDR yöntemi ile uyguladığı terapi süreci son derece etkili oldu ve tedavim başarıyla tamamlandı. Sahra Hanım'ın özverili, şefkatli ve yetkin yaklaşımı, bu zor süreci atlatmama büyük ölçüde katkı sağladı. Kendimi her seans boyunca güvenli ve desteklenmiş hissettim.
el....
Sahra Hanımla, annelik,kadınlık ve benlik kimliğimin arasında sıkışmış bir haldeyken tanıştık. Kendimi bulma ve kafamı sakinleştirme sürecinde en büyük desteğim oldu. Uygulamalarıyla kaygılarımı yönetmeyi öğrendim. Sürecimiz henüz bitmedi ama 3 ayda çok güzel yol aldık. İyi ki var..
Sahra hocamla iki aydır romantik ilişkimdeki sıkıntılar üzerinde duruyoruz. Resmen omuzlarımda, sırtımda hissettiğim ağırlık azaldı. Kendimi çok daha huzurlu ve sevgi dolu hissediyorum. Farkında olmadığım ne kadar fazla şey duygu ve davranışlarıma etki ediyormuş meğerse. Benim gibi zorluklar yaşayan herkese tavsiye ederim.
n....a
Sahra hanımla tanışmamız uzun bir sürece dayanıyor kendisinden kaygılarım ve aile sorunlarım için destek almıştım. Şu anda sürecimiz tamamlandı ancak kendisinin bende yarattığı değişimler, bakış açımın bu kadar farklılaşması beni çok mutlu ediyor. Zor ve yorucu bir süreçten sonra böyle rahatlamak ve hayatımın yolunda olmasının en büyük destekçilerinden birisidir kendisi. sevecenliği, konuşma şekli, sıcak kanlılığı sizi seans süresince çok iyi hissettiriyor güvende hissediyorsunuz. Bütün süreç hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biriydi.
ya...
Öncelikle Sahra hanım ile iyi ki tanışmışım diyorum. Çünkü kendimi yetersiz, kötü hissettiğim kafamda çok fazla soru işaretleri olduğu bir dönemde neler yaşadığımı sorunların nelerden kaynaklandığı çok güzel anlattı ve birlikte çok yol katettiğimizi anladım. Kendisine çok minnettarım bu konu da. Bana kendimi fark ettiren, farklı renklerimi gösteren, kendimi daha iyi tanımamı sağlayan , içimdeki çocukla tanıştıran, ona şefkat ve sevgi vermemi sağlayan kişidir. İyi vardır. İyi ki yollarımız kesişmiş.
i̇....
Sahra hanımla büyük bir çıkmazda hissettiğim, ben kimim neyim derken kafamın çok karışık olduğu bir an da karşılaştım ve bu karşılaşma bana kısa sürede çok iyi geldi. Sürekli kendimi suçlar şekilde yaşadığım hayatımın aslında suçlanacak bir yanının olmadığını bana gösteren bana sevginin dışarda değil de ilk önce kendimi sevmek olduğunu öğretti. Artık hayata daha güçlü bakıyorum ve yaşıyorum .
b ...k
Sahra Hocama gelmeden önce kendim için bir adım atmam gerektiğini biliyordum ancak nereden başlayacağımı bilmiyordum. Bir arkadaşımın önerisiyle geldim ve ilk seansta ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Sahra Hoca, enerjisiyle ve pozitifliğiyle gelir gelmez etki yaratıyor. Oldukça tecrübeli ve bilgili olduğunu sonuna kadar hissettiriyor. Doğru zamanda doğru kişiyle, bu sürece başladığım için çok şanslıyım. Aklında soru işareti olan herkese kendileri için yapacakları en iyi şey olacağını söylemek isterim. Ben bu süreçten çok keyif alıyorum ve fayda görüyorum. Sahra Hoca da bu konuda benim için en doğru tercih.
Çok tatlı ve güler yüzlü birisi. İhtiyacınız olan desteği sunarak sorunlarınıza çözüm odaklı yaklaşıyor. Yaşadığım sorunların ve bunalımların kaynağını birlikte buluyor ve iyileştiriyoruz. Her seansta kafamdakilerin netleştiğini ve iç dünyamda yaşadığım sıkıntıların, kaygıların azaldığını hissedebiliyorum. İhtiyacınız olan uzmanlık alanına göre Sahra Hanımı şüphesiz tercih edebilirsiniz.
Sahra Hocam ile yolumuz artık yüklerimi kendi kendime aşamayacağımı düşündüğüm bir zamanda yaptığım araştırmalar sonucu kesişti. Uzun yıllardır biriktirdiğim, anlamlandıramadığım duygularım ve yaşayamadığım yasımla başladığımız terapi sürecimde her seans üzerine kata kata kendimi ve duygularımı keşfetmemi sağlıyor. Kendisi güler yüzü ve yönlendirmeleriyle hayatımın kolaylaşmasında büyük rol oynadı. Bu yola beraber çıktığımız için çok mutluyum.
e....i
Sahra hocamla çok zor bi dönemimde yollarımız kesişti.Kendimi yeniden bulmaya çalışırken yolumu o kadar güzel aydınlattı ki gerek mesleki bilgi deneyim ve tecrübelisiyle gerekse güler yüzüyle…Farkında bile olmadan seanslara katıldıkça eskisinden çok daha iyi hissettiğimi farkettim. Beni nasıl bu kadar iyi anlayabiliyor diye şaşırdığım zamanlarda çok oldu ve bu durum benim seanslara gelme isteğimi çok daha artırdı .İyi ki varsınız Sahra hocam :)
Sahra Bilgen isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sahra Bilgen, Psikoloji. Size Sahra Bilgen tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi, Varoluşçu Psikoterapi, Evlilik Terapisi.
Sahra Bilgen adresi nerede?Sahra Bilgen şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kızılırmak Mah. 1448. Cad. 4. Kat No:3/12 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sahra Bilgen isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sahra Bilgen uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sahra Bilgen isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sahra Bilgen, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sahra Bilgen hangi dilleri konuşuyor?Sahra Bilgen ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sahra Bilgen isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sahra Bilgen tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sahra Bilgen hakkında ne düşünüyor?Toplam 69 hasta / danışan, Sahra Bilgen hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sahra Bilgen hangi sigortaları kabul ediyor?Sahra Bilgen tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar