Uzman Psikolog Saliha Büşra AKGÜN,
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünde 2014 senesinde tamamlamıştır. İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde Genel Psikoloji Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış ve Uzman Psikolog unvanını almıştır. AKGÜN, “Kurum Bakımında Kalan İhmal ve İstismar Yaşantısı Olan 12-17 Yaş Arasındaki Ergenlerde EMDR Terapisi Etkililiğinin Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi” başlıklı klinik-deneysel psikoloji kapsamındaki tez çalışmasını yürütmüş, bu sayede Türkiye'de daha önce hiç gerçekleştirilmemiş, Dünyada ise çok az sayıda gerçekleştirilmiş olan bu klinik-deneysel çalışmayla akademik alanyazına önemli bir katkı sunmuştur.

Eğitim hayatı sırasında Ankara Atatürk Kız Yetiştirme Yurdunda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Özgül Öğrenme Grubunda ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde Stajyer Psikolog olarak görev yapmıştır.

2014 yılında Ankara Üniversitesinden mezun olduktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına psikolog olarak atanmış, Çocuk Evleri Sitesinde ve Çocuk Destek Merkezinde travmatik yaşantıları olan ihmal ve istismar mağduru 0-18 yaş grubu çocuklarla çalışmış, aynı zamanda Adliyede ve Emniyette istismar dosyalarında Bilirkişi olarak görev almıştır. 2017 yılında Aile Eğitim Programı Formatörü olmuştur ve çeşitli kurum ve kuruluşlara, bakanlıklara, üniversitelere ve ailelere Aile Eğitimleri vermektedir ve aynı zamanda Eğitici Eğitimleriyle aile eğiticisi yetiştirmektedir.

Türk Psikologlar Derneği bünyesinde Prof. Dr. Gülsen ERDEN'den Çocuk Değerlendirme Paketi içerisinde bulunan Eğitimleri (gelişim testleri, resim çizme testleri), Doç. Dr. Sedat IŞIKLI'dan MMPI Kişilik Testi Eğitimi, Dr. Öğr. Gör. Cihat ÇELİK'ten WISC-IV Zeka Testi Eğitimi, Fide Danışmanlık bünyesinde Prof. Dr. Ümran KORKMAZLAR'dan Çocuk&Ergen EMDR Eğitimi, MOXO Türkiye Derneği'nden MOXO Dikkat Testi Eğitimi, Uzm. Dr. Hülya Bingöl ÇAĞLAYAN'dan ATTENTIONER Dikkat Geliştirme Terapisi Eğitimi almış olan AKGÜN ve çocuk ve ergenlerle de çalışmaktadır.

EMDR Travma İyileştirme Grubu, Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Travma, Afet ve Kriz Birimi ve Çocuk ve Ergen Çalışmaları Birimi gönüllüsüdür. Elazığ (2020), İzmir (2020) ve Kahramanmaraş (2023) Depreminde Afet ve Psikososyal Destek Uzmanı olarak gönüllü görev almıştır.

Psikolog Saliha Büşra AKGÜN, 2014 yılında Banu YILMAZ'dan Aile Terapisi Eğitimi ve 2017 yılında Emre KONUK'tan Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı eğitimi almıştır ve o tarihten bu yana aile ve çiftlerle Aile Terapisi ve Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı uygulamaktadır. Ayrıca Davranış Bilimleri Enstitüsünden 1. Düzey EMDR Terapisi ve AY Enstitüden 2. Düzey EMDR Terapisi eğitimi almıştır ve yetişkin bireylere EMDR Terapisi uygulamaktadır. Ayrıca Akredite EMDR Terapisti olmak üzere süpervizyon almaktadır. Somatik Deneyimleme Türkiye Derneğinden Somatik Deneyimleme Eğitimi, AY Enstitüden EMDR Ve Yetişkinlerde Bağlanma Sorunları konulu eğitimi almıştır. Ek olarak, İstanbul Psikodrama Enstitüsü bünyesinde Psikodrama eğitimi almaya devam etmektedir. Bilişsel Davranışçı Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Dinamik Terapi Eğitimleri almış olan AKGÜN, yetişkin bireylerle bu terapi ekolleri ile de çalışmaktadır.

Somatik (bedensel) yaklaşımın kişilerin iyi oluşu üzerindeki öneminin farkında olan AKGÜN, bir fizyoterapist eşliğinde fibromiyalji rahatsızlığı başta olmak üzere, bedensel yakınmaları olan bireylerle psikoterapist-fizyoterapist ortak çalışmaları yürütmektedir.

Alandaki gelişmeleri ve eğitimleri takip etmeye devam etmektedir. İzmir Karşıyaka’da kurucusu olduğu Destina Psikoloji bünyesinde yüz yüze ve Türkiye ve Dünya'nın her bir bölgesinde online olarak psikoterapi hizmeti vermektedir.

Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün
Bahçelievler mahallesi, 1831/14 sokak, no:12 Karşıyaka Tower kat:8 daire:49, Karşıyaka, İzmir

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit

Randevu +67 daha fazla

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Bahçelievler mahallesi, 1831/14 sokak, no:12 Karşıyaka Tower kat:8 daire:49, İzmir

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün Randevu

Merhabalar ben yaklaşık 11 yıldır bipolar,okb,anksiyete hastasıyım çok zorlanıyordum günde 8 tane ilaç almama rağmen rahatlayamadığım dönemler oluyordu çok sanslıyımki saliha hanımla yolumuz kesişti ve ben açıkçası hiç bir psikoloğ derdime çare bulamicak diye düşünürken saliha hanım 3 hastalığıma aynı anda resmen çare oldu ve emdr çalıştık ve ben sayesinde şuan kendimi daha güvende hissediyorum alanında çok uzman ve sadece konuşması değil beden dili göz teması sizi anladığını ben burdayım diyip sizi dinlediğini resmen hissettiriyor herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün Bireysel Terapi

Her seansta daha da iyiye gittiğimi farkediyorum. Büşra hanım sayesinde farkındalığım arttı ve kendime olan güvenimi tekrardan kazanıyorum.

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün EMDR Terapi

Büşra Hanım'dan 16 ay önce danışmanlık almaya başladım. İyi ki Büşra Hanım'ı tanımışım, profesyonelliği ve her zaman ulaşılabilir yaklaşımı sayesinde ciddi anlamda hayatım olumlu yönde değişti. İyi ki Büşra Hanım'a gitmişim ve danışmanlık almışım.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Öncelikle iyi ki Saliha Hanım ile yollarımız kesişmiş. Neredeyse 20 yıldır okb ile yaşıyordum, birçok psikolog ve psikiyatrist deneyimim oldu fakat tam anlamıyla fayda göremedim ta ki Saliha Hanımla karşılaşasıya kadar. İlk görüşmemizdeki cesaretlendirici konuşma ve tavırları beni bu sürece başlamaya motive etti. EMDR terapisi ile yıllardır çözüm aradığım okb başta olmak üzere birçok konu üzerine çalıştık, çok büyük aşamalar kaydettik.
Güven veren,destekleyen,yol gösteren,rahatlatan, içten ve samimi tavırlarıyla seans anında ve sonrasında kendimi çok iyi ve hafiflemiş hissediyordum. Gerçekten çok çalışkan işini severek ve hakkıyla yapan bir profesyonel Saliha Hanım. Her şey için minnettarım kendisine,iyi ki var.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Beni kendimle yüzleştiren ilk insan oldu Saliha hocam.Bu yüzleşme bana hayatımdaki gereksiz yüklerin bunun aksine yaşamımda olması gereken ancak farkında olmadan geri planda tuttuğum herşeyin farkındalığını sağladı.Bu farkındalık beraberinde sadeleşmeyi getirdi bana.Beynimde, vücudumda, kalbimde müthiş rahatlama ve açılma hissediyorum.Daha sağlıklı bakıyorum yaşamıma ve yaşadıklarıma.
Kendimi baş etme yöntemleri güçlü biri olarak görürdüm ancak yaşadığım travmalar, ayrılıklar ve kayıpların bilinçaltımda bıraktığı hasarların beni ne denli yıprattığını fark ediyorum.Güçlü görünme gardıyla üzerini örtmüşüm meğer herşeyin.
Artık önceliklerimi daha sağlıklı belirliyor ve sınırlarımı daha rahat koyabiliyorum.Hedeflerimin üzerine daha kararlılıkla gidiyorum.Arındıkça daha net görüyorum yaşamımı, kendimi ve çevremi.
Hocamın aurası,enerjisi,ışıl ışıl bakışları, sesi resmen şifalandırıyor insanı.Daha çok insanın hayatına dokunabilmesi için sağlık ve huzur diliyorum kendisine.Hep var olsun.

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün Normal Randevu

Büşra ablayla üniversiteye hazırlık sürecinde tanıştım. Tedavime başlamadan önce birçok konuda kendime güvensizdim ve bu güvensizliğim derslerim de dahil tüm hayatımı etkiliyordu. Bazı derslere karşı olan önyargım ve başaramayacağıma dair bir inancım vardı. Büşra ablayla tedavi sürecime başladığımda birçok konuda daha kendime güvenerek hareket etmeye başlamıştım. Uyguladığı kaynak yerleştirme gibi bazı tekniklerle tedavi sürecini somutlaştırması beni gerçekten tedavinin işe yaradığına dair motive etmişti. Sınava kadar görüştüğümüz bu sürede kendime onun sayesinde kattıklarım sadece ders alanında değil hayatımın tümünde çok büyük değişiklikler yarattı. Şimdiyse kendime çok daha fazla güveniyorum ve hepsi Büşra abla sayesinde. Bu süreçte bana kattıkları ve bir abla sıcaklığında destek olması açısından kesinlikle diğer danışmanlardan çok daha farklı biri. Kendisini kesinlikle tavsiye ediyorum. :)

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün Ergen Terapisi

Yaşadığım aşırı stres ve kaygıdan dolayı gitmiştim. Seanslarda yapılan tekniklerle kaygı seviyemi en aza indirdim. Kurduğu empati kendimi daha rahat hissetmeme ve süreçte daha hızlı yol almamızı sağladı . Şu anda kendimi daha rahat ve iyi hissediyorum.

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün Bireysel Terapi

Kaygılarım çok yüksek olduğu için annem internetten tavsiye üzerine bulduğu Büşra Hocama beni götürdü.ilk seanstan itibaren hayatım değişmeye başladı.Seanslarda çok iyi empati yaptı. Çok güler yüzlüydü.bir sürü notlar aldı.Toplam 6 seansta bana çok iyi geldi.Bana gösterdiği teknikler gerçekten çok işime yaradı.Sayesinde gerçekten çok ama çok iyi hissediyorum.Kendisi benim hayatımda hep destekçim olacak.

Konum: Uzman Psikolog Saliha Büşra Akgün Aile Terapisi

Bu yorumu yapmak için bir kaç seans geçmesini bekledim. Büşra Hanım’ı ilk andan beri inanılmaz içten bulup kendimi çok rahat ifade edebildim.
Çok donanımlı, alanında gerçek bir uzman.
Yaklaşımı çok iyi, her yanından ayrıldığımda inanılmaz rahat ve hafiflemiş hissediyorum. Ona çok şey borçluyum; sayesinde günlük hayatımda yaşadığımın farkına vararak devam edebiliyor, gülebiliyorum. Çok umutsuz başladığım bu yolculukta kendim bile hayret ediyorum.
Bir dakika bile düşünmeden tercih edebilirsiniz.
Kıymetli Büşra Hanım’a kucak dolusu sevgiler

Konum: başka bir yer Diğer

Büşra hanımla birlikte tam 4 ay yemek yeme. bozukluğu üzerine EMRD yöntemi ile terapi gördüm geçmişime yaptığım yolculuklarda açık alan dosyaları kapatmasın da benimle birlikte o günlere giderek an ve an yanımda olduğunu hissettirdi dosyalar kapandı. yol göstericiliği sayesinde ipler benim elimde artık gelen atakları karşılayarak nereden geldiğini bilerek dönüştürebiliyorum bu iyileşme mi Büşra Hanım'ın önderliğinde ve bu yoldaki yoldaşlığı ile sağladım