Uzm. Kl. Psk. Saliha Ceren Ekiz, Yeditepe Üniversitesi Psikoloji lisans programından sonra Yeditepe Üniversitesi Tezli Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul aldı. İki programı da %100 İngilizce okudu. 2020 yılından beri aktif olarak danışan görmekte ve 2020'den beri düzenli olarak süpervizyon almaktadır. Lisans döneminde 1 ay Fransız Lape Hastanesi’nde, 1 ay Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde staj yaptı. Yüksek lisansının son senesi boyunca YÜPEM, Kartal Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve Yeditepe Üniversitesi Bağdat Caddesi polikliniklerinde 1 sene süpervizyon eşliğinde stajını tamamladı. Lisans ve Yüksek Lisans eğitiminin yanı sıra daha bütüncül ve eklektik olarak da beslenebileceği Beck Institute’dan ABD ve Kanada’da da geçerliliği olan 4 ayrı BDT eğitimini, DOÇAT’tan ICEFT Uluslarası Onaylı 1. ve 2. Düzey Duygu Odaklı Bireysel Terapi eğitimlerini, WHR Temel Düzey Travma Eğitimini ve Travma Çalışmaları Derneği İleri Düzey Travma Eğitimlerini aldı, Dr. Doğan Şahin’den Aktarım Odaklı Terapi eğitimlerini tamamladı. “An Exploratory Study of A Turkish Sample of Persons with Hoarding Behavior” adlı tezini başarıyla savunarak 2023 Haziran ayında yüksek onur derecesi ile mezun olmaya hak kazandı. Meslek hayatına psikodinamik terapi merkezli şekilde çalışarak yüz yüze ve online seanslarla devam etmektedir. Aktarım odaklı terapi ve duygu odaklı terapi kullandığı ekoller arasındadır. 18 yaş üstü yetişkin bireylerle bireysel psikoterapi yapmaktadır. Başlıca çalışma alanları; Depresyon, Kaygı (ilişkisel kaygılar, gelecek kaygısı, yaygın kaygı bozukluğu), Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Bozukluk, Özgüven Problemleri, Dürtüsellik, İlişkisel Sorunlar, Ayrılık/Boşanma Süreçleri, Yas Süreci, Mükemmeliyetçilik, Yetersizlik, Değersizlik, Göç ve Adaptasyon Süreçleri, Duygu Durum Bozuklukları, İsteksizlik ve Keyifsizlik, Çocukluk Çağı Travmaları, Travmatik Deneyimler, Kişilik Bozuklukları (Borderline Kişilik Örgütlenmeleri, Narsistik Kişilik Örgütlenmeleri, Obsesif Kişilik Örgütlenmeleri, Depresif Kişilik Örgütlenmeleri, Mazoşistik Kişilik Örgütlenmeleri), Bağlanma Problemleri, Dissosiyatif Bozukluklar, Olumsuz Anılar ve Deneyimler, Tekrarlayan Yaşam ve Kişilik Örüntüleri, Cinsel Kimlik Problemleri ve Cinsellik Üzerine Çalışmalar (LGBT+ Friendly)
· Fransız Lape Hastanesi Klinik Psikoloji Eğitim ve Staj Programı (3 Hafta)
· Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi – MMPI Uygulama ve Raporlama Eğitimi
· Beck Enstitüsü (Beck Institute)- Temel BDT Eğitimi (Essentials of CBT) (Judith S. Beck, 8 saat/3 hafta)
· Beck Enstitüsü (Beck Institute) – Kaygı Bozuklukları için BDT (CBT for Anxiety Disorders) (Judith S. Beck, 16 saat/3 hafta)
· Beck Enstitüsü (Beck Institute) – Depresyon için BDT (CBT for Depression) (Judith S. Beck, 16 saat/3 hafta)
· Beck Enstitüsü (Beck Institute)- Kişilik Bozuklukları için BDT (CBT for Personality Disorders) (Judith S. Beck, 15 saat/3 hafta)
· WHR Uluslararası Travma Çalışmaları Programı (International Trauma Studies Program)- Temel Düzey Travma Eğitimi (Ayten Zara, 22 saat)
· Travma Çalışmaları Derneği – İleri Düzey Travmada Müdahale Yöntemleri Eğitimi
· DOÇAT – Duygu Odaklı Bireysel Terapi ICEFT Uluslarası Onaylı Programı 1. Düzey (12 saat/Senem Zeytinoğlu)
· DOÇAT – Duygu Odaklı Bireysel Terapi ICEFT Uluslarası Onaylı Programı 2. Düzey (12 saat/Senem Zeytinoğlu)
· Dr. Doğan Şahin – Aktarım Odaklı Psikodinamik Terapi Eğitimi (90 saat çevrimdışı, 6 saat çevrimiçi)

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +4 daha fazla

Kl.Psk.Saliha Ceren Ekiz
Atatürk mah. Ataşehir bulvarı ata plaza 3/3 kat 7 Ataşehir İstanbul, Ataşehir, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Atatürk mah. Ataşehir bulvarı ata plaza 3/3 kat 7 Ataşehir İstanbul, İstanbul

Makaleler
Röportaj

Konum: Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Kendisiyle özgüven eksikliğim ve sosyalleşme problemim için basvurmustum. Uygulamıs olduğu seanslar ile çok fazla yol kat etmemi sağladı. Artık cok daha iyi ve güvenli hissediyorum. Çok memnun kaldım