Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünü erken bir mezuniyet ile tamamlayan Sanem Akkurt, lisans eğitimi süresince çeşitli kliniklerde ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde (yataklı servis) klinik gözlem ve deneyim stajlarını tamamlamıştır.

Lisansüstü öğrenimini ise İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji programında, Şema Terapi’nin Kişilik Bozuklukları üzerindeki etkinliğini kapsamlı bir şekilde araştıran bir proje ile teslim etmiştir.

Lisansüstü eğitimi sırasında uzmanlığını alma sürecinde, uzun dönem süpervizyon eğitimini hem Şema Terapi ağırlıklı bireysel terapi sürecinde, hem de Evlilik, Çift ve Cinsel Terapi süreçlerinde almayı sürdürmüştür.

Uzman Klinik Psikolog olarak üzerinde çalıştığı alanlar depresyon, kaygı bozuklukları, öz şefkat, cinsel işlev bozuklukları, travma/travma sonrası stres bozukluğu, mindfulness, ilişkisel problemler, aile içi çatışmalar, öfke yönetimi ve yeme-uyku bozuklukları gibi konuları kapsamaktadır. Aile ve Çift Terapilerin de ise kök aile kaynaklı gelişen iletişim sorunları, travma, aldatma ve boşanma adaptasyonu süreçleri, kendini ifade ve uyum ile ilgili konularda çalışmaktadır.

Özellikle bütüncül ve bilişsel ‘Şema Terapi’ yaklaşımını benimseyerek farklı yaş gruplarından yetişkin ve çiftlere danışmanlık hizmeti vermektedir.

19 Mayıs Mahallesi, Sarı Kanarya Sokak no:25 Daire:16, Kadıköy, İstanbul

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 14 yaşındaki çocuklar
Nakit, Banka Havalesi

Online Terapi +43 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi

Makaleler

C

Sanem Hanım'a bir arkadaşımın tavsiyesi ile ulaştım. Uzun bir süredir terapiye başlamak istiyordum ve güvenle içimi açabileceğim, rahat hissedebileceğim bir terapist arıyordum. Ben de Sanem Hanım ile iletişime geçtim. Kendimi psikolojik olarak yorgun hissettiğim bir dönemdi. Sanem Hanım ile görüşmeye başladığımızdan beri olaylara yaklaşımım, sorgulama yöntemlerim değişti. Kendimi birçok şeye karşı daha güçlü hissediyorum, çünkü beni yaşadığım zor duyguları kabullenmek ve onlarla başa çıkmak konusunda çok iyi yönlendiriyor. Kesinlikle Sanem Hanım ile görüşmelerimiz kendim için attığım en değerli adımlardan birisidir ve çok tavsiye ederim.

Günlük hayatım ve ilişki durumum için başvurdum. 6 aydır gidiyorum. Seanslarım olumlu ilerliyor. Farkındalığım arttı. Sanem Hanım gayet ilgili bir uzman. Alanında başarılı birisi. Eğlenceli vakit geçiriyorum. Rahat konuşabiliyorum. Genel olarak memnunum.

Y

Öfke kontrolü için başvurdum. Sayesinde oldukça rahatlamış durumdayım. 2 aydır gidiyorum. Seanslarımız olumlu ilerliyor. Kendisine giderken mutlu gidiyorum. Sanem Hanım yargılamadan dinliyor. Daha rahat konuşmamı sağlıyor. Samimiyetini hissediyorum.

Ailesel sorunlar için tavsiye üzerine başvurdum. Bireysel terapilere katıldım. 1 senedir gidiyorum. Bende çok büyük değişiklikler var. Çok iyiyim. Sürecim güzel geçiyor. Sanem hanım cana yakın birisi. Yanında kendimi rahat hissediyorum. Zorlamıyor, yumuşak bir ses tonu var. Çok dikkatli bir uzman. Yönlendirmeleri hoşuma gitti. Çok düşünceli bir yapısı var. Yanında kendimi iyi hissediyorum.

Günlük yaşantımdaki sorunlar için başvurdum. 8-9 seans oldu gideli. Çok iyi geçiyor seanslarım. Gitmeyi iple çekiyorum. İletişim konusundaki problemlerim vardı. Bunları da aştığımı düşünüyorum. Sanem Hanım işinde iyi bir uzman. Dinlemesi de güzel. Seanslarımız muhabbet eşliğinde geçiyor. Ciddi değerlendirmeleri var. Ben seanslarından keyif alıyorum. Memnunum.

3 aydır gidiyorum gittiğim kadarı ile genel şikayetler , depresyon ile ilgili gittim. Konuşkan birisi beni dinlediğini bende kaldığını hissediyorum yani sadece dinlemiyor, benimle iletişim sağlıyor. Şu ana kadar faydasını gördüm sürecim devam ediyor. Benim için en önemlisi dinlendiğimin farkına varmam bu alışverişi hissedebiliyorum. Bu konuda kendimi iyi hissediyorum.

Çok memnun kaldım. Ruh halimde ilk geldiğim dönem ile çok fark var. Danışanını açmayı iyi biliyor, nasıl yardımcı olacağını iyi biliyor. Doğru terapiyi uygulamasını biliyor. Kendisi ile danışanı olarak hayat dönmüş gibi hissettim. Kendisi çok ilgili bir psikolog çok memnun kaldım.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Sanem Hanimla calismaya baslayali 4 ay oldu sanirim. Ilk seansima baslamadan onceki gerginligimi hatirliyorum, birine nasil filtresiz kafamdakileri kalbimdekileri anlatabilirim diye dusunuyordum. Kendisiyle tanisinca ise bir anda kendimi o kadar guvende hissettim ki kelimelerim dusuncelerimden hizli akmaya basladi. Bir yil once butun hayatini geride birakip tek basina yurt disina tasinmis, kendiyle yeniden tanismak zorunda kalan ve bircok acidan deger yargilariyla bogusan biri olarak benligini kesfetme ve yikilan parcalarimi toparlama yolculugumda bana eslik ettigi icin cok huzurluyum. Yasadiginiz sey her ne olursa olsun, bas etmekte zorlaniyor ve bir destek almayi dusunuyorsani; bence Sanem Hanim ile tanisin.

Konum: Calmind Psychology Yas Terapisi

Sanem Hanım’a geçirdiğim bir panik atak sonrası enkaz gibi gittim diyebilirim. Atak travmalarımı tetiklemiş ve yoğun bir anksiyete/stres bozukluğu yaratmıştı. Yas döneminde olduğumu ve her şeyin birbirine karışmış olduğunu ise düzenli* seanslardan sonra anladım. Yaklaşık bir yıldır, her hafta görüşüyoruz, arada EMDR seanslarımız oldu ve bu konuda oldukça profesyonel olması dışında şevkatli, samimi ve iş birlikçi davranması bana çok çok iyi geldi.. İlk zamanlar hislerim daha yoğun, korkutucu ve zorluydu ama onun rehberliğinde kendimi çözmeye çalışmak günden güne dayanılması imkansız hisleri dağıttı. Kendisine yazacağım hiçbir yorum aramızdaki güçlü ve güvenilir ilişkiyi anlatmaya yetmeyecek biliyorum ama bu yorumları okuyorsanız siz de güvenli bir koruma kalkanıyla hikayenizi anlatma hakkını bence hak ediyorsunuz. Ayrıca bu süreçte kendisine ulaşmakta hiç zorluk çekmedim ve en akut durumlarda bile varlığını hissettim. Bence bu yolda yürürken en değerli şeylerden biri de bu.

Kendisinden çift terapisi üzerine destek alıyoruz. Bu süreçte hem yaptığı işten, hem performansından hem de yaklaşımından çok memnunuz, üç ya da dört seanstır kendisine gidiyoruz, gayet güvenilir bir uzman olduğunu düşünüyorum. Kendisi sayesinde şu an çok daha iyi bir durumdayız.