Çalışma hayatımı devam ettirirken aynı zamanda Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Klinik Psikoloji yüksek lisansına başladım. ''Bedensel Belirti Bozukluğunda Algılanan Ebeveyn Tutumları ve Savunma Düzeneklerinin İncelenmesi'' başlıklı tezimi sunarak yüksek lisans eğitimimi tamamladım ve uzman klinik psikolog ünvanını almaya hak kazandım.
Lisans eğitimimden sonra kendimi geliştirmek adına birçok seminere katıldım, süpervizyon ve eğitimler aldım. Bunlardan başlıcaları yüksek lisansımda aldığım Bilişsel Davranışçı Terapi ve 2020 yılında Prof. Dr. Gonca Soygüt'ten aldığım Şema Terapi temel eğitimi oldu. Aldığım temel eğitimin ardından İmgeleme ile Yeniden Senaryolaştırma eğitimi ve 1 yıldır devam ettiğim süpervizyon ile Şema Terapi alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 2019 yılından beri ülkemizin ve dünyanın birçok bölgesinden yetişkin bireylerle online, İstanbul Kadıköy'de ise yüz yüze psikoterapi seansları yapmayı sürdürmekteyim.
Çalıştığım Ekoller:
Bütüncül Psikoterapi
Davranış Bozuklukları
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Metta Psikoterapi
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Eklektik Yaklaşım
Tüp Bebek Tedavisinde Psikolojik Danışmanlık
Yas Terapisi
Ön Görüşme
ey...k
Kaygı sorunlarım ve korkularım için gittim. Seanslarımdan çok memnun kaldım. Şuan cok daha iyiyim
d.....
Kendisi son derece anlayışlı. Yönlendirmeleri benim için faydalı ve sağlıklı bakış açıları sağladı. Sorunlarımı çözebilmem için yol gösterici oldu. Online görüşüyorum. Kendisi sabırla dinledi rahat hissettirdi.
e...
Kafama taktıklarım için gittim. Memnun kaldım. Farklı bakış açısı kazandım. Çok rahatlatıcı konuşuyordu. Çok güler yüzlü.
al....
Yeme bozukluğu ve depresyon sebebiyle Seda Hanıma başvurdum. Bunların özgüvenimi, sosyal ilişkilerimi, özel hayatımı bu kadar etkilediğinin farkında değildim. İlk seansımızdan itibaren Seda hanımın şefkatli, anlayışlı duruşu bana çok iyi geldi. Doğru soruları sorması, doğru analizler yapması kendimi tanımama ve yıllardır tekrar eden döngülerimi fark edip değiştirmeme yardımcı oldu. Kullandığı şema terapi ve modlar duygusal durumumu daha net anlamamı sağladı. Artık nelerin beni karamsar düşüncelere, kendimi eleştirmeme, duygusal yemeye doğru götürdüğünü görebiliyorum ve bunları gördükçe değiştirmem daha kolay oluyor. Kendime daha çok değer verdiğimi ve bu şekilde de hayatımın güzelleştiğini hissediyorum. İyi ki tanışmışız
e....a
Online terapi aldım.Terapi sürecinden çok memnun kaldım. Kendisi çok güler yüzlü biri. Şema terapi üzerinde çalıştık. Şemalarımı farkedip kendimi iyileştirmem konusunda çok yardımcı oldu. Kendimi, çocuk yanlarımı keşfetme konusunda çok aydınlatıcıydı. Yapıcı bir terapi süreciydi.
o....k
Öfke kontrolünde yaşadığım zorluklar sebebiyle Seda Hanıma başvurdum. Kendisi öncelikle bana öfkenin sağlıklı bir duygu olduğunu, nerelerde probleme sebep olabileceğini, nasıl çalışabileceğimizi anlattı. Zamanla öfkemin altında yatan başka sebeplerin olduğunu gördüm. Bunları gördükçe öfkemi kontrol edebilmeye başladım, hatta önceden beni sinirlendirecek bazı durumlarda artık sinirlenmemeye başladım. Şimdi öfke kontrolünün de ötesinde şema terapi ile kendimi tanımaya başlıyorum. Öfkemin altında yatan diğer duygularımı ve bunların geçmiş kaynaklarını görüyorum. Kendimle tanışmak, kendime anlayış göstermek çok güzel bir deneyim oluyor benim için. Bunları yaşamama yardımcı olduğu için Seda Hanıma çok teşekkür ediyorum
a....
Panik atağimla ilgili gittim kendisine. Seanslarimiz sonunda kaygılarımdan kurtuldum. Hayat kalitem artti. Hic atak geçirmiyorum. Cok memnun kaldım
z.....
Günlük hayatımda etkili/ söz sahibi olan farklı iç karakterlerimi fark etmeme, daha önceden anlam veremediğim öfke, kırgınlık, yalnız bırakılmıştık, anlaşılmamazlık gibi his ve düşüncelerimin müsebbiplerini keşfetmeme ve bu duygularımla nasıl başa çıkabileceğimi , duygularımın bana anlatmaya çalıştıklarını Seda Hanım yerinde girdi, yönlendirme ve sorularıyla ziyadesiyle yardımcı oldu.
e....d
Benim için çok zorlu bir süreci Seda Hanım'dan aldığım danışmanlık ve terapi sayesinde beklediğimden çok daha rahat geçirdim. Tek bir konu özelinde başladığımız terapi seanslarımız kendimi tanımak ve kararlarımı anlamlandırmak yönünde çok etkili oldu. Kendisine halihazırda geçirdiğimiz tüm seanslar ve devam etmekte olduğumuz danışmanlık süreci için çok teşekkür ediyorum.
r.....
Seda hanımla birkaç aydır devam eden terapi sürecim sadece sorunların çözümü değil bunların nedenlerini ve kendimle ilgili birçok şeyin keşfetmemi sağladı. Uzun bir yol katetmeme yardımcı olduğu için ona buradan çok teşekkür ederim :)
Seda Bilgin isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Seda Bilgin, Psikoloji. Size Seda Bilgin tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Durumluk Anksiyete Ölçeği, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Kanserde Psikolojik Destek.
Seda Bilgin adresi nerede?Seda Bilgin şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bağdat Caddesi No:258 Caddebostan, Kadıköy/ İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Seda Bilgin isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Seda Bilgin uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Seda Bilgin isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Seda Bilgin, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Seda Bilgin hangi dilleri konuşuyor?Seda Bilgin ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Seda Bilgin isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Seda Bilgin tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Seda Bilgin hakkında ne düşünüyor?Toplam 22 hasta / danışan, Seda Bilgin hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Seda Bilgin hangi sigortaları kabul ediyor?Seda Bilgin tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu