Lisansını Ege Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlayan Selcan TÜRKMEN lisans eğitimi sırasında Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığına bağlı kurumların yanı sıra özel kurumlarda stajını yapmış olup; özel gereksinimli çocuklar,çocuk-ergen kaygı durum bozuklukları, sınav kaygısı, etkili ders çalıma teknikleri, ergenlik problemleri, klinik psikiyatri gibi alanlarda çalışmalar yapmıştır.Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ‘Aile Danışmanlığı’ Eğitim ‘programını tamamlamış olup sonrasında International Association of Marriage and Family Counselors(IAMFC) ve Evlilik ve Aile Danışmanları Derneği(EADD) nin programına katılmış olup Prof. Dr. Brian CANFİELD ve IAMFC Türkiye Temsilcisi -EADD ve Türk PDR-DER İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Tolga Nasuh ARAN’dan eğitim alarak ‘Çocuk Temelli Aile Danışmanlığı Eğitimi’ ni tamamlamıştır.
‘’Çocuklarda Projektif Teknikler ‘ilgi alanlarından biri olup Sanat Terapisi Eğitimi’nin resim ve heykel modülünü tamamlamıştır.Halen ilgili sanatçılarla birlikte 5-18 yaş aralığındaki gruplarla çalışmalarına devam etmektedir.
Psikolog Selcan Türkmen aynı zamanda oyun terapisti olup problemin yapısına göre uygulanması gereken testleri uygulamakta yeterli olup, yaş, durum, mizac ve davranışın doğasına göre oyun terapisi uygulamaktadır.
Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde sosyo-ekonomik düzey farklılıkları olan çocuklar, adli süreçleri devam eden çocuklar, korunmaya muhtaç ve suça karışmış çocuklar üzerinde çalışmalar yapmıştır.
Hipnoterapi eğitimini 2018 yılında tamamlamış olup çocuklarda ve yetişkinlerle Hipnoterapi çalışmaktadır.
2017-2019 yılları arasında özel bir kurumda Sorumlu Müdür olarak görev almış bulunup, kurucusu olduğu SMYRNA Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.

Nakit

Randevu +39 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Online Görüşme

Banka Havalesi

Röportaj

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Çift Terapisi

Selcan hanımı internetten bulup nişanlımla gittik. Nişanlılık sürecinde çok fazla tartışma kavga yaşadığımız için evliliğe gidip gitmeme konusunda bize yol göstermesi için gittik asıl amacımız buydu.Fakat 2. Seanstan sonra bizim evlilik stresine bağlı bunları yaşadığımızı düşündüğümüzü onaylayıp bizi kendi halimize bıraktı diyebilirim. Seansları sonlandırdı.Halbuki biz ona bu süreci rahat ve doğru adımlarla nasıl atlatabiliriz diye yol göstermesi için başvurmuştuk ki biz de stresin farkındayız.Aksine bu 2 seanstan sonra nişanlımla aram daha da kötü oldu.Açıkçası ben tavırlarını da pek sevemedim benim oturup rahatça bir şeyler paylaşabileceğim bir mizacı yok o naifliği göremedim.

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Psikoloji Randevusu

Selcen Hanım sorunlara yaklaşımımda daha önce hiç düşünmediğim farklı bakış açıları getirerek, yaşadığım olaylar karşısında aslında nasıl davranmam gerektiği konusunda fikirlerini beyan etti. Henüz ilk görüşmem olmasına rağmen kendimi iyi hissetmemi sağladı, ilerkeyen süreçte çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Psikoloji Randevusu

Sevgili Selcan Hanım ile konuşmak, paylaşmak, zaman geçirmem çok kıymetli. Hayatımın zor zamanlarında kendisiyle karşılaştım ve farklı bakış açıları kazandım. Kendinizin farkına varmak ve bunu Selcan Hanım ile gerçekleştirmek çok güzel ..

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Evlilik Terapisi

Farkındalığımı arttırmamı sağladı an itibariyle nasıl bir psikolojide olduğumu bana iletmesi ve benim mevcut durumumu bir durumla bağdastıramam kaynaklı girmiş olduğum buhranın bi nevi çıkış reçetemi Farkındalığımı arttırarak iletmesi cidden süperdi teşekkürler Selcan hanım.

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Randevu

Selcan Hanım çözemediğim konulara dışardan farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağlıyor.

Z
Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Randevu

Oldukça güleryüzlü:) Hayatımda ılk kez terapı alıyorum ve nokta atışı yaptığımı düşünüyorum.danışmanım bana düşüncelerimi kolayca ıfade etmem de kendimi rahat hissettırıyor.

Konum: Online Görüşme Online Terapi

Selcan Hanım ile henüz üçüncü görüşmemizi gerçekleştirdik.Ama her seanstan sonra kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim.Bana tuttuğu aynada her geçen gün daha güzel şeyler görüyorum.İyi ki kendisiyle yollarımız kesişmiş.

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Yetişkin Terapisi

Selcan hanımı internette bularak başladım ve çok memnun kaldım. hayatımın en belirsiz ve ne yapacağımı bilemediğim süreciydi, bazı sorunların farkındaydım ama çözümleyemiyor, ne yapacağımı bilemiyordum. Yaklaşık 1.5 sene süren terapi süresince birçok farkındalık geliştirdim ve kendimi tanımaya başladım. İyi bir dinleyici ve anlattıklarımı unutmuyor, beni değişimimle yüzleştiriyordu. İyileşmeye açık olmanın yanında başarılı bir psikolog ile çalışmak değişimi getiriyor.

Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Randevu

Selcan Hocamla ilk seansımı yaklaşık 1,5 yıl önce yaptık. Kesintisiz bir süre kendim için devam ettim. Farkında olduğum ve yardıma ihtiyaç duyduğum konular vardı. Bana doğru soruları sorduğunu düşünüyorum. Seanslarımız bence başarılı geçti, dikkatimi çeken konular; konuyu direkt bölmemesi ve süre konusunda cümlelerin bitmesini beklemesi, geçmiş haftaları iyi hatırlaması ve duyguyu hissetmesi oldu. Sonra nişanlımla çift terapisi olarak devam ettik. Birkaç seans sonra sonlandırdık, bu alanda da farkındalığımın arttığını düşünüyorum. Selcan Hocam davranışlarımı ve duygularımı düzenleme konusunda beni doğru yönlendirdi. İhtiyacım olduğunda yine kendisine başvuracağım. Benzer alanlarda çalıştığım hocama en çok güleryüzü, ilgisi ve özeni için teşekkür ediyorum. Hedeflediği farklı projeler varsa dilerim en iyi noktalara ulaşır. Sevgilerimle.

Ö
Konum: Selcan Türkmen Muayenehanesi Çift Terapisi

Olumlu ya da olumsuz görüş bildirme hakkımız olduğu için yalnızca deneyimimi aktarma amacıyla yazıyorum. Uzun bir süre önce bireysel olarak başlamıştım Çoğu şey için farkındalık sahibi oldum daha sonra seanslarımız çift terapisi olarak devam etti fakat bize yarardan çok zarar olarak geri dönüşü oldu. Hayatımın en dibi gördüğüm döneminde bana farkındalık kazandırmaktan daha ziyade sert bir üslup ile karşı karşıya kaldım.
Gittiğimiz uzunca süren terapiden daha kötü bir sonla çıktım ve yeni bir psikologla yolumuza devam ediyoruz.