‘’Çocuklarda Projektif Teknikler ‘ilgi alanlarından biri olup Sanat Terapisi Eğitimi’nin resim ve heykel modülünü tamamlamıştır.Halen ilgili sanatçılarla birlikte 5-18 yaş aralığındaki gruplarla çalışmalarına devam etmektedir.
Psikolog Selcan Türkmen aynı zamanda oyun terapisti olup problemin yapısına göre uygulanması gereken testleri uygulamakta yeterli olup, yaş, durum, mizac ve davranışın doğasına göre oyun terapisi uygulamaktadır.
Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde sosyo-ekonomik düzey farklılıkları olan çocuklar, adli süreçleri devam eden çocuklar, korunmaya muhtaç ve suça karışmış çocuklar üzerinde çalışmalar yapmıştır.
Hipnoterapi eğitimini 2018 yılında tamamlamış olup çocuklarda ve yetişkinlerle Hipnoterapi çalışmaktadır.
2017-2019 yılları arasında özel bir kurumda Sorumlu Müdür olarak görev almış bulunup, kurucusu olduğu SMYRNA Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.
Online Görüşme
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otistik Çocuklar İçin Özel Eğitim
Selcan Türkmen Muayenehanesi
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Sanat Terapisi
SCL90-R Psikolojik Belirti Tarama Testi
Tematik Algı Testi (TAT)
Çocuk ve Ergen Terapisi
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
Selcan Türkmen Muayenehanesi
Selcan hanımı internetten bulup nişanlımla gittik. Nişanlılık sürecinde çok fazla tartışma kavga yaşadığımız için evliliğe gidip gitmeme konusunda bize yol göstermesi için gittik asıl amacımız buydu.Fakat 2. Seanstan sonra bizim evlilik stresine bağlı bunları yaşadığımızı düşündüğümüzü onaylayıp bizi kendi halimize bıraktı diyebilirim. Seansları sonlandırdı.Halbuki biz ona bu süreci rahat ve doğru adımlarla nasıl atlatabiliriz diye yol göstermesi için başvurmuştuk ki biz de stresin farkındayız.Aksine bu 2 seanstan sonra nişanlımla aram daha da kötü oldu.Açıkçası ben tavırlarını da pek sevemedim benim oturup rahatça bir şeyler paylaşabileceğim bir mizacı yok o naifliği göremedim.
a....
Selcen Hanım sorunlara yaklaşımımda daha önce hiç düşünmediğim farklı bakış açıları getirerek, yaşadığım olaylar karşısında aslında nasıl davranmam gerektiği konusunda fikirlerini beyan etti. Henüz ilk görüşmem olmasına rağmen kendimi iyi hissetmemi sağladı, ilerkeyen süreçte çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
a....z
Sevgili Selcan Hanım ile konuşmak, paylaşmak, zaman geçirmem çok kıymetli. Hayatımın zor zamanlarında kendisiyle karşılaştım ve farklı bakış açıları kazandım. Kendinizin farkına varmak ve bunu Selcan Hanım ile gerçekleştirmek çok güzel ..
Hasta
Farkındalığımı arttırmamı sağladı an itibariyle nasıl bir psikolojide olduğumu bana iletmesi ve benim mevcut durumumu bir durumla bağdastıramam kaynaklı girmiş olduğum buhranın bi nevi çıkış reçetemi Farkındalığımı arttırarak iletmesi cidden süperdi teşekkürler Selcan hanım.
h....
Selcan Hanım çözemediğim konulara dışardan farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağlıyor.
z....t
Oldukça güleryüzlü:) Hayatımda ılk kez terapı alıyorum ve nokta atışı yaptığımı düşünüyorum.danışmanım bana düşüncelerimi kolayca ıfade etmem de kendimi rahat hissettırıyor.
Selcan Hanım ile henüz üçüncü görüşmemizi gerçekleştirdik.Ama her seanstan sonra kendimi daha iyi hissettiğimi fark ettim.Bana tuttuğu aynada her geçen gün daha güzel şeyler görüyorum.İyi ki kendisiyle yollarımız kesişmiş.
Selcan hanımı internette bularak başladım ve çok memnun kaldım. hayatımın en belirsiz ve ne yapacağımı bilemediğim süreciydi, bazı sorunların farkındaydım ama çözümleyemiyor, ne yapacağımı bilemiyordum. Yaklaşık 1.5 sene süren terapi süresince birçok farkındalık geliştirdim ve kendimi tanımaya başladım. İyi bir dinleyici ve anlattıklarımı unutmuyor, beni değişimimle yüzleştiriyordu. İyileşmeye açık olmanın yanında başarılı bir psikolog ile çalışmak değişimi getiriyor.
Selcan Hocamla ilk seansımı yaklaşık 1,5 yıl önce yaptık. Kesintisiz bir süre kendim için devam ettim. Farkında olduğum ve yardıma ihtiyaç duyduğum konular vardı. Bana doğru soruları sorduğunu düşünüyorum. Seanslarımız bence başarılı geçti, dikkatimi çeken konular; konuyu direkt bölmemesi ve süre konusunda cümlelerin bitmesini beklemesi, geçmiş haftaları iyi hatırlaması ve duyguyu hissetmesi oldu. Sonra nişanlımla çift terapisi olarak devam ettik. Birkaç seans sonra sonlandırdık, bu alanda da farkındalığımın arttığını düşünüyorum. Selcan Hocam davranışlarımı ve duygularımı düzenleme konusunda beni doğru yönlendirdi. İhtiyacım olduğunda yine kendisine başvuracağım. Benzer alanlarda çalıştığım hocama en çok güleryüzü, ilgisi ve özeni için teşekkür ediyorum. Hedeflediği farklı projeler varsa dilerim en iyi noktalara ulaşır. Sevgilerimle.
ö.....
Olumlu ya da olumsuz görüş bildirme hakkımız olduğu için yalnızca deneyimimi aktarma amacıyla yazıyorum. Uzun bir süre önce bireysel olarak başlamıştım Çoğu şey için farkındalık sahibi oldum daha sonra seanslarımız çift terapisi olarak devam etti fakat bize yarardan çok zarar olarak geri dönüşü oldu. Hayatımın en dibi gördüğüm döneminde bana farkındalık kazandırmaktan daha ziyade sert bir üslup ile karşı karşıya kaldım.
Gittiğimiz uzunca süren terapiden daha kötü bir sonla çıktım ve yeni bir psikologla yolumuza devam ediyoruz.
Selcan Türkmen isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Selcan Türkmen, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Selcan Türkmen tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Hipnoterapi.
Selcan Türkmen adresi nerede?Selcan Türkmen şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Istiklal Mahallesi Porsuk bulvarı 65/2 Eskişehir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Selcan Türkmen isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Selcan Türkmen uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Selcan Türkmen isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Selcan Türkmen, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Selcan Türkmen isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Selcan Türkmen tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Selcan Türkmen hakkında ne düşünüyor?Toplam 48 hasta / danışan, Selcan Türkmen hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Eskişehir Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
Eskişehir Aile İçi İletişim Sorunları
Eskişehir Yaygın Anksiyete Bozukluğu