Lisans öğrenimi sırasında Özel Devran Koleji, Universal Group Aksaray Vatan hastanesi, Balıklı Rum hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversite Hastanesi Çocuk – Ergen Psikiyatri ve Yetişkin Psikiyatri birimlerinde, Bayrampaşa Rıfat Canayakın Anadolu İmam Hatip Lisesi ve NP İstanbul Beyin hastanesinde stajlarını başarıyla tamamlamıştır. Lisans eğitiminden sonra 2 ay yetişkin psikiyatri, 5 ay çocuk ergen psikiyatri biriminde gönüllü psikolog olarak çalışmıştır. Çocuk Onkoloji biriminde çocuklar ve aileler ile görüşmeler sağlamıştır. 2018 yılında FSM Fetih 1453 Eğitim kurumlarında okul müdürü ve okul psikoloğu olarak görev yapmıştır.
Ocak 2018-2021 Yetim Vakfı gönüllüsü olarak sosyal çalışmacı ve eğitmen olarak görevlerde yer almıştır. 2018-2020 yılı arası Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı’nda (IBC) psikolog olarak mültecilere yönelik çocuk ergen yetişkin olarak savaş, göç, istismar gibi travma alanlarında, kayıp ve yas, depresyon, kaygı bozuklukları, öfke kontrol problemleri, davranış problemleri ve bozuklukları gibi birçok vaka ile çalışmıştır. Grup çalışmaları, kurumlarda ve okullarda birçok yerde psikososyal destek bilgilendirme oturumları gerçekleştirmiştir. Mart 2020’de Yeryüzü Doktorları gönüllüsü olarak Elazığ Deprem bölgesi psikososyal destek projesinde klinik psikolog olarak bireysel görüşmeler ve çocuk etkinlikleri çalışmalarında görev yapmıştır.
2019’dan itibaren online olarak psikoterapi yapmaktadır, Bakırköy Fit Terapi Beslenme ve Psikolojik Danışmanlık merkezinde bir süre terapilerini yürüttü. Şuan Suadiye'de Psikiyatri kliniğinde ve Edirnekapı'da bir klinikte danışanların psikoterapi sürecini yürütmektedir. Çocuklar için Çocuk Testleri ve WİSC-IV Testleri uygulamaktadır. Ergen ve Yetişkin psikoterapilerinde Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi ve EMDR Terapi yöntemleri uygulamaktadır.
- Depresyon
Louisa Duss
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Uzm. Kl. Psk. Sema Akkoyun
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Öktem Sözel Bellek Süreçleri Testi
Ön Görüşme
Şema Terapi
Uzm. Kl. Psk. Sema Akkoyun
Sema Hanım ile seanslarımızda 5. aya girdik. 5 ay öncesi ve sonrasına göre hem hayatım, hayat akışını çok değişti, hem de ben. İyi ki yolumuz Sema Hanım'a çıkmış.
• Uzm. Kl. Psk. Sema Akkoyun • Aile Terapisi •
n....)
Sema Hanım'ın ilgisi ve alakasını çok beğeniyorum. Kendisi danışanın takipçisi. Uzakta olduğumuz için faydalanamıyoruz yoksa kızım danışanı olarak gidip geliyordu. Bizler uzağa taşındık o yüzden çok faydalanamadık üzgünüz. Kızım ara ara görüşmekle beraber bayağı görüşme sağladı. Her seanstan çok memnun çıktı. Kızımın tekrar görüşme sağlaması için düşünüyorum. Seanslardan daha mutlu ve daha özgüvenli çıkıyordu.
O
o.....
Güler yüzlü, samimi ve içten tavrıyla sizi çok rahatlatıyor, sanki çok eskiden bir tanıdığınız karşınızda ve siz onunla dertlesiyorsunuz... Ama seans sonunda sizi yaralayıp en derinlere sakladığınız ve etkilerini hayatınızın her anında taşıdığınız travmalariniz o kadar rahat yakalayıp yüzleşmenizi sağlıyor ki üstelik en naif şekilde sizi hiç zorlamadan. Yıllarca karmaşasını yaşadığınız zaman zaman yoksaydığınız cevaplar kendinden saklandıkları yerden çıkıyor. Uzun zaman sonra kendim için yaptığım en büyük iyilik Sema hanım gibi uzmanla hayatımdaki aksaklıkları çözmek için yola çıkmak oldu.
• Online Danışmanlık • Randevu •
Sema hanımla annem vasıtasıyla tanıştık resmen depresyonun ortasındaydım ve hayatımda hiçbir şey iyi gitmiyordu kendimi olabildiğince kötü hissediyordum Sema hanıma gelmeye karar verdim terapi sürecimiz çok anlamlı ve güzel geçiyor gerek empatisiyle verdiği örneklerle tam anlamıyla beni anladığını bana hissettiriyor yani demem o ki eğer ki bir psikoloğa gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle bu psikolog Sema hanım olmalı gerek profesyonellik açısından gerekse arkadaş canlısı olmasıyla gönlümde taht kurdu iyi ki yollarımız kesişmiş
• Online Danışmanlık • Diğer •
Aşırı bunalımdayken Sema hanımın kapısını çaldım bana olan etkisini nasıl anlatsam az kalır eğer kendinize hem psikolog hem de empati yapabilecek bir arkadaş arıyorsanız kesinlikle Sema hanımla bir seans gerçekleştirmeniz gerektiğini söyleyebilirim bir psikologda aradığım şey samimiyet ve sıcak kanlılıktı ve aradığımı bulduğumu hissediyorum tedirgin olamadan Sema hanımı tercih edebilirsiniz herkese tavsiye ediyorum
• Online Danışmanlık • Diğer •
V
v.....
Sema Hanım'la annem vasıtasıyla tanıştık. Kendisi ilk önce seminerdeydi sonrasında seanslara devam ettim. Gittiği yerlere takip ederek gidip, görüşme sağladık ve uygun sonuçlar aldım. Kendisi elinden geldiği kadar bayağı yardımcı oldu. Ortalama 1 sene görüşme sağladım. Evden dışarı çıkasım yoktu eşimle aramdaki sıkıntılarım için gitmiştik, problemimi çözemeyeceğim en iyi kendimdeki kusurları düzelteyim diye görüşme sağladım. Kendime olan özgüvenim yerime geldi, bayağı açıldım. Daha içine kapanıktım biraz daha iyi geldi. Kayınvalidem, kayınpederimle oturuyordum onları alttan alıyorum, duymamazlığa başladım. Eşimin davranışlarının iyi ya da kötü ne yönde olduğunu anladım neden o şekilde davrandığını daha iyi gözlemleyebildim.
s....a
Merhabalar. Ben sema hanım ile yaklaşık 2.5 yıl önce tanıştım. Seansa başladığımda 15 yıllık evliydim. Şuan 18 yılımı dolduruyorum. İlk evlendiğimde vajinusmus hastasıydım 1 yıl süren tedavi sürecimde iyileştiğimi zannetsemde korkularım farklı farklı şekillerde de karşıma çıktı. Artık bunaldığım bir noktada sema hanım ile yollarımız kesişti. Onunla girdiğim seanslarla verdiği ödevlerle korkularımı daha da aza indirdim. Şuan yok denecek kadar az. Sema hanım ile iyi ki tanışmışım iyi ki yollarımız kesişmiş tekrar gidecek olsam kendisinden başka uzman aramam.
• Uzm. Kl. Psk. Sema Akkoyun • Psikoloji Randevusu •
T
tu...
Sema hanım gerçekten çok iyi bir psikolog hayatıma dokundu diyebilirim. Kendime olan güvenimi Sema hanım sayesinde geri kazandım artık kendimi seviyorum bu çok güzel bir başarı. Her zaman açıklayıcı ve seanstan aydınlanarak çıkıyorsunuz:)
Benim için çok kıymetli kendisi ve herkese tavsiye ediyorum.• Uzm. Kl. Psk. Sema Akkoyun • Psikoloji Randevusu •
r.....
Sema Hocamla İki ayda hayatım degisti. Samimiyeti , güven verişi, terapi sürecindeki yakşaşımı ile kendimi keşfettim. Yeniden hayata umutla bakabiliyorum. Kesinlikle herkese tavsiye ederim.
• Uzm. Kl. Psk. Sema Akkoyun • Psikoloji Randevusu •
g....a
Ben kendimi çok değersiz hissediyordum, aldatıldım ve hem ölmeyi hem de öldürmeyi düşündüğüm bir dönemde kendisinden destek aldım. Sema hanım çok ilgili, insana kendini çok değerli hissedecek ve güven sağlayacak bir şekilde bir şekilde konuşmaları var, yaklaşımı çok iyi, çok memnun kaldım. Eskiden kendisine haftada bir gidiyordum, ayda bir gittiğim halde de çok verim alıyorum, kendisini çok başarılı buluyorum, Sema hanım için söylenecek ne kadar güzel şey varsa söyleyebilirim.
Sema Akkoyun isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sema Akkoyun, Psikoloji. Size Sema Akkoyun tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoloji Randevusu, ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi, Ağaç Testi, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Aile İçi İletişim Sorunları, Aile Terapisi, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı, Beck Depresyon Ölçeği.
Sema Akkoyun adresi nerede?Sema Akkoyun şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- İstanbul
- İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sema Akkoyun isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sema Akkoyun uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sema Akkoyun isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sema Akkoyun, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Sema Akkoyun hangi dilleri konuşuyor?Sema Akkoyun ile Arapça, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sema Akkoyun isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sema Akkoyun tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sema Akkoyun hakkında ne düşünüyor?Toplam 46 hasta / danışan, Sema Akkoyun hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.