Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +58 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Psk Klinik Aile Danışma Merkezi
Güvenevler Mahallesi, 1928. Sokak, Global Dream Offices, Ekinci İnşaat No: 5/4, Yenişehir, Mersin

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı

Randevu +65 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Güvenevler Mahallesi, 1928. Sokak, Global Dream Offices, Ekinci İnşaat No: 5/4, Mersin

Psk Klinik Aile Danışma Merkezi

Ben Klinik Psikolog Sema Kılıç. 1982 yılı Adana doğumluyum 20 yıldır Mersin'de yaşamaktayım. Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü lisans eğitimini onur derecesi ile tamamladım. Lisans eğitimimin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Tezli Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimimi 'Cinsel mitlerin depresyon ve vajinismusla ilişkisi' konulu tez çalışmamla tamamlayarak klinik psikolog unvanı aldım.
Çeşitli kamu ve özel kuruluşlar da görev aldıktan sonra 2017 yılında PSK Klinik aile danışma merkezini kurdum. Kliniğimizde aile danışmanlığı, çift ve ilişki danışmanlığı, bireysel danışmanlık, çocuk ve ergen danışmanlığı kurumsal danışmalık gibi birçok alanda uzman kadromuz ile hizmet vermeye devam etmekteyim.
2021 ve 2023 yıllarında ise Türkiye'de ilk defa düzenlenen Çukurova Sağlık Ödülleri kapsamında iki kez Yılın Psikoloğu Ödülünü aldım.
Ben bir klinik psikolog olarak, ruh sağlığı alanda özellikle uluslararası geçerliliği ve güvenilirliği kanıtlanmış çeşitli terapi yöntemlerini kullanıyorum. Eğitimlerimi dünya çapında psikoloji alanında öncülük yapan isimlerden aldım. Evlillik ve Çift Terapisi eğitimimi Gottman Enstitüsü kurucuları olan John ve Julie Gottman’dan, Psikodinamik Psikoterapi Eğitimimi bu alanın duayeni olan Otto Kernberg’ten, Sensorimotor Psikoterapi eğitimimi enstitü kurucusu Pat Ogden’dan, Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimi ve süpervizyonlarımı Byron Norton’dan, Kayıp ve Yas Terapisi eğitimimi Porland Enstitü kurucusu Robert A. Neimeyer’dan alarak tamamladım. Bunlara ek olarak EMDR Terapisi, Sanat Terapisi, Cinsel Terapi, Mindfulnes Eğitici Eğitimimi yine alanın öncü isimlerinden alarak tamamladım. Ayrıca uluslararası çocuk ve ergen cinsel sağlığı alanında çalışmalar yürüten Culture Reframed Enstitüsü’nden eğitici eğitimlerimi tamamladım ve Türkiye’de bulunan sayılı elçilerinden biri olarak çalışmalarıma devam etmekteyim.
Bir psikolog olarak, ruh sağlığı alanındaki yenilikleri takip etmek ve sürekli kendini geliştirmek, mesleki başarının ve hizmet kalitesinin temel taşlarından biri olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda, etik sorumluluklar ve kanıt temelli yaklaşımlar doğrultusunda çalışmak, odağımıza danışanların iyi oluşunu almak temel prensibimizdir. Tüm edindiğim bilgi ve deneyimler doğrultusunda halkımıza yönelik düzenlediğimiz atölyeler, seminerler ve sosyal sorumluluk projeleriyle çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Merkezimizde ruh, beden ve zihin sağlığı bir bütün olarak ele alınmaktadır, çünkü bu üç unsur birbirine derinden bağlıdır. Ruh sağlığı, duygusal ve psikolojik iyilik halimizi içerir; düşüncelerimizi, hislerimizi ve davranışlarımızı etkiler. Zihin sağlığı ise düşünme, öğrenme ve problem çözme gibi bilişsel süreçlerimizi kapsar. Beden sağlığı ise fiziksel sağlık durumumuz, beslenmemiz, hareketliliğimiz ve genel fizyolojik işleyişimizi temsil eder.
Bir klinik psikolog olarak bu üç alanın dengede olmasının bireyin genel yaşam kalitesine doğrudan etki ettiğini söyleyebilirim. Stres gibi zihinsel bir durum, bedensel belirtilere yol açabilir, örneğin baş ağrıları ya da mide rahatsızlıkları. Aynı şekilde, fiziksel sağlık problemleri kişinin ruh sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden ruh, beden ve zihin sağlığının bütüncül olarak ele alınması ve her birine özen gösterilmesi, bireyin dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesinde kritik öneme sahiptir. Sanat terapisi, mindfulness, nefes terapisi ve beden odaklı terapiler bu noktada faydalandığımız ekollerdir.

Makaleler

Konum: Psk Klinik Aile Danışma Merkezi Çift Terapisi

Sema hanımla yollarımız yaklaşık 2 yıl önce kesişti iyi ki de bir araya geldik o kadar naif anlayışlı ve donanımlı ki çıkmazda sandığımız düzelmez sandığımız ne varsa şimdi daha sağlam daha güçlü ilerliyoruz yönlendirmeleri ve desteklemeleri sayesinde daha mutluyum içinizde başlatmak istediğiniz dönüşüm için kapısını bir kere çalmanız yeterli arkası mutlulukla geliyor .

V
Konum: Psk Klinik Aile Danışma Merkezi Bireysel Terapi

Tedaviye başladığımda kendimi çok kötü hissediyordum.gunluk işlerimi yapmakta zorlanıyorum. Tedavi sürecinde sikintilarimin gerçeklikle ilgisinin olmadığını fark ettim.farkindaligim arttı.tedavim devam ediyor daha mutlu ve sağlıklıyım

Ş
Konum: Psk Klinik Aile Danışma Merkezi Bireysel Terapi

Sosyal fobi ve anksiyete sebebiyle gittim kendisine. Sema hanımın hayata baktığı yer ve kendi içindeki huzuru imrenilesi.Danışanlarıyla da oldukça özenli ilgileniyor.Daha tedavi sürecinin içerisindeyim kendisiyle yolumuz devam ediyor.Kısa sürede daha aktif ve daha özgüvenli hissediyorum.Ben çok memnun kaldım kendisinden kesinlikle tavsiye ederim.Ve burdan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.

12.11.2020 tarihinde kaybettiğim 19 haftalık bebeğimin acısı üzerine eşimle tartışıp sinir krizi geçirmem üzerine hayatımın bu denli değişeceğini bilmezdim tabii ki. Ama her şerde bir hayır var derler ya benim içinde öyle oldu. Bebeğimi kaybederek yaşadığım travma meğerse altında ne çok travma ile gün yüzüne çıkmış. Sema hanım ile yaptığımız EMDR terapileri hayatıma bir ışık oldu resmen. çocukluk - ergenlik - yetişkinlik dönemlerimde yaşanılan her travmayı tek tek işledik. Ve sonuç mutlu , huzurlu, pozitif düşünen, evli ve çocuklu bir ben. Sema hanım’a ne kadar teşekkür etsem az. Onun sayesinde geçmişteki her travmayı işlemiş -şu an için ise kendine daha güvenen kendiyle daha mutlu olan huzurlu olan bir ben var. Ne kadar yazarsam yazayım Sema hanım’ın mükemmel bir uzman oluşunu anlatamam. İyi ki varsınız Sema hanım . Sevgilerle

Yaklaşık 10 yıldır panik atak ilaçları kullanıyordum.Son dönemlerde ataklarımın artması ve depresif ruh halinden uzun süre çıkamamam neticesinde Psikolog Sema Kılıç ile tanıştım. Psk. Sema hanım yoğun kaygılarımın olduğu, kendimi değersiz ve çaresiz hissettiğim o dönemde bana EMDR Terapisi ile yol gösterdi. Bu terapiler sayesinde geçmişimde yaşadığım travmalarla yüzleştim ve onları iyileştirip geride bıraktım. Kendime olan güvenim arttı, herşeyin üstesinden gelebilirim inancım kuvvetlendi. Tüm bu kıymetli bilgiler ışığında kalmanın önemini keşfettim. Tüm bu geçirdiğim zorlu sürece dönüp bakınca kendimle gurur duyuyorum. Artık panik atak ilaçlarını da kullanmıyorum. Benim sağlıklı bir birey olmamda katkılarından dolayı Psikolog Sema Kılıç'a sonsuz şükranlarımı sunuyorum..

Konum: Psk Klinik Aile Danışma Merkezi Bireysel Terapi

Sema Hoca ile 3 hafta oldu tedavime başlayalı ilk haftadan kendimi çok iyi daha huzurlu daha özgüvenli hissediyorum. Yaklaşımı, dinlemesi, yol göstermesi beni çok motive etti. Teşekkür ederim Sema Hocam

Ben Sema Hanım'dan çok memnunum.Eşimle birlikte ailecek gidiyoruz.Her zaman yeni evli çiftler ve evliliğinde sorun olan yakınlarımız ve çift terapisi almak isteyen herkese öneriyorum.En azından olaylara farklı bakış açısıyla bakamamızı sağladı.Gözümden kaçanlar olduğunu anladık.Eksi ve artılarımızı gördük bunları fark edip çift olarak rahat iletişim kurduk eşimle.

Çok memnunum,herkese öneriyorum her anlamda çok profesyonel biri,işini çok iyi yapıyor.Seanstan çıktıktan sonra kendimi  mutlu ve huzurlu hissediyorum.Kendimde göremediklerimi gördüm,hayatımı değiştirdi.Büyük bir karar aldım Sema Hanım sayesinde hayatımı olumlu büyük yönde etkiledi.

Sema Hanım çok sevdiğim bir danışman.Çok anlayışlı ve sevecen,mükemmel biri.Onun üzerine başkasını tanımam.Çocuğumu yanına götürdüm,oğlum 4 yaşında ve çok hareketliydi.Oyun terapisi eğitimi aldık biraz.Çok faydasını gördük.Daha sakin bir yapıya sahip oldu, bir tık daha iyi oldu.Devam etmemiz gerekiyor biraz daha.Çocukla iletişimi çok iyi Sema Hanım'ın,oğlumda kendisini çok seviyor,sürekli Sema ablasına gitmek istiyor.

Kendisinden çok memnun kaldım.Hem bireysel terapi hemde eşimle çift terapisi için gittik.Genel olarak memnun kaldık.Kendisini çok samimi buldum.