İstanbul Gelişim Üniversitesine başlayarak uzmanlığını Klinik Psikoloji (tezli) alanında tamamlamıştır. Anaokulu psikoloğu olarak özel bir anaokulunda çalışmıştır. Mesleki kariyerine yaklaşık iki yıl tip merkezinde devam etmiş ve burada oldukça büyük deneyim kazanmistir.
Klinik Psikolog Sema ÖZCAN 2023 yılında kendi ofisini kurmuş ve su anda çocuk- ergen, yetişkin, aile danışmanlığı alanlarında danışanlarını kendi ofisinde görmeye devam etmektedir.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
GOOD ENOUGH – HARRIS Bir insan Çiz Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Kl. Psk. Sema Özcan Bircan
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Stres Yönetimi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
c....a
Sema Hanım ses tonuyla bile insanın ruhunu iyileştiren bir uzman. Kendisiyle 4. görüşmemi yaptım ve yaşadığım sıkıntılarda hiç düşünmediğim noktalara değinip görüş algımı açtı. İlişkimde iletişim sıkıntıları çektiğim için kendisine danıştım. Partnerimle daha iyi iletişim kurmak, ilişkimi daha sağlıklı hale getirmek, özbenliğimi hatırlamak üzerine çalışıyoruz. Her hafta kendisiyle görüşmek ve Hayatımdaki gelişmeleri kendisine anlatmak için sabırsızlanıyorum. Sema Hanıma gelmekle gerçekten doğru bir karar vermişim.
Sema hanım çok güzel rahatlık veriyor seanslara girdiğimde kendimi kötü hissederim diye düşünmüştüm ama çok rahatlıkla gidiyorum.Beni sakinlikle dinlediği için çok memnunum,enerjisini çok beğendim.Her şeyi rahatlıkla anlatabiliyorum.Ses tonlaması,özellikle de karşısındaki insanın tamamen sözünü bitirdikten sonra cevap vermesi çok hoşnut edici.İki seans gitti severek gidiyorum,sorunlarık tamamen bitti diyemem ama bana iyi geliyor.Kendimi o odada çok ferah ve içimi dökmüş hissediyorum
s....ç
Sınav stresi için başvurdum. Kaygılarım oluyordu. Online üzerinden görüştük. Sosyal medyadan buldum kendisini. Seanslardan verim aldım. Olumlu geçti. Kişisel sebepler dolayı devam edemedim. Bana çok yardımcı oldu. Sema Hanım danışanını dinleyen, önem ve değer veren birisi. Bence toplumumuzda terapi gerekli bir şey. Örneğin ekonomik durumlar veya birçok ihtiyaç duyduğumuz alan için. Bu konuda kendisi kolaylık sağlıyor.
i̇...k
Depresyon ve anksiyete için başvurdum. 5-6 seanstır gidiyorum, verim almaya başladım. Sema Hanım gayet profesyonel bir uzman. Titizlikle çalışan çok dakik biri ve çok sakin ilerliyor.
p....)
Kendisinden çok memnunum. Sema Hanım gayet ilgili, çözüm odaklı bir uzman. Gittiğim konu üzerine çözüme ulaştık. Ara ara devam ediyoruz. Yaklaşık 6 ay çocuğum için görüşme sağladık. Seanslardan sonra olumlu değişimler oldu. Başkalarına kendisini öneriyorum.
Sema hanımla, terapi için uzun bir araştırma sürecinden sonra sosyal medya üzerinden karşılaştım. İyi ki de karşılaşmışım. Bir terapide rahat hissedip kendini ifade edebilmek oldukça önemlidir ki bunu güçlü iletişimi ve naifliği sayesinde danışanına hissettiriyor. İlk seansımdan bugüne sorunları ele alış şekli ve baş etme noktasında Sema Hanım sayesinde çok yol katettim.
Danışanlarıyla ilgili, dakik, çözüm odaklı ve faydasını gördüğüm bir psikolog kendisi. Şu an hala seanslarımız devam ediyor. Her hafta gidiyorum 3 aydır danışmanlık hizmeti alıyorum. Kaygı bozukluğu için gitmiştim şikayetlerim çok azaldı tabi bitmiş değil bu bir süreç ama memnunum. Kendisiyle sürecime devam ediyorum.
Daha yeni başladım ama güzel şu ana kadar faydalı oldu. Sorunlarımı daha iyi çözebiliyorum. Yönlendiriciliği güzel. 4 seans görüşme sağladım ve devam edeceğim. Genelde mutlu, bilinçli, pozitif oluyorum. Sema Hanım çok iyi, çok naif, çok kibar, iyi davranan, diyaloğu çok güzel kurabilen birisi.
Kendisine 2 aydır gidiyorum ve gerçekten çok memnunum. Bu süredeki kendime olan saygımın değiştiğini düşünüyorum o yüzden herkese tavsiye ederim. Seanslardan sonra daha mutluyum. Öncesinde biraz daha tedirginliğim, güvensizliğim vardı ama şu anda daha iyi. Sema Hanım bence kesinlikle çok başarılı bir uzman. Ben herkese tavsiye ederim.
Sema Hanım’a hayatımda birçok şeyin değişmeye başladığı bir zamanda başvurdum. Bu süreçte terapi seansları benim için çok destekleyici oldu. Sema Hanım süreç içerisinde duygularımı anlama ve dengede tutma noktalarında oldukça yardımcı oldu. Tahmin ettiğimden daha kısa bir süre içerisinde seansların etkisini görmeye başladım. Sema Hanım, terapi boyunca mesleğini profesyonel bir şekilde sürdürüyor. Bunu yaparken nezaketli,zarif ve dingin tavrıyla rahat ve güvende hissettiriyor. Kendime yaklaşma ve hayatımı iyileştirme yolculuğumda oldukça destekleyici olmaya devam ediyor. Bu inşa sürecimde benimle birlikte olduğu için mutluyum.
Sema Özcan Bircan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sema Özcan Bircan, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Sema Özcan Bircan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Online Danışmanlık, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri.
Sema Özcan Bircan adresi nerede?Sema Özcan Bircan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kartaltepe Mah. Pembe Ay Sokak No: 21 D:1 A blok Bakırköy İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sema Özcan Bircan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sema Özcan Bircan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sema Özcan Bircan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sema Özcan Bircan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit, Kredi kartı.
Sema Özcan Bircan hangi dilleri konuşuyor?Sema Özcan Bircan ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sema Özcan Bircan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sema Özcan Bircan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sema Özcan Bircan hakkında ne düşünüyor?Toplam 73 hasta / danışan, Sema Özcan Bircan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu