Semiye Tosunkaya Muayenehanesi
Terzi Aliler Mah Cumhuriyet Cad Sakarya Sok 1/A Blok No 18, Ortaca, Muğla

Herhangi bir hizmet eklenmemiş

Konum: Semiye Tosunkaya Muayenehanesi Zayıflama Diyetleri

Semiye hanım benim hem kilomu hem de diyetisyenlere bakışımı değiştirdi.
Yıllarca kilolu yaşadım. Diyetisyen deyince hep bir kibrit kutusu peynir veren, light yiyecekler, ananas gibi meyveler öneren kişi aklıma geliyordu. Semiye Hanım benim bu fikrimi değiştirdi.
İlk görüşmemizde, randevu alıp eşimle birlikte bürosuna gittiğimizde, kendimi sanki bir yakınımıza ev oturmasına gitmiş, sohbet ediyor gibi hissettim.
Aç kalırmıyım diye korkarken, bir ay sonra, bana verdiği yiyecekler fazla bile gelmeye başladı. 5.5 kilo da vermiştim. Hiç light yiyecek tüketmedim. Ananas, mango gibi ithal pahalı yiyecekler yemedim.
Eşim benim için ayrıca yemek te pişirmedi. Çocuklarım ve eşimle birlikte aynı tencerede pişen yemeklerden yedim. Tabii eşim Semiye hanımla diyalok halindeydi.
İşinden dolayı öğlenleri dışarıda yemem gerekti. Orada da neleri ne kadar yemem gerektiğini çok iyi oturttum.4 ayın sonunda 21 kg verdiğime ben bile inanamadım.
Artık üçüncü kat evinin merdivenlerini dinlenmeden çıkabiliyorum. Bağcıklı ayakkabı giyebiliyorum. Oğlumla top oynayabiliyorum. Kilo verdikten sonra geceleri horlamadığım için sadece benim değil eşimin de uykuları düzene girdi. Kendisine bir değil bin kere minnettarım.

Konum: Semiye Tosunkaya Muayenehanesi Diyabet Diyeti

Babam 10 yıldır şeker ve tansiyon hastası, günde 4 kez 24 ünite insülin yapılıyordu. Açken kan şekerini öldüğünüzde 350 nin altında olmuyordu.
En son doktora gittiğimizde üre, kreatinin gibi böbreklere ilgili tahlillerde çok yüksek çıktı.Üç aylık kan şekeri Hb1C 16 idi.Doktor böyle devam ederse bir iki yıl içinde diyalize girmek zorunda kalırsın dedi.
Bir akrabamızın teşvikiyle babamı Semiye hanıma götürdük.
Güler yüzüyle önce babamı dinledi. Sonra babama öğünlerine ne kadar neler yemesi gerektiğini göstererek anlattı.
Bir hafta içinde kan şekerinde hiç görmediğimiz 120- 150 leri gördük.
Yerinden kalkmak istemeyen babam, yemeklerden sonra kendiliğinden yürümeye başladı.
Bir ay sonra doktora gittiğinde böbreklerle ilgili tahlillerinde de düzelmeler oldu. Hem yapılan insülin azaltıldı hem de kan şekeri normale indi.
Keşke demenin geriye dönük bir faydası olmasa da, keşke Semiye hanımla birkaç yıl önce karşılaşsaydık diyoruz.