Uzman Psikolog Semra Avşar İstanbul Kent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü burslu ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji yüksek lisansını yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans sürecinde bellek, üstbellek üzerine yazdığı tezini başarıyla sunmuştur. Eğitimleri süresince insan zihni, algısı ve davranışları üzerine hafıza, kişisel hayat hikayeleri ve anılarımıza dair hatırlama süreçleri, kültürün hayatı algılayışımızdaki etkileri, geçmiş olumlu ve olumsuz duygusal anılarımızın güncel hayatımızdaki dikkat ve yorumlama süreçlerine olan etkileri gibi pek çok alanda bilimsel araştırmalarda yer almıştır. Tez sürecinde Amerika'nın Columbia Üniversitesi'nde ziyaretçi öğrenci olarak çok değerli emerita profesör Susan Riemer Sacks’ dan Ergen Psikolojisi ve Klinik Psikoloji dersleri almıştır. Amerika'da yaşayan ergenlik dönemindeki gençlerin aileleri ile olan iletişimdeki sorunlar ve kültürel farklılaşmanın yarattığı ebeveyn-ergen iletişim problemleri üzerine çalışmalar yapmıştır. Buna ek olarak Columbia Üniversitesi klinik psikoloji bölümü ve Mef Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen anne-çocuk, ebeveynlik ve depresyon üzerine laboratuvar çalışmalarında yer almıştır. Kent Üniversitesi ve Alman Bielefeld Üniversitesi Psikoloji, Uygulamalı Bilimler Bölümü Erasmus işbirliği ile yürütülen eğitimlerde Prof. Dr. Psikoterapist Diana Jost ve Sosyal Hizmet Uzmanı Peter Hockamp’ten bağımlılıklarda motivasyonel terapi ve ebeveyn danışmanlığı teknikleri uygulamalı dersi almıştır. Psikodrama Enstitüsü'nde I. Temel Aşama eğitimini tamamlayarak hayatımızdaki rollerimiz, aile içi çatışmalarda, ebeveyn ilişkilerinde duygusal takılmalarımızın çözümlenmesi ile ilgili birçok terapötik teknik uygulaması görmüştür. Lisans eğitimi sürecinde Klinik Psikolog Dr. Aylin İpek Timur ve Klinik Psikolog Dr. Rukiye Köroğlu'ndan Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulaması ve Terapi teknikleri üzerine uygulamalı dersler almıştır. Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu'ndan 2 BDT Eğitim modülünü tamamlamıştır. Amerika'da çocuk ve yetişkin Otizminde Sanat ve Etkinlik Bazlı Terapi Yöntemlerini kullanan Hackensack Marble Terapi Merkezi'nde staj yapan uzman psikolog Türkiye'de Nilüfer Devecigil ve Byron Norton'ın Psikoloji İstanbul bünyesinde verdiği Deneyimsel Oyun Terapisi ilk aşama eğitimini de tamamlamış 0-12 yaş çocuklarda metaforla duygusal anlatım ve ebeveynlerle işbirliği ile çocuğa travma sonrası gücünü geri vermek üzerine çok etkili olan yöntemi çocuk danışanlarında uygulamaktadır. Öğrenmenin yaşam boyu devam ettiğine inanan uzman Boşanma ve Aile İçi Çatışma üzerine ve ACT (Kabul ve Kararlılık Terapisi) üzerine eğitimlerine devam ederken yetişkinlerle online veya yüzyüze, çocuklarla yüzyüze seanslar yürütmektedir.

Abbasağa Mah. Ihlamur Yıldız Cad. No: 2 D:4, Beşiktaş, İstanbul

Fulya Psikoloji
19 Mayıs Cd. 36A 34363, H.Göçmen Evi, Kat : 4 Daire : 4, Şişli, İstanbul

Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar

Konum: Uzm. Psk. Semra Avşar Şişli Psikoloji Randevusu

Ailemle catismalarim ve gunluk hayatimdaki ani ofkelenmelerim nedeniyle Semra hanima gittim.Kendisi beni cok iyi anladi ve kisa surede ilerledik.Halen de devam ediyoruz,cok memnunum.Tavsiye ederim

Randevu doğrulandı
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Semra hanımla ikinci,online olarak ilk seansimiz oldu. Kendisi sabırla dinleyen ve bana şimdiden ışık tutan, hayatımdaki en önemli eksiği daha iyi fark etmemi sağlamis olan,gerçekten uzman bir psikolog.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Hayatımdaki özellikle ailemle ilgili sorunlarla artık başa çıkamayacağımı düşündüğüm anda bir yakınımın tavsiyesiyle Semra Hanım ile seanslarımız başladı ve daha ilk seanstan sonra bile kendimi daha iyi hissetmeye başladım herkese tavsiye ederim.

Konum: Uzm. Psk. Semra Avşar Şişli Psikoloji Randevusu

Semra Hanım’a kafamda sürekli konuşmaktan aşırı düşünmekten yorulduğum için gittim. Kendisi hem samimi hem de profesyonel yaklaşan biri. Tavsiye ederim.

Ş
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Sevgili Avşar Hocam dan Aldığım Onlayn Terapi'nin Faydalar'nı hala görüyorum .
Kendimi yakalıyorum o duygu da kalmaya çalışıyorum. Kısacası Bunaldığım anlar da
Hocamın dedikleri nin yapıyorum.
Kesinlikle Tavsiye ederim. Ş.B.

Ş
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Ben kendisine eşimle olan sorunlarım için başladım. 3 aydır her hafta görüşüyorum. Bana kendimi ifade etmem için alan açıyor, kendi fikirlerini değil benim için iyi olanı çeşitli terapi teknikleri ile yardımcı oluyor. Benim de kendime ve eşime farklı yaklaşımlar geliştirmeme destek oldu. Ben tavsiye ederim

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Semra hanımdan danışmanlık almaya başladığımda kafam çok doluydu. Sanki bir cikmazdaymisim gibi hissediyordum. Hayat enerjim çok düşüktü. Onun samimi destekleyici tavrı, beni anlamaya çalışıp benimle birlikte detaylı analizlerle bakış açımı değiştirdi ve geliştirdi. Aşırı düşünme halim azaldı. Kendimi daha iyi tanidikca olaylara karşı daha sakin kalabiliyorum. Gönül rahatlığıyla öneriyorum.

Randevu doğrulandı
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

hayatımın yoğun ve mutsuz bir döneminde ihtiyacım olanı karşılayabilmiş hissediyorum. Semra hanımın ilgisi ve sorduğu sorularla kendimi daha iyi anlamaya başladım.

Uzm. Psk. Semra Avşar

Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Ne mutlu bana.

I
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Semra hanım’la görüşmeye kafamın çok karışık olduğu, ilişkilerimde problemler yaşadığım, bunların gittiğim aile dizimlerinde ortaya çıkan kendi ailemle ilişkilerimle bağlantısını sorguladığım biraz yalnız ve depresif bir dönemimde başladım. Takılmalarım, duygusal olarak rahat olamadığım süreçler yaşıyordum. Dönem dönem işimle ilgili hedeflerime de ulaşamadığım ve başarısız hissettiğim de oluyordu. Bakış açımın daha esnek, hayatın içinde de daha rahat olabileceğimi gördüm. Hayatımdaki, ailemdeki rollerimi daha iyi görüyorum artık. Benzer problemleri yaşayanlara tavsiye ederim.

Uzm. Psk. Semra Avşar

Ne mutlu bana. Değerli yomurunuz için çok teşekkürler...

O
Konum: başka bir yer Diğer

Aile problemleri, kendi büyük ailemle olan çatışmalarda, kullandığım depresyon ilacımı sayesinde bıraktım. Bekar anne olarak kızımla ilgili de danışmanlık aldım. Çok doğru analizleri sayesinde davranışlarımda değişiklikler yaptım ve kendimle ilgili de kızımla ilişkimde de çok yol katettim. Ailemi, çocukluktan beri içinde olduğum rolü görmemi sağladı. Şimdi daha kolay başa çıkabiliyorum.

Uzm. Psk. Semra Avşar

Ne mutlu bana. Size ve kızınıza sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.