Uzm. Fzt. Sena Çarıkcı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanındaki lisans eğitimini 2015 yılında, aynı alandaki yüksek lisans eğitimini ise  2019 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde tamamlamış olup, doktora eğitimini de aynı üniversitede tamamlamak üzeredir.

Yüksek lisans ve doktora tezlerinde çalıştığı “müzik terapi” alanı üzerine klinik ve akademik birçok çalışmanın içinde yer almıştır. Yüksek lisans tezi kapsamında bir müzik terapi tekniği olan "Ritmik İşitsel Stimülasyonu" Parkinsonlu bireylerde Türkiye’de ilk kez çalışarak yayın haline getirmiş ve doktora tezinde de Prof. Dr. Şükrü Torun tarafından geliştirilen Nörokreatif Müzik Terapi Yaklaşımını ilk kez Serebral Palsili bireylerde çalışmıştır ve tezini tamamlamak üzeredir.

Normal ya da riskli bebeklerin doğumdan itibaren duyusal ve motor gelişim takibi ve desteği, nörogelişimsel değerlendirme ve tedavi üzerine yıllardır hizmet vermektedir. 8 yıllık pediatri klinik deneyiminin yanında akademik olarak da birçok çalışmanın içinde yer almış, ulusal ve uluslararası platformda birçok yayın yapmış, kongre ve seminerlere katılmıştır.

“Klinik, Fonksiyonel ve Kinezyolojik Bantlama Eğitimi”, pediatride Aymen Balıkçı’dan almış olduğu “H.E.P Approach Eğitimi” ve doktora süresince “Yutma Rehabilitasyonu” alanında almış olduğu eğitimle klinikte birçok danışana fizyoterapi hizmeti sunmaktadır.

Zeynep Aksoy’dan almaya devam ettiği “Fasyal Yoga Uzmanlık Eğitimi” ve "Pilates Uzmanlık Eğitimi" ile fizyoterapinin diğer branşlarında da aktif olarak öğrenme yolculuğunu sürdürmektedir.

Altay Mahallesi Orhan Bey Caddesi No:1/27 Ata Yıldız Plaza, Etimesgut, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Randevu +51 daha fazla

Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)

Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)

El Rehabilitasyonu

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Yutma Rehabilitasyonu

Fizyozone

Sena hocamızla yolumuz 5 sene önce kesişti, kızımın brakial pleksus (sinir zedelenmesi) teşhisi konuldu. O süreçte kızımı değerlendirdi, fizik tedavi sürecimizde bana ve kızıma sürekli destek oldu. İyi ki kendisini tanımışız, herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Güler yüzlü, mütevazi ve gerçekten işini hakkıyla yapan seçkin insanlardan. Kızım şimdi 8 yaşında, kolu çok daha iyi durumda. Daha da iyi olması için sürekli el birliği ile mücadele ediyoruz.

C

Sena Hanımla özel gereksinimli oğlum için yaklaşık bir yıllık bir fizik tedavi süreci geçirdik. Sena hocam bu işte gerçekten çok bilgili, işini önemseyerek yapıyor, aklıma takılan tüm sorulara açıklık getiriyordu. Oğluma çok faydası oldu, seanslarımız dolu dolu geçti. Kesinlikle yürekten tavsiye ediyorum.

Ö

Kızım nemalin miyopati hastası. Sena Hocamız 4 senedir bu kas hastalığına özel kuvvetlendirme ve performans artışı için tedavi uyguladı. Uyguladığı tedavi sonucunda kızımın yaşam kalitesi yavaş yavaş yükseldi. Bu hastalıktan dolayı destek almak isteyen hastalara tavsiye ediyorum.

Ben Van'dan çocuğumun tedavisi için Ankara'ya taşındım. İyi ki taşınmışım, Sena Hoca'yla tanıştık. Hidrosefali rahatsızlığı sebebiyle 2 sene fizik tedavisi sonrası çocuğum yürümeye başladı. Gerçekten çok başarılı ve iyi bir hoca, başarılarının devamını dilerim.

Sena hocamızla oğlumun omuz büküklüğü vardı, fizik tedavisi aldık. Oğluma dokunarak masaj yaparak sakinleştirmeyi ben Sena hocamdan öğrendim. Konuşmasıyla, el hareketleriyle müthiş bir insan. Oğluma çok faydası oldu. Bükülerek yürüyordu, şimdi daha dik yürüyor. Ben her zaman Sena hocayı kesinlikle tavsiye ederim.

K

Biz kendisini 3 yıldır tanıyoruz ve çocuğumuz için brakial pleksus rahatsızlığı sebebiyle seanslara devam ediyoruz. Kendisi son derece donanımlı, işine hakim, disiplinle çalışan, insan sağlığına değer veren, mükemmel bir insan. Daha çok kişinin ulaşıp faydalanmasını çok isterim, biz çok güzel mesafeler kat ettik.

Kızımın altı aylıkken sağ elini kullanmadığını fark ettim. Doktora başvurduk, beyin kanaması geçirdiğini ve sağ tarafının etkilendiğini öğrendik. Fizik tedavi önerdiler ve Sena Hanım'a başvurduk. 2 yıldır fizik tedavi alıyoruz. Sena Hoca kızımı çok yönlü tedavi ediyor, yeni yürümeye başladık, elimizin kasları gevşedi, kullanım oranı arttı. Sena Hocam'dan çok memnunum. Kendini alanında ve alanıyla ilgili alanlarda çok iyi geliştirmiş, bilgili biri. Çevreme tavsiye ediyorum.

Kızımın rahatsızlığı için araştırma yaparken Sena hocamı bulmak nasip oldu. İyi ki de oldu. Kızıma SP tanısı kondu, sol tarafında güç kaybı vardı. Şu an çok şükür aldığı fizik tedavi sayesinde, tabii önce RABBİM'e sonra Sena Çarıkçı hocam sayesinde çok iyi. Hem bize yol gösterip hem destekleyen insanlardan birisi, kızımla bağını anlatamam. Zaten kızımın kendisini keşfetmesine onu yönlendirmesine ve severek çalışmasına katkılarını hiç unutmayacağız. Çevreme tavsiye ediyorum ve etmeye devam edeceğim. Herkesin karşısına çıkmalı Sena hocam gibi kıymetli insanlar.

Sena Hanım ile kurum aracılığıyla tanıştık. Kızımın geçirdiği cerrahi operasyon nedeniyle fizik tedavi seanslarımızı Sena Hoca'dan aldık. Hocamızdan memnunuz ve çok seviyoruz. İhtiyacı olan arkadaşlara tavsiye ederiz. Başarılar dileriz.

Sena hanımla rehabilitasyon merkezinde tanıştık. Oğlumun ilk fizyoterapistidir. Oğlum şizensefali hastası buna bağlı olarak sağ tarafında denge ve ince ve kaba motor becerilerinde problemler vardı. Ancak Sena hanımım bu süre boyunca gerek kendisi gerek beni yönlendirmesiyle uyguladığı fizik tedaviyle oğlum bizden bağımsız yaşayabiliyor. Normal çocuklardan farkı yok gibi bu nedenle kendisinden çok memnunum.