Merter, Zeytinburnu, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Uzman. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş

Dil ve Konuşma Terapisti Sena Kurtulmuş, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden haziran 2019'da mezun olmuştur. Atlas Üniversitesi Tezli Dil ve Konuşma Terapisi Yüksek Lisansına devam etmektedir.

Dkt.Sena Kurtulmuş eğitim ve mesleki hayatı boyunca çeşitli kongre, seminer ve terapi eğitimlere katılmıştır. Bunlar;

DIR Floortime Sempozyumu Regülasyonu Anlamak-13.11.2022 Mercure İstanbul Altunizade

Pediatrik Yeme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütüncül Yaklaşım Kursu-25-30 Ekim 2022-Okb.Çiğdem Ergül,Günışığı Çocuk Merkezi

Vakalarla Otizm-04.10.2022- Erg.Öykü Su Unay & Çg.Ceren Ürek

Introduction to Play Based Speech Therapy-17.08.2022-SLP.Anna Dalziel& SLP.Kiersten Singer

Solunum ve Ses Bozuklukları İlişkisi-11.08.2022-Doç.Dr.Elçin Tadıhan Özkan

GOBDÖ-2-TV (Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği)-27.02.2022 Prof.Dr.İbrahim Diken

Türkçe Okul Çağı Dil Gelişim Testi(TODİL)-16.01.2022 Dr.Dkt.Selçuk Güven

TÜRKÇE ERKEN DİL GELİŞİM TESTİ ( TEDİL-TELD-3))-Aralık,2020 Dr.Dkt.Selçuk Güven

Kekemelik Kursu 2021-18.12.2021, Prof.Dr.Scott Yaruss

Okul Öncesi Çocuklarda Kekemelik Terapisi 16-31 Ekim 2021,Kızılboğa Danışmanlık

Okul Çağı Kekeleyen Çocuklarla Çalışmak, 14-15 Mart 2021/21-22 Mart 2021, Prof.Dr.Kurt Eggers

Okul Öncesi Kekeleyen Çocuklarla Çalışmak, 14-15 Şubat 2021/21-22 Şubat 2021, Prof.Dr.Kurt Eggers

ETEÇOM-2 (Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı), Aralık,2020- Prof.Dr.İbrahim H. DİKEN

Hızlı-Bozuk Konuşmada Değerlendirme ve Terapi, Kasım 2020, Prof.Dr.Kurt Eggers

Çocukluk Çağı Konuşma Apraksisi Değerlendirme ve Terapi-Ekim,2020 Mayo Clinic

Introduction to PROMPT: Technique, Eylül,2020, PROMPT Instructor Uzm.Dkt.Nida Şanlı

Maryellen’s Favourite Books to Use During Uncertain Times COVID19 Webinar

Dislekside Okuma Akıcılığının İnformal Araçlarla Değerlendirilmesi ve Desteklenmesi-Doç.Dr.Şaziye Seçkin Yılmaz

Yeni Başlamış Kekemelik Vakalarında Yol Haritası

Konuşma Sesi Bozukluklarında Klinik Değerlendirme ve Müdahale

DIR Floortime 201:Temel Kapasitelerde DIR Floortime Terapisi-Mart 2020,Linus Danışmanlık

PALIN PCI: Ebeveyn-Çocuk Etkileşim Terapisi-Aralık 2019,Micheal Palin Center-İstanbul

Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi-Mayıs 2019, Medipol Üniversitesi

I.Ulusal Akıcılık Bozuklukları Sempozyumu-Mart 2019, Medipol Üniversitesi

DIR Floortime 101:Başlangıç Düzeyi Eğitimi-Ocak 2019, Biruni Üniversitesi

Dünya Ses Günü Sempozyumu-Nisan 2018, Marmara Üniversitesi

V.Yutma Bozuklukları Kongresi-Tanıdan Tedaviye Nörojenik Yutma Bozukluk-Nisan 2017,Hacettepe Üniversitesi Yutma Bozuklukları Araştırma ve Uygulama Merkezi

8.Ulusal Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Kongresi-Ekim 2016,Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi-Türkiye Odyoloji & Konuşma-Ses Derneği

Dkt.Sena Kurtulmuş, ileri derecede İngilizce (C1-Kaplan International Languages - London Covent Garden), Orta derece Fransızca (B1-Institut Français de Turquie) ve Arapça (A2-Akdem İstanbul) bilmektedir.

Dkt.Sena Kurtulmuş, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği (DKTD) üyesidir.

Konum: Uzman. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş Gecikmiş Konuşma Terapisi

Sena hanımdan konuşması geciken kızım için destek aldık. Verdiği hizmet çocuğuma çok iyi geldi. özellikle her seanstan sonra bizimle olan konuşmaları çocuğumuza nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda çok yardımcı oldu. Düzenli devam ettiğimiz bu süreçte 4 yaşındaki kızım 5 ay gibi bir sürede uzun cümlelere geçebildi. şimdi eskisi kadar sık devam etmiyoruz aralıklı görüşmelerle süreç devam ediyor. Sena hanımı herkese tavsiye ediyorum.

Uzm. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş

Yorumunuz için teşekkür ederim, sevgiler...

Konum: Uzman. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Öncelikle oğlumda konuşma gecikmişligi vardı sena hocamızı sosyal medya sayesinde buldum yaklaşık 2.5 ay kadar terapi sürecimiz oldu oğlumda çok az kelime sayısı varken sena hocanın desteği sayesinde evde ve dışarda ikili kelimelere gectik bile ne dediysek tekrar etti ve konuştu ev ödevlerine çok önem gösteriyor ödevleride eksiksiz yaptığımız sürece inaninki çocuğunuz çok fazla gelişiyor sena hocadan çok memnun kaldık güvenle çocuğunuzu emanet edebilirsiniz ben bir anne olarak sena hocadan razıyım

Uzm. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş

Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim iyi ki siz...

K

Down sendromlu kızım için başvurdum. Konuşması için gittik. 2 senedir gitmeye devam ediyoruz. Sürecimiz çok iyi ilerliyor. Gitmeden önce ve sonraki halini görebiliyoruz. Değişiklik var. Sena Hanımla bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çok memnunuz kendisinden. Çocuğum severek gidiyor. Biz kendisini sosyal medyadan bulduk.

Uzm. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş

Sizlerle seans yapmak gerçekten çok keyifli. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Artikülasyon bozukluğu terapisi için başvurduk. 9 ay gittik. Sürecimiz iyi geçti. Oğlumda gelişmeler oldu. Sena Hanım'ın aile ile iş birliği iyiydi. Çok güzel sonuçlar aldık. İstediğim randevularda hep yardımcı oldu. Oğlumda kendisine giderken mutlu gidiyordu. Sürecimiz bitti. Memnun kaldık.

T

Otizmli kızım için başvurdum. Daha iyi konuşabilmesi için gittik. Çok memnunum kendisinden. İlgili ve alakalı. 4 aydır gidiyoruz. Artık ikili üçlü kelimeleri çıkartabiliyor. Sürecimiz gayet iyi ve olumlu bir şekilde ilerliyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Gitmediğim günlerde beni arıyor ve bilgi veriyor. Sena Hanım çok iyi bir insan. İşinde uzman. Çok disiplinli. Herkese tavsiye ediyorum.

Konum: Uzman. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş Gecikmiş Konuşma Terapisi

Sena hanımla yaklaşık 6 aydır devam eden seanslara oğlum aşırı istek ve uyum içerisinde katiliyor. Oğlumun terapiye baslamadan önce sadece 5-10 kelimesi vardı.Su an 3-4 kelimelik cümleler kurabiliyor. Ayrıca merak duygusu çok fazla gelişti, konuşmayı iletişim ve sohbet boyutuna çok rahat getirebiliyor. Sena hanımın degerlendirmeleri, gözlemleri, çalışma stili ve önerileriyle çok kısa zamanda harika yol katettik.Çocukların dili olan bir terapist, yolumuza ışık oldu..

Uzm. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş

Çok başaralı bir süreci geride bıraktık. Verdiğiniz destek ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. :)

Sena Hanım'dan biz yaklaşık 6 aydır kızım için seans alıyoruz. Biz kendisinden çok memnunuz. Çocuğumda kekemelik vardı, cümle kurmakta zorlanıyordu ama Allah'a şükür şu anda hepsinin üstesinden geldik, bayağı yol aldık. Kekemelik durumumuz kalmadı. Cümle kurmasında çok yardımcı oldu. Kızım cümle kurmaya başladı, konuşması düzeldi. Sena Hanım'la seanslarımıza devam ediyorum.

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim :)

Sena Hanım'la terapi sürecimiz iyi gidiyor. Çocuğum seve seve gidiyor ve mutlu. Bayağı bir gelişme katettik. Nisan ayından bu yana görüşme sağlıyoruz. Çocuğumda konuşma geriliği vardı, bayağı ilerleme katettik. Sena Hanım çok anlayışlı, çok pratik zekalı, çözüm odaklı birisi.

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim :)

Sena Hoca ile yaklaşık 1 senedir çalışıyoruz. İlk kendisi ile çalışmaya başladığımızda kızım sadece birkaç tane ses çıkarıyordu ama şimdi 4'lü cümleler kurmaya başladı. Ben çok memnunum. Kendisi gayet başarılı bir terapist. Herkese tavsiye ederim.

Konum: Uzman. Dkt. Sena Kurtulmuş Toktaş Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Merhaba sena hocam ile yaklaşık 6 aydır tanışıyoruz oğlum 4 yaşındaydi ve sadece anne baba diyordu sena hocamin sayesinde şu anda oğlum çok güzel konuşup ve herşeyi anlıyor sema hocamin güler yüzu gösterdiği ilgi ve alaka çok güzel. oğlum oraya gitmek için gün sayar.Verdigi ödevleri çok özenle hazırlar. Oğlumun artık bir sena hocasi var.sevgilerimle