Uzman Klinik Psikolog Sena Serim, lisans eğitimini yüksek onur derecesiyle Akdeniz Üniversitesi psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimi sürecinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı projesi ve diğer gönüllülük projelerinde psikolojik destek hizmeti vererek özgün çalışmalar düzenlemiştir. Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin ardından özel psikolojik danışmanlık merkezlerinde stajını tamamlamıştır. İstanbul Aydın Üniversite'sinde Klinik Psikoloji programında ''Ergenlik Döneminde Sosyal Medya Kullanımının Beden Algısı Bozukluğuna Etkisi'' projesiyle yüksek lisansını tamamlayarak uzmanlığını almıştır.

Klinik alanındaki etkinliğini geliştirmek adına Deneyimsel Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi, Yetişkin Bilişsel Davranışçı Terapisi, EMDR eğitimi, Cinsel Terapi eğitimlerini tamamlamıştır.

Bu eğitimler ışığında; yetişkin ve ergen bireyler ile depresif bozukluklar, kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluklar, bedensel belirti bozuklukları, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, uyku bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, aile içi iletişim problemleri gibi konular üzerine çalışmaktadır. Çiftler ile cinsel terapi süreçlerini yürütmektedir. Çocuklar ile deneyimsel oyun terapisi ve bilişsel davranışçı terapi üzerine çalışmaktadır. Şu anda Psikohome Danışmanlık Merkezi'nin Bakırköy ve Kadıköy şubelerinde ya da online olarak danışan kabul etmektedir.

Psikohome Suadiye
Suadiye, German Apt, Bağdat Cad. No: 465, 34740 Kadıköy/İstanbul, Kadıköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 3 yaşındaki çocuklar

Psikoloji Randevusu +7 daha fazla

Makaleler
Röportaj

Konum: Psikohome Suadiye Psikoterapi

Sena Hanımla yaklaşık 7 aydır terapi sürecimize devam ediyoruz. Yeme bozukluğu ve travma için destek alıyorum kendisinden düzenli bir şekilde ve Sena Hanım terapiye olan bakış açımı değiştirdi diyebilirim. Olayları kesinlikle farklı açılardan görmemi sağlıyor ve iyileşme sürecime çok katkısı oldu. Güler yüzü de sizi konuşmaya cesaretlendiriyor.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

Konum: Psikohome Suadiye Yetişkin Terapisi

Sena hocaya geliş nedenim anksiyete ataklarımdı. Sık sık başıma bir şey geleceğini kötü bir şey olacağını düşünüp bedensel belirtilerim başlardı. Süreç çok olumlu gidiyor. Beni bu duruma sokan asıl problemlerim üzerine konuşuyoruz böylelikle ataklarım da geçti. Sena hanım aklıma takılan her sorumu ve kaygımı sabırla bana açıklıyor.

K
Konum: Psikohome (Bakırköy) Bilişsel Davranışçı Terapi

Terapiye başlama nedenim yeme bozukluğumdu. Uzun yıllar bununla mücadele ettim ve bu terapi sayesinde artık problemli davranışlarımı da düşüncelerimi de kontrol edebiliyorum. Sürecimizi bu hafta tamamladık ve bu seanslar sayesinde sürekli yemeğe dair düşüncelerim geçti hayatıma odaklanıyorum. Süreçten de sonuçtan da çok memnunum. Kendisi çok yardımsever ve cesaretlendiren biri.

Konum: Psikohome (Bakırköy) Psikoloji Randevusu

Terapiye başlamak benim için zordu ve iyi bir uzman olması konusunda çok düşündüm. Sena hocayı bana bir yakınım önerdi ve ben de bu süreçten onun gibi çok verim aldım. Ailevi sorunlarım içinden çıkamayacağım boyutlara gelmişti ve bu zorluklarla baş etmeyi ve kendime iyi gelebilmeyi öğrendim. Kendimi çok daha olgunlaşmış hissediyorum. Sürecimiz tamamlandı ve bilişsel davranışçı terapi sayesinde rahatladım.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Terapi sürecinde her zaman açıklayarak kendimi ve yaşadığım durumu anlamamı sağladığı için panik ataklarımı kontrol etmeyi öğrendim. Hayatımı kısıtlayan sokağa çıkmak istememe yol açan panik ataklarım artık yok. 4 ay süren bu psikoterapi süreci benim için çok güzel geçti. Bu sorunun aşılabilir olduğunu kendisi sayesinde öğrendim. Terapide panik atak geldiğinde ne yapacağımı ve gelmemesi için yapabileceklerimi öğrendim hayat tarzımı değiştirdim.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Sosyal kaygılarım hayatımı aşağı derecede zorlaştırdığı bir dönem Sena hocayla tanıştım. Çok rahatlamış ve özgüven kazanmış bir şekilde danışmanlık sürecini tamamladık. Kendisi anlayışlı güler yüzlü oldukça ilgili bir uzman.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Terapi sürecindeki özveriniz için teşekkür ederim.

Konum: Psikohome (Bakırköy) Bireysel Terapi

Sena hanım beni yaklaşık dört aylık bir seans sürecimiz oldu. Terapiye başlamaya dair çok kaygılarım vardı ve gözümde büyüyor. Ancak kendisiyle tanışınca bu süreci başlamaya cesaret edebildim çok destekleyici ve anlayışlı. Sosyal kaygım ve özgüven problemlerim iş hayatımı da ilişkilerimi de çok kötü etkilemeye başlamıştı. Kendisiyle bilişsel davranışı terapi süreciyle problemlerimi ve neden ortaya çıktıklarını anlayabildim. Keşke daha önce bu sürece başlayıp yıllarca kendimle uğraşmasaydım diyorum.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Teşekkür ederim görüşleriniz için.

Y
Konum: Psikohome (Bakırköy) Randevu

Sena hanımla sınav senemde tanıştık stresli oldugum bu donemde bana cok fazla katkısı oldu sadece stres yönetimi degil hayatımdaki bir cok kararda da beni iyi yonden etkiledi. Cok memnunum hala seanslarımız devam ediyor.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Teşekkür ederim sürece desteğiniz için…

Kızım için gittik. Yeme bozukluğu vardı. 20 seans aldık. Kızım düzeldi. Seanslar olumlu sonuçlandı. Sürecimiz bitti. Sena Hanım ilgili, alakalı, yardımcı olmaya çalışan bir uzman. İletişimi çok kuvvetli. Hem bizimle hem de çocukla. Memnun kaldık kendisinden.

Uzm. Kl. Psk. Sena Serim

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

O

Çocuğum için başvurdum. 6-7 seanstır gidiyoruz. Değişiklikler var. Şu an olumlu ilerliyor. Sena Hanım ilgili ve alakalı bir uzman. Hiçbir problem yok. Memnunuz.