Psikoloji lisans eğitimimi Yaşar Üniversitesi’nde (İzmir, Türkiye) tamamladım. Eğitim sürecim boyunca çeşitli araştırma gruplarında ve Sivil Toplum Kuruluşlarında çalıştım. Lisans eğitimimi takiben Sapienza Üniversitesi’nin (Roma, İtalya) Klinik Psikoseksoloji (Clinical Psychosexology) programından kabul aldım. Yüksek lisans sürecimde Malta’da yer alan Willingness Kliniği ile çalışmaya başladım. Kültürler arası olarak yürüttüğüm “Kişilerarası Bağlamlarda Cinsel İletişim, Cinsel Haz ve Suçluluk” adlı tezimi sunduktan sonra onur derecesi ile (ort. 110 cum laude/110) yüksek lisansımı tamamlayıp Klinik Psikoseksolog unvanımı alarak mezun oldum. Halen Willingness Kliniğinde Klinik Psikoseksolog olarak danışan görmeye devam ediyorum.

Klinik Psikoseksoloji, cinsel ve ilişkisel sorunların değerlendirilmesi ve tedavisine odaklanan, klinik psikoloji, tıp, antropoloji, sosyoloji ve seksolojinin kesişiminde bulunan bir bilim dalıdır. Cinsel işlev bozuklukları, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve ilişki sorunları dahil olmak üzere cinsel işlev ve davranışla ilgili psikolojik sorunların tanısını, değerlendirilmesini ve tedavisini içerir. Ben de bir Klinik Psikoseksolog olarak, bireylerin bu sorunları aşmalarına ve sağlıklı ve tatmin edici bir cinsel ve ilişkisel yaşam elde etmelerine yardımcı olmak için Bilişsel-Davranışçı Terapi, Farkındalık Temelli Terapi ve Cinsel Terapi dahil olmak üzere çeşitli psikoterapötik yaklaşımları kendi tedavilerimde harmanlıyorum. Yetişkin danışanlar ile bireysel psikoterapi, çift ve aile terapisi ve cinsel terapi üzerine çalışmaktayım.

Klinik çalışmalarımın yanında 2018 yılından beri Eğitmen / Kolaylaştırıcı olarak Avrupa çevresinde çalışmalar yürütüyorum. Sadece geçtiğimiz yılda mental ve cinsel sağlık da dahil olmak üzere birçok konuda 150’den fazla katılımcıya ulaşan 20’den fazla eğitim gerçekleştirdim. Ek olarak, Eğitmen Eğitimi (Train the Trainers) programları da dahil olmak üzere 5 farklı ülkede düzenlenen etkinliklerin organizasyonu ve uygulanmasında rol oynadım. Uluslararası Leo Kulüpleri Dernekleri ve Avrupa Psikoloji Öğrenci Dernekleri Federasyonu (EFPSA) dahil olmak üzere çeşitli Gençlik STK'larında liderlik pozisyonlarında 10 yılı aşkın deneyime sahibim.

Şu anda Hollanda’da yaşıyor ve danışanlarıma online olarak hizmet veriyorum. Sizin için uygun olan saate randevu oluşturmak için bana bir mesaj göndererek muayene ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bilişsel Davranışçı Terapi +7 daha fazla

Cinsel Terapi

Evlilik Terapisi

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Psk. Seray Soyman adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle