Psikoloji lisans eğitimini Doğuş Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş, lisans kapsamında Doç. Dr. Müjgan İnözü ile gerçekleştirdiği “Duygusal Zekânın, Sosyal Anksiyetedeki, Düşünce Bastırmadaki ve Düşünce Kontrolündeki Rolü.” çalışması 33. STAR (Stress and Anxiety Research Society) Kongresi, Palma de Mallorca/İspanya'da yayınlanmıştır. Eğitim süresi boyunca gerek sosyal destek gerek psikoloji öğrencilerine yönelik çalışmaları üniversite tarafından ödüllendirilmiştir.
Öğrencilik sürecinde ve daha sonrasında John Hopkins University, Bloomberg School of Public Health ve Kadir Has Üniversitesi’nin halk sağlığı projelerinde yer almıştır.
Askerlik görevini Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi sorumlu personeli olarak yapmış bu kapsamda askeri personele ve ailelerine psikolojik destek sağlamıştır.
Bu görevinin ardından Bursa Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Merkezi’nde psikolojik destek, eğitim çalışmaları yürütmüş bu süreçte aktif olarak çalışmıştır.
Yanı sıra endüstriyel ve kurumsal ihtiyaçlara yönelik eğitimler vermiş, çeşitli medya organlarında yer almıştır.
Uzmanlık eğitimini Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programında gerçekleştirmiştir.
“Danışan çeşitliliği kadar psikoterapi çeşitliliği vardır” anlayışını benimseyen, danışana yönelik ve danışan merkezli bütünleşik bir yaklaşım ile görüşmelerini sürdüren Serdar Doruk Avunduk uzmanlık tezini "Danışanın Algıladığı Terapötik İttifak İle Terapi Motivasyonunun İlişkisinin Değerlendirilmesi." üstüne yazmıştır. Bu görüşünün etkinliğini ve güncelliğini sağlamak adına farklı birçok psikoterapi ekolü ile ilgilenmekte ve bu alanda eğitimler almaya devam etmektedir.
Tamamladığı Eğitimler ve Çalışma Konuları:
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
Şema Terapi
d...
Birkaç senedir kaygı bozukluğu ve özgüven problemi yaşıyordum. Ciddi bir sağlık endişem vardı, sürekli tetikteydim. Serdar Bey daha ilk seansımızda bunların kısa sürede üstesinden gelebileceğimizi söylemişti. O zamanlar imkansız geliyordu ama öyle güzel yol gösterdi ki bana, gerçekten de bugün çok farklı bir yerdeyim. Hayatım ve hayata bakışım değişti, güzelleşti. Kolay bir süreç değildi, çünkü kendime daha önce soramadığım soruların cevaplarını aradık. Ama Serdar Bey’in sakin, olumlu ve emin tavrı hep güvende hissettirdi. Ben kendime inanmadığımda bile Serdar Bey bana inandı, ben başardığımda onun da gözleri parladı. Kendisine saygım, güvenim sonsuz. İyi ki tanıdım.
m....y
Serdar hocama en kötü hissettiğim sinirimi öfkemi yönetemediğim haraketlerime anlam veremediğim zamanda başvurdum, 6 ay oldu kendisiyle düzenli olarak görüşüyoruz neredeyse her seans sonu beni ağlayarak değilde kahkahalarla gönderiyor, sorduğu sorular, tespit ettikleri ve daha bir çok iyi yönüyle bana çok yardımcı oldu şu an kendine güvenen sinirlerine hakim olan kriz anlarını daha doğru yönetebilen biri oldum, nasıl yapıyor bilmiyorum ama bambaşka biri oldum resmen ne istediğimi bu kadar bildiğim kendimden emin olduğum bir dönem olmamıştı, işinde çok profesyonel biri. Doğru ve enerjinizin tuttuğu işinde bu kadar iyi psikolog bulmak çok zor ben buldum kalanlara başarılar
d....s
Serdar Bey ile yollarımız yaklaşık 2 ay önce kesişti. İlk defa terapiye gideceğim için kendi içimde terapistimin beni anlamayacağına dair endişeler barındırıyordum ama bu endişelerim Serdar Bey ile tanışmamdan sonra tamamen kesildi :) Kendisine danıştığım sırada kendim ile ilgili rahatsız olduğum durumları bilmiyor sadece rahatsızlık hissiyle mücadele etmeye çalışıyordum. Terapi süreçlerimizde Serdar Beyin görüşleri sayesinde kendimi daha çok tanımaya ve bahsi geçen rahatsızlık hissinin aslında ne ile ilişkili olduğunu anlamladırmaya başladım. Terapilerimizden oldukça memnunum; Serdar Beyin beni çok iyi anladığını, sorunlarımla ile ilgili doğru yerlere parmak bastığını ve bu sorunlarla ilgili oldukça yapıcı çözümler ürettiğini düşünüyorum.
Kendisini canı gönülden tavsiye ederim :)
Serdar Bey ile 2 ay önce çalışmaya başladık. Aile içi yaşamadığım sorunlar, kendim ile ilgili çözmek istediğim ancak nasıl yapacağımı bilemediğim sorunlarım vardı. Bu kadar kısa sürede çok yol aldık. Zayıf yönlenlerimi tespit edip benliğimi geliştirmeme çok büyük katkı sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Kendimce sorun ettiğim pekçok şeyin aslında basit çözümlerinin olduğunu ögreniyorum. Yollarımız iyi ki
kesişti.
3-4 ay gibi bir sürede çok ciddi ilerleme kaydederek kendimi istediğim zihin durumuna getirmemi sağladı Serdar Bey. Kisilik yapıma uygun bir danışma ortami ve tedavi süreci sağladı. Bilimsel açıklamalarla bana kendimi nasıl anlayacağıma dair yol gösterdi. Duyguları ağırlamayı ögrendim sayesinde. Kendime yaptığım en iyi yatırım diyebilirim.
yu...ç
Hayat düzenim ve uyku düzenim yoktu. Yaklaşık 8 seansta çok faydalı ilerleme kaydettik. Teşekkürler serdar hocam
Ne yazık ki durumum iç içe geçmiş envai sorundan oluşuyordu. Bana yardımcı olacak psikolog bulamıyordum. En son bir psikolog, bana yardım edebilecek uzmanda olması gereken eğitimleri sıraladı. Serdar bey bu profile tam olarak uyuyordu.
İlk görüşmeye başladığımızda genel sağlık durumum ve hayatım çok kötüydü. Kendisiyle görüşmelerimiz sonucunda, içimde en derinimden gelen bir düzelme hali hayatımı kapladı diyebilirim.
Serdar hocayı diğer tanıdığım psikologlardan ayırt eden özellikleri şöyle: ezberlenmiş klişe replikler yerine gerçek iletişim kuruyor, dinledikleri arasında (haftalar önce bile anlatmış olsanız) bağlantı kuruyor, kurduğu bağlantılarla ilgili anlaşılır açıklamalar yapıyor, konuşma tonu sakin ve emin, yönlendirmeleri isabetli, sorunlara nokta atışı yapıp adeta cımbızla çekiyor, kişisel merakına yenilmiyor, bildiklerini paylaşıyor, net bilgiler veriyor, uygulanabilir somut çözüm önerileri sunuyor vs.
Terapiye başladığım kişi ile şuan olduğum kişi arasında onlarca fark var. Ömrümdeki en iyi halime geldim ve Serdar hocamdan öğrendiklerim sayesinde daha da iyi olacağıma artık eminim!
Ben Serdar Bey'in yaklaşık 4 aydır danışanıyım.Kendisi gittiğim ilk aydan itibaren hayatımda değişiklikler oldu.Kendisinden bir sorun için değil hayatı felsefik yaşamam konusunda destek aldım, yönlendirdi. Belli bir süreç yaşadık,devamı konusunda görüşmelerim devam etmekte.Hayatı bu şekil yaşamam konusunda destek alıyorum.Kendisi sizin anlattıklarınızı bir çırpıda anlıyor. Arkadaşımın referansı ile gittim.Gittiğim nedene karşı bana istediğimi verdi, istediğim şekilde yönlendirdi.Ettiğimiz sohbet bende istediğim beklentimi, değişikliği sağlamamda katkı sağladı.
Benim rahatsızlığım olan konu ile alakalı tecrübe sahibi olduğu belli oluyor.Konuya yaklaşımından tecrübeli olduğunu anlayabiliyorum.Sorunların çözümlerine dair gösterdiği yaklaşımlar sorunların çözülmesini sağlayabiliyor.Görüşmelerde samimi bir şekilde bir arkadaş ortamı oluşturabiliyor.Danışan-danışman ilişkisi mevcut ama samimi ortam sizin daha rahat konuşmanızı sağlıyor.Kendisiyle görüşmeden önce günüm mutsuz geçiyordu ama kendisiyle görüştükten sonra günümün mutlu geçtiğini, rahatsızlığımın etkileme oranının düştüğünü söyleyebilirim.Kendisi iletişim konusunda sizi geciktirmeyecek şekilde geri dönüş sağlayabiliyor.Eski sıklıkta olmasa da belli aralıklarla kendisiyle görüşmeye devam ediyoruz.
n....
Merhaba, kaygılarımın çok artması ve olmayan şeyleri bile sanki olmuş gibi düşünmelerimin artması üzerine Serdar bey ile görüşmeye başladık. Şu an ciddi anlamda ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Bir bütün olarak her konuyla ilgili rahatça çalışabiliyoruz. Serdar beyin net, detayları atlamayan, açıklayıcı, sakin ve güvenilir tavrı seanslarda ve dolayısıyla konuşulanları davranışa dönüştürme konusunda çok etkili oluyor. Teşekkür ederim
Serdar Doruk Avunduk isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Serdar Doruk Avunduk, Psikoloji. Size Serdar Doruk Avunduk tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Cinsel Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım, Dinamik Psikoterapiler, Psikoonkoloji, Kanserde Psikolojik Destek.
Serdar Doruk Avunduk adresi nerede?Serdar Doruk Avunduk şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Caferağa Mahallesi Bahariye Caddesi No:92/1 Dostlar Apartmanı İstanbul
- Bağcılar Cad. No:41 D:7 Bulgurlu İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Serdar Doruk Avunduk isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Serdar Doruk Avunduk uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Serdar Doruk Avunduk isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Serdar Doruk Avunduk, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Serdar Doruk Avunduk hangi dilleri konuşuyor?Serdar Doruk Avunduk ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Serdar Doruk Avunduk isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Serdar Doruk Avunduk tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Serdar Doruk Avunduk hakkında ne düşünüyor?Toplam 28 hasta / danışan, Serdar Doruk Avunduk hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu