Merhaba
Ben Prof. Dr. Sertaç Esin. 1977 Balıkesir doğumluyum. Evliyim, eşim Doç. Dr. Ece Esin Bayındır Hastanesi Medikal Onkoloji Bölümünde çalışmaktadır. Can Arda (12) ve İpek (8) adında 2 çocuğumuz, Roma isimli bir köpeğimiz ve Çilek ve Kırçıl adında 2 de kedimiz var. Kadın Hastalıkları ve Doğum ve ayrıca Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelikler) Uzmanıyım.
Liseyi Mersin Fen Lisesi’nde okudum ve TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında 3. Oldum. Yüksek öğrenimimi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Bölümünde yaparak 2001 yılında mezun oldum. Tıp öğrenciliğim sırasında Lodz Üniversitesi (Polonya) ve Hospital Clínico Universitario Virgen de la Arrixaca (İspanya)’da stajlar yaptım. Uzmanlık eğitimimi yine Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda gerçekleştirdim. Uzmanlık eğitimim sırasında Baystate Medical Center, Springfield (ABD)’de Pelvik Rekonstruktif Cerrahi ve Ürojinekoloji eğitimi aldım ve 2007 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum ana dal uzmanı oldum. Zorunlu hizmet ve askerlik sonrası 2011 yılında Başkent Üniversitesi Adana hastanesinde uzman doktor olarak çalıştım. Aynı yıl, Türkiye’de ilk defa yapılan sınav sonucunda Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Perinatoloji yan dal eğitimime başladım. 2013 yılında TÜBİTAK bursu ile University of Maryland Maternal Fetal Tıp Merkezi’nde 6 ay süreyle Maternal Fetal Tıp ve Fetal Kardiyoloji eğitimi aldım. 2014 yılında Perinatoloji yan dal uzmanı oldum ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yapılan sınav sonucu Doçent oldum. 2014-2016 yılları arasında Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Perinatoloji Eğitim Görevlisi olarak çalıştım. 2016-2021 yılları arasında Başkent Üniversitesi Ankara Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Perinatoloji Bilim Dalı başkanı olarak görev yaptım. 2019 yılında profesör oldum. 2021 yılı Kasım ayında Başkent Üniversitesinden ayrılarak kendi özel kliniğimi açtım. Özellikle, 2, 3 ve 4 boyutlu ultrasonun kullanımı, çoğul gebelikler, fetal kalp anomalileri ve preterm (erken) doğumun erken teşhisi konularında uluslararası davetli konuşmacı ve uygulayıcı olarak eğitimler vermeye devam ettim.
2018 yılında Bükreş (Romanya)’da yapılan International Academy of Perinatal Medicine toplantısında “Genç Bilim İnsanları Grubu” üyeliğine seçildim ve 2019 yılında aynı dernek tarafından Moskova, Rusya’da yapılan toplantıda “Associate Member” olarak görevlendirildim. International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, Türk Perinatoloji Derneği, Obstetrik ve Jinekolojik Ultrasonografi Derneği ve Türk Obstetrik ve Jinekoloji Derneği (TJOD) üyesiyim. Uluslararası ve Ulusal 100’den fazla makalem bulunmaktadır.

Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi
Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Next Level Loft Office No: 4/53 Çukurambar, Çankaya, Ankara

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

Perinatoloji Randevusu

Randevu +97 daha fazla

3 Boyutlu USG

4 Boyutlu Renkli Doppler İkinci Düzey Ultrasonografi

4 Boyutlu Ultrason

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

Perinatoloji Randevusu

Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Next Level Loft Office No: 4/53 Çukurambar, Ankara

Röportaj

Konum: Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi 4 Boyutlu Renkli Doppler İkinci Düzey Ultrasonografi

Biz Sertaç Hoca ile detaylı ultrasonumuzu yaptırmak için tanıştık.. En küçük detaylara kadar inceleyip bizi bilgilendirip, yüzdeler vererek her ihtimali anlattı.. Kısacası bir riskli gebelik uzmanından bizim beklediğimiz herşey fazlasıyla mevcuttu..

Prof. Dr. Sertaç Esin'i ortak bir çevreden dolayı ismen biliyordum ve tüp bebek tedavisi ile hamilelik planladığım için kendisini sosyal medyadan takibe almıştım. Kendisinin henüz hastası olmamama rağmen sorduğum sorulara net cevap vermesi, ilgi, alaka ve bilgi donanımı sebebiyle hamile kaldıktan sonra kendisine gitmeye karar verdim. Tüm hamilelik sürecimde risklerime rağmen her daim inanılmaz ilgili ve soğukkanlı yaklaşımı ile sayesinde çok rahat bir ikiz hamilelik yaşadım. Sezaryen doğumu planlarken bile doğum zamanını kendisine göre değil de bebeklerin doğum sürecine göre ayarlaması benim için çok güven verici bir durumdu. Nitekim planlanan doğum sürecinden birkaç gün önce bebekler gelmeye karar verdiğinde 1 saat içinde kendisi ve ekibi tüm süreci planlayıp sayelerinde çok keyifli, stressiz bir doğuma girdim. Doğum sonrası ise birçok kişinin oldukça şaşırdığı şekilde hemen ayaklanıp günlük yaşantıma geri dönmüştüm.
Yeniden hamile kalsam mutlaka gözüm kapalı Sertaç Bey'e giderim.

Ankara'ya yabancı biri olarak ilk hamile olduğumu öğrendiğimde tek gebelik diye biliyordum. Birkaç hafta sonra tek yumurta ikiz gebelik olduğunu duyunca hastanesindeki doktorum Perinatoloğa gitmem gerektiğini söyleyip Sertaç Bey'i önerdi. Sertaç Bey'e gittiğimden beri gebeliğim aşırı takipli-temkinli ilerledi. Her zaman çok detaycı, ilgili ve hiçbir ayrıntıyı atlamadan ilerledi. Herhangi bir başka rahatsızlığım geliştiğinde (tansiyon, karaciğer enzim yüksekliği gibi) her zaman yardımcı olup yönlendirdi. Şu an 28 haftalık ikiz gebeyim bu haftaya Sertaç bey sayesinde geldim çünkü asla en ufak detayı bile atlamadı. İşini severek ve saygı duyarak yaptığı inanılmaz açık. Çevremdeki herkese tavsiye ederim, ediyorum da. Riskli veya risksiz gebelikte mutlaka tercih edilmesi gereken bir doktor olduğunu belirtmek isterim.

Sertaç hocamıza arkadaş tavsiyesiyle ulaştık. İyi ki de ulaşmışız; ‘kml’ rahatsızlığım olduğu için hamilelik sürecimizde riskli gebelik uzmanı ile çalışmam tavsiye ediliyordu. Sertaç hocamızda da bu süreçte bize güven verip oluşabilecek aksilikler hakkında çok ayrıntılı bilgi verdi. İçimiz rahat bir şekilde son ayımıza girdik ve hocamızla çok güzel bir doğum gerçekleştirmeyi diliyoruz. Çevremdeki hamilelere rahat bir şekilde tavsiye ederim Sertaç hocamızı.

Sertaç Bey'e ilk birinci gebeliğimde detaylı USG için gittim. Detaylı bir şekilde muayene etti. Rapordan sonra tansiyonuma, kiloma dikkat etmem konusunda uyardı beni. İlk gebeliğimde preeklampsi geçirmiştim. Doğum başka bir yerde oldu ama keşke Sertaç Bey'in takibinde ilerleseydim dedim. İlk doğumum erken oldu, sonrasında bir gebelik kaybı yaşadım. Şu anki gebeliğimde şehir dışında olmama rağmen gebeliğimi öğrendikten sonra Sertaç Bey'e gittim. Hala da gitmeye çalışıyorum. Kendisi çok bilgili, donanımlı ve güven veren bir insan.

Konum: Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi Aile Planlaması

Değerli Doktorum, hem hamilelik hem de sonrasında ki sürecimde her zaman destekledi ve takip etti. Bilgisine her zaman güvenebilirsiniz. Hastası için hangisi doğru ve iyiyse onu önerir, size güven verir. İyi ki varsınız Sertaç Hocam.

K
Konum: Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi Dörtlü Tarama Testi

Sertaç hocama Adanada ki kıymetli hocam sayesinde gittim.. 7 yıl sonra gelen bebeğimiz için en iyisi olsun istedik ve hiç yanıltmadı bu bizi.. Bebeğimin nazli bir kiz olup bizi cok ugrastirmasi sebebi ile sabırla saatler boyunca muayene ile işlemleri tamamlamak için özen gösterdi eline emeğine sağlık çok isterdik ki aynı şehirde olup onunla bu süreci tamamlamak çünkü kronik rahatsızlıklarım gereği verdiği tavsiyeler bizim için çok kıymetli idi .. yine ilerleyen haftalarda bir muayene daha gitmek bebeğimin sağlığı açısından çok isterim. gönülden tavsiye ederiz

Konum: Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Randevusu

Sertaç bey çok güven veren ve kendinizi emin ellerde hissettiren bir doktor. Çok bilgili ve ilgili. Kendisine ulaşmakta hiç zorluk yaşamadık, anında telefonlar açıldı ya da hemen dönüş sağlandı, bu da bizi çok rahatlattı.Sertaç bey aklımıza takılan her sorumuza oldukça ayrıntılı açıklamalar yaptı ve oldukça rahat bir hamilelik dönemi geçirmeme yardımcı oldu.

Y
Konum: Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi Doğum

Sertaç Bey işini severek yapan konusuna çok hakim dürüst, güvenilir bir hekimdir. Hamilelik sürecimin en başından beri kendisi her sorunumda yanımda olarak en doğrusunun ne olduğu konusunda beni hep detaylı bilgilendirmiştir. İlk kez anne baba olacağımız için çok heyecanlı ve meraklıydık Sertaç Bey tüm sorularımızı sabırla dinleyip en objektif şekilde yanıtladı ilk gebeliğimde böyle bir süreç geçirmem bana kendimi çok güvende hissettirdi bu da tüm hamilelik sürecime yansıdı.Sertaç Bey ve tüm ekibi işlerinde özverili ve anlayışlıdır.

Konum: Prof. Dr. Sertaç Esin Muayenehanesi Gebe Takibi

Gebelik takibimde doktor ararken Sertac beyle tanistik, ek hastalıklarım oldugu icin perinatalog arayisimdaydim. Ilk muayenede odadan cikarken ben doktorumu buldum dedim, aklimdaki tum sorulara ben daha sormadan yanit verdi. Ekibi ile birlikte işinin ehli, muayeneye gidip, oradan ayrılırken hep gonlum rahat ciktim, o güven boyle bir süreçte çok onemli. İyi ki varlar