Uzman Klinik Psk. Setenay Alay Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi
Mezuniyetin ardından, 2 yıl Samsun Özel Vefa Bakım merkezinde görev almıştır. Uzmanlık eğitimini, Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programında tamamlamıştır. “Bakım Merkezlerinde Psikoz Hastalarına Bakım Vericilerde Bağlanma Stili, İş Stresi Yükü ve İyilik Hali” adlı yapmış olduğu tez çalışması ile Uzman Klinik Psikolog unvanı alarak yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitim sırasında, İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şizofreni ve psikoz tanısı almış hastalarının bulunduğu serviste stajını tamamlamıştır. Ayrıca, Yüksek Lisans Eğitimi sırasında, Uluslar arası ALBERT ELLİS Enstitüsü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden Rasyonel Duygucu Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini almıştır. 2014 yılında Türk Psikologlar Derneği’nin düzenlediği MMPI test kursuna katılarak, MMPI uygulama ve yorumlama eğitimini tamamlamıştır.
Eğitim
2016 – 2018 Beykent Üniversitesi – Sosyal Bilimler Enstitüsü
Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programı
Yüksek Onur Belgesi Ödülü, 20182009 – 2014 Doğuş Üniversitesi – Fen Edebiyat Fakültesi
Psikoloji Bölümü – İngilizce / 50% ÖSYM Bursu
Onur Belgesi Ödülü, 2014
Katılınan Eğitimler:
-Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi- Prof.Dr.Ebru Şalcıoğlu
-Evlilik ve Aile Terapisi Eğitimi- Prof.Dr.Hürol Fışıloğlu
-Cinsel Terapi Eğitimi- Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği
-Minnesote Çok Yönlü Kişilik Envanteri- Türk Psikolog Derneği
-Orgazm ve Farkındalıklı Cinsellik- Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği
-Rasyonel Duygucu Bilişsel Davranışçı Terapi- Uluslararası Albert Ellis Enstitüsü
a....ç
Çift terapisi için Setenay hanımla görüştük. Sürecimiz de ilk seanstan beri eşimle beraber bizi dinledi. Bu benim için çok önemliydi. verilen ödevleri yapmaya çalıştık. Seanslar 6 aya yakın sürdü ve çok verimliydi. Katkılarınız için çok teşekkürler
h....t
Setenay hanımdan eşimle beraber aile danışmanlığı konusunda yardım aldık. Her seansta farkındalıkla ayrıldık. Iyi ki yollarımız kesişmiş; kendisine çok teşekkür ederim.
a....
Kızımın öfke kontrol problemi için kendisine başvurduk. Biz kendisinden çok memnun kaldık süreç kızım için keyifli geçti.
f.....
Yaklaşık 10 yıldan fazladır temizlik üzerine takıntılı düşüncelerim ve davranışlarım vardı. Artık bu takıntılarım hem iş hayatımı hem de özel hayatımı olumsuz yönde etkiliyordu. Setenay hanımla bu takıntılarım üzerine çalıştık. Setenay hanım gerçekten işinde çok titiz ve herşeyi size bilimsel acıdan teker teker anlatıyor. İlk seanstan itibaren kendisine çok güvenmiştim. Artık takıntılarım oldukça fazla azaldı ve kendimi kontrol edebiliyorum. Kendisine güvenebilirsiniz..
l.....
Internette araştırmalar sonucu ve buradaki yorumları okuyarak setenay hanımla iletişime geçtik. Evliliğimizde uzun zamandır sıkıntılar vardı; hep erteliyorduk. Çift terapisi aldık ve çok memnun kaldık. Süreçte zaman zaman tek dinledi; zaman zaman ikimiz beraber aldı ve beraber olduğumuz seanslarımız iletişimimizin daha iyi olması adına çok verimli geçti. Teşekkürler...
e....ö
Bir tanıdığımın vesilesiyle görüşme sağladık Setenay hanımla. Belli konulara karşı kaygı bozukluğu yaşıyordum. Daha önce ilaç kullanmıştım fakat ilacı bıraktıktan bir süre sonra tekrar ataklarım oluşuyordu. Psikoloğa gitmeye karar verdim. İyi ki de gitmişim. İlk seansta çok detaylı bir görüşme yaptık. Setenay hanım gerçekten işinde çok profesyonel biri. İlk görüşmede doğru yerde olduğumu hissetmiştim. Süreçle ilgili tüm bilgileri verdi ve öylede oldu. Kendisine 12 seans gittim ve çok memnun kaldım. Şu an da ayda 1 gidiyorum. Kesinlikle kendisine güvenebilirsiniz.
Lise son sınıfa giden kızımın sınav kaygısı nedeniyle kendisiyle tanıştık. Biz setenay hocamdan çok memnun kaldık. Kızımın kaygı seviyesi artik fizyolojik olarak da onu çok etkiliyordu; sürekli midesi bulanıyor ve basi ağrıyordu. Seanslardan çok kısa bir süre sonra bu şikâyetlerimizde ortadan kalkti. Biz herkese tavsiye ediyoruz; kendisine güvenebilirsiniz :)
a....e
Yaklaşık 5 yıldır panik atak hastasıydım. Psikiyatristimin ilaçları çok işe yaramıstı ilk başlarda ve zamanla birakmistik. Bıraktıktan bir süre sonra tekrar panik ataklarim başladı ve tekrar ilaç içmek istemiyordum ve psikoloğa gitmeye karar verdim. Setenay hanımla tanıştıktan sonra da ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. İlk seansta detaylı bir gecmis aldı ve cok titiz bir o kadar da canayakın tavrı vardı. Süreci adim adim anlattı. Panik ataklarimi nasil yöneteceğim üzerine çalıştık. Bana çok yardımcı oldu ve artik herseyi farkındalıkla yaşıyorum. Cok tesekurler hocam...
s....o
Bir süre önce düşüncelerimde ve vücudumda bir takım rahatsızlıklar yaşadım. Bu sorunların fiziksel değil ruhsal olduğunu öğrendim ve arastirdigimda Setenay hanım karşıma çıktı. Randevu alıp görüşmeye gittim.karşılaması yaklaşımı çok güven vericiydi.tedavi süreci çok verimli geçti ..Kendisine teşekkürlerimi iletiyorum
bu...c
Uzun zamandir cok yogun ve stresli bir iş ortaminda calisiyordum ve kendimi cok mutsuz, karamsar ve umutsuz hissediyordum. Artik en basit bir karar alma konusunda bile cok bunaltiyordum kendimi; buradaki yorumlara bakarak da kendisiyle iletisime gectim. Beni oldukca sicak ve guleryuzlu karsiladi. Surecimiz hala devam ediyor ve ben kendisinden cok memnunum. Bana aslinda nelere takildigimi bulmamda kendimi herhangi bir konuyla karsi karsiya kaldigimda nasil yonetmem gerektigi konusunda cok yardimci oluyor. Kendisine cok tesekkur ediyorum.
Setenay Alay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Setenay Alay, Psikoloji. Size Setenay Alay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Çift Terapisi, Psikoterapi, Aile Danışmanlığı.
Setenay Alay adresi nerede?Setenay Alay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Bahçelievler Mahallesi Özden Sokak No:2/1 Saral Apartmanı Samsun
Adresine gitmek zorunda kalmadan Setenay Alay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Setenay Alay online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Setenay Alay hangi dilleri konuşuyor?Setenay Alay ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Setenay Alay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Setenay Alay bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Setenay Alay ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Setenay Alay hakkında ne düşünüyor?Toplam 16 hasta / danışan, Setenay Alay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.