Uzm. Kl. Psk. Sevcan Genç

Psikoloji daha fazla

İstanbul 2 adres

Uzm.Kl.Psk.Sevcan Genç,TED Samsun Kolejinde Lise eğitimini tamamlamasının ardından İstanbul Esenyurt Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Sonrasında İstanbul Üsküdar Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını yine yüksek onur derecesiyle tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanını almıştır. Sevcan GENÇ, psikoloji lisans ve klinik psikoloji yüksek lisans süreçlerinde Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde bunların yanı sıra birçok klinikte stajlarını tamamlamıştır. BDT, EMDR, Evlilik ve Çift Terapisi, Oyun Terapisi, MOXO, MMPI, Çocuk psikometrik testler, Çocuklarda BDT, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi başta olmak üzere eğitimlerini tamamlamış ve birçok sertifikasyon eğitimlerine katılmıştır.
İstanbul da Önce İnsan Psikolojik Danışmanlık Merkezinde sonrasında Özel Samsun Sınav Koleji’nde de klinik psikolog olarak görev almıştır. Bu kurumlarda çalışmalarını sürdürürken birçok sosyal sorumluluk projesi, seminer ve projelerde aktif görev almıştır. Çalışma hayatına Tuğçe Gündüz Psikolojik Danışmanlık Merkezinde de klinik psikolog olarak devam etmiş ve bu kurumda çocuk, genç ve yetişkin birçok danışan ile psikoterapi seansları sürdürmüştür.
Çocuklar ve ergenlerde; kaygı problemleri, davranım bozukluğu, uyum problemleri, DEHB ile çalışmıştır.
Yetişkinlerle ise; Travma ve Tetikleyici etkenle ilişkili bozukluklar, Uyku Uyanıklık Bozuklukları, Depresyon Bozuklukları, Kişilik Bozukluğu, Takıntı Zorlantı bozukluğu (OKB), Beslenme ve Yeme Bozuklukları, Anksiyete, Panik Atak, Evlilik ve Çift Terapisi ilgilendiği alanlardır.
Sevcan GENÇ şu an Samsun'da bulunan Tuğçe Gündüz Psikolojik Danışmanlık Merkezi' nde ve FGM Fiziksel Gelişim Merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin danışanlar ile psikoterapi seansları sürdürmektedir.

Caferağa Mh. Kadife Sk No:6 Eren Apt D:17, Kadıköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Uzm. Kl. Psk. Sevcan Genç
Adnan Kahveci Mah. Perlavista Avm, Beylikdüzü, İstanbul

Röportaj

Konum: Online Danışmanlık • Online Danışmanlık

Sevcan hanımla 2 ay önce tanıştık. İş sürecimle ilgili kafam karışıktı, ailemle yaşadığım bir takım problemlerim vardı bunlardan bende depresyon ve kaygıya yol açıldı, Sevcan hanımın yarattığı farkındalık sayesinde hayatımı düzenleme yolunda adımlar atmama vesile oldu , kendisi çok güler yüzlü , destekleyici ve yakından takip eden bir psikolog öneririm :)

Konum: Gri Cevher Psikoloji • Psikoloji Randevusu

Öfke kontrol sorunum ve kaygılarım dolayısıyla Sevcan hanıma başvurdum. Bu sebeplerden dolayı eşimle ciddi sorunlar yaşamaya başladık. Davranışlarımı ve duygu durumumu kontrol edemiyordum fakat seanslarımız sonrasında kazandığım farkındalıkla yol katettim hayatımda düzenlemem gereken birçok nokta var seanslarımıza devam etmekteyiz kendisinin emeği paha biçilemez kesinlikle öneririm

• Konum: Gri Cevher Psikoloji • Psikolo...daha fazlaji Randevusu daha az

Sevcan hanıma ilk başvurduğumda bitik bir durumdaydım. Evliliğim yolunda gitmiyordu ve kendime olan inancımı saygımı güvenimi kaybetmiştim. Sevcan hanım ilk başta beni duygusal anlamda güçlendirerek farkındalık kazanmama yardımcı oldu sonrasında eşim ilede bireysel terapi süreci başladı yaklaşık 3 ay sonra seansları birleştirdi ve evliliğimin dönüm noktasında yer aldı. Kendime olan öz saygımı ve öz benliğimi geliştirdi bireysel ve eş olarak terapi sürecimizi tamamladık şimdi ise kendisinden sağlıklı ebeveyn olma konusunda eşimle birlikte destek alıyoruz Sevcan hanımla ilerlemekten dolayı mutlu ve memnunuz öneririz

Konum: Gri Cevher Psikoloji • Psikoloji Randevusu

Sevcan hanım çok güler yüzlü olaylara yaklaşımıyla fark yaratan bir psikolog. Geçirdiğim panik ataklar hayat kalitemi çok düşürmüştü ve tedavi olacağıma dair hiçbir inancım kalmamıştı. Sayesinde hem psikiyatri sürecine başladım hemde psikoterapi ile süreci yönettik 5 ay geçti ve benim ataklarım bitti. Zaman zaman kötü hissiyatlarım devam ediyor fakat artık bu süreci çok daha rahat ilerletebiliyorum. Ölümle yaşam arasında hissettiğim duygularıma destek oldu kendisinden çok memnunum

Konum: Gri Cevher Psikoloji • Psikoloji Randevusu

Sevcan hocaya doktor takviminden erişim sağladım kendisi ile depresyon üzerine bir görüşme sağladık yaklaşık 8 aylık bir sürecin sonunda terapimizi sonlandırdık. Terapi sürecine girmeye başta tepkili olsamda bir insanın kendine yapacağı en güzel yatırımlardan biriymiş bunu farketmemi sağladı. Sabrı ve olaylara yaklaşımları doğrultusunda farkındalığım yükseldi. Bir insanın kendini sorgulaması anlaması ve değerlendirmesi konusundaki desteğini ile hayatıma çok büyük bir noktada değindi. Empati kurabilen kalıp yargılarla değil anlama odaklı dinleyen bir psikolog öneririm

Konum: Online Danışmanlık • Online Danışmanlık

Sevcan hanım seans ile major depresyonda olduğum sürede tanıştık. Yaklaşık 7-8 aydır kendisinden online terapi alıyorum. İlk başlar online terapinin olmayacağın düşünürken Sevcan hanım sayesindem bu işin bal gibi olabileceğini anladım. Tükenmiş yataktan çıkmaya panik atak krizleri geçiren hiçbir şey yapmak istemeyen birbireydim ama terapi ilerledikçe anladım ki yaşadıklarım ve hissettiklerim tamamen normal bir yetişkinin hayatında olan şeylermiş. Şuan kendimi daha iyi hissediyorum. Kaygı seviyem sayesinde daha da azaldı.

• Konum: Online Danışmanlık • Online Danışmanlık

Sevcan Hanımla hayatta artık bir çıkmaz sokağa vardığımı hissettiğim bir zamanda tanıştım.Onun sayesinde hayatıma ve hayallerime daha sıkı tutundum.Kendime karşı acımasız yargılamalarım ve mükemmeliyetçilik ataklarım azaldı.Sevcan Hanım bu süreçte benimle özveriyle ilgilendi.Seanslarımız da güler yüzlü olması ,dikkatle dinlemesi ,olaylar hakkında sorduğu sorular ve açıklayıcı yaklaşımları beni çok rahatlattı.Benim bile farkında olmadığım ama beni kötü etkileyen durumları bulmamda ve bir çözüme ulaşmam da çok yardımcı oldu.iyi ki yollarımız bir araya gelmiş bu süreçte kendisinden yardım aldığım için çok memnunum.

Konum: Online Danışmanlık • Online Terapi

Sevcan hanımla kpss özel sektör arasında tükenmişliğe girmiş halde tanıştım. Kısır döngüden çıkmakta en zorlandığım ve git gide battığımı hissettiğim noktada sürecin faydasını çok gördüm. Konfor alanımda sağlıkla çıkmama, hayata katılmama ve daha kötü duruma düşmeden seanslarda özveriyle hep yardımcı oldu. Ben başlangıçta yüz yüze terapi daha sonra online aldım ikisinde de tam verim aldım ve şu an terapi sürecimin sonucuna yaklaştım. Kendimin en iyisine ulaşmamdaki destekleri, seans verimi, seans sonrası ilgisi, işine özveriyle bağlı oluşuyla bana yardımı çok oldu.

• Konum: Gri Cevher Psikoloji • Online Danışmanlık

Sevcan Hanım ile yollarımız bir yıl önce kesişti. Boşanma süreci ve sonrasında olan dönemlerimde kendisinden almış olduğum destek ile hayata tutunmamı ve özbenliğimi geliştirmemi sağladı. Hem sosyal hem özel hayatımda kendimi sorgularken anksiyete ataklarım neredeyse hiç yok diyebileceğim düzeye geldi bu noktada ise ne istediğim konusunda farkındalık yarattı. Hayatıma çok güzel noktalarda değindi. Gerekli desteği kendisinden fazlasıyla aldım kendimle ilgili ciddi yollar katettim. Yollarımız kesiştiği için mutluyum. Kendisi çok sempatik bir psikolog. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

• Konum: Gri Cevher Psikoloji • Psikolo...daha fazlaji Randevusu daha az

Sevcan hanımla panik atak üzerine görüşme sağladım. Kendisi son derece etkili ve başarılı bir psikolog. Hem psikiyatri hem de psikoterapi ile sürecimin sonuna geldim. Sevcan hanımla yollarımız kesiştiği için mutluyum gerekli desteği sonuna kadar aldığımı düşünüyorum.