Sevcan KARAKOÇ Prof Dr

Çocuk ve Genç Psikiyatristi, Psikoterapist

1982 Kırşehir doğumlu olup eğitimlerini Ankara’da tamamlamıştır. Emniyetçiler ilkokulu, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi (ortaokul kısmı) ve Ankara Fen Lisesi mezunudur. Tıp eğitimini 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce bölümü), uzmanlık eğitimini ise 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesi’nde tamamlamıştır. 2011 yılında Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’nce düzenlenen board sınavına girerek “yeterlilik belgesi” almıştır. Mecburi hizmetini 2011-2013 arasında Aydın Devlet Hastanesi’nde yapmıştır,2013 yılında başasistanlık sınavına girip İstanbul'a dönmüş, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH’de 1 yıl çalışmıştır. Ancak daha akademik çalışmak için tekrar Aydın'a dönmüş, 2014 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında öğretim üyesi olarak olarak çalışmaya başlamıştır. Lise yıllarındaki TÜBİTAK ödülleri ile başlayan araştırma hevesiyle çocuk ve ergen ruh sağlığı alanında yaptığı çalışmalar sonucunda 2015 yılında Türkiye Çocuk ve Gençlik Psikiyatrisi Derneği'nce "Prof.Dr.Atalay Yörükoğlu Yılın Genç Bilim İnsanı" ödülüne layık görülmüştür. Aralık 2017'de doçentlik ünvanı almış, Mart 2018-Mayıs 2018 döneminde Ann Arbor- Michigan Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. 2019 yılında ise Aydın’daki görevinden ayrılmıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde 3 dönem lisans ve lisansüstü dersler vermiş, yüksek lisans tezlerine danışmanlık yapmıştır. Halen akademik yaşantısına İstanbul’da Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak devam etmektedir. 2023 yılında profesörlük ünvanı almıştır. Hekimlik yaşantısında Kadıköy’deki kendi kliniğinde devam etmekte ve 0-25 yaş arası çocuk ve gençleri kabul etmektedir ve ailelere danışmanlık vermektedir.
"2019 Yılın Yenilikçi Doktoru" ve "2015 Genç Bilim İnsanı Ödülü" de dahil olam üzere pek çok bilimsel ödüle layık görülmüştür. Çok sayıda bildirilere, ulusal ve uluslararası makalelere ve kitap bölümlerine ve kitap editörlüğüne sahiptir. Klinik Psikiyatri Dergisi'nde editörlük yapmaktadır. Bilişsel davranışçı terapi ve oyun terapileri ve alanında aile, evlilik ve çift danışmanlığı alanlarında, sanat terapisi ve EMDR terapileri için eğitimi vardır. Uluslararası geçerliği olan "Otizm ve yaygın gelişimsel bozuklukları değerlendirme" sertifikasına sahiptir. Ülkedeki çocuk psikiyatristlerine yönelik oyun terapileri kurslarında eğitmen olarak da yer almıştır. Avrupa'dan onaylı bilişsel davranışçı terapisttir.
İyi derecede İngilizce bilmektedir, psikoloji lisans derslerini İngilizce vermektedir ve İngilizce tedavi-terapi yürütebilir.

Bağdat Caddesi Trak Apt. No:149/7 Feneryolu, Kadıköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri +34 daha fazla

Aile Çiz Testi

Alexander Pratik Yetenek Testi

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Z
Konum: Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya Muayenehanesi Randevu

Sevcan hocayı kesinlikle tavsiye ediyorum ve emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum kibar, ilgili, çocuklarla ve aileyle çok iyi iletişim kurabilen biri çocuğum onun sayesinde kısa sürede ayrılma kaygı bozukluğundan kurtuldu şu an hiç düşünmediğim bir aşamadayız mesleki bilgi ve tecrübesine saygı duyulması gereken bir doktor…

K
Konum: Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya Muayenehanesi Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Sevcan Hanım, öncelikle samimi yaklaşımınız, içtenliğiniz ve sevecenliğiniz için teşekkür ederim. Gerek okulda gerekse evdeki çalışmalarında başarısız olacağı kaygısı ile etkin öğrenemeyen, problem çözmekten kaçan, kendisinden şüphe duyan oğlumun artik hiçbir kaygısı kalmadı. Bu kadar etkili olacagınızı bilseydim bunca zaman kendim halletmek için çabalamazdım. Size ne kadar teşekkür etsek az. Dualarımızdasınız...

Ş
Konum: Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya Muayenehanesi Diğer

Sevcan hanım çok samimi, ilgili ve donanımlı bir doktor. Kendisine çocuğumun psikolojik gelişimi ile ilgili başvurduk. Yapmamız gerekenler hakkında detaylı bilgilendirmede ve önerilerde bulundu. Kendisine ilgisi için çok teşekkür ederim.

C
Konum: Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya Muayenehanesi okul reddi

Sayın Sevcan hocam kafamızın çok karışık olmasına rağmen bizi çok rahatlattı. Ergenlik süreci çok sıkıntılı geçiyordu. Okula devamını sağladı ve aramızı düzeltti. Çok bilgili ve sabırlı bir doktor. Çok ilerleme katettik. Düzenli terapilere geliyoruz. Herşey için çok teşekkür ederiz. İyiki varsınız.

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Bazı gençlerin ergenliği zor oluyor, o zaman ailenin desteği yanında profesyonel destek de önemli oluyor, siz tam zamanında gelmiştiniz. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sevcan Hanım’ın doğru teşhisi sonucu çocuğumuzun gelişiminde hızlıca ilerliyoruz. Tavsiyesi üzerine özel eğitim almaya başladık ve gerçekten çocuğumuzda hızlıca bir ilerleme söz konusu.

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Olumlu haberler çok sevindirici, güzel görüşünüz için teşekkür ederim.

C

Sevcan hanıma 2 yaşındaki çocuğumun korkuları sebebiyle başvurduk.Bizimle ayrı, çocuğumla ayrı ilgilendikten sonra yaşının üzerinde gelişim gösterdiğini belirtti.Bizim yanlış yaklaşımlarımızdan ve yapmamız gerekenlerden bahsetti.çocuk gelişimi için kitap tavsiyelerinde bulundu.Şu an söylediklerini uyguluyoruz ve mutluyuz.Güleryüzü,ilgisi ve önerileri için teşekkür eder, ihtiyaç duyanlara tavsiye ederiz

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım her şey yolunda gitmeye devam eder. Küçük çocuklarda ailenin rolü özellikle önemli, sizlerin sayesinde iyi olacak.

Konum: başka bir yer

Doktorumuzdan cok memnunuz. Kendisi oğlumuza çok güzel yaklaştı. Oğlumuz da onunla çok güzel iletisime geçti(iletişimi kısıtlı olmasına rağmen). Bize çok güzel tavsiyelerde bulundu. Otizm spektrum bozukluğunda her anlamda (tani,teşhis, uygulanabilecek tedaviler...)bir numara. Çok teşekkür ederiz ailecek

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Güzel düşünceniz için teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede ilerlemeler olacak.

Konum: başka bir yer

Oğlumuzun doktoru Sevcan hocamız muhteşem bir doktor. Aldığı eğitim, deneyimi, kendini mesleğine adayıp sürekli kendini geliştirmesi ve yaptığı paylaşımlarla insanları aydınlatması taktire şayan. Yaygın gelişimsel bozukluk(atipik otizm) tanısı alan oğluma ilk günden itibaren inanılmaz katkısı oldu. Çocuklarla iletişimi mükemmel. Aynı şekilde aileyi de çok güzel yönlendiriyor. Bunun dışında kullandığımız ilaçlar da çok çok iyi geldi. İstanbul daki danışanlarının çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. İyi ki varsınız.

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Zorlu bir yolda ebeveyn desteği çok önemli, ilerlemeler olmuşsa hep birlikte olan çabamızın sonucu, teşekkürler.

3 ayda 1 oğlumu kendilerine götürüyordum.Oğlumda gelişme geriliği vardı,hafif zihinsel engelliydi.Eğitim almamız gerektiğini söyledi,ilaç tedavisine başladı.Hocamızdan genel olarak memnun kaldım ben.Oğlumla iletişimi iyi, gittiğimizde güzel iletişim kuruyordu.Şimdi oğlum Sevcan Hanım sayesinde daha iyi.Düzenli olarak 2 yıl gittik kendilerine.Memnun kaldım genel olarak kendisinden.

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Teşekkür ederim. Çocukluk çağı sorunlarında tedaviye uyum ve süreklilik önemli, siz de bu konuda elinizden geleni yapmışsınız.

Başından sonuna kadar çocuğuma ve bize verdiği destek için her zaman teşekkür ederiz.Kendisi şehir değiştirmesine rağmen 700 km uzaklıktan gelip kendisiyle birlikte devam ettik, her zaman da devam etmeyi düşünüyoruz.Referansla gittim, güvenilir oldu.Akademik yönlerinin çok güçlü olduğunu bildiğim için gittim, hasta yakınıyla empati kuruyor.Kızımın atipik otizm teşhisiyle gittik.Kızım artık Sevcan Hanım'ın koçluğuyla topluma kazanılmış durumda.Şimdi artık normal çocuklarla aynı ortamda.Çok memnunuz.

Prof. Dr. Sevcan Karakoç

Görüşleriniz için teşekkür ederim. Sizin en büyük emeğiniz ve çabanızla çoğu şey toparladı artık. Görüşmek üzere.