İlgili olduğu çalışma alanları;
• Konuşma sesi bozuklukları (artikülasyon ve fonolojik bozukluk)
• Gecikmiş dil ve konuşma
• Genetik sendromlara bağlı dil ve konuşma bozuklukları
• Otizm
• Dudak damak yarıklığına bağlı konuşma bozuklukları
• İşitme engelli bireyler için dil ve konuşma terapisi
• Ses bozuklukları
• Motor konuşma bozuklukları
• Afazi
• Kekemelik ve hızlı bozuk konuşma
• Disleksi
Katıldığı Eğitimler ve Sertifikalar;
-2023,5-12 Kasım:Pediatric Swallowing Disorders Therapy Methods (Pediatric Yutma Bozuklukları Terapi Metotları),MS/CCC-SLP,BCS-S Jennifer Dahms
-2023,1 Ekim:Early Childhood Stuttering Therapy:A Pratical Approach (Ages 2 to 6) (Erken Çocukluk Dönemi Kekemelik Terapisi:Pratik Yaklaşım(2-6 Yaş arası),PHD,CCC-SLP,F-ASHA,BCS-F J.Scott Yaruss
-2023,7 Mayıs:Treatment Evidence-Based Intervention Strategies for Communication and Social Interactions (İletişim ve Sosyal Etkileşimler için Kanıta Dayalı Müdehale Stratejileri),Ph.D,CCC-SLP,BCS-CL,FNAP-SLP Patricia A.Prelock
-2023,26 Şubat:Die Therapie des Selektiven Mutismus:Grundlagen,Do's und Dont's (Selektif Mutizmde Terapi:Mutizmin Temelleri,Yapılması ve Yapılmaması Gereken Uygulamalar),PCIT-SM Sabine Laerum
-2022,13 Kasım: Pediatric Feeding Disorders and Therapy (Pediatrik Beslenme Bozuklukları ve Terapisi),MS/CCC-SLP,BCS-S Jennifer Dahms
-2021,10-25 Eylül:Okul Öncesi Çocuklarda Kekemelik Terapisi,Uzm.Dkt.Veysel Kızılboğa, Uzm.Psk.Mahmut Kızılboğa,Kızılboğa Danışmanlık Merkezi Online Eğitim
-2021,1-28 Mart:Ergen ve Yetişkin Kekemeliğinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşım ve Exposure,Uzm.Dkt.Veysel Kızılboğa, Uzm.Psk.Mahmut Kızılboğa,Kızılboğa Danışmanlık Merkezi Online Eğitim
-2020,9-16 Ağustos:PROMPT ‘Introduction to Prompt: Tecnique’ ,Uzm. Dkt. Nida Şanlı Colay
-2020,4 Ocak:Çocuk Testleri Eğitimi,Uzm.Kl.Psk. Şeyma Aykut,Labirent Psikolojik Danışmanlık Merkezi,İstanbul
-2019,14-15 Aralık:3.Nörobilim Kongresi, Nişantaşı Üniversitesi,İstanbul
-2019,21 Nisan-1Mayıs:X. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Medipol Üniversitesi, İstanbul
-2019,26 Mart:I.Ulusal Akıcılık Bozuklukları Sempozyumu,Medipol Üniversitesi, İstanbul
-2019,19-20 Ocak:DIR Floortime Uygulayıcı Eğitimi (101) Başlangıç Düzeyi, Çiğdem Ergül M.S. Biruni Üniversitesi, İstanbul
-2018,28 Kasım:Mesleki Paylaşım Toplantıları-Dil ve Beyin Prof.Dr. Barış Korkmaz,LALİ Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi, İstanbul
-2018,11 Kasım:Etkileşim Temelli Erken Çocukluk Müdehale Programı (ETEÇOM) Uygulayıcı Eğitimi Prof.Dr.İbrahim H. Diken, Özel Hemdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ankara
-2018,11 Kasım:Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği-2-Türkçe Versiyonu (GOBDÖ-2-TV) Uygulayıcı Eğitimi
-2018,11 Ağustos:Türkçe Erken Dil Gelişimi Testi (TEDİL) Uygulayıcı Eğitimi,Yrd.Doç.Dr. Selçuk Güven,Neva Palas Hotel, Ankara
-2018,,11 Ağustos:Türkçe Okul Çağı Dil Gelişimi Testi (TODİL) Uygulayıcı Eğitimi, Yrd.Doç.Dr. Selçuk Güven, Neva Palas Hotel, Ankara
-2018,19 Nisan:Dünya Ses Günü Sempozyumu,Marmara Üniversitesi, İstanbul
-2018,10-11Mart:Genel İş Sağlığı ve Güvenliği,İş Güv. Uzm.Enver Zekai Mandal, Biruni Üniversitesi, İstanbul
-2017,Kasım:Yutma Bozukluklarında ve Salya Akıntısında Kinezyo Bantlama Teknikleri Semineri,Dr. Fzt. Numan Demir,Biruni Üniversitesi, İstanbul
Projeler:
-2018-2019,Bitirme Projesi,Prematüre ve Serapral Palsili Bireylerde Postürün Salya Akıntısı Üzerine Etkisi;
X. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi Prematüre ve Serapral Palsili Bireylerde Postürün Salya Akıntısı Üzerine Etkisi,Medipol Üniversitesi, İstanbul
Uyguladığı Testler;
• Anlamsız Sözcük Tekrar Testi
• Lİtmus Türkçe Cümle Tekrar Testi
• Afazi Cümle Anlama ve Üretme Testi
• Fonolojik Farkındalık Testi
Uzm.Dkt.Sevde Bayram, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği (DKTD) üyesidir.
Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi +16 daha fazla
Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi
Aprakside Konuşma Terapisi +15 daha fazla
Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu
Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi +16 daha fazla
Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu
Başakşehir Mah. Prof.Dr. Necmettin Erbakan cad. Ebik İş Merkezi 9/5 34480, İstanbul
Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi
Kayabaşı Mah. Gazi Yaşargil Cad. Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Etap 4. Kısım D Blok D:18, İstanbul
Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi
Ses Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
f....)
Sevde Hanım'dan çok memnun kaldık. Kızım onu çok sevmişti, ama bulunduğum konumdan itibaren gelip gitmemiz güç olduğu için devamlılık sağlayamadık. Seanslardan verim aldık. Kızımın konuşma diksiyonu oldukça düzeldi. Kendisini ifade etmekte daha rahat oldu. Okul hayatına başladık. Haftada 1 seans olmak üzere toplamda 2 ay kadar görüşme sağladık. Sevde Hanım güler yüzlü, sıcakkanlı, çocukların dilinden anlayan bir insan. Oradan her çıktığımızda biraz daha kalmak isteyen çocuğum vardı.
y....)
Sevde Hanım'la oğlum için görüşme sağladık. Mükemmel şekilde karşıladı. Oğlumla olan iletişimi çok iyiydi, terapileri sayesinde düzeldi, artık okula gidiyor. Okulda öğretmenin gözdesi gibi. Sürecimiz yaklaşık 1 ay kadar sürdü. Oğluma gerçekten çok iyi geldi. Özellikle konuşması çok bozuktu, anlaşılmıyordu, anlaşamıyorduk ve çocuğumun da psikolojisi bozulmuştu. Sayesinde söyleyemediği kelimeleri söylemeye başladı, üzerinde çok durdu. Güzel bir şekilde, hem konuşuyor hem de söyleyebiliyor.
ö.....
Kızım konuşurken bazı kelimeleri çıkartmıyordu. Kendisi ödevler verdi. Bir sıkıntı olmadığı için de devam etmenize gerek yok dedi. Artık kelimeleri çıkarabiliyor karıştırmıyor. Hocamızdan memnunuz çocuğumuz ile de güzel ilglendi.
Kızım "r" harfini çıkaramıyordu. Çok çabuk yol ettik. Artık harfini çıkarabiliyor. 4-5 seansta hallettiğimizi hatırlıyorum. Yaklaşımından çocukla olan iletişimden ve benimle paylaştığı bilgilerden memnun kaldım.
t.....
Çocuğuma dil terapisi ve özel ders aldırıyorduk. Disleksi için ihtiyaç olduğu için gittik. 1 ay oldu daha yolun başındayız. Çocuğum ile iletişimi iyi ve tedavi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
Kızımın bazı harfleri çıkaramıyordu. K,r harfi. Bu konuda güzel destek sağladı. Kızımın öz güveni de yükseldi. Uzmandan destek almanın farkını gördüm. 2-3 seasnta k harfini çıkarabildi. İçine kapanıktı çıkardıktan sonra artık daha özgüvenli olduğunu fark ettim. Bu konuda kendisine güvenileceğini profesyonel olduğunu belirtmek istiyorum.
ö.....
Kızım bazı harfleri yuvarlayarak söylüyordu. Bunun üzerine çalışma yaptık. Kısa zamanda verim aldık. Daha güzel telaffuz etmeye daha anlaşılır konuşmaya başladı. Yaklaşımı çok güzeldi, çocuk ile iletişimi çok güzeldi. Tavsiye üzerine gitmiştik memnun kaldık tavsiye ederim.
hi...
Kızım bazı harfleri söyleyemiyordu. Şuan 2 seans aldık ve gayet memnunuz. Kızımda da gelişmeleri gözlemliyorumm
es...
Oğlumda uyaran eksikliğine bağlı konusma gecikmesi var. Destek almak istedik. Bikaç haftadır gidiyoruz oğlumuz sevde hocayı çok sevdi çok sıcak ılımlı bence çok başarılı ilgili biri ilerleyeceğimizi düşünüyorum
du...n
merhaba Sevde Hanımdan 6 yaşındaki oğlumun R harfini çıkarabilmesi için seans aldık. ilk derste çıkarabildi oğlum, çok şaşırmıştım. ve seansımız bugün bitti oğlum artık R kralı olmuş:)) gayet de güzel konuşabiliyor. çok şükür. Sevde Hanım alanında kendini çok geliştirmiş, iyi bir terapist. çok güleryüzlü, sevgi dolu, anlayışlı , ilgili biri, oğlumla uyumu muhteşemdi. taktir ettim kendisini. gönül rahatlığıyla iletişim kurulabilir. Her şey için teşekkürler
Sevde Bayram isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sevde Bayram, Dil ve Konuşma Terapisi. Size Sevde Bayram tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Kekemelik Terapisi, Konuşma Terapisi.
Sevde Bayram adresi nerede?Sevde Bayram şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kayabaşı Mah. Gazi Yaşargil Cad. Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Etap 4. Kısım D Blok D:18 İstanbul
- Başakşehir Mah. Prof.Dr. Necmettin Erbakan cad. Ebik İş Merkezi 9/5 34480 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sevde Bayram isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sevde Bayram uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sevde Bayram isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sevde Bayram, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi, Kredi kartı.
Sevde Bayram isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sevde Bayram tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sevde Bayram hakkında ne düşünüyor?Toplam 18 hasta / danışan, Sevde Bayram hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sevde Bayram hangi sigortaları kabul ediyor?Sevde Bayram tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Gecikmiş Dil ve Konuşma
İstanbul Konuşma Sesi Bozuklukları
İstanbul Akıcılık Bozuklukları
İstanbul Dil ve Konuşma Bozuklukları
İstanbul Artikülasyon Bozukluğu
İstanbul Çocukluk Çağı Apraksisi
İstanbul Fonolojik Bozukluklar
İstanbul Disleksi (Okuma Bozukluğu)
İstanbul Yarık Dudak-Damağa Bağlı Olarak Ortaya Çıkan Konuşma Bozuklukları
Daha fazla (15)İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
İstanbul bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri