Dil ve konuşma terapisti Sevde Bayram, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden 2019 yılında mezun olmuştur. 2023 yılında Kapadokya Üniversitesi Lisans Üstü Eğitim,Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Dil ve Konuşma Terapisi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Uzm.Dkt. Sevde Bayram eğitim ve meslek hayatı boyunca birçok eğitim,seminer ve kongreye katılmıştır.
İlgili olduğu çalışma alanları;
• Konuşma sesi bozuklukları (artikülasyon ve fonolojik bozukluk)
• Gecikmiş dil ve konuşma
• Genetik sendromlara bağlı dil ve konuşma bozuklukları
• Otizm
• Dudak damak yarıklığına bağlı konuşma bozuklukları
• İşitme engelli bireyler için dil ve konuşma terapisi
• Ses bozuklukları
• Motor konuşma bozuklukları
• Afazi
• Kekemelik ve hızlı bozuk konuşma
• Disleksi

Katıldığı Eğitimler ve Sertifikalar;
-2023,5-12 Kasım:Pediatric Swallowing Disorders Therapy Methods (Pediatric Yutma Bozuklukları Terapi Metotları),MS/CCC-SLP,BCS-S Jennifer Dahms
-2023,1 Ekim:Early Childhood Stuttering Therapy:A Pratical Approach (Ages 2 to 6) (Erken Çocukluk Dönemi Kekemelik Terapisi:Pratik Yaklaşım(2-6 Yaş arası),PHD,CCC-SLP,F-ASHA,BCS-F J.Scott Yaruss
-2023,7 Mayıs:Treatment Evidence-Based Intervention Strategies for Communication and Social Interactions (İletişim ve Sosyal Etkileşimler için Kanıta Dayalı Müdehale Stratejileri),Ph.D,CCC-SLP,BCS-CL,FNAP-SLP Patricia A.Prelock
-2023,26 Şubat:Die Therapie des Selektiven Mutismus:Grundlagen,Do's und Dont's (Selektif Mutizmde Terapi:Mutizmin Temelleri,Yapılması ve Yapılmaması Gereken Uygulamalar),PCIT-SM Sabine Laerum
-2022,13 Kasım: Pediatric Feeding Disorders and Therapy (Pediatrik Beslenme Bozuklukları ve Terapisi),MS/CCC-SLP,BCS-S Jennifer Dahms
-2021,10-25 Eylül:Okul Öncesi Çocuklarda Kekemelik Terapisi,Uzm.Dkt.Veysel Kızılboğa, Uzm.Psk.Mahmut Kızılboğa,Kızılboğa Danışmanlık Merkezi Online Eğitim
-2021,1-28 Mart:Ergen ve Yetişkin Kekemeliğinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşım ve Exposure,Uzm.Dkt.Veysel Kızılboğa, Uzm.Psk.Mahmut Kızılboğa,Kızılboğa Danışmanlık Merkezi Online Eğitim
-2020,9-16 Ağustos:PROMPT ‘Introduction to Prompt: Tecnique’ ,Uzm. Dkt. Nida Şanlı Colay
-2020,4 Ocak:Çocuk Testleri Eğitimi,Uzm.Kl.Psk. Şeyma Aykut,Labirent Psikolojik Danışmanlık Merkezi,İstanbul
-2019,14-15 Aralık:3.Nörobilim Kongresi, Nişantaşı Üniversitesi,İstanbul
-2019,21 Nisan-1Mayıs:X. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Medipol Üniversitesi, İstanbul
-2019,26 Mart:I.Ulusal Akıcılık Bozuklukları Sempozyumu,Medipol Üniversitesi, İstanbul
-2019,19-20 Ocak:DIR Floortime Uygulayıcı Eğitimi (101) Başlangıç Düzeyi, Çiğdem Ergül M.S. Biruni Üniversitesi, İstanbul
-2018,28 Kasım:Mesleki Paylaşım Toplantıları-Dil ve Beyin Prof.Dr. Barış Korkmaz,LALİ Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezi, İstanbul
-2018,11 Kasım:Etkileşim Temelli Erken Çocukluk Müdehale Programı (ETEÇOM) Uygulayıcı Eğitimi Prof.Dr.İbrahim H. Diken, Özel Hemdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ankara
-2018,11 Kasım:Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği-2-Türkçe Versiyonu (GOBDÖ-2-TV) Uygulayıcı Eğitimi
-2018,11 Ağustos:Türkçe Erken Dil Gelişimi Testi (TEDİL) Uygulayıcı Eğitimi,Yrd.Doç.Dr. Selçuk Güven,Neva Palas Hotel, Ankara
-2018,,11 Ağustos:Türkçe Okul Çağı Dil Gelişimi Testi (TODİL) Uygulayıcı Eğitimi, Yrd.Doç.Dr. Selçuk Güven, Neva Palas Hotel, Ankara
-2018,19 Nisan:Dünya Ses Günü Sempozyumu,Marmara Üniversitesi, İstanbul
-2018,10-11Mart:Genel İş Sağlığı ve Güvenliği,İş Güv. Uzm.Enver Zekai Mandal, Biruni Üniversitesi, İstanbul
-2017,Kasım:Yutma Bozukluklarında ve Salya Akıntısında Kinezyo Bantlama Teknikleri Semineri,Dr. Fzt. Numan Demir,Biruni Üniversitesi, İstanbul

Projeler:
-2018-2019,Bitirme Projesi,Prematüre ve Serapral Palsili Bireylerde Postürün Salya Akıntısı Üzerine Etkisi;
X. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi Prematüre ve Serapral Palsili Bireylerde Postürün Salya Akıntısı Üzerine Etkisi,Medipol Üniversitesi, İstanbul

Uyguladığı Testler;
• Anlamsız Sözcük Tekrar Testi
• Lİtmus Türkçe Cümle Tekrar Testi
• Afazi Cümle Anlama ve Üretme Testi
• Fonolojik Farkındalık Testi

Uzm.Dkt.Sevde Bayram, Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği (DKTD) üyesidir.

Banka Havalesi

Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi +16 daha fazla

Aprakside Konuşma Terapisi

Mefa Psikoloji
Kayabaşı Mah. Gazi Yaşargil Cad. Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Etap 4. Kısım D Blok D:18, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi

Aprakside Konuşma Terapisi +15 daha fazla

Down Sendromu ve Dil Konuşma Terapisi

Zen Psikoloji
Başakşehir Mah. Prof.Dr. Necmettin Erbakan cad. Ebik İş Merkezi 9/5 34480, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi +16 daha fazla

Aprakside Konuşma Terapisi

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Röportaj

Sevde Hanım'dan çok memnun kaldık. Kızım onu çok sevmişti, ama bulunduğum konumdan itibaren gelip gitmemiz güç olduğu için devamlılık sağlayamadık. Seanslardan verim aldık. Kızımın konuşma diksiyonu oldukça düzeldi. Kendisini ifade etmekte daha rahat oldu. Okul hayatına başladık. Haftada 1 seans olmak üzere toplamda 2 ay kadar görüşme sağladık. Sevde Hanım güler yüzlü, sıcakkanlı, çocukların dilinden anlayan bir insan. Oradan her çıktığımızda biraz daha kalmak isteyen çocuğum vardı.

Y

Sevde Hanım'la oğlum için görüşme sağladık. Mükemmel şekilde karşıladı. Oğlumla olan iletişimi çok iyiydi, terapileri sayesinde düzeldi, artık okula gidiyor. Okulda öğretmenin gözdesi gibi. Sürecimiz yaklaşık 1 ay kadar sürdü. Oğluma gerçekten çok iyi geldi. Özellikle konuşması çok bozuktu, anlaşılmıyordu, anlaşamıyorduk ve çocuğumun da psikolojisi bozulmuştu. Sayesinde söyleyemediği kelimeleri söylemeye başladı, üzerinde çok durdu. Güzel bir şekilde, hem konuşuyor hem de söyleyebiliyor.

Ö

Kızım konuşurken bazı kelimeleri çıkartmıyordu. Kendisi ödevler verdi. Bir sıkıntı olmadığı için de devam etmenize gerek yok dedi. Artık kelimeleri çıkarabiliyor karıştırmıyor. Hocamızdan memnunuz çocuğumuz ile de güzel ilglendi.

Kızım "r" harfini çıkaramıyordu. Çok çabuk yol ettik. Artık harfini çıkarabiliyor. 4-5 seansta hallettiğimizi hatırlıyorum. Yaklaşımından çocukla olan iletişimden ve benimle paylaştığı bilgilerden memnun kaldım.

T

Çocuğuma dil terapisi ve özel ders aldırıyorduk. Disleksi için ihtiyaç olduğu için gittik. 1 ay oldu daha yolun başındayız. Çocuğum ile iletişimi iyi ve tedavi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kızımın bazı harfleri çıkaramıyordu. K,r harfi. Bu konuda güzel destek sağladı. Kızımın öz güveni de yükseldi. Uzmandan destek almanın farkını gördüm. 2-3 seasnta k harfini çıkarabildi. İçine kapanıktı çıkardıktan sonra artık daha özgüvenli olduğunu fark ettim. Bu konuda kendisine güvenileceğini profesyonel olduğunu belirtmek istiyorum.

Ö

Kızım bazı harfleri yuvarlayarak söylüyordu. Bunun üzerine çalışma yaptık. Kısa zamanda verim aldık. Daha güzel telaffuz etmeye daha anlaşılır konuşmaya başladı. Yaklaşımı çok güzeldi, çocuk ile iletişimi çok güzeldi. Tavsiye üzerine gitmiştik memnun kaldık tavsiye ederim.

Konum: Mefa Psikoloji Dil Terapisi

Kızım bazı harfleri söyleyemiyordu. Şuan 2 seans aldık ve gayet memnunuz. Kızımda da gelişmeleri gözlemliyorumm

Konum: Mefa Psikoloji Normal Randevu

Oğlumda uyaran eksikliğine bağlı konusma gecikmesi var. Destek almak istedik. Bikaç haftadır gidiyoruz oğlumuz sevde hocayı çok sevdi çok sıcak ılımlı bence çok başarılı ilgili biri ilerleyeceğimizi düşünüyorum

Konum: Mefa Psikoloji Dil Terapisi

merhaba Sevde Hanımdan 6 yaşındaki oğlumun R harfini çıkarabilmesi için seans aldık. ilk derste çıkarabildi oğlum, çok şaşırmıştım. ve seansımız bugün bitti oğlum artık R kralı olmuş:)) gayet de güzel konuşabiliyor. çok şükür. Sevde Hanım alanında kendini çok geliştirmiş, iyi bir terapist. çok güleryüzlü, sevgi dolu, anlayışlı , ilgili biri, oğlumla uyumu muhteşemdi. taktir ettim kendisini. gönül rahatlığıyla iletişim kurulabilir. Her şey için teşekkürler