Lisans ve yüksek lisans eğitimimi Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamladım. Bu hayatta sahip olduğunuz en özel şeyin sağlığınız ve bedeniniz olduğunu savunup, sağlıklı ve sürdürülebilir beslemeyi topluma kazandırmayı birincil amaç edinerek; kendi kliniğimde 8 yıllık mesleki deneyimimle bireysel ve kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Ulusal ve uluslararası literatürleri yakından takip ederek bilimselliğin ışığında kişilerin hayatına dokunup, çeşitli dergi & gazete ve internet sitelerinde yazılar yazmakta ve gelen davetler üzerine televizyon programlarına katılmaktayım.
Sağlıklı ve mutlu günlerde birlikte olmak dileğiyle.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Makaleler
Röportaj

Z
Konum: SDG Clinic | Uzm. Dyt. Sevil Dilara Günaldı Diyetisyen Randevusu

Dilara Hanım ile arkadaşım sayesinde tanıştım.Daha öncesinde hiç diyetisyen tecrübem olmamıştı çünkü herkes hiç ihtiyacın yok demişti fakat Dilara Hanımın bana yaklaşımı çok güzeldi çook naif ti.Çok kilom olmamasına rağmen hiç zorlanmadan ve sürekli yiyerek kilo verdim. 3 aydır korumadayız ve kilo artışım yok. Bana sağlıklı beslenmeyi öğretti aslında tamda istediğim buydu benimde kilo vermekten ziyade.Bende çevremdeki herkese gözü kapalı öneriyorum Dilara Hanımı iyiki tanıdım sizi.

Konum: SDG Clinic | Uzm. Dyt. Sevil Dilara Günaldı Kilo Verme Diyetleri

Dilara Hanım’la Ocak ayında Google yorumları sayesinde tanışma fırsatım oldu. Bu nedenle yorumlar benim için oldukça önemli. Düğün sürecime hazırlanırken, 83 kg ile başladığım diyet ve andulasyon programını bugün itibarıyla 67 kg ile tamamladım. Bu süreçte en büyük desteğim Dilara Hanım oldu. Uyguladığı beslenme listeleri hem doyurucu hem de oldukça keyifliydi. 6-7 ay boyunca sosyal hayatımdan geri kalmadım. Diyet yapmayı hiç beceremeyen biri olarak, şimdiye kadar birçok yanlış bilgiyle hareket ettiğimi öğrendim. Dilara Hanım ile geçirdiğim süre boyunca en önemli katkısı sürdürülebilir, sağlıklı bir beslenme oldu. Ayrıca güleryüzlülüğü ve profesyonel bakış açısı için de kendisine minnettarım. Uygulaması zor ve aç bırakan diyetlerden ziyade sürdürülebilir bir beslenme programı ile ilerlemek istiyorsanız, SDG’yi mutlaka tercih etmelisiniz

Konum: SDG Clinic | Uzm. Dyt. Sevil Dilara Günaldı Diyetisyen Randevusu

Hamileliğimin son trimesterında doktorumun artık kilo alma demesi üzerine Dilara Hanımla diyet sürecine başladık. Yaşam tarzınıza uygun ve her hafta yenilenen listeleri ve tarifleri sayesinde doğuma kadar kilo almadan süreci tamamladık. Bebeğim 7 aylıkken, emzirme döneminde sürece geri dönmek istedim. Hamilelik sonrası bozulan metabolizmamı toparladık, beslenmemi düzenledik. İki aydır koruma dönemindeyim ve yaklaşık 6 ay gibi bir sürede 18.4 kilo verdim. Bu süreci aç kalmadan çok rahat bir şekilde geçirdim. Klasik diyet listeleri ile bu kadar uzun süre devam edemezdim. Dilara Hanımın güler yüzü, sıcak yaklaşımı, hayat akışına göre değişen listeleri, yenilenen tarifleri sayesinde aslında klasik bir diyet yapmadım sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandım. Aç kalmadım, yediklerimden zevk aldım, her hafta koşarak ölçüme gittim ve şu an evlendiğim kilodan 8 kilo daha zayıfım. Yağ yaktığım için de inceldim. Klasik diyetlerden sıkılanlar ve aç kalma korkusu olanlara şiddetle tavsiye ederim.

Konum: SDG Clinic | Uzm. Dyt. Sevil Dilara Günaldı Randevu

Dilara hocam işini severek yapan,listelerde asla yasak koymayan,aradığınızda yazdığınızda dönüş yapan işini hakkıyla yapan en mükemmel diyetisyendir.Kendisiyle tanışmam sosyal medya üzerinden oldu,iyi ki karşıma çıkmış ve bu yolu birlikte yürümüşüz.Ben asla diyet yapamayan yemek yemeği çok seven özellikle tatlı krizlerine yenik düşen birisi olarak Dilara hocamla yapamam dediğim asla veremem dediğim kilolarımı verdim ve vermeye de devam ediyorum dünyanın en tatlı diyetisyeni sevgili Dilara hocama sevgilerimle

Konum: SDG Clinic | Uzm. Dyt. Sevil Dilara Günaldı Diyetisyen Randevusu

Sevgili Dilara Hanım ile benim gebelik sürecimde tanıştık . Gebelik şekerim sınırda çıkmıştı. Sağlıklı ve düzenli beslenme konusunda yapmış olduğu haftalık programlar şekerimin düşmesini sağladı. Ayrıca gebelik sürecimde dinç , kilo almadan , kendimi sağlıklı hissettiğim beslenme düzeni oluşturmamı sağladı . Kliniğe gittiğimizde her defasında canlı güleryüzü ve candan ilgisi , samimi bir sohbet ortamı yaratarak ihtiyacım olan beslenme desteğini kısıtlamalarla değil sağlıklı ve benim içinde en keyifli olabilecek şekilde listelerimi hazırladı . Gebelik sürecimde çok güzel beslendim . Kendisini tanıdığımız ve yollarımız kesiştiği için şanslı hissediyoruz . Emzirme sürecinde de desteğini alıyoruz . Dilara Hanım iyii ki var.

Konum: SDG Clinic | Uzm. Dyt. Sevil Dilara Günaldı Diyetisyen Randevusu

Aç kalmadan, o hafta ne yemek istediğimize göre şekillendirdiği menüler ve güler yüzü ile her seferinde mutlu bir şekilde ayrıldığım diyetisyenim Birlikte 8 kilo verdik hem de vazgecemedigim pilav ve makarna dahil menülerle, darısı hedefimize

Kendisi gayet yardımsever, anlayışlı, probleme tamamen odaklanıp kişiyi ona göre yönlendirebiliyor. Örneğin emziriyorsa emzirmeyle ilgili, şeker rahatsızlığı varsa şekerle ilgili yönlendiriyor. 3 ay beraber çalıştık. Sürecim çok güzel geçti ve istediğim kiloya düştüm. Bu süre zarfında mutluydum. Diyet listelerimi tamamen bana özel hazırladı. Tatlı ihtiyacım olduğunda tarifler verip ona göre şekil alıyordu. Aç kaldığımı hatırlamıyorum, aç kalmadım.

Ç

Dilara Hanım'la 3 ay sonucunda 65.1 kilodan 57.7 kiloya düştüm. Belim 8 cm inceldi. Verilen bu kiloların 6 kilosu yağdan verdim. Karın bölgemde ise daha önce veremediğim 3.3 kilo yağdan gitti. En önemlisi de hiç aç kalmadan kilo verdim. Hayatımda bu kadar keyifli diyet yaptığımı hatırlamıyorum. Dilara Hanım benim canımın çektiği yiyecekleri listeme dahil edip uygulanabilir sağlıklı beslenme programı uyguluyor. Bu beslenme programı sayesinde hiçbir yiyecekten mahrum kalmıyorsunuz. Hemen her şeyi dengeliyor yiyor hem de kilo veriyorsunuz. Program sayesinde aç kalmadan tek tip beslenmeyle kilo verilmeyeceğini çok net öğrendim. Doğru temiz içerikle beslenmek isteyen herkese Dilara Hanım'la tanışmalı ve bu yolda beraber yürümeli. Yüz yüz görüşmek elbette güzel ama imkanı olmayanlar Ankara dışında olup Dilara Hanım'la çalışmak isteyenler online görüntülü görüşmeyle aynı sonucu alabilirler. Bu 3 ayın bir kısmında online devam etmek zorunda kaldım. Bu süre zarfında vücut analizi yapan tartı kullandım. Dilara Hanım bu tartı ile kilo, yağ, kas ve su ölçümlerini kontrol ederek yüz yüz görüşmedeki gibi aynı başarıyı elde etmemi sağladı.

Ü

Ben çok memnunum. Başladığımda kiloluydum kendisinin güler yüzünden memnun kaldım. Bana verdiği listelerden sıkılırım sanıyordum ama sıkılmadım. 6 aydır görüşme sağlıyorum hala gitmek istiyorum. 62 kiloya düştüm. Kendisini çok seviyorum. Çok yediriyor, hiç acıkmıyorum. Sıkılırım sanıyordum ama öyle güzel şeyler veriyor ki anlatamam. Diyetle birlikte daha iyi oldum. Kolesterolüm çıktığında doktor acil diyetisyene yönlendirdi kızım daha öncesinde Dilara Hanım'la görüşme sağladığı için bende danışmanlık hizmeti aldım. Daha öncesinde vitamin eksikliklerim vardı ilaçtan daha çok verdiği yiyeceklerle daha iyi oldum. Kendimi rahat hissediyorum. Sabah kalktığım zaman bacaklarım ağrıyordu 2 ay sonrasında ağrılarım geçti. Yürüyüş tavsiye etmişti psikolojik olarak beni çok destekledi. Kontrole gittiğimde kolesterolüm düştü. Ben çok memnunum.

Kendisinden çok memnunum. Şekerim olduğu için hamilelik sürecimde kendisi ile görüşme sağladım. 10-12 seans danışmanlık hizmeti aldım ve devam ediyorum. Şekerimin dengelenmesinden, güzel beslenmemde çok yardımcı oldu. Hem diyet hem de insan olarak çok güzel, anlayışlı ve enerjisi güzel olan birisi. Beslenme ve diyet takvimimden çok memnun kaldım.