Uzm. Kl. Psk.
Sibel Almina Yıldırır
Psikoloji, Aile Danışmanlığı daha fazla
İstanbul 1 adres

Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve çeşitli özel kliniklerde stajlarını tamamlamıştır, uzun süre farklı kliniklerde uzman olarak psikoterapi çalışmalarına devam etmiştir.
Selenit Psikoloji Merkezinde; Yetişkin (bireysel), Çift ve Aile Danışmanlığı alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Uzmanlık Alanları: Panik Bozukluk, Kaygı Bozukluğu, Sosyal Kaygı Bozukluğu, Depresyon, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Akut Stres Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk(OKB), Beden Dismorfik Bozukluğu, Somatizasyon Bozukluğu, Uyum Bozuklukları, Öfke Yönetimi, Duygusal Yeme, ilişki ve Bağlanma sorunları, Cinsel İşlev Bozuklukları, Özgüven Sorunları ve Duygusal Regülasyon bozuklukları gibi alanlarda çalışmaktadır. Aile Danışmanlığı, Ebeveyn Danışmanlığı, Çift Terapisi Alanında (Cinsel İsteksizlik, Performans Kaygısı, Erken Boşalma, Vajinismus), İletişim Problemleri, Duygusal Kopukluk, Güven Sorunları, Sadakatsizlik, Kıskançlık, Kronik Çatışmalar, Boşanma Süreci Ve Ayrılık Kararları gibi konularda çalışmaktadır.
EĞİTİMLERİ:
● Şema Terapi Eğitimi: Prof. Dr Esra Yancar Demir
● Kabul ve Kararlılık Terapisi Eğitimi (ACT) ve Süpervizyonu: Prof. Dr. Fatih K. Yavuz
● Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimi ve Süpervizyonu: Dr. Öğretim Üyesi Gizem Ateş
● Travma Sonrası Stres Bozukluğunda Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi: Prof. Dr Hakan Türkçapar
● Aile Danışmanlığı Eğitimi: Prof. Dr Birol Gülnar
● Cinsel Terapi Eğitimi: Dr. Öğr. Üyesi Özge Öner
● EMDR Eğitimi (Temel ve İleri Düzey) ve Süpervizyonu: Doç. Dr. Onur Okan Demirci
● Cinsel İşlev Bozukluklarında EMDR Eğitimi: Doç. Dr. Onur Okan Demirci
İlişki Terapisi
Şema Terapi
Görüşler içerisinde ara
n ...z
Özgüven eksikliği hayatımın her alanını etkiliyordu ama Almina Hanım sayesinde artık kendimi daha değerli hissediyorum. Onun desteğiyle hayatımı daha bilinçli ve cesur bir şekilde yaşıyorum. İşini gerçekten hakkıyla yapan bir psikolog.
a....z
Almina Hoca ile çift terapisi sürecimiz gerçekten çok verimli geçti. Eşimle iletişimimizde yaşadığımız tıkanıklıkları fark etmemizi sağladı ve bize çözüm odaklı yöntemler sundu. Samimi, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde kendimizi güvende hissettik. Terapilerden sonra birbirimizi daha iyi anlamaya, empati kurmaya ve sağlıklı iletişim kurmaya başladık. İlişkimize kattığı değer için kendisine minnettarız. Çift terapisi düşünen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim
Kaygılarımın hayatımı ne kadar zorlaştırdığını fark ettiğimde bir uzmandan destek almaya karar verdim ve iyi ki Almina Hanım’la yollarımız kesişti. Bilişsel Davranışçı Terapi sayesinde kaygılarımı daha iyi anlamayı, onlarla baş etmeyi ve düşünce kalıplarımı değiştirmeyi öğrendim. Almina Hanım’ın samimi ve destekleyici yaklaşımı sayesinde kendimi güvende hissettim, bu da süreci çok daha verimli hale getirdi. Şimdi, kaygılarım beni yönetmiyor, ben onları nasıl yöneteceğimi biliyorum. Eğer kaygı bozukluğu ile mücadele ediyorsanız, Almina Hanım’ı gönülden tavsiye ederim
g.....
Almina Hanım’la EMDR terapisine başlamak hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biri oldu. Başta biraz tereddütlüydüm ama onun sıcak ve güven veren yaklaşımı sayesinde kendimi kısa sürede rahat hissettim. Seanslar ilerledikçe geçmişin yüklerinden nasıl hafiflediğimi fark ettim. EMDR gerçekten mucize gibi, ama asıl farkı yaratan Almina Hanım’ın profesyonelliği ve içtenliği oldu.Eğer bu süreci düşünen biri varsa, hiç düşünmeden başlamasını tavsiye ederim.
f.....
Emdr terapisti arayışım sonucunda konumunun bana yakın olması sebebiyle Almina hanımla sürecimize başladık. EMDR sürecinde Almina Hanım’ın rehberliğiyle geçmiş travmalarımın yükünü hafiflettim, hafifletmeye devam ediyoruz. Gerçekten dönüştürücü bir deneyim oldu.
ö.....
Almina Hoca ile bireysel terapiye başlamamın temel nedeni öz güven eksikliğimdi. Şema terapi yaklaşımı sayesinde bu eksikliğin kökenini anlamaya başladım ve geçmişte yaşadığım deneyimlerin bugünümü nasıl etkilediğini fark ettim. Kendisi, bana hem bu kalıpları kırmanın yollarını gösterdi hem de kendime karşı daha şefkatli olmayı öğretti. Her seansla birlikte kendime olan inancım arttı ve artık hayatta daha güçlü, kararlı ve özgüvenli hissediyorum. Herkese tavsiye ediyorum
ab...r
Almina Hanım’ı tercih etmemde, hem aldığı olumlu geri bildirimler hem de konumunun uygun olması etkili oldu. Terapi süreci, geçmişten bugüne taşıdığım olumsuz inançların ve karşılanmamış duygusal ihtiyaçların farkına varmamı sağladı. Bu farkındalık, kendime daha anlayışlı yaklaşmam ve yaşam alışkanlıklarımı değiştirmem için bir kapı araladı. Şema terapi, yalnızca yüzeydeki problemleri çözmekle kalmayıp, bu sorunların derinlere kök salmış nedenlerini anlamamda ve dönüştürmemde bana rehber oldu. Şimdi, kendime karşı daha şefkatli olmayı başarabiliyor, kaygılarımı daha sağlıklı bir şekilde yönetebiliyorum. Bu yolculuk, hayatımda unutulmaz bir değişimin başlangıcı oldu.
ö.....
EMDR terapisine başlamadan önce biraz çekincelerim vardı, ancak süreç ilerledikçe nasıl etkili bir yöntem olduğunu Almina hanımla fark ettim. Geçmişte beni sık sık rahatsız eden olaylar, EMDR sayesinde sanki bir perde arkasında kalmış gibi hissediliyor. Seanslar sırasında duygusal olarak zorlandığım anlar oldu, ama terapistimin profesyonelliği ve rehberliği sayesinde kendimi güvende hissettim. Artık geçmişin yükleriyle daha az uğraşıyor ve bugünü daha net bir zihinle yaşayabiliyorum
Almina hocaya doktor takvimi sayesinde ulaştım ve ilk randevumuzu gerçekleştirdik. Ofisinin konunu çok merkezi, enerjisi harika ve profesyonel bir tavrı var. Odasına girdiğiniz anda samimi bir hakimiyet kuruyor. Ben kaygı problemim ve öz güven sorunlarım sebebiyle başvurdum. İlk seansta bu seansı beni tanımak için ayırdığını süreçte yol haritası belirleyebilmek için bunun önemli olduğunu, diğer seanslarda terapi hedeflerini belirleyeceğimizi ve bu hedefler doğrultusunda tekniklerle çalışacağımızı söyledi. Süreci ve beni kapsaması, şefkati ve anlayışı çok başarıli. Sürecimizden umutluyum, ve tavsiye de ederim
Almina Hanım'a öfke kontrolümü sağlamak için başvurmuştum. Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi. Başta ne kadar zorlayıcı olabileceğini düşünmüştüm, ama terapistimle tanıştıkça her şey daha anlamlı hale geldi. Sadece öfkenin sebeplerini değil, aynı zamanda duygusal tepkilerimi nasıl yönetebileceğimi de öğrendim. Terapistim çok sabırlıydı, her seans sonunda kendimi biraz daha rahatlamış, biraz daha güçlü hissediyordum. Sadece öfkemle barışmakla kalmadım, aynı zamanda daha dengeli bir insan olma yolunda da büyük bir adım attım. Her geçen gün daha sağlıklı ve yapıcı tepkiler vermeyi öğreniyorum. Bu süreç, kendimi daha iyi tanımamı sağladı ve hayatımı daha sakin, kontrollü bir şekilde sürdürmeme yardımcı oldu.
Sibel Almina Yıldırır isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sibel Almina Yıldırır, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Sibel Almina Yıldırır tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Cinsel Terapi, Gottman Çift Terapisi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi.
Sibel Almina Yıldırır adresi nerede?Sibel Almina Yıldırır şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Halk Cd. No:20/3 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sibel Almina Yıldırır isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sibel Almina Yıldırır uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sibel Almina Yıldırır isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sibel Almina Yıldırır, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sibel Almina Yıldırır hangi dilleri konuşuyor?Sibel Almina Yıldırır ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sibel Almina Yıldırır isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sibel Almina Yıldırır tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sibel Almina Yıldırır hakkında ne düşünüyor?Toplam 34 hasta / danışan, Sibel Almina Yıldırır hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sibel Almina Yıldırır hangi sigortaları kabul ediyor?Sibel Almina Yıldırır tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul bölgesinde HDI Sigorta kabul eden Psikologlar
İstanbul bölgesinde Zurich Sigorta kabul eden Psikologlar
İstanbul bölgesinde Inter Partner Assistance kabul eden Psikologlar
İstanbul bölgesinde Yapı Kredi Sigorta kabul eden Psikologlar
İstanbul bölgesinde Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta kabul eden Psikologlar
İstanbul bölgesinde Türk Nippon Sigorta kabul eden Psikologlar