Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
EMDR Terapisi
Bilişsel Davranışçı Psikoterapi.
Sibel Fırat Gürsoy, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. Lisans dönemi sürecinde Erasmus Öğrenci Değişim programı ile Portekiz’de Porto Üniversitesinde akademik çalışmalarını gerçekleştirmiş, pek çok sosyal sorumluluk projesi ve bilimsel çalışmada bulunmuştur.
Öğrencilik döneminde doğum sonrası depresyon konulu İngiltere Merkezli çalışmada gebeliğinin farklı dönemlerinde kadınlar ile görüşmüş, doğum sonrası birinci yıllarında ev ziyareti yaparak hem bebek gelişim değerlendirmesi hem de annenin ruhsal durum değerlendirmesini gerçekleştirmiştir. Sağlıklı bağlanma ve ayrılma konusu odaklı Atılım Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ortaklığı ile koruma altındaki çocuklarla gerçekleştirilen ve bir sene süren çalışmada proje süpervizörü olarak görev almıştır. Psikoloji öğrencilerinin Şizofreni Hastaları ile kaynaşma ve mentorlük çalışmasını içeren Şizofreni Dernekleri Fedarasyonu ve Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü ortak çalışmasında proje koordinatörü olarak görev almıştır. Türkiye Şizofreni Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyeliği yapmış, Federasyon bünyesinde açılan şizofreni hastalarının çalıştığı Mavi At Kafenin kurulma sürecinde aktif rol almış, Psişizofreni ve Psiko-atolye Ankara isimlerinde iki farklı öğrenci grubu kurucu ve yürütücülüğü yaparak hem psikoloji öğrencilerinin akademik olarak desteklenmesi hem de farklı konularda sosyal sorumluluk çalışmalarının gerçekleşmesine yardımcı olmuştur. 2012 yılında Avrupa Birliği tarafından ruh sağlığı hastalıkları yaşayan bireylerin toplumda güçlendirilmesine ilişkin bir haftalık çalışma grubuna katılmış, Brüksel’de gerçekleşen toplantıda Türkiye Şizofreni Dernekleri Federasyonunu temsil etmiştir.
Uzmanlık Eğitimini Ankara Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programında tamamlamış, tez çalışmasını “Özgül öğrenme bozukluğunda kullanım özelliklerinin değerlendirilmesi: Tanımış ve almamış insanların karşılaştırılması / Özgül öğrenme bozukluğunda bilişsel işlevlerin değerlendirilmesi: Öğrenme bozukluğu olan ve olmayan çocukların karşılaştırılması” konusunda yapmıştır.
Mesleğinde ilk yıllarında özel gereksinimli çocuklar ile yoğun çalışmış, bu alanda disiplinlerarası çalışarak pek çok çocuk ve aile ile destekleyici görüşmelerini sürdürmüştür. Okul psikolojisi alanında bir yıl çalışmış farklı yaş gruplarında gelişimsel dönem sorunlarına ilişkin öğrenci ve ailelerle görüşmeler yapmıştır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev almış madde bağımlılığını önlemeye ilişkin projelerde eğitim koordinatörlüğü yapmış, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü ortaklığında farklı eğitimlerde eğitimci olarak görev almış, Sağlıklı Hayat Merkezlerinde her yaş grubunda danışmanlık görüşmelerini sürdürmüş, psikodiyet grupları kurucu ve yürütücülüğünü gerçekleştirmiş, gebe sınıfı eğitimlerinde lohusalık psikolojisine ilişkin eğitimler vermiştir. Son olarak çocuk hastanesinde görev yapmış bu süreçte 0-18 yaş arası çocukların tanı ve değerlendirme sürecine destek olmuş, oyun odasının aktif hale getirerek hastanede oyun terapisi ile çocukları desteklemiş, anne babalar ile de destekleyici çalışmalarını sürdürmüştür.
Türk Psikologlar Derneği ve EMDR Derneği üyeliği devam etmekte olup, yurt içi ve yurtdışında Çocuk & Genç ve Yetişkinler ile psikoterapi çalışmalarına, yüz yüze ya da online danışmanlık ile devam etmektedir.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Nöropsikolojik Değerlendirme
Nöropsikolojik Testler
Psk. Sibel Gürsoy
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
İz Sürme Testi
y...
Sibel Hanım'a psikiyatrist yönlendirmesi ile başvurdum. Yoğun bir panik yaşıyordum. EMDR için başvurdum. Çok hızlı yol aldık. Sürecin çok faydasını gördüm. Kendisinden çok memnunum. Kızımla da EMDR çalışması yaptılar. Yine çok faydasını gördük. Kızımla olan ilişkilerimiz düzeldi. Danışanları ile olan mesafeyi çok güzel korudu ve çok destek oldu. Güler yüzüyle çok doğru yönlendirmeler yaptı. Kesinlikle tavsiye ederim.
a...
Sibel Hanım ile ergen kızımın sorunları için yolumuz kesişti. İyi ki de kesişmiş. Kızımdaki gelişme ve değişim inanılmaz. Hayata bağlandı ve derslerdeki başarısı beklenenden bile fazla oldu. Sibel Hanım çok sevecen, çok pozitif ve olumlu bir kişilik, bunu danışanlarına da çok iyi yansıtmakta. Kesinlikle tavsiye ederim.
ö...
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaştım. Panik atak, kaygı problemlerim vardı, yaklaşık 8-9 aydır gidiyorum. Bana kesin bir çözüm oldu. Hayatımda kendim için yapabileceğim en doğru şey, Sibel Hanım ile iyi ki yollarımız kesişti. Kesinlikle tavsiye ederim.
n...
Sibel Hanım'a arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim ve bir yılda uzun süre düzenli terapi seanslarına katıldım. Bu süreçte uzun zamandır devam eden anksiyete ve depresyon şikayetlerim için EMDR çalışmaları yaptık. Çocukluk dönemimden beri taze olan travmatik anılarımla duyarsızlaştım, hatta hatırlamadığım güzel anıları yerlerine koydum artık. Sibel Hanım beni çok iyi tanıyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
m...
Sibel Hanım'a okuldaki bir öğretmenimin tavsiyesi ile ulaştım, sınav sürecinde yaşadığım stres ve performans kaygısı Sibel Hanım’a başvurma sebebimdi. Sibel Hanım ile olan seanslardan sonra üniversite sınavında sakin kalmayı başarıp gösterebileceğim en iyi performansı göstermemde Sibel Hanım’ın desteği çok büyük, iyi ki kendisiyle yolum kesişmiş. Şu an istediğim üniversite ve bölümde okumamda çok emeği var. Sınav için performans kaygısı yaşaması gibi sebeplerle sınavda istediği başarıyı gösteremeyenlere tavsiye ederim, ben sınav sürecinde kendisinden yardım aldığımdan sınav sürecindeki öğrenciler için yararlı olacağını düşünüyorum.
d.....
Kaygı bozukluğu tedavisi için ilaç desteği almaya başladığım dönemde, psikoterapi desteğine ihtiyaç duydum sibel hanımı arkadaşlarım tavsiye etmişti, bunun üstesinden gelebilmem için çok destek oldu, iyi ki tanıştık.
em...r
1,5 yıldır tedavi görüyorum… Hayatım baştan aşağı değişti. Ben terapi bilimine inanmazdım, mevcut halime bakınca kendime gülüyorum.
Travmalarım < Sibel Hocam
İyi ki varsın hocam…
Sibel hanımı bir arkadaşım vasıtasıyla öğrenmiştim o sayede ulaştım. 4 yaşındaki oğlumun kaygı ve çekingenlikle ilgili bazı sorunları vardı. Günlük hayatımızı zorlaştırıyordu artık o yüzden destek almaya karar verdik. Önce oğlum olmadan bizimle görüştü çok detaylı bir şekilde hikayemizi dinledi. Enerjisi çok güzel, çok ilgiliydi. Kafamızdaki herşeyi sorabildik hep çok destekleyici davrandı sonraki süreçte de. 1 yıla yakındır oğlum çok severek gidiyor. Hatta seans tarihi yaklaştığında ne zaman gidiyoruz diye soruyor, çok ilerleme kaydettik bizim için hayal olan bir çok şeyi başarıyor oğlumuz. Çok memnunuz Sibel hanımdan iyi ki yollarımız kesişmiş onunla.
g....
Arkadaşımın tavsiyesi ile ulaşmıştım. Doğum sonrasi destek icin başvurdum. Aldığım destekten memnunum. Ilımlı ve bilgi dolu biri gercekten. Tavsiye de ediyorum zaten arkadaşlarıma
İnternet üzerinden ulaştım.Kızım için danışmanlık almak istedim.Süreç çok güzel geçti. Uzmanımız ile ilgili en beğendiğim özelliği alanında kendini geliştirmiş olması ve kızıma olan yaklaşımının çok sevecen ve profesyonel olmasıydı,Sibel Hanım'ı herkese tavsiye ederim
Sibel Fırat Gürsoy isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sibel Fırat Gürsoy, Psikoloji. Size Sibel Fırat Gürsoy tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Alexander Pratik Yetenek Testi, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi.
Sibel Fırat Gürsoy adresi nerede?Sibel Fırat Gürsoy şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Altınşehir mah. 207.sokak No 29-1 Bursa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sibel Fırat Gürsoy isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sibel Fırat Gürsoy uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sibel Fırat Gürsoy isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sibel Fırat Gürsoy, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Sibel Fırat Gürsoy hangi dilleri konuşuyor?Sibel Fırat Gürsoy ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Sibel Fırat Gürsoy isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sibel Fırat Gürsoy tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sibel Fırat Gürsoy hakkında ne düşünüyor?Toplam 23 hasta / danışan, Sibel Fırat Gürsoy hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sibel Fırat Gürsoy hangi sigortaları kabul ediyor?Sibel Fırat Gürsoy tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Bursa bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Bursa bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar