2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimimi tamamladım. Uzmanlık tezimi Otizm Spektrum Bozuklukları Alanında yaptım.
2011-2013 yılları arasında Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde uzman hekim olarak mecburi hizmet görevimi yerine getirdim.
2013 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor olarak çalışmaya başlayıp, 2019 yılında Doçent ünvanı almaya hak kazandım. Halen aynı bölümde Doçent Doktor olarak çalışmaya devam etmekteyim.
Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 70’in üzerinde makale, poster/sözlü bildirim, bunlara yapılmış 400’den fazla atıfım bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli kitaplarda bölüm yazarlığı ve bölüm çevirmenliği yaptım.
Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Dinamik Yönelimli Psikoterapi, Oyun Terapisi, Aile Temelli Tedavi, Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) Temelli Stres Azaltma eğitimleri aldım.
Bebek Ruh Sağlığı alanında Otizmin erken teşhis ve tedavisi, Bağlanma Bozukluğu, Konuşma Gecikmesi, Bilişsel Gerilik ve Yeme Bozuklukları,
Çocuk Ruh Sağlığı alanında Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Karşıt Olma Karşı Gelme Bozukluğu, Davranım Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Okul Sorunları, Kaygı Bozuklukları, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk,
Ergen Ruh Sağlığı alanında ise İnternet Bağımlılığı, Sınav Kaygısı, Sosyal Fobi, Depresyon, Kaygı Bozuklukları, Kimlik ve Kişilik gelişimi ile ilgili sorunlar, Obsesif-Kompulsif Bozukluk ve Yeme Bozuklukları özel ilgi alanlarım arasındadır.
Tedavi yaklaşımım öncelikle çocuk ve gençlerle bireysel psikoterapileri ve gerekli durumlarda ilaç tedavisini, buna ek olarak ebeveyn danışmanlığını kapsamaktadır.
Ayrıca boşanma, kayıp, evlat edinme gibi önemli yaşam olayları ve geçiş dönemlerinde ebeveynlere danışmanlık hizmeti de sunmaktayım.
Hem yüz yüze hem de online olarak seanslarıma devam etmekteyim.
Çocuk Psikiyatrisi Randevusu
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Otizm Görüntüleme Ve Tanısı
Doç .Dr. Sibelnur Avcil
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Psikiyatrik İlaç Tedavisi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
İlişki Ölçekleri Anketi
ö....
Sibelnur Hanım'dan gayet memnunuz. Verdiği randevu saatlerine uyuyor. Kendisinden çocuğum için 5 seans danışmanlık hizmeti aldık ve devam ediyoruz. Daha öncesinde öfke kontrolünde problem yaşıyordu düzelme yolunda ilerliyoruz düzeldi de sayılabilir. Sibelnur Hanım danışanıyla uyumlu, sakin bir doktor.
h....
Doktorumuzdan çok memnunuz. İlgili ve takibi iyi olduğu içinde teşekkür ederim. Sibel Hanım'a araştırma üzerine çocuğum için görüşme sağladım. Kendisiyle görüşmelere 2 seneden beridir devam ediyoruz. Çocuğum güzel iyi şu anda çok şükür.
ta...
Uzun uzun açıklama yapan, ilgili pozitif bir doktor,yapmamız ve yapmamam gerekenleri sabırla bizi dinleyip anlattı.iki randevu ardından çocuğumda ki olumlu gelişmeler gözle görülür biçimde arttı kendisine çok teşekkür ediyoruz.
ö.....
Biz ilgisinden çok memnun kaldık özellikle çok farklı sebep ile gittik oğlumun teşhisi çok doğru şekilde koydu gittiğimiz sebepten çok farklı rahatsızlığı çıktı bilgi ve tecrübesine çok güveniyorum doğru tedavisiyle oğlumun tedavisinde çok güzel yol aldık.
ö.....
Sibelnur hanımın yaklaşık olarak 3 yıldır hastasıyız .Kendisi ile yakın dostlarımızın tavsiyesi üzerine tanıştık .Çocuğumuza ve bize yaklaşımı gayet iyi,hem kendimizde yapmamız gereken değişiklikler hemde oğlumuza yapmamız gerekenler hakkında detaylı olarak bilgilendiriyor ve aklımıza takılan konular olduğunda kendisi ile rahatça iletişime geçebiliyoruz...
h....g
Bir tavsiye üzerine otizmli çocuğum için kendisinden destek almaya başladık, ben çok memnunum, seanslarımız gayet iyi gidiyor ve çocuğumda olumlu gelişmeler alıyorum, ilerleme kaydettiğimizi söyleyebilirim, 3 ayda bir kendisine gidiyoruz, bu süreçte çocuğun seviyesine inebilmesi bizim için önemliydi, uyguladığı ilaçlardan da son derece olumlu dönüşler aldık.
b....m
Biz çocuğumuz için daha önce farklı bir psikiyatristte görüşme sağladık fakat hem tavır olarak hem bilgi açısından memnun kalmadık ve bu süreçte bizi çok fazla hayal kırıklığına uğrattı, daha sonra Sibelnur hanımı internet üzerinden buldum ve kendisine yapılan yorumlara bakarak görüşme sağladım, kendisi bu süreçte bize her konuyu tek tek anlatarak ilerledi, şunu yapmadan şunu diyemeyiz gibisinden yaklaştı, hemen bir teşhis veya damga vurmaya çalışmadı, bundan önceki gittiğimiz doktor hemen bir damga vurma çabasındaydı, hemen tanı koymaya kalktı, Sibelnur hanım şunu yapmadan bunu diyemeyiz gibisinden yaklaştı, gerekli şeyleri yapıp sonrasında oturur karar veririz, gözlemleriz diye yaklaştı, bu süreçte çocuğumuzla da oynamaya, iletişim kurmaya çalıştı, diğer psikiyatrist hiç iletişim kurmadı, oynamaya ya da bağ kurmaya çalışmadı, kendisi çok ılımlı yaklaştı,çocuğumuzu sıkmadan yaklaşmaya çalışmıştı, sonraki kontrollere gittiğimiz zaman bizi de yönlendirdi, bizim kafamıza takılanlar konusunda da açıklamalar yaptı, bizi yönlenirdi yardımcı oldu, memnunuz, kendisi çok iyi ilgilendi, çocuğumda uyaran eksikliği vardı, daha doğrusu teşhis hala tam koyulamadı, düzeltmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.
Çocuğumun sınav kaygısı sebebiyle araştırarak ulaştım Sibelnur Hanım'a. Yaklaşık 2,5-3 ay devam ettik. Sınav kaygımızı normal düzeye indirgedik. Sınavdan da güzel sonuç aldık. Aşırı kaygıyı gereken düzeye düşürdü. Sibelnur Hanım çok sakin ve açıklayıcı bir uzman. Tane tane konuşarak açıklıyor. Sorduğum tüm sorulara tatmin edici şekilde cevaplar aldım. Çocuğum da çok severek gidiyordu. Ergenlerle iletişimi çok iyi. Yaklaşımı çok güzel. Sibelnur Hanım'ın iletişiminden ve bakış açısından çok memnun kaldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Her zaman tavsiye ettiğim başarılı bir uzman.
f.....
Çocuğumun uyku düzensizliği sebebiyle araştırarak ulaştım Sibelnur Hanım'a. Yaklaşık 1,5 ay devam ettik. Uyku düzeni oturdu. Çocuğum çok severek gitti. Çocuklarla iletişimi çok başarılı. Beni de süreç hakkında her zaman bilgilendirdi. Alanında mükemmel bir doktor. Gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
Depresyona girmiştim. Uyku problemim vardı. Tavsiye üzerine Sibelnur Hanım'a ulaştım. Yaklaşık 5-6 ay devam ettim. Özgüvenim arttı. Depresyon durumunu yendim. Uyku düzenim normale döndü. Sibelnur Hanım'ın yaklaşımı ve ilgisi çok güzeldi. Danışanına karşı hassas ve ilgili yaklaşıyor. Seans dışında ihtiyaç duyduğumda da rahatça ulaşabildim. Çok memnunum.
Sibelnur Avcil isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sibelnur Avcil, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Sibelnur Avcil tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Danışmanlık, Çocuk Psikiyatrisi Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Psikoterapi, Online Terapi, Çocuk Gelişim Testi, Bireysel Terapi.
Sibelnur Avcil adresi nerede?Sibelnur Avcil şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mimarsinan Mahallesi, 2360 Sokak, No:5 Eryılmaz Apt, D:Kat:1 Daire: 1 Aydın
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sibelnur Avcil isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Sibelnur Avcil online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Sibelnur Avcil isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sibelnur Avcil, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit.
Sibelnur Avcil isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sibelnur Avcil bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Sibelnur Avcil ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Sibelnur Avcil hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Sibelnur Avcil hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sibelnur Avcil hangi sigortaları kabul ediyor?Sibelnur Avcil tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.