‘Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Tanısı Almış 6-10 Yaş Arasındaki Çocukların Ebeveynlerininin Demografik Özellikleri’ tez çalışması ile 2012 yılında uzmanlığını almıştır
2013-2014 yılları arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve 2014-2021 yılları arasında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Bu süreçlerde , depresyon, anksiyete, obsesif kompulsif bozukluk, alkol ve madde bağımlılığı, psikotik bozukluklar, Covid 19 pandemisi ile ilgili çalışmaları ve faaliyetleri mevcuttur.
Dr. Sıdıka Bataş Bilgeç 2021 Eylül ayından itibaren kurucusu olduğu Eskişehir Psikoterapi Merkezi!nde danışanlarına hizmet vermektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
Eğitimler
• Cinsel Terapi Eğitimi 2009-2010 Prof Dr Sultan Doğan
• Kognitif ve Davranış Terapileri Eğitimi 2009-2010 Prof Dr: Hakan Türkçapar
• Şizofrenide İyileşmeye Giden Yol : Bilişşel İşlevler 2008 Prof Dr Köksal Alptekin
• Araştırma Protokolü Nasıl Hazırlanır ? 2009 İstanbul
• Travma ve İlişkili Ruhsal Bozukluklarda EMDR Uygulamaları Kursu 2014 Doç Dr Burhanettin Kaya
• Aile ve Evlilik Terapisi 2015 Prof Dr Hürol Fışıloğlu
• EMDR Temel Eğitimi ve Süpervizyon Eğitimi 2020 Doç Dr. Burhanettin Kaya
• Mindfullnes & Kabul ve Kararlılık Terapisi 2021 Bilgelik Enstitüsü
• Çeşitli yurt içi ve yurt dışı kongreler ve toplantılar
Büyükdere Mahallesi, Atatürk Bulvarı, 259/1, Odunpazarı, Eskişehir
Yetişkin Hasta Psikoterapisi
Yetişkin Hasta Pskiyatrik Muayenesi
Şizofreni Tedavisi
a....a
lisede hep tam ya da tama yakın puan almaya alışıktım. Günde 8-12 saat ders çalışırdım. Üniversiteye geçince değişik sınav sistemlerine alışamadım ve düşük puanlar almaya başladım. Sınav stresiyle baş edememeye başladım. Sınavım yaklaştıkça daha az ders çalışıyordum hatta bazen hiç çalışmazdım ve sınava girmezdim.stersimi bir türlü yenemedim. Sıdıka hanıma başvurdum beni çok güzel ve etkin bir şekilde dinledi.Çok basit ve mantıklı cümlelerle beni etkiledi ve psikolojimi düzeltti. Bu da yılların tecrübesini gösterir. Tabi ilaç da yazdı ihtiyacın olunca ve sınava çalışamayınca al dedi ama onun konuşmaları kadar etkin değildi.dediklerini tekrar tekrar hatırlayınca ve onlara inanınca ilacı kestim.çok büyük sınavım vardı.sınav gününe kadar çok güzel bir keyifle çalıştım. Stres beni eskisi gibi ders çalışmaktan engellemedi.Sınav sonucum açıklandı bugün ve GEÇTİM.
Herşey için teşekkür ederim sıdıka hanım. Size ömrümün sonuna kadar minnettarım.
Kesinlikle herkese tavsiye ederim.
Sıdıka hanıma ilk Nisan 2022 yılında gittim. Giderken ben bu depresyonla hep yaşayacağımı düşünüyordum. Fakat bir sene sonra ilaç ve terapi sürecimizi sonlandırdıktan sonra buraya yazmak istedim çünkü zamanında yorumlara ben de çok baktım. Şöyle ki başka doktorlara da gittim hep çare aradım fakat depresyonum ve anksiyetem devam etti. Sürekli düşünmeyi, kendimi suçlamayı, insanları kafaya takmayı, depresyonun dibine çekilmeyi, en yoğun kaygılarımı o kadar çok benimsemişim ki ömrümün böyle devam edeceğini hep düşünüyordum. 1 sene sonra yazıyorum ki ömür boyu devam etmiyormuş. Şu an çok çok iyiyim. Düşünce yapılarım ve hayatım Sıdıka hanımın sayesinde değişti. İlaç tedavisi de gördüm eğer doktor hanım gerekli görüyorsa asla kaçınmayın. Sıdıka hanımın bilgisine güvenebilirsiniz. Tedavide size en önemli tavsiyem kendinizi iyileştirmek için çabalayın. Çünkü ben gerçekten çok çabaladım.
Son olarak her şey için tekrardan size çok çok teşekkür ederim Sıdıka Hanım sevgiyle kalın.
t.....
23 Mart 2022 de doktor takviminden randevumu alıp muayenehanesine gittim … anksiyete teşhisi ile ilaç tedavisine başladı…4 ay lık tedaviden sonra tekrar sağlığıma kavuştum … kendisine çok teşekkür ediyorum…
Kendisine majör depresyon sebebiyle gitmeye başladım. İlk etapta ilaçla başladık bir ayın sonunda ilacın olumsuz etkisi sebebiyle bırakıp ilaçsız terapiye devam ettik. Beş görüşme sonunda uyguladığı psikoterapi yönteminin üzerimde olumlu etki oluşturmadığını, sorunlarımı anlatmaya çekinmeye başladığımı fark ettim. Son randevumun Doktor hanımın sağlık sorunları sebebiyle iptal olmasından sonra terapiyi bıraktım.
a...
Doktor hanımın terapi merkezi, evimize çok yakın bir yerde. İlk defa psikiyatrik bir hastalık geçirdim. Bayılma ve bilinç kaybı sonrası yaşadığım hastalık belirtileri sonucunda, psikiyatri doktoruna gitmem gerektiği söylendi. Doktor Sıdıka Hanım, çok sayıda hastası olmasına rağmen beni derhal muayene için kabul etti. Panik bozukluk teşhisi tespit edildi. Teşhis sonrası, çok endişe duymama rağmen Doktor Hanım beni bu konuda çok rahatlattı. Antidepresan ilaç ve terapi ile 3 ay gibi kısa bir sürede iyileştim. Kullandığım ilaç bana çok iyi geldi. Şu anda ilacı bırakma aşamasındayım. Bir ay sonra kontrole gideceğim ve büyük ihtimal ile tam olarak tedavi süreci bitmiş olacak. Doktor Sıdıka Hanım, çok iyi bir dinleyici ve teşhislerinde nokta atışı yaptığını düşünüyorum. Her yaştan herkese tavsiye edebileceğim bir psikiyatri uzman doktoru olduğunu düşünüyorum. Kendisine çok teşekkür ederim...
e...
Doktortakviminden ulaştım Sıdıka hanıma şuan çok memnunum yapamadığın şeyleri yapıyorum ilerleme kaydediyorum. Okb hastasıyım 2 senedir. Sizi dinliyor görüyor anlıyor ve neler yaşadığınızı biliyor. Sıcak kanlı her şeyi anlatma hissi veriyor size karşı çekilmeden anlatabiliyorsunuz. Çevreme tavsiye ediyorum.
Sıdıka Hanım'a annemi götürdüm. Annemin uykusuzluk sorunu vardı. 4 yıl önce babamı kaybettik, o günden bu yana psikolojik olarak değişiklikler ve uyku sorunu vardı. Sürekli geçmişe dönük yaşıyordu. Pişmanlıkları vardı, geçmişte yapamadıkları hesaplaşmaları yapıyordu. Annemle babamın çok güzel bir ilişkisi vardı. Babamı kaybettikten sonra annem hayata uyum sağlamakta çok zorlandı. Birkaç doktorla görüşme sağladık ama faydalı olmadı. En son Sıdıka Hanım'la görüşme sağladık. Kendisinin desteğiyle annemin bütün sorunları geçti. O kadar iyi geldi ki annem hayata daha farklı bakıyor. Bir şeylerle uğraşmaya başladı. Günlük yaşamı daha kolaylaştı. ve tabi ki biz de çok rahatladık. Sıdıka Hanım'ın konuşmalarıyla, tedavisiyle annemde bir mucize oldu. Bir kez gittik, sonrasında kontrol için görüşme sağladık. Kendisi ara ara arayıp annemin nasıl olduğunu soruyor. Annem şu anda gayet iyi durumda.
f....
Sıdıka Hanım'a tavsiye üzerine gittim. Genel olarak yaklaşımını beğendim, destek oldu. Bilecik'te oturuyorum, uzaktan telefonla da yardımcı oldu.Her seferinde gitmem gerekmedi.. 2 seans oğlum için danışmaya gitmiştim. Kendisi yol gösterdi. Telefonla destek aldım. Oğlumla ilgili problemlerim vardı, tavsiye ettikleri üzerinden gittim .Olumlu sonuç aldım. Uygulamamı istediği tavır, davranış ve sınırlar konusunda nasıl hareket edeceğimi söyledi.Şu an sonuca ulaştım. Sıdıka Hanım'dan aldığım seanslardan çok memnun kaldım. Daha öncesinde de farklı uzmanlarla görüşme sağlamıştım ama geçici çözümler olmuştu. Yaklaşımı, tavsiyesi, bakış açısı gayet iyiydi. Kendisi konuşkan, detaylıca yönlendiren bir doktor.
Sıdıka Hanım benim 2013'ten beridir doktorum. Kendisi takibimi sağlayan, beni bilen ve tanıyan bilinçli danışanıyım. Danışana ne söyleneceğini hangi ilaç nasıl faydası olacağını gayet çok konuya hakim şekilde irdeleyen bir doktor. Doktorları kötülemek kesinlike istemem çünkü her hastanede olumlu olumsuz doktor meselesi mevcuttur. Bir danışana canı kuru fasulye yemek istiyorsa ona zorla nohut yediremezsiniz. Sıdıka Hanım'dan ne yapmasını nerede durup başlaması gerektiğini çok iyi bilen bir insan. Ve aile doktorumuz. Kardeşimin de problemleri var o da iletişim halinde. Ben engelli bir bireyim. Anksiyete, bipolar duygu durum bozukluğum var. Eğerki lise yıllarıma geri dönersem diğer görüşme sağladığım doktorlardan fayda görmedim. Benim hayat standartımı dışarıda evde, işte olan sosyal aktivitelerimdeki potansiyeli, şu andaki başarılarımı Sıdıka Hanım'a borçluyum.
i̇...e
Sıdıka hanıma çok teşekkür ediyorum beni depresyondan kurtardı hayata yeniden döndüm diyebilirim herkese tavsiye ediyorum
Sıdıka Bataş Bilgeç isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sıdıka Bataş Bilgeç, Psikiyatri. Size Sıdıka Bataş Bilgeç tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikiyatri Randevusu, Normal Randevu, Bilişsel Davranışçı Terapi, Cinsel Terapi, Psikoterapi, Yetişkin Terapisi, Yetişkin Hasta Psikoterapisi, Depresyon Anksiyete Stres Ölçeği, Yetişkin Hasta Pskiyatrik Muayenesi.
Sıdıka Bataş Bilgeç adresi nerede?Sıdıka Bataş Bilgeç şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Büyükdere Mahallesi, Atatürk Bulvarı, 259/1 Eskişehir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sıdıka Bataş Bilgeç isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Sıdıka Bataş Bilgeç online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Sıdıka Bataş Bilgeç isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sıdıka Bataş Bilgeç, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Sıdıka Bataş Bilgeç hangi dilleri konuşuyor?Sıdıka Bataş Bilgeç ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sıdıka Bataş Bilgeç isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sıdıka Bataş Bilgeç tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sıdıka Bataş Bilgeç hakkında ne düşünüyor?Toplam 20 hasta / danışan, Sıdıka Bataş Bilgeç hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sıdıka Bataş Bilgeç hangi sigortaları kabul ediyor?Sıdıka Bataş Bilgeç tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Eskişehir Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Eskişehir Yaygın Anksiyete Bozukluğu
Eskişehir Obsesif-Kompulsif Bozukluk
Eskişehir Majör Depresif Bozukluk
Eskişehir Konversiyon Bozukluğu
Eskişehir Distimik Bozukluk (Kronik Depresyon)
Eskişehir Öfke Kontrol Bozukluğu
Eskişehir bölgesinde Generali Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Eskişehir bölgesinde Ergo Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Eskişehir bölgesinde Ankara Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Eskişehir bölgesinde Ace European Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Eskişehir bölgesinde Compugroup Medical Bilgi Sistemleri A.Ş. (CGM ) kabul eden Psikiyatristler
Eskişehir bölgesinde Dubai Starr Sigorta kabul eden Psikiyatristler