Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Boşanma Danışmanlığı
Boşanma Terapisi
Bütüncül Psikoterapi
Uzman Psikolog Sıla Keskin
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Eklektik Yaklaşım
Gottman Çift Terapisi
Konuşma Terapisi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Uzman Psikolog Sıla Keskin
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
SCL90-R Psikolojik Belirti Tarama Testi
Stres Yönetimi
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
Uzman Psikolog Sıla Keskin
2010 yılında Ankara Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına girmiş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Çocuk ve Yetişkin Kliniklerinde staj yapmış. Yükseklisansı süresince klinik görüşme, çocuk değerlendirme ve görüşme, bilişsel davranışçı terapi kuramsal ve süpervizyon dersleri almıştır. Yükseklisans tez çalışmasını kadın örneklem üzerinde yapmayı tercih etmiştir. ‘Travmatik bir Yaşantı Olarak Boşanma: Aile içi Şiddet, Travmatik Stres ve Sosyal Desteğin Travma Sonrası Büyümeyle İlişkisi’ adlı tez çalışması ile mezun olmuştur.
Meslek hayatına Ted Ankara Koleji İlkokulunda başlamıştır. 3 yıl süreyle ilkokul çağı çocuklarının gelişimsel, bireysel, akademik, sosyal zorlukları konusunda çalışmıştır. Ebeveynleri, öğretmenleri, idarecileri dahil eden bir sistem içerisinde, çocukla ilgili doğrudan ya da dolaylı sorunlar üzerinde durmuştur.Bu süreçte Şema Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimlerini tamamlamıştır. Kadın çalışmalarına olan ilgisi sebebiyle Ankara’da bulunan Kadın Dayanışma Vakfı’nda süpervizyon alarak gönüllü psikologluk yapmıştır. Ardından Alanya Başkent Hastanesinde 1 yıl süreyle çalışmış, ergen ve yetişkin terapisti görevini sürdürmüştür. Terapilerde ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi yaklaşımlarını kullanmaktadır. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) ve Çocuklar için Zeka Ölçeği gibi psikolojik değerlendirme araçlarından yararlanmaktadır.
Türk Psikologlar Derneği üyesidir.
Aldığı Eğitimler
Tematik Algı Testi: Temel Bilgiler Eğitimi, Azmi Varan, Bursa, ‘11
Geçimsizler: Kişiliğe Genel Bakış, Prof. Dr. Erol Göka, ‘12 (3 modül)
Aile Danışmanlığı, Ankara, ‘12
Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi (kuramsal), Yüksek Lisans dersi (1 dönem)
Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi (süpervizyon), Yüksek Lisans dersi (1 dönem)
MMPI eğitimi, Yüksek Lisans dersi (1 dönem)
WISC-R eğitimi, Yüksek Lisans dersi (1 dönem;teori + uygulama)
WISC-IV eğitimi,Yüksek Lisans dersi (1 dönem;teori + uygulama)
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, ‘13
Şema Terapi 1. DüzeyEğitimi, Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak, ‘13-‘14
Travma Eğitimi ( Ankara Kadın Dayanışma Vakfı Gönüllü Psikolog Ağı, Süpervizyon Grubu. ’14-’15)
Bilişsel Davranışçı Terapi 1. Düzey Eğitimi, Prof. Dr. Hakan Türkçapar, ’14-‘15
WISC-IV eğitimi, Türk Psikologlar Derneği ,’15
i̇...u
Çift terapisi desteği almak için eşimle beraber Sıla Hanıma başvurduk. Bazen geri dönülemez bir noktada olduğumuzu hissediyorduk, bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi iyi olmayacağını düşünüyorduk. Sıla Hanım bize hem çift olarak, hem bireysel olarak fark etmemiz gereken noktaları büyük bir incelik ve dikkatle gösterdi. Kendisinin dinleme ve konuşma üslubu çok rahatlatıcıydı. Gerçekten önemsediğimizi hissettirdi. İlişki içerisinde kendi göremediğimiz kör noktalarda bize ışık tuttu. Geri dönülmez sandığımız noktadan bizi tekrar mutlu bir çift haline getirdi. Artık nasıl anlayışlı olmamız gerektiğini, nasıl doğru tartışmamız gerektiğini ve ilişkiye zarar veren noktalarımızı çok daha iyi biliyoruz. Destek almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
p....s
Sıla hanımla tanıştığımdan beri hem kendime hemde çevremdekilere karşı bakış açım değişti. Önceden beni yiyip bitiren düşüncelerim azaldı. Depresyon, özgüven eksikliği, değersizlik, güvensizlik vs gibi daha bir çok beni tüketen duygular yerini daha dengeli ve daha esnek olabildiğim bir hale bıraktı.
Maalesef ki toplum olarak insanların duygularını ve kendini tanımaya yönlendirme alışkanlığımız veya böyle bir eğitimimiz yok. Bu da bazı süreçlerde kaybolmamıza sebep olabiliyor. Ben yetişkinliğe geçiş sürecimdeki kaybolmuş halimle Sıla Hanıma denk geldiğim için çok mutluyum. Kendimi arama çalışmalarım hala devam ediyor fakat artık olmak istediğim versiyon için harekete geçme cesareti gösterebiliyorum.
Sıla hanımın yanından ayrıldıktan sonra kendimi sanki bulutların üzerinde yürüyormuş gibi hissettim. Görüşme o kadar iyi geldi ki bir dahaki seansı iple çekiyorum.
f.....
Sıla hanımı kendimi çok değersiz bulduğum ,çok sıkıntıda hissettiğim ve bir psikolog arayışına girdiğim zamanda tanıdım.Ílk defa psikoloğa gideceğim için stresli ve heyecanlıydım.Ben ne anlatacağım diye düşünürken icimde biriktirdiklerim yavaş yavaş açığa çıktı çok büyük bir rahatlama ve hafiflik hissettim .Seansların nasıl çabucak bittiğini bir sonraki seansı iple çektiğimi gördüm . Sürecin başında özgüvensiz az konuşan sürekli dinleyici olan biriyken şimdi duygularımı daha iyi ifade edebildiğimi gördüm.Yolculuğum devam ediyor ve yolunu arayanlara tek tavsiyem Sıla hanımla görüşmeleri.
Sıla hanımla görüşmeye başladığımda kendimi çok kötü hissettiğim, her şeyden geri kaldığımı düşündüğüm, sürekli yetersiz hissettiğim ve yaşadığım olayları, kişileri düşünmekten aşırı bunaldığım bir dönemdi. Sürece başlarken aşırı tedirgin ve güvensizdim, süreç içerisinde bana yaklaşımıyla tüm güvensizliğim yerini sakin, güvenli bir limana dönüştü. Süreç içerisinde yaklaşımıyla, anlayışıyla, desteğiyle kendimin bir üst versiyonuna geçmeme yardımcı oldu. Sürecimiz hâlâ devam etmesine rağmen kendine güvenmeyen, sürekli yetersiz hisseden, boşluk hissinden kurtulamayan, sürekli kendini suçlayan birisinden artık kendine daha çok güvenen, seven, özşefkat gösterebilen birisine dönüştüm. Her seansta ne kadar doğru bir seçim yaptığımı fark ediyorum.
de...n
35 günlük evliliğimde maddiyat için eski eşim çeşitli bahaneler üreterek önce evden eşyalarını alıp gitti, sonra yalan ve iftiralarla çekişmeli boşanma davası açtı.Uzaklaştırma talebi ve yapmadığım şeylerle suçlanmak çok derinden etkiledi.Özgüven kaybı, isteksizlik ve topluma çıkamama gibi bir sürü soruna neden oldu.Psikiyatri doktorunun orta depresif nöbet teşhisi üzerine antidepresan ilaçlar kullanmaya başladım ama yine de bazı şeylerin çözümü için yeterli değildi.Komşumuzun tavsiyesi ile Sıla hanımla tanıştım ve ilk seansımızı yaptık.Yanlış hatırlamıyorsam 1 saatlik seansın 45 dakikasında ağladım.Ardından rahatlama yaşadım. İlerleyen seanslarda tek tek aklımı kurcalayan veya bana zor gelen şeyleri inceledik.Bazı şeylerin üstünü kapatmamak, ne kadar üzülsek de derinlemesine bakmamız gerekiyor. İlk başta “buraya gelmekle doğru mu yapıyorum?” gibi sorular soruyordum. Süreç ilerledikçe gelmekle ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumu gördüm. Bana çok yardımcı oldu, çok teşekkür ederim.
el...t
"Kıskançlık" "Sınırlar, Öfke Kontrolü, Güven Problemi" gibi konularda danışmanlık talebiyle geldim Sıla Hanım'a. İki yıla yakın bir süredir düzenli aralıklarla devam etmekte olan terapiler için "Şema Terapi" yöntemiyle yolculuğuma gerektiği gibi devam ediyoruz. Öz-şefkatimin yükseldiğini, farkındalığımın arttığını, etrafımdaki insanların ve kendi duygu&ihtiyaçlarımın farkına varabilmeye başladığımı söyleyebilirim. Bütün bunlarsa kendi adıma hayalini kurduğum "ben"e ve hayata yaklaşmama yardımcı oluyor. Çok teşekkür ederim Sıla Hanım, iyi ki varsınız
İki yıldır ağlayamayan ben ilk seans sonunda ağladım ve çok güzel bi rahatlama yaşadım. İkinci seansı iple çekiyorum.
Sila hanımla icinde bulunduğum ve çıkmakta zorlandığım bir donemde tanıştık ve tedavi sürecine başladık. Tedavi süreci boyunca çok ilgili ve çok özverili bi sekilde ilgilendi. Onun sayesinde kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Terapiye başladığım an ile su an ki geldiğim nokta olarak cok farkli yerdeyiz. Hayata bakış açım degisti ve birçok duyguyu yeniden deneyimledim .Yönlendirmesi ve yardimci olmasi gercekten cok iyi. İyi ki tanımış ve terapiye başlamışım hayat kalitem arttı diyebilirim ve kendime karşı daha anlayışlı olmayı öğrendim. Bu yüzden size cok teşekkür ediyorum. Teşekkürler Sıla hanım.
Çocukluğumdan bugüne kadar yaşamış olduğum her şey içimde birikmişti. Artık bazı duygusal patlamalar yaşayınca Sıla hanımdan destek almak istedim. Ve o kadar memnun kaldım ki. Terapi başında ben asla değişmem diyordum ama şuan önceyle şuan arasında çok fark oldu. Sıla hanımdan daha önce yardım alsaymışım dedim. Bu süreçte Sıla hanımın tavsiyeleri ve desteği çok önemli bi yer ediniyor tabiki bende. Ve gerçekten bazı sıkıntılar tek başına halledilmiyor. Bir destek alınması lazım.
Sıla Keskin Köse isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sıla Keskin Köse, Psikoloji. Size Sıla Keskin Köse tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Gessell Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Gottman Çift Terapisi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı.
Sıla Keskin Köse adresi nerede?Sıla Keskin Köse şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Taşyaka Mahallesi 138. Sokak No:8/4 Muğla
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sıla Keskin Köse isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sıla Keskin Köse uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sıla Keskin Köse isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sıla Keskin Köse, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Sıla Keskin Köse isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sıla Keskin Köse tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sıla Keskin Köse hakkında ne düşünüyor?Toplam 46 hasta / danışan, Sıla Keskin Köse hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.