"Hiçbir yaşantın tesadüfen gerçekleşmedi. Her bir anın, içinde olduğun döngüyü kırabilmek için bir anahtar. Kendini, geçmişini hatırla! Kabul ve kararlılık Terapisi ve İçsel Aile Sistemleri Terapisi temelli psikolojik danışma seansları ile döngüyü kır."

Merhabalar. Ben Uzman Psikolojik Danışman Süha Topçu. Lisans eğitimimi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde tamamladım. Yüksek Lisans eğitimimi, "Çocukluk deneyimleri ve ebeveynleşmenin cinsel benlik şeması, cinsel kompulsiyonlar ve ilk cinsel ilişki zamanlaması ile ilişkilerinin incelenmesi" tez konusuyla beraber aynı üniversitede gerçekleştirdim.

Aldığım eğitimler;

-Acceptance and Commitment Therapy (ACT)- Moti Institute
-Acceptance and Commitment Therapy (ACT) for Depression& Anxiety- Moti Institute
-Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi- Nevin Dölek
-Emotional Freedom Techniques in Crisis Managament and Stress- Haliç Üniversitesi
-Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi- Başaran Gençdoğan
-Çocuk Resimleri Yorumlama Eğitimi ve Projektif Teknikler- Türk PDR Derneği
-Moxo Dikkat Testi Uygulayıcı Eğitimi- Moxo
-Geçici Koruma Altındaki Çocuklarla Psikolojik Danışma Becerileri- MEB
-Evlilik/Çift ve Cinsel Terapi Eğitimi- Cebrail Kısa

Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) ve Sistemik Psikoterapi ekollerine bağlı olarak danışan kabul ediyorum.

Çalışma Alanlarım

- Ergen ve Yetişkin Psikolojik Danışma Seansları
●Depresyon
● Kaygı
● Travma
●Fobi
●Panik Atak
● Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)

- Çift ve Aile Danışmanlığı

Banka Havalesi

Cinsel Terapi

Röportaj

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Online Danışmanlık

Süha beyle çıktığım bu serüven kendime yaptığım en doğru yatırımlardan ve iyiliklerden biri. Birçok ruh sağlığı uzmanı ile görüşme deneyimi olmuş biri olarak en uzun danışmanlık deneyimimi Süha bey ile yürütüyorum. Destekleri ve emekleri için kendisine minnettarım

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Yetişkin Terapisi

Daha önce iki psikologla görüşmem olmuştu ve Süha Bey'in duygularımı bana açıklarken somutlaştırmaya çalışmayı benim için daha da farkındalık oluşturdu. Bir sonraki randevuyu iple çekiyorum. Süreç ne kadar uzun olur bilemiyorum ama işe yarayacağına eminim.

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Çift Terapisi

Çift terapisi sürecine başlarken çok çekincemiz vardı ama Süha Hoca’nın içtenliği sayesinde rahatladık. Her seansında o kadar etkileyici metaforlar kullandı ki, özellikle eşimle bir tanesi zihnimize kazındı. “Acı dolu bir taş taşımak zorunda kalsanız bile, onu nasıl taşıdığınız hayatınızın akışını belirler.” İlişkimize kattığı olumlu etkiler için minnettarız. Profesyonel bir uzman arayışındaysanız tavsiye ederiz.

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Çift Terapisi

Evlilik hayatımızda kendimizi kötü hissettiğimiz ve kendi çözüm yollarımızı bulamadığımız için Süha beye başvurduk. Daha yolun başında olmamıza rağmen gelişmelerden eşim ve ben çok mutluyuz. Sürecimiz hala devam etmekte.

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Yetişkin Terapisi

Daha önce bir kaç kez terapi denemiş ve ilerleyememiş biri olarak Süha Bey ile 4 aydır seanslara devam ediyoruz. İçinde bulunduğum süreçte başa çıkamayacağımı düşündüğüm çok şey oldu. Ama bunları yaşarken aklımın bir köşesinde “ Seansta bunu konuşucaz ve mutlaka göremediğim bir şeyi görücem, şu an panik yapmama gerek yok” düşüncesiyle endişelerim azaldı. Her seansta kendimle ilgili yeni bir şey öğrenerek ilerliyorum. Bu kadar dağılmış hissederken,toparlanmayı denemeye bile halim yokken sizinle karşılaşmak çok büyük bir şanstı. Umarım ayağa kalkmak için güce ihtiyacı olan herkesin yolu sizinle kesişir.

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Randevu

Süha Bey’e bir arkadaşımın yönlendirmesiyle ulaştım. Eskişehir’de birçok çift terapistine gittik ancak geçmiş yaşantılarımızla çalışmasıyla farklı bir seans deneyimi yaşadık. Birbirimizle ilgili her şeyi daha iyi anladık. Çözülemeyecek gibi gelen öfkemiz, tahammülsüzlüğümüzün aslında sadece birbirimize yönelik olmadığını geçmişteki yaşantılarımızdan da geldiğini fark ettiğimizde daha iyi hissetmeye başladık. Bize çok yardımcı oldu.

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Aile Terapisi

Kendisi cana yakın bir insan. mesleğini güzel icra ediyor. İlk seansımızda temel sorunlari gördü. Bizim görmediğimiz kendi gördüğü konulara odaklanmamizi sağladı. böyle bir uzman ile tanışmak birlikte çalışmak bizleri çok memnun etti.

Telefon numarası doğrulandı

Süha Bey'e sosyal medya aracılığıyla ulaştım ve yaşantıma nasıl yön vereceğime dair kararsızlık yaşadığım bir süreçte görüşme kararı aldım. Gerek benimle geliştirmiş olduğu iletişim gerekse mesleki olarak donanımı süreçten memnun kalmamı destekledi. Süha Bey ile devam eden bu sürecimden oldukça memnunum ve kesinlikle devam etmesi gerektiği kadar da devam edeceğim. Elbette psikolojik destek süreci kişiye özgüdür ancak ben süreci başlatacak yeni danışanlarında memnun kalacağına inanıyorum ve kesinlikle Süha Bey ile süreci başlatmalarını tavsiye ediyorum.

P
Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Online Danışmanlık

Süha Bey ile geçirdiğim süreç, benim için oldukça değerli bir deneyim oldu. İlişkilerimde yaşadığım kaygılı bağlanma konusundaki zorlukları aşmamda katkıları büyük oldu.
Kendisinin sıcakkanlılığı ve samimi tavsiyeleri sayesinde kendimi rahat ifade ettim kendimi daha iyi anladım. Artık kaygılarımı yönetme ve daha sağlıklı ilişkiler kurma konusunda daha iyi hissediyorum. Süha Beyin destekleri sayesinde bu değerli deneyimi yaşama fırsatı buldum. Bu nedenle herkese tavsiye ediyorum.

Konum: Uzm. Psk. Dns. Süha Topçu (Yüzyüze) Online Danışmanlık

Online psikolojik danışma sürecine her zaman ön yargılı bakıyordum. Ama Süha Bey ile tanıştıktan sonra yüzyüze danışmadan bir farkı olmadığını fark ettim. Süha bey samimiyeti, profesyonel ve seanslarında kullandığı mizah ile beni seanslara bağladı ve kendimi fark etmeyi başardım. Her şey için teşekkürler.