Psk. | Bilim Uzmanı
Sümeyra Çetinkaya
Psikoloji
İstanbul 3 adres
Gülümse Psikolojik Danışmanlık Merkezi Kurucusu Sümeyra Çetinkaya 1986 İstanbul’da doğdu.
2009 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu.
2009-2014 yılları arasında 5 farklı yuva ve Bayrampaşa Bilgi Merkezi Psikolojik Danışmanlık Biriminde çalıştı.
2015-2017 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aile Danışmanlığı ve Eğitimi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde Uzman Psikolog olarak terapi uyguladı.
2016 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Aile Danışmanlığı ve Eğitimi Tezli Yüksek Lisans mezun oldu.
Almış olduğu terapi eğitimleri:
2015-2016 yılları arasında Amerikan Oyun Terapisi Derneği Onaylı Uluslararası eğitmen Reyhanaa Seaadattan bir yıl boyunca çeşitli oyun terapisi eğitimlerini ve süpervizyonlarını alarak sertifikalarını tamamladı. Bu eğitimler şunlardır: Çocuk Merkezli Oyun terapisi,Kum Tepsisi Terapisi,Filial Terapi,Kukla ve Sanat terapisi, Gelişimsel Temas Terapisi.
Bunların dışında aldığı eğitimler:
-Çocuklarla Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi
-Denver 2 Gelişim Testi
-Objektif değerlendirme testleri
-2018 Şubat ayında Davranış Bilimleri Enstitüsünden Avrupa Akredite onaylı Emdr Terapisi eğitimini almış, süpervizyonlarını başarıyla tamamlayarak Avrupa Akredite Emdr terapisi uygulayıcı sertifikasına hak kazanmıştı.
2017 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinde Bilimsel Makalesi Yayınlandı.
2017 yılında Aile Danışmanlığı Tezli Yüksek lisansından başarıyla mezun olarak, aile danışmanlığını kapsayan tüm eğitimleri almıştır.
2017 yılında Gülümse Psikolojiyi kurdu ve o günden beri burada terapi ve eğitim hizmetlerine devam etmektedir.
2020 yılında ''Çocuğum Büyürken'' adlı aile eğitim kitabını çıkardı.
Aynı zamanda eğitimci ve yazardır. Bir çok okul, kurum ve dernekler de, aile ve kişisel gelişim seminerleri vermiştir.
14 yıldır meslekte aktif olarak çalışmaktadır. Şimdiye kadar 1000den fazla çocukla oyun terapisi uygulamıştır. Yine 1000 den fazla danışanla da emdr terapisi yöntemiyle yetişkin ve ergen danışanlarını tedavi etmiştir.
Çalıştığı rahatsızlıklar:
Çocuklarda ;Kardeş kıskançlığı, tırnak yeme, alt kaçırma , kaka tutma, saldırganlık, okul uyum güçlükleri, bağlanma sorunları, çekingenlik, öz güven sorunu, disiplin sorunları, parmak emme, takıntılar (okb) , kaygı bozukluğu, korkular, öfke,travmatik olaylar (ölüm,anne-baba boşanması, kaza,ameliyat, istismar) vb.
Yetişkinler ve ergenlerde; Anksiyete bozukluğu, takıntılar (okb), öfke kontrol bozukluğu, travmalar, travma sonrası stres bozuklukları (tssb), panik atak, depresyon, öz güven sorunu, sınav kaygısı vb.
Murat Mah.Tuna Cd. Ada Sk. No: 11, Bayrampaşa, İstanbul
Aile Danışmanlığı Randevusu
GülümsePsikolojik Danışmanlık Merkezi
Madenler Mah. Şehit Ünal Kalafat Cad. Madenler Sk. No: 5/7 D:19 K:10 Çağlar Rezidans, İstanbul
Anne Baba Ayrılığı
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
i.....
Çocugumuzda var olduğunu düşündüğümüz bazı sıkıntılardan dolayı Sumeyra hn. a başvurduk. Kendisiyle birlikte biz de anne baba olarak , karşılıklı belirlediğimiz yol haritasina riayet etmeye gayret gösterdik. Belirli bir süre sonra olumlu sonuçları hep birlikte gözlemledik. Çocuğumuza olan ilgisi , güler yüzlü yaklaşımı ve çözüm odaklı davranışları bizi de çok memnun etti.
z.....
Geçmişte yaşamış olduğum ve pişmanlığını duyduğum bir travmam için Sümeyra hanıma başvurdum. 6 seans gibi kısa bir sürede yıllardır aklımdan çıkmayan travmamdan kurtulmayı başardım. Eskiden aklıma gelse ağlamaktan kendini alıkoyamazken artık tamamen hissizleştim. Anının tüm olumuzluklarını emdr yöntemiyle sildik. Keşke daha önceden destek alsaymışım. Biliyorumki bir sorunum olsa Sümeyra hanım bana destek olabilir. Bu düşünce bile beni rahatlatmaya yetiyor.
Tedavim henüz sonlanmadığı halde pozitif sonuçları hayatımda görüyorum.Sümeyra hanımın uyguladığı EMDR ile tedavi kendisiyle birlikte öğrendiğim ve faydası kendimle birlikte,ailem ve çevrem tarafından da hissedilen etkili bir yöntem.Sümeyra hanım ve uyguladığı tedaviyi soranlara anlatıp ihtiyaci olan herkese tavsiye ediyorum
Sümeyra hocaya Kızımı boşanma sürecinde danışmanlık alması için getirdim. Emdr terapisiyle boşanma travmamızı atlattık. Agresifliklerimiz ve ağlama sorunumuz sona erdi. Kendim içinde kendisinden randevu almayı planlıyorum. Kısa sürede kızımın yüzünde tebessüm oluşturduğu için şükranlarımı sunuyorum.
y....)
Okul kaygısı ve babaya uzak olmasından dolayı destek amacıyla başvurduk. 8 seans aldık. Sorun çözüldü. Güzel bir yapı inşa ettik. Babasıyla şu an iyi. Süreci bitirdik. Sonra kardeşi oldu. Kıskanmaya başladı. Telefonla Sümeyra Hanım ile görüştüm. Beni bu konuda yönlendirdi. Çok uzman araştırdım. Konumu uzak olmasına rağmen kendisini tercih ettim. Bizlere karşı tutumu çok iyiydi. Kızımın iç dünyasına değindi. Maddiyattan dolayı bıraktım. Ama devam etmek isterdim. En ufak sıkıntımızda yine kendisini tercih ederim.
h....)
Kızımda kaygı bozukluğu ve panik atak oluştu. Kendisini internetten araştırıp buldum. Uçağa bindi, korktu ve bu durum kızıma farklı yansıdı. Bu durumu yenmesi için seanslara katıldık. 12 seans aldık. Kızım baya rahatladı, iyi geldi. Sürecimiz güzel geçti ve sonlandırdık. Kızım 6 ay sonra dışarı çıkamamaya başladı. Korkuları tekrar başladı. Kendisini aradım, durumu anlattım. Psikiyatrise gitmemiz ve ilaç kullanmamız gerektiğini söyledi. Biz de doktora gittik. Tavsiyesine uyduk. İlaç kullanmaya başladık. Şu an kızım iyi. Evden çıkabiliyor artık. Sümeyra Hanım'dan memnunuz. Herkese tavsiye ederim.
Özgüven sorunum sebebiyle Sümeyra hocaya başvurdum. Kum tepsisi ve emdr terapilerini uyguladık. Eskiden yolda yürürken bir bayan geçse kafamı çeviriyor kaygılanıyordum. Artık rahatım. Bayanlarla sohbet edebiliyorum. Toplum önüne çıkıp konuşmak benim için hayalken, geçen gün topluluğa konferans verdim. Kendinize güven konusunda sorun yaşıyorsanız mutlaka destek almanızı öneririm. Sümeyra hoca da güler yüzlü deneyimli bir hocamız. Herkese öneriyorum
t.....
Ben 30 yaşında yetişkin bir anneyim. Eşim vardiyalı çalıştığı için bazı geceler evde olmuyor. Ve ben yan dairedeki annemi çağırıyorum. Yanlız kalamıyorum. Sümeyra hocayla 6 seans emdr yaptıktan sonra artık annemsiz çocuğumla yanlız çok rahat kalabilmeye başladım. Çocukluğuma inerek sıkıntının kaynağını bulduk ve emdr ile bilinç altımdaki sıkıntıyı silerek beni bu kaygılarımdan kurtaran sümeyra hocaya şükranlarımı sunarım. Kaygıları ve korkularıyla baş edemeyenler için herkese öneriririm.
i̇...)
Sümeyra Hanım'ın oğlumun gelişimine çok katkısı olduğunu düşünüyorum. O yaşta bizim için kendisi bir şans oldu. Seanslarımız bittiği zaman oradan üzülerek ayrıldık ama kendisi sağ olsun bizimle ilgilendi ve sürekli iletişim halindeydi. Yaklaşık 2 - 2 buçuk ay görüşme sağladık. Seanslardan sonra olumlu olarak hep değişim gözlemledim. Hırçınlığı vs. hep gitmişti.
t.....
Öncelikle anksiyete ve depresyon tedavisi gördüm. Çok yoğun kaygı problemlerim vardı, kaygılarımla baş edemiyordum. Emdr terapisi aldım. Bu terapi sayesinde hayatıma farklı açılardan bakmayı öğrendim. Olumsuz düşüncelerin yerine olumu düşünceler koymayı öğrendim. 2 sene öncesinde terapi aldım o zamandan beridir çok iyiyim. Herhangi bir problemim yok. Kaygılarımı artık kontrol edebiliyorum. Sümeyra Hanım'dan çok memnun kaldım. İletişimimiz çok iyiydi. Terapiden sonra ara sırada olsa kendisiyle görüşüyoruz. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum.
Sümeyra Çetinkaya isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Sümeyra Çetinkaya, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Sümeyra Çetinkaya tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Randevu, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Aile Danışmanlığı Randevusu, Online Danışmanlık, Çocuk Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi.
Sümeyra Çetinkaya adresi nerede?Sümeyra Çetinkaya şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Murat Mah.Tuna Cd. Ada Sk. No: 11 İstanbul
- Barbaros Mh., Begonya SK., No:7 Kat:2 İstanbul
- Madenler Mah. Şehit Ünal Kalafat Cad. Madenler Sk. No: 5/7 D:19 K:10 Çağlar Rezidans İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Sümeyra Çetinkaya isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Sümeyra Çetinkaya uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Sümeyra Çetinkaya isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Sümeyra Çetinkaya, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit, Kredi kartı.
Sümeyra Çetinkaya hangi dilleri konuşuyor?Sümeyra Çetinkaya ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Sümeyra Çetinkaya isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Sümeyra Çetinkaya tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Sümeyra Çetinkaya hakkında ne düşünüyor?Toplam 18 hasta / danışan, Sümeyra Çetinkaya hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Sümeyra Çetinkaya hangi sigortaları kabul ediyor?Sümeyra Çetinkaya tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu