Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum ve şu anda Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapmaktayım. Eğitim sürecimde çeşitli deneyimler kazandım; Keçiören Aile ve Terapi Merkezi’nde gözlem yaptım, bir enerji firmasında kurum psikoloğu olarak çalıştım ve çeşitli derneklerde gönüllü olarak görev aldım. 2023 yılında deprem sonrasında Ankara Kent Konseyi bünyesinde depremzedelere gönüllü psikolojik destek sağladım.

Uzmanlık alanlarımı geliştirmek için birçok eğitim tamamladım. Prof. Dr. Hakan Türkçapar tarafından verilen Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) temel, tanı ve beceri eğitimlerimi tamamladım ve şu anda aktif olarak süpervizyon sürecime devam etmekteyim. Ayrıca, Dr. Nevin Dölek tarafından verilen Kriz, Travma ve Yas Danışmanlığı ile Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi eğitimlerini tamamladım. Çocuklar için Deneyimsel Oyun Terapisi alanında Nilüfer Devecigil ve Dr. Byron Norton’dan birinci düzey eğitimi aldım. Bunun yanı sıra, Dr. İbrahim Bilgen tarafından verilen Kapsamlı Temel ACT (Kabul ve Kararlılık Terapisi) eğitimimi de başarıyla tamamladım.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için MOXO dikkat testi uygulamaktayım. Danışanlarımla depresyon, anksiyete bozuklukları, sınav kaygısı, obsesif-kompulsif bozukluk, panik atak ve sosyal fobi gibi konularda çalışmaktayım. Şu anda Seda Dikmen Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde yüz yüze hizmet vererek psikolojik destek sunmaktayım.

Emek Mah., 15. Cad. 58-3, Çankaya, Ankara

Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +20 daha fazla

Röportaj

Konum: Seda Dikmen Yaşam Merkezi Psikoloji Randevusu

Sümeyye Begüm Hanım’la terapilerimiz, önceden gittiğim terapilerimin aksine son derece profesyonel, sistemli, planlı ve profesyonel ilerliyor. Zaman asla boşa gitmiyor, konu dağılmıyor, o gün neye odaklanalım dediysek o konuyu enine boyuna ele alıyoruz; bu sayede verim artıyor. Ayrıca, Sümeyye Hanım olaylara son derece nötr yaklaşıyor, yargılamıyor, öğüt vermiyor; şunu-bunu yap demek yerine, konuyla ilgili farkındalığınızı artırıyor ve kararı size bırakıyor. Ödevlendirmeleri sayesinde seans dışında da terapiniz devam ediyor. Genel olarak sürecim bu şekilde ve pozitif ilerliyor. Seanslara devam ediyorum ve edeceğim. Sevgiler:)

Konum: Seda Dikmen Yaşam Merkezi Bireysel Terapi

Begüm Hanım ile girdiğim her seans sonrası kendimi o kadar iyi hissediyorum ki. Beni dinlemesi verdiği öneriler çözümler iyi ki diyorum iyi ki :) biz seanslarımıza devam ediyoruz.
Daha gidilecek çok yolumuz var ama gidilen yolda eşlik edenim Begüm Hanım olduktan sonra varsın yolum çok olsun.
Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. 1 seans gelseniz tanısanız zaten ne demek istediğimi anlarsınız :)

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Begüm hanımla yaklaşık 4 ay önce mental olarak çöküşte olduğum bir dönemde terapiye başladım. Kendisiyle bilişsel davranışçı terapi yöntemiyle, yaşadığım ruhsal buhranın ve üzüntülerimin esas sebebine inmeye çalıştık.
Bu süre zarfının sonunda sorunlarımla daha iyi mücadele ettiğim, yaşamdan daha çok keyif aldığım bir noktadayım. Terapi sürecini Begüm Hanım'la geçirmiş olmaktan çok memnunum.

Telefon numarası doğrulandı

Sümeyye Hanım'a çok zor durumda kaldığım, birinin bana yardım etmesi gerektiğini düşündüğüm bir dönemde Doktortakvim'inde psikologlara bakarken ulaştım. Yaklaşık 4 aydır bana çok yardımcı oluyor ve güvende hissettiriyor. Sümeyye Hanım'ı tabii ki de çevremdeki insanlara öneririm çünkü kendisinin bana çok faydası dokundu.

Konum: Seda Dikmen Yaşam Merkezi Ergen Terapisi

Sümeyye Begüm hanımla 15. seansimizi tamamladık. Epey yol katettik. Bunun olumlu sonuclarini görmek çok mutluluk verici. Kişinin kendisini tanınmasında çok faydalı oluyor. Henüz 15 yaşında kazandigim bu deneyim tüm hayatıma etki edecektir insaalllah. Kendisi çok naif, nazik, sakin ve güven verici.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Bir süredir beraber online terapi yapıyoruz. Bugün ben ne kadar yol katettiğimin çok daha farkındayım. Hayatımı gri olarak gördüğüm bir evredeyken şu an renkleri görebiliyorum hissedebiliyorum. İyi ki bu sürece böyle bir insanla başlamışım da bugün bu noktadayım.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Bir psikologla çalışmak, sınav hazırlık sürecimde büyük bir destek oldu. Kendisiyle olan görüşmelerim sayesinde hem daha motive oldum hem de sınav kaygımı daha iyi yönetmeyi öğrendim.Profesyonel yaklaşımı ve rehberliği sayesinde kendimi daha güçlü hissediyorum. Memnun kaldım.

Telefon numarası doğrulandı

Sorunlarla mücadele farkındalığı yüksek bir birey haline geldim. Seanslardan sonra, iletişim kurarken daha başarılı iletişim kurmam gelişti. Sümeyye Hanım'ın iletişimi, hitap şekli çok güçlü. Doğru yönlendirmeleriyle başarılı bir yol kat ettik farkındalığımda arttığı için, seanslarım da kendisinin kontrolünde azaldı ve devam ediyoruz.

Telefon numarası doğrulandı

Uzmanımdan aşırı derecede memnunum. Travmalarım vardı bana yardımcı oldu. Farklı tekniklerle atlatmamı sağladı. Günlük hayatımda uygulayacağım güzel yollar gösterdi. Sınav hazırlığım içinde yardımcı oldu isteksizliğimi de yenmemi sağladı. Ciddi anlamda memnunum.

Telefon numarası doğrulandı

Sümeyye Hanım'la 3 kez görüştük. Kaygı, öz güven ve endişe üzerine çalışıyoruz. Şuan gidişat çok iyi, güven veriyor. Yolun başındayız ama şuan ki süreçten memnunum.