Psikoloji

Randevu +28 daha fazla

Psikoloji Randevusu +14 daha fazla

Şema Terapi

Psk. Sümeyye Merve Maden

Merhaba, ben Klinik Psikolog Sümeyye Merve Maden. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden onur derecesiyle mezun oldum, klinik alanda uzmanlık eğitimimi ise Üsküdar Üniversitesinde tamamladım. Lisans döneminde yürüttüğüm projeler ve stajyer çalışmalarıyla, alanda yeme davranışları ve yeme bozukluklarıyla ilgilendim. Bu doğrultuda yüksek lisans tezimi "Genç Yetişkinlerde Yeme Bozukluğu ile Kişilerarası İlişkiler ve Duygu Düzenleme Güçlüğü Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi" başlığıyla tamamladım. Hem lisans hem de yüksek lisans döneminde çeşitli kliniklerde, vakıflarda ve hastanelerde gönüllü stajyer olarak görev aldım.

Psikodinamik yönelimli temel lisans eğitimi üzerine Bilişsel Davranışçı Terapi, Kişilerarası İlişkiler Terapisi, Psikodiyet, ISST Onaylı Şema Terapi eğitimlerini tamamladım. Ayrıca EMDR 2. düzey uygulayıcısı ve Türkiye EDMR Derneği üyesiyim. Bu doğrultuda yetişkinler için olumsuz yaşam olaylarının oluşturduğu değersizlik, sevilmeme, güvensizlik, suçluluk, yetersizlik gibi yaygın görülen düşünceler üzerine çalışmaktayım. Unutmayınız, EMDR uygun ve yetkin kişiler tarafından uygulandığı taktirde sağlıklı ve başarılı olmaktadır.
Yetişkinler için kişilik bozuklukları, depresyon, anksiyete, fobiler, obsesyonlar gibi birçok alanda çalışıyorum. Özellikle Yeme bozukluğu alanında, tıkınırcasına yeme, duygusal yeme, gece yeme sendromu, bulimiya nervoza sorunlarıyla Psikodiyet Yaklaşımıyla bütüncül perspektiften çalışıyorum. Bunun yanında MMPI (Çok yönlü kişilik envanteri) uygulayıcısıyım.

Röportaj

Konum: Psk. Sümeyye Merve Maden Yetişkin Terapisi

Sümeyye Hanımla görüşmelerimize başladığımız ilk günden itibaren süreci çok net bir şekilde çizdik. Her zaman beraber ilerleyeceğimizi ama çoğunlukla benim çabamla gerçekleşeceğini anladım. Kuralları da beraber belirledik. Bu şekilde olunca psikoterapi sürecinin fayda sağladığını bizzat deneyimledim. Zaman zaman umutsuzluğum vardı, bazen de heyecanlıydım. En nihayetinde yaşadığım travmatik şeyleri aşabildim, kendimi daha yeterli, değerli ve özgüvenli görüyorum artık. Bu süreçte kendisinin ilgiyle benimle olduğunu hissetmek de çok güzeldi. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum ve destek almak isteyenlere Sümeyye Hanımla görüşmelerini öneriyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Kendisi güler yüzlü, çok tatlı bir insan. Terapiye başlarken herkesin gibi benim de aklımda soru işaretleri vardı çok güzel uyum sağladım sayesinde, kaygı üzerine çalıştık ve ilaç kullanmayı düşündüğüm bir durumdan döndüm. Merve Hanım bu süreçte bana eşlik ettiği için çok mutluyum..

Uzm. Kl. Psk. Sümeyye Merve Maden

Geribildiriminiz benim için çok değerli, teşekkür ederim.

Konum: Online Danışmanlık Randevu

Uzun zamandır hayatın -gerçek hayatın- başlamak üzere olduğu izlenimine kapıldım.Fakat her zaman yolumun üzerinde bi engel,borç,iş oldu.Bunlardan sonra hayat başlayacaktı.3-4 yılın sonunda anladım ki benim hayat dediğim şey engellerle dolu olan bu yoldu.Farkındalığım ile baş edememeye başladım, hiçbir şeye tahammülüm kalmadı.Boş beyaz bi duvarı izlemeye dahi kalmayan tahammülüm, beni terapistin karşısına oturttu.Bazen oturduğum o sandalyeyle birlikte savrulmak istediğim seanslarım oldu.Ben becerememiştim yaşamayı, mutlu olmayı..Hissettiğim tam da buydu.Her seansın sonunda bilmediğim bi ben ile kalkmaya başladım, hepsiyle de anlaşamadım.Şimdiyse geçen 6 aya ve çabalarıma bakıyorum da Zaman ÇABALADIĞIMIZDA iyi geliyor.Bu süreci Sümeyye Merve Hanım ile geçirdiğim için şanslı hissediyorum.

Uzm. Kl. Psk. Sümeyye Merve Maden

Çok değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Terapinin insanın kendine yapabileceği en iyi yatırım olduğunu düşünen biri olarak bir süredir iyi bir uzman arayışındaydım. Sümeyye Hanımla yaptığımız ilk seanstan itibaren işini ciddiye alışı, önyargısız, profesyonel tavrı ile doğru yerde olduğumu anladım. Sürecin başında olmama rağmen çok doğru biriyle çok güzel bir süreç içinde olduğunu hissediyorum.

Uzm. Kl. Psk. Sümeyye Merve Maden

Değerli geribildiriminiz için teşekkür ederim

Konum: Psk. Sümeyye Merve Maden Şema Terapi

Sümeyye hanımla görüşmem oldukça iyiydi. Sürecin nasıl ilerleyeceğini neler yapacağımızı bana açıkça anlattı. Beni dikkatle dinlediğini ve yargılamadığını hissettim. Bu yüzden herkese öneririm. Kendisine ilgisi ve bilgisini çekinmeden paylaştığı için teşekkür ederim

Uzm. Kl. Psk. Sümeyye Merve Maden

Yaptığınız yorum çok değerli, ben de teşekkür ederim..

Konum: Online Danışmanlık Bireysel Terapi

Üniversite dönemimde yoğun stres, mutsuzluk, hiçbir şey yapmak istememe gibi şikayetlerle terapiye başvurmuştum Sümeyye hanıma. ara ara gitmekte zorlansam da uzun bir dönem terapiye devam ettim. Sonuç aldıkça daha çok umudum arttı. Terapi bir insanın kendine yapacağı en büyük yatırımmış. Bu zor süreçte benimle olduğu için çok memnunum

Uzm. Kl. Psk. Sümeyye Merve Maden

Geri bildiriminizi okumak çok değerli, teşekkür ederim.

Konum: Psk. Sümeyye Merve Maden Yetişkin Terapisi

Sümeyye Hanıma geceleri yemek yememi durduramadığım ve yediklerimden sürekli pişman olduğum için başvurmuştum. İlk seanstan itibaren profesyonel yaklaşımını hissettim. Sürecimiz devam ediyor ancak şimdiden iyi ki karşılaşmışız diyorum..

Uzm. Kl. Psk. Sümeyye Merve Maden

Geri bildiriminiz çok değerli, teşekkür ederim..