1986 yılında Ordu'da doğdum, Fatsa ilçesinde büyüdüm. 2004 yılında Fatsa Anadolu Lisesi'nden mezun oldum ve ÖSS Fatsa birincisi olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım.

2009 yılında Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi iken (Stajyer Hekim) TCDD desteği ve Prof. Dr. İskender Sayek'in koordinatörlüğünde, 7. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür etkinlikleri kapsamında "Meme kanserinde erken tanı yaşam kurtarır" projesi ile 24 il merkezinde 3 Stajyer Hekim arkadaşımla birlikte "meme kanseri" farkındalığına yönelik eğitim çalışmaları yaptım.

2011 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Devlet hizmet yükümlüsü olarak Giresun Tirebolu'da Toplum Sağlığı Merkezi'nde sorumlu hekim olarak 2 yıl çalıştıktan sonra 2 yıl da Tirebolu Devlet Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı yaptım.

2016 yılında Pamukkale Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimime başladım ve 2020 yılında "Dirençli Depresyonda Transkranial Manyetik Stimülasyonun Bilişsel İşlevler Üzerine Etkinliği" konulu tezimi tamamlayarak "Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı" ünvanı aldım.

Uzmanlık sonrası Devlet hizmet yükümlüsü olarak gittiğim Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde Bağımlılık Danışma, Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucu ve sorumlu hekimi olarak 2 yıl hizmet verdim. Devlet hizmet yükümlülüğüm bittiğinde 2023 yılında Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği'nde çalıştım ve ardından 2024 yılı itibari ile kamu hizmetinden ayrıldım. Kısa süre Moodist Psikiyatri Hastanesi'nde çalıştım. Halen Bostancı Tıp Merkezi'nde çalışmaya devam etmekteyim.

Depresyon, Anksiyete Bozuklukları, Travma ve ilişkili Bozukluklar, Yas Süreçleri, Narsisistik ve Borderline Kişilik Örgütlenmeleri, Başta Kumar Bağımlılığı olmak üzere Alkol, Madde ve tüm davranışsal bağımlılıklar, Dinamik Bireysel Psikoterapiler, Aile ve Çift Sorunları, Genç Yetişkinlik ve Yaşlılık Dönemi Sorunları ve Varoluşsal Sorunlar psikiyatride sevdiğim çalışma alanlarıdır.

Hekim kimliğim ile yaptığım psikiyatri yolculuğuma paralel olarak psikoterapist kimliğimi inşaa etmek için Cem Kaptanoğlu koordinatörlüğünde 2017 yılında Türk Psikiyatri Derneği'nin Destekleyici Dinamik Psikoterapi Eğitimi'ne başladım ve 2020 yılında "Destekleyici Dinamik Psikoterapist" ünvanı aldım. İzleyen yıllarda CETAD'tan "Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimi", Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği'nden Prof. Dr. Hakan Türkçapar koordinatörlüğünde "Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Temel Eğitimi", Prof. Dr. Arşaluys Kayır'dan "Grup Psikoterapileri Temel Eğitimi" aldım.

En az "Hekim/Psikiyatr" kimliğimi sevdiğim kadar "Psikoterapist" kimliğimi ve profesyonel yol arkadaşlığını da seviyorum.

Halen Prof. Dr. Murat Dokur'dan almakta olduğum "Aile ve Çift Terapisi Eğitimi" ile öğrenme yolculuğuma devam ediyorum.

Feneryolu, Bağdat Cad. No: 191/A, 34730 Kadıköy/İstanbul, Kadıköy, İstanbul

Nakit

Psikiyatri Randevusu

Aile Danışmanlığı +28 daha fazla

Anksiyete Bozukluğu Tedavisi

Bağımlılık Danışmanlığı

Psikiyatri Randevusu

Röportaj

6 yıllık ilişkimin bitmesi ve madde bağımlılığı ile mücadeleye başladığımda kendimi Tahir beyin odasında buldum. İlk günden bu yana sürecimi kendi süreci gibi içselleştirdi ve samimi bir ilişki yakaladık. Mücadele ettiğim zor konular dışında LGBT+ birey ve Hiv+ olmam konusunda kendimi rahatlıkla açabildim. Rahatça hikayemi ve yaşamımın her alanını filtresiz şekilde anlatabiliyorum. Birlikte ekip çalışması ile adım adım tüm zor anlar kolaylaştı. Bazen verdiği bilgiler ile bilimsel ve gerçeklik ile karşınızda, bazen bir arkadaş gibi yapmanız gerekenler konusunda objektif ve yönlendirici, bazen bir doktor gibi çarelerime derman, bazen iyi gelen yolları deneye deneye bulmam konusunda cesaretlendiren bir ortak. Süre konusunda da hiçbir zaman katı değil. Hiçbir konunuz yarım kalmaz.4 aydır temizim ve anksiyetelerim, korkularım, kaygılarım yerini hayat dolu enerjilere ve umutlara bıraktı. Size yeni pencereler açacak ve hiçbir problemin çözümsüz olmadığını göreceksiniz. Gözüm kapalı referans oluyorum.

Tahir Hocamla AMATEM'de tanışmıştım. Bundan yaklaşık bir yıl önce, alkol bağımlılığı ile ilgili tedavi için öneriler üzerine hocamla tedavi sürecimiz başlamıştı. Her şey çok iyi ilerledi. Kendisi bu süreçte çok ilgiliydi. Sürecin içinde kalmamda, başarısız olduğumda yeniden güç bulmamda bana çok yardımcı oldu. Her zaman yanımda hissettim kendisini. Depremden sonra alkol bağımlılığım yeniden tetiklendi ve hocamla yeniden konuştum; bir daha denemek istediğimi belirtip çalışmalara başladık. Bu sürecin bir yolculuk olduğunu söyleyebilirim. Tek başınıza yürümenizin çok zor olduğu bir yolculuk. Tahir Hocamla kolaylaşacak bir yolculuk.

T

Ben Tahir Bey ile hastane aracılığı ile tamamen tesadüfi bir şekilde karşılaştım. O kadar mutlu hissediyorum ki Tahir Bey'den sonra hiç arayışa girmedim. Benim hiperaktivitem var ve Tahir Bey ile çok güzel bir tedavi süreci yürütüyoruz. Doktorum çok ama çok ilgili, ben çok memnunum. Kendisiyle bu durumu yönettiğim için tabii ki tavsiye ederim, ki ediyorum da soranlara.

Hastaneden aldığımız randevu sayesinde Dr. Tahir Yıldız ile tanıştık. Psikotik içerikli ağır depresyon atağı nedeniyle Tahir Bey’e başvurduk. Çok endişeli ve stresli geçen bu süreçte, doktorumuz bize çok destek oldu. Onunla beraber bu süreci çok iyi yönettik. İlaçların dozunu olması gereken en iyi şekilde ayarladı. Tedavi, tahmin ettiğimizden de hızlı tamamlandı. Tüm süreç boyunca çok samimi ve içten bir iletişimimiz oldu. Doktorumuzdan çok memnunuz. Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle bu tarz kritik rahatsızlıklarda bu derece iyi bir tedavi, hastalar için çok önemli. O nedenle, kesinlikle Tahir Bey’den randevu almalarını öneririm.

Tahir Bey'e internet üzerinden arayarak ulaştım. Bağımlılık sorunum için başvurdum. Öncelikle beraber yol haritası çizdik, ilaç verdi ve annemle beraber kurduğumuz üçgenle bu yol haritasını izlememde yardımcı oldu. Kendisinden çok memnunum, kesinlikle çevreme tavsiye ederim.

Devlet hastanesinde çalıştığı süreçte randevu aldığımda ulaştım. Uykusuzluk ve anksiyete gibi sorunlarım için gitmiştim. Tedavi süreci benim için oldukça iyiydi. İlk seansımda ilaç vermek yerine sürecimi takip etmek istediğini söyleyerek yürüyüş, düzenli su tüketimi ve kitap okumak gibi faaliyetler önererek ilaçsız tedaviye başladı. Çevreme tavsiye ederim tabii ki. Oldukça özverili ve iyi bir doktor. Böyle bir doktorla tedaviye başladığım için mutluyum.

Hastaneye başvurduk doktorumuz ile orada tanıştık. Madde bağımlılığından kurtulmak için başvurduk. Tedavi süreci çok iyi şekilde ilerliyor. Kesinlikle herkese doktorumuzu tavsiye ederim şahsım adına çok iyi sonuçlar aldım.

Tanıdık vasıtasıyla doktor beye ulaştım. Depresif bir durum içerisindeyim çok aşırı bir tükenmişlik yaşıyordum. Bununla beraber bağımlılık hastalığımda vardı. Tahir beyle çok faydalı seanslar geçirdik ve çok kısa sürede toparlandım, şimdi gayet iyiyim.

Tahir Bey'e tavsiye ile ulaştım. Başvurma sebebim alkol bağımlılığı, depresyon ve ağır anksiyete atakları geçirmekti. Tahir Bey benimle olan ve aşırı memnun kaldığım tedavi sürecinden gözlemlediğim kadarıyla hastalarını sadece hasta kimliği ile değil birey kimliği ile değerlendirip onlarla iletişimini destek veren, koruyan, savunan ve yanında olan bir aile ferdi ve arkadaş gibi gerektiğinde seanslar dışında da profesyonel mesafe ve ilişkiyi koruyarak sürdürmektedir. Bu problemleri yaşayan ve bağımlılık sürecinde olan insanların bağımlılıkla baş etme konusunda yaşayabileceği bütün zorluklara hakim olduğu için destek alınması gereken kritik dönemlerde yaşayabileceğimiz zorlukları öngörerek bize destek olup, tavsiyeler verip, çeşitli baş etme metotları önerip, destek olacak kaynaklara profesyonel bir şekilde yönlendirmektedir. Benzer problemlerin içinde kapana kısılmış hisseden ve destek arayan herkese kendisi ile görüşmesini öneriyorum ve hepimiz için bir umut olduğuna inanıyorum.

Bağımlılık problemim için internetten hastane arayışındaydım ve bulduğum hastaneden randevu aldım. Daha önce doktor beyi tanımıyordum. Yaptığımız seanslar boyunca çok memnun kaldım ve diğer hastalara öneririm. Kendisi dinamik, çok iyi bir dinleyici, yargılayıcı olmayan, sabırlı, güler yüzlü, konusuna tamamen hakim ve yol gösterici bir uzmandır.